Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατέχω έναν optiplex 3020 (midi tower) και ενδιαφέρομαι να κάνω αναβάθμιση ώστε να μπορεί να τρέχει τα mainstream games της αγοράς!

Δυστυχώς είμαι πολύ budget, 200-250 ευρώ, οπότε τι προτάσεις έχετε?

Μία σκέψη που έχω είναι να περάσω σε Ryzen 3 2200G, οπότε να αλλάξω και Motherboard (80 ευρώ) και 8gb ram (70 ευρώ)

• Like 1
  • Απαντ. 6,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, killthecat είπε

Κατέχω έναν optiplex 3020 (midi tower) και ενδιαφέρομαι να κάνω αναβάθμιση ώστε να μπορεί να τρέχει τα mainstream games της αγοράς!

Δυστυχώς είμαι πολύ budget, 200-250 ευρώ, οπότε τι προτάσεις έχετε?

Μία σκέψη που έχω είναι να περάσω σε Ryzen 3 2200G, οπότε να αλλάξω και Motherboard (80 ευρώ) και 8gb ram (70 ευρώ)

Αν βάλεις 2200g, πρέπει να βάλεις ram συχνότητας 3000-3200 mhz. 

Βέβαια, δεν ξέρω τι ισχύει με overclock της ram. 

Σαν επιλογές, είναι πολύ καλές αυτές που έκανες. Μόνο αυτό με τις μνήμες κοίτα.

Στις 2/6/2018 στις 4:05 ΜΜ, jeandoumpier είπε

Φαντάζομαι πως πρόκειται για gaming pc, γι'αυτό μπήκε intel. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί αν θέλει ο ενδιαφερόμενος να μπει amd, απλά η intel έχει προβάδισμα στο 1080p gaming.

Σύνολο 900€.

Υ.Γ. Η κάρτα δεν είναι rgb γιατί έχει καπέλο 50άρι+ και αμφιβάλλω αν αξίζει. Στη δύσκολη, αν θέλει παραπάνω rgb κατάσταση ας βάλει καμιά ταινία led rgb σαν αυτή να ζαλίζεται ελεύθερα...Πάντως το κουτί, η μητρική, η ram και το τροφοδοτικό είναι rgb. Τέλος, έγραψες πύργο άρα εννοείς χωρίς οθόνη. Άν έχει οθόνη με freesync ξεχνάει την 1060 και πάει σε αυτή, αν όχι μένει ως έχει. Και οι δυο πολύ καλές σε 1080p.

Από δυο καταστήματα λοιπόν, hellasphone και quickshop.

Απόκρυψη περιεχομένων

HELLASPHONEintel.png

quickshop intel.png

Μόλις έκανα αυτό. Ξέρω πως έχω υποτιμήσει αρκετά το τροφοδοτικό, όπως και τον επεξεργαστή λίγο. Βέβαια, θεωρώ πως το πακέτο είναι καλό για την τιμή του. Τι λες ? 

Ως κουτί σκέφτομαι να του πω να βάλει το aero-500 rgb. 

Screenshot_2018-06-04-15-12-07-744_com.android.chrome.png

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε

Ερώτηση. Πόσο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στον 1400, τον 2400g και τον 1600 ?

Ο 1600 περισσότερους πυρήνες και νήματα, καλύτερος από τον 1400 και ως προς την μνήμη cache. Γρηγορότερος εν ολίγοις. Τώρα ο 2400g, και αυτός υστερει στην cache συγκριτικά με τον 1600. Έχει όμως τα πολύ καλά ενσωματωμένα γραφικά. Αν πάει κάποιος για gaming pc με ανεξάρτητη gpu ο 1600-2600 (από amd) είναι η καλύτερη επιλογή τιμής/απόδοσης. Για cs go , lol, fornite αλλα και πιο απαιτητικά με χαμηλότερα settings κτλ, πας σε 2400g.

Επεξ/σία από jeandoumpier
  • Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε

δεν έχω ασχοληθεί με το overclock και δε με απασχολεί προς το παρόν

για μητρική μια επιλογή είναι η "MSI B350M Gaming Pro", η οποία υποστηρίζει RAM συχνότητας 2400 MHz ή είναι άλλος ο λόγος που λες να βάλω μεγαλύτερης συχνότητας ram?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, killthecat είπε

δεν έχω ασχοληθεί με το overclock και δε με απασχολεί προς το παρόν

για μητρική μια επιλογή είναι η "MSI B350M Gaming Pro", η οποία υποστηρίζει RAM συχνότητας 2400 MHz ή είναι άλλος ο λόγος που λες να βάλω μεγαλύτερης συχνότητας ram?

Οι apu (σαν τον 2200g) αξιοποιούν πολύ τις μνήμες μεγάλης συχνότητας. Για αυτό σου είπα να αγοράσεις τέτοιες μνήμες. Κι εγώ το έμαθα στο ψάξιμο που έκανα για το δικό μου pc (εγώ θα βάλω τον 2400g).

• Thanks 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε

Μόλις έκανα αυτό. Ξέρω πως έχω υποτιμήσει αρκετά το τροφοδοτικό, όπως και τον επεξεργαστή λίγο. Βέβαια, θεωρώ πως το πακέτο είναι καλό για την τιμή του. Τι λες ? 

Ως κουτί σκέφτομαι να του πω να βάλει το aero-500 rgb. 

Screenshot_2018-06-04-15-12-07-744_com.android.chrome.png

Πάρε πιο φθηνές μνήμες https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43850729

και τον 1600 από άλλο κατάστημα http://www.dshop.gr/pegasus/products01/show00.php?code=23387&pcode=SHOW_PROD23387 να τελειώνεις. Τα άλλα κομματια είναι καλές επιλογές.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε

Πάρε πιο φθηνές μνήμες https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43850729

και τον 1600 από άλλο κατάστημα http://www.dshop.gr/pegasus/products01/show00.php?code=23387&pcode=SHOW_PROD23387 να τελειώνεις. Τα άλλα κομματια είναι καλές επιλογές.

Θέλει τις μνήμες να έχουν rgb. Για αυτό έβαλα τις ακριβές. Αλλιώς, θα έβαζα τις ripjaws που πρότεινες και θα χωρούσα και τον 1600.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, killthecat είπε

παρεπιπτόντως υπάρχει motherboard για Ryzen επεξεργαστές που να μην είναι Dual Channel στις RAM?

όπου βλέπω πέφτω σε dual...

Μα, γιατί να μην είναι dual channel ? Στη χειρότερη, μην βάλεις τις μνήμες σε διάταξη dual channel.

• Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, killthecat είπε

παρεπιπτόντως υπάρχει motherboard για Ryzen επεξεργαστές που να μην είναι Dual Channel στις RAM?

όπου βλέπω πέφτω σε dual...

ολες dual ειναι

δεν υπαρχει single η quad

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

ολες dual ειναι

δεν υπαρχει single η quad

Quad υπάρχουν. Απλά, είναι ακριβές. Quad Channel έχουν κυρίως αυτές που έχουν 8 υποδοχές για μνήμες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιώργος Γ. είπε

Quad υπάρχουν. Απλά, είναι ακριβές. Quad Channel έχουν κυρίως αυτές που έχουν 8 υποδοχές για μνήμες.

για ryzen?

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ntinaras είπε

για ryzen?

Είναι νέος μη τον βαρεσεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιώργος Γ. είπε

Για threadripper, ναι. Για κανονικούς ryzen δεν νομίζω.

Το έσωσες άντε... :D

Ryzen είναι όλοι. Στο am4 δεν έχει στο tr4 έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...