Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και θα πρότεινα να μην βάλεις κάμερες ή οτιδήποτε παρόμοιο γκάτζετ γιατί όλο και κάποιος θα βρεθεί να σου κάνει καμιά μήνυση και θα τρέχεις...

• Like 1
Δημοσ.

Τι κάμερες και βίντεο σε πάγκο λαϊκής ρε. Πάτε καλά; δεν είναι τράπεζα. 

Αυτό που σε είπαν θα κάνεις, θα σε δίνουν 10 για αγορά 3€ και εσύ θα λες 10 μου δίνεις 7€ τα ρέστα σας, μετρήστε παρακαλώ. Δυνατά να ακούει ο γέροντας. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν κανεις μια συναλλαγη εισαι υποχρεωμενος να βλεπεις τι χρηματα παιρνεις και τι ρεστα δινεις,ετσι και ο πελατης ειναι υποχρεωμενος να κοιταει τι ρεστα λαμβανει.Αν ερχεται μετα απο μια εβδομαδα ειναι προβλημα του καθως η συναλλαγη εχει ολοκληρωθει και στο κατω κατω που να θυμασαι εσυ τι εγινε μια εβδομαδα μετα.

Στην αποδειξη επανω γραψε ΑΠΟ ΠΙΣΩ με στυλο τι ποσο ελαβες τι ρεστα εδωσες και να τραβανε μια τζιφρα.

Αν σου ερχονται χωρις αποδειξη τοτε bye bye μπαρμπαμητσουλα.

Επεξ/σία από xristoss1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια κινεζική τύπου go pro με οθόνη δεν είναι ακριβή και μπορείς να τη βάλεις να κοιτάει κάθετα μόνο το σημείο που παίρνεις  και δίνεις χρήματα.

Επεξ/σία από agamoi-thytai
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, agamoi-thytai είπε

Μια κινεζική τύπου go pro με οθόνη δεν είναι ακριβή και μπορείς να τη βάλεις να κοιτάει κάθετα μόνο το σημείο που παίρνεις  και δίνεις χρήματα.

Απαγορεύεται λέμε!

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τι κάθεστε και το ψειρίζετε? ο καθένας είναι υποχρεωμένος να κοιτάει τα ρέστα την ώρα που τα παίρνει. Όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε. Ας απειλήσει η TS κανέναν από αυτούς με αγωγή και μήνυση γιατί τη συκοφαντούν ενώπιον άλλων και θα δούμε αν το ξανακάνουν

Δημοσ.

το πρόβλημα στην όλη περίπτωση είναι η φασαρία που θα δημιουργηθεί από τον καθένα. Την οποία φασαρία ακούνε και οι πελάτες. Αυτό επιδρά αρνητικά για τον πωλητή.

Κάτι μου λέει ότι αν αρχίζεις να δίνεις πίσω ρέστα, μετά από λίγο καιρό θα κάνουν ουρές στον πάγκο σου όχι για να ψωνίσουν αλλά για να σου ζητήσουν τα ρέστα που "ξέχασες" να τους δώσεις.

Δεν είναι δυνατόν να έρχεται ο άλλος 1 εβδομάδα μετά και να ζητάει το λογαριασμό.

και αφού κατάλαβαν ότι έγινε λάθος γιατί δε γύρισαν πίσω αυτή τη στιγμή; κι αν το κατάλαβαν αργότερα ποιος μας λέει ότι το λάθος δεν έγινε κάπου αλλού και έγινε στο δικό σου πάγκο;

αυτά περί καμερών μόνο ως αστείο μπορούμε να τα δούμε.

καλά αν μπλέξεις με παπούδια των ήπιες, δε βγαίνει άκρη.

οπότε,

1. βάλε μια ταμπέλα όπως σου είπαν να μετράνε τα ρέστα και μετά την απομάκρυνση δεν έχεις ευθύνη
  2. όταν δίνεις τα ρέστα προσπάθησε να τα δίνεις με τρόπο που κάνει μπαμ. δηλαδή αργά αργά να τα μετράς, να τα βλέπουν
  3. στο τέλος ρωτάς, είμαστε εντάξει;

αν είναι να επιστρέφεις πίσω χρήματα με τον κίνδυνο δυσφήμησης, ε θα κλείσεις επειδή θα μπαίνεις μέσα. αποτέλεσμα το ίδιο.

Spoiler

περιστατικό στη δουλειά. 

έρχεται πελάτισσα να πληρώσει (θα πλήρωνε σε δόσεις). ισχυρίζεται ότι είχε πληρώσει ένα ποσό και της είχαμε δώσει χειρόγραφη απόδειξη επειδή δε δούλευε το μηχάνημα (είχε συμβεί μερικές φορές αυτή την περίοδο).

ψάχνουμε τις αποδείξεις, δε βρίσκουμε τίποτα. της λέμε να φέρει την απόδειξη και μας λέει ότι δε την έχει.

τι έπρεπε να κάνουμε; το ποσό ήταν ανάμεσα στα 50€-100€

εννοείται ότι δε δεχτήκαμε ότι είχε πληρώσει και υπήρχε και κόσμος γύρω που άκουγε κανονικά τη συζήτηση.  σιγά μη κάνουμε τους μαλάκες για να μη μας κακο-χαρακτηρισουν οι άλλοι πελάτες

Γιατι αν το κάναμε, την επόμενη φορά θα είχαμε και άλλον πελάτη που θα έκανε τα ίδια

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Aigeas είπε

κάποτε τα αρχαία έτη που ήμουν πωλητής σε μια αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού υπήρχε το ίδιο φαινόμενο αλλά έμαθα το κόλπο του περιπτερά. Όταν μου έδιναν χαρτονόμισμα στο χέρι έλεγα π.χ  ''1.000 δραχμές''. Εννοώ το έλεγα για να το ακούσουν. Και τέλος τα ''λάθος ρέστα''. 
Κάνε το ίδιο. Όταν σου δίνουν χαρτονόμισμα θα λες του γέρου ''50 ευρώ''. Αν ξεχνάει δεν θα ξεχάσει κι αν θέλει να κλέψει, θα ντραπεί. 

Συμφωνώ, η μέθοδος είναι αλάνθαστη. Εγώ ήμουν πωλήτρια σε μαγαζί με ρούχα και ήρθε ένας Γερμανός, μόνιμος κάτοικος, μου έδωσε 50€, κόβω απόδειξη, ανοίγει το συρτάρι, βάζω το 50άρι και πριν προλάβω να δώσω ρέστα, μου λέει: λάθος, μην το κάνεις ποτέ αυτό, αφήνεις έξω τα χρήματα του πελάτη, δίνεις τα ρέστα μετρώντας τα, παράδειγμα 23 κοστίζει 25, δίνεις το 2€, 30 δίνεις το 5€, 50 δίνεις το 20€ και δείχνεις το 50€ που άφησε, τότε το παίρνεις και το βάζεις στο συρτάρι.

Δε λέω, λίγο χρονοβόρο αλλά κερδίζεις πολλά...

• Like 4
Δημοσ.

Απλά δίνεις τα ρέστα και λες ένα μετρηστε τα παρακαλώ μήπως έκανα λάθος. Όλοι θα μάθουν ότι τους βάζει να τσεκαρουν οπότε κανείς δεν θα πιστέψει στο μέλλον τις κακες γλώσσες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Vlad27 είπε

Είναι δυνατόν μετά από μια εβδομάδα να έρχεται ο καθένας και να ζητά λεφτά πίσω;; Και να του τα δίνεις; Είναι οι ίδιοι που το κάνουν αυτό; Ή έχει διαρρεύσει στο καφενείο οτι στη λαική είναι μια πωλήτρια που δίνει επιπλέον ρέστα, πάτε πάρτε κι εσείς να αυξήσετε την σύνταξη. 
Όπως είπαν και πριν, δυνατά και φωναχτά τα ρέστα και σε ανάλογη μελλοντική περίπτωση "έκλεισα σωστά το ταμείο, κάπου αλλού θα τα δώσατε, παρακαλώ ο επόμενος". 

Όχι δεν έχει τύχει ποτέ να είναι δύο φορές ο ίδιος και γενικά αυτό δεν συμβαίνει συχνά, απλά μου έτυχε πάλι πρόσφατα και με στεναχωρησε γιατί ο άνθρωπος ήταν χρόνια πελάτης και επειδή επεμεινα ότι δεν έγινε λάθος από πλευράς μου και εξήγησα ότι δεν μπορώ να αναλάβω ευθύνη για κάτι που δεν έχω κάνει, αυτός παρεξήγηθηκε. Του εξήγησα ότι μπορεί να τα έχασε, ξόδεψε κτλ και να μην το θυμάται αλλά μάλλον παραήταν ξεροκεφαλος για να δεχτεί ότι μπορεί να ήταν δικό του λάθος. Αυτό γενικά μου έχει τύχει στο σύνολο 4-5 φορές στα πέντε χρόνια που δουλεύω, αλλά όπως και να έχει είναι κακό τόσο για την δουλειά, την υπόληψη και κυρίως την ψυχολογία μου. 

7 ώρες πριν, pOLoS είπε

σε ποιες λαϊκές πας? να ρθω να πάρω και 'γω ρέστα

Πάρε κόσμε 

😂

Επεξ/σία από Conna_cha
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Conna_cha είπε

Όχι δεν έχει τύχει ποτέ να είναι δύο φορές ο ίδιος και γενικά αυτό δεν συμβαίνει συχνά, απλά μου έτυχε πλάι πρόσφατα και με στεναχωρησε γιατί ο άνθρωπος ήταν χρόνια πελάτης και επειδή επεμεινα ότι δεν έγινε λάθος από πλευράς μου και εξήγησα ότι δεν μπορώ να αναλάβω ευθύνη για κάτι που δεν έχω κάνει, αυτός παρεξήγηθηκε. Του εξήγησα ότι μπορεί να τα έχασε, ξόδεψε κτλ και να μην το θυμάται αλλά μάλλον παραήταν ξεεοκεφαλος για να δεχτεί ότι μπορεί να ήταν δικό του λάθος. Αυτό γενικά μου έχει τύχει στο σύνολο 4-5 φορές στα πέντε χρόνια που δουλεύω, αλλά όπως και να έχει είναι κακό τόσο για την δουλειά, την υπόληψη και κυρίως την ψυχολογία μου. 

στα 20 χρονια δε θα τους ακους καν. αν δεν επιστρεψει σε 5' για το "λαθος", δεν υφισταται λαθος..

ειδικα μεσα στη λαϊκη μπορει να παιξει ελαφρυνση απο μετρητα σε χρονο dt.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Ψιλοάσχετο (αν και όχι εντελώς), με την κακή συνήθεια που έχετε να κάνετε δήθεν στρογγυλοποίηση βάζοντας άλλο ένα καρότο, άλλο ένα κρεμμύδι στη σακούλα, τι θα γίνει;

Προσωπικά πουλάω ψάρια, οπότε το ποσό είναι έτσι κι αλλιώς στρογγυλοποιημενο στα κιλο/μισό κιλό ή στο κομμάτι οπότε δεν το κάνω. Αν τώρα κάποιος έρθει και μου ζητήσει 14 κομμάτια γαυρο και του βγει 0,75€ θα καταλάβω ότι είναι περίεργος και δεν θα το επιχειρήσω καν να του τα κάνω 20 για ένα ευρώ 😂 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχει έννομο συμφέρον να καταγραφεί η ταμειακή κίνηση

φυσικά καλύπτεται νομικά αν η κάμερα είναι περιορισμένη να γράφει την συναλλαγη και όχι γύρω-γυρω (με την σχετική προειδοποίηση που προβλέπετα)

ποιος "δικηγόρος" είπε ότι είναι παρανομο αν γίνει σωστά?

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Δεν βγαινει νοημα να εχεις μια καμερα και να απασχολεισαι με τον καθε παππου που θα θελει να δει μια εβδομαδα πριν (και μονο τα χερια,δηλαδη φεξε μου και γλυστρησα),θα σταματησεις να πουλας και θα ασχολεισαι με τα "βιντεα".

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...