Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην ανοίγω νέο θέμα: Πουλάω και εγώ ένα μοτοποδήλατο και όπως είδα χρειάζεται να καταθέσουμε ιδιωτικό συμφωνητικό στην τροχαία. Αρκεί αυτό για την εφορία (να κάνουμε δηλαδή τρία ίδια συμφωνητικά, ένα για την τροχαία και από ένα για μας) ή πρέπει να γίνουν Υπεύθυνες Δηλώσεις (δική μου προς τον αγοραστή και του αγοραστή προς εμένα) για να μπουν ως δικαιολογητικό στο Ε1;

Επίσης σχετικά με τα χρήματα: Πρόκειται για 1100 ευρώ. Γίνεται με μετρητά ή πρέπει νβα είναι υποχρεωτικά μέσω τραπέζης; Πρόκειται για πώληση από ιδιώτη σε ιδιώτη.

Επεξ/σία από fonzi
  • 8 μήνες μετά...
  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους, 

να επανέλθω με μια απορία. Αγόρασα το 2024 μια μηχανή 1000cc και βλέπω ότι το ποσό αγοράς είναι περασμένο ήδη στον κωδικό 049 που αφορά τα έξοδα. Κανονικά από οτι διαβάζω πρέπει το ποσό της αγοράς της μηχανής να το βάλω στον κωδικό 719. τι να κάνω? το βάζω και φαίνεται δυο φορές, δεν το βάζω στο 719 καθόλου ή το βάζω στο 719 και το αφαιρώ το 049?

ευχαριστώ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, zxcv είπε

καλησπέρα σε όλους, 

να επανέλθω με μια απορία. Αγόρασα το 2024 μια μηχανή 1000cc και βλέπω ότι το ποσό αγοράς είναι περασμένο ήδη στον κωδικό 049 που αφορά τα έξοδα. Κανονικά από οτι διαβάζω πρέπει το ποσό της αγοράς της μηχανής να το βάλω στον κωδικό 719. τι να κάνω? το βάζω και φαίνεται δυο φορές, δεν το βάζω στο 719 καθόλου ή το βάζω στο 719 και το αφαιρώ το 049?

ευχαριστώ

Ο 049 αφορά τις αγορές με ηλεκτρονικά μέσα (κάρτες, εμβάσματα μέσω e-banking κλπ). Το λεγόμενο χτίσιμο του αφορολόγητου.

Αν δεν κάνω τεράστιο λάθος οι αγορές οχημάτων δε χτίζουν αφορολόγητο. Φαντάζομαι η εν λόγω αγορά εμφανίζεται στο 049 λόγω του κωδικού του εμπόρου που μπορεί να πουλάει και ανταλλακτικά, αξεσουάρ κλπ. Πιθανόν για να είσαι 100% τυπικός να πρέπει να αφαιρέσεις το ποσό αγοράς του οχήματος από το 049, αλλά καλύτερα ρώτα λογιστή.

Το 719 είναι διαφορετικό πεδίο που δηλώνεις δαπάνες αγοράς οχήματος και δεν έχει σχέση με το χτίσιμο του αφορολόγητου, οπότε για να είσαι τυπικός πρέπει να το συμπληρώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ίδια ακριβώς περίπτωση είχα εγώ πέρσι.

Ότι είπε ο itheodo.

Προσωπικά, το άφησα στο 049 όπως ήταν και το δήλωσα και στο 719.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...