Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, gousias said:

Περνάνε στο δρόμο και στα γύρω τετράγωνα, οπτική ίνα. Στη δική μας πολυκατοικία, την έχουν αφήσει στο κράσπεδο, δίπλα στο πεζοδρόμιο, δηλαδή στο σημείο που ενώνεται δρόμος με πεζοδρόμιο.

Τι πρόκειται να ακολουθήσει, θα πρέπει να κάνει κάποιος αίτηση σε πάροχο για να έρθει αυτός και να την πάρει από αυτό το σημείο και να την εγκαταστήσει στην πολυκατοικία;

Η εγκατάσταση, θα πρέπει να γίνει σε εμφανή σημεία, δηλαδή μπροστά στην πρόσοψη του κτιρίου; Μπορεί να ζητηθεί να μην γίνει κάτι τέτοιο;

Αντίστοιχα πως θα διανεμηθεί μετά, σε κάθε διαμέρισμα ή μόνο σε όποιον ζητήσει εγκατάσταση; Θα πρέπει να περάσει από το κλιμακοστάσιο, δηλαδή πάλι σε εμφανή σημεία;

Αυτά τα αναφέρω, διότι εκτός από αισθητική νομίζω έχουν να κάνουν και με την ασφάλεια της καλωδίωσης και κατεπέκταση των υπηρεσιών.

Αν λάβουμε δε υπόψη, ότι εξωτερικά έχουν ξηλώσει (κλέψει) τις σωληνώσεις φυσικού αερίου μερικοί οπαδοί της ΡΟΜΑ, νομίζω αντιλαμβάνεστε.

Εντωμεταξύ λίγο offtopic, αλλά έχουν βάλει κάτι τύπους, όλοι αλλοδαποί-χωρίς να το αναφέρω υποτιμητικά και ρατσιστικά-όμως αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, πρέπει να είναι διαφόρων φυλών, προχθές τσακώθηκαν ακριβώς κάτω από πολυκατοικία κι ένας με το φτυάρι κινήθηκε εναντίον άλλου από το συνεργείο τους, αναρωτιέμαι αν παίζει να έχουν κάνει ζημιά στην οπτική ίνα αφού αν δει κανείς πως την έβαζαν κλπ θα καταλάβαινε ακόμη κι άσχετος όπως κι εγώ, ότι κάτι δεν πάει σωστά!

παμε ενα ενα.φαση ενα. οπτικη ινα μεχρι εξω απο το σπιτι απο τον παροχο που εχει το kv.

φαση δυο.οπτικη ινα απο εξω μεχρι μεσα .σε καθε οροφο μπαινει Floor box πανω στον τοιχο ασχετα αν εχει ζητησει ενας ή δεκα να μπει ftth. πρεπει να εχει συμφωνησει ο διαχειριστης.το απο που θα περαστει θα το μιλησει καποιος με το συνεργειο αρκει να γινεται. μην ζητησει πχ ο αλλος οτι να σκαψουν τοιχο για να μην φαινεται διοτι δεν θα γινει ποτε. φαση τριτη.και η φαση δυο οπως και η ενα απο τον παροχο που εχει το Kv.φαση 3.ερχεται ο παροχος που θες και φερνει την ινα μεχρι μεσα στο σπιτι και βαζει τον εξοπλισμο. αν εχει παθει κατι η ινα που γενικως το υπογειο κομματι εχει πολυ καλη προστασια θα το μαθετε οταν ερθει ο τεχνικος για να συνδεσει μεχρι μεσα.δεν ειναι κατι που δεν φτιαχνεται βεβαια. επισης μια διευκρινηση. στο δρομο που βλεπει καποιος να ριχνουν εναν πορτοκαλι πλαστικο σωληνα δεν ειναι η ιδια η ινα. ειναι ας το πουμε ο σωληνας που εχει μεσα πολυσωλήνια και μετα γίνεται η εμφυσηση της οπτικης ινας.

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

παμε ενα ενα.φαση ενα. οπτικη ινα μεχρι εξω απο το σπιτι απο τον παροχο που εχει το kv.

φαση δυο.οπτικη ινα απο εξω μεχρι μεσα .σε καθε οροφο μπαινει Floor box πανω στον τοιχο ασχετα αν εχει ζητησει ενας ή δεκα να μπει ftth. πρεπει να εχει συμφωνησει ο διαχειριστης.το απο που θα περαστει θα το μιλησει καποιος με το συνεργειο αρκει να γινεται. μην ζητησει πχ ο αλλος οτι να σκαψουν τοιχο για να μην φαινεται διοτι δεν θα γινει ποτε. φαση τριτη.και η φαση δυο οπως και η ενα απο τον παροχο που εχει το Kv.φαση 3.ερχεται ο παροχος που θες και φερνει την ινα μεχρι μεσα στο σπιτι και βαζει τον εξοπλισμο. αν εχει παθει κατι η ινα που γενικως το υπογειο κομματι εχει πολυ καλη προστασια θα το μαθετε οταν ερθει ο τεχνικος για να συνδεσει μεχρι μεσα.δεν ειναι κατι που δεν φτιαχνεται βεβαια. επισης μια διευκρινηση. στο δρομο που βλεπει καποιος να ριχνουν εναν πορτοκαλι πλαστικο σωληνα δεν ειναι η ιδια η ινα. ειναι ας το πουμε ο σωληνας που εχει μεσα πολυσωλήνια και μετα γίνεται η εμφυσηση της οπτικης ινας.

Φάση 1 - Συγνώμη, δεν καταλάβα, το KV, τι εννοείς; Σε αυτή τη φάση εν νοείς ότι ένας πάροχος έχει αναλάβει αυτή την εγκατάσταση στο δρόμο; Άρα τυχόν επιλογή άλλου παρόχου, δεν θα προσφέρει υπηρεσίες οπτικής ίνας;

Φάση 2 - Εδώ διαχειριστής είναι μία εταιρεία, ωστόσο τον λόγο σε πολλά αν όχι σε όλα από ότι έχω καταλάβει κάνουν κάποιοι συγκεκριμένα στην πολυκατοικία, είναι σαν σέκτα (εγώ εξαιρούμαι δυστυχώς, ήμουν τελευταίος που μπήκε στο κτίριο). Άρα αυτοί θα μπορούσαν να κανονίσουν από μόνοι τους μαζί με εταιρεία διαχείρισης και τυχόν πάροχο; Τουλάχιστον να γνωρίζω πως δικαιούμαι να κινηθώ;

Φάση 3 - Ναι νομίζω είχα δει ένα κόκκινο (τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε) εύκαμπτο που το περνούσε μέσα στη γραμμή που είχαν σκάψει. Κάτι άλλο δεν είδα μετά, μόνο ότι πέρασαν άσφαλτο από πάνω κατά μήκος της γραμμής που είχαν σκάψει.

Άρα οι φάσεις που ανέφερες έχουν να κάνουν με διαφορετικούς τρόπους εγκατάστασης που επιλέγεται για την οπτική ίνα; Δεν είναι συνακόλουθη κίνηση όπου πρώτα γίνεται το πρώτο και μετά πάει το επόμενο κλπ;

Δημοσ.
5 minutes ago, gousias said:

Φάση 1 - Συγνώμη, δεν καταλάβα, το KV, τι εννοείς; Σε αυτή τη φάση εν νοείς ότι ένας πάροχος έχει αναλάβει αυτή την εγκατάσταση στο δρόμο; Άρα τυχόν επιλογή άλλου παρόχου, δεν θα προσφέρει υπηρεσίες οπτικής ίνας;

Φάση 2 - Εδώ διαχειριστής είναι μία εταιρεία, ωστόσο τον λόγο σε πολλά αν όχι σε όλα από ότι έχω καταλάβει κάνουν κάποιοι συγκεκριμένα στην πολυκατοικία, είναι σαν σέκτα (εγώ εξαιρούμαι δυστυχώς, ήμουν τελευταίος που μπήκε στο κτίριο). Άρα αυτοί θα μπορούσαν να κανονίσουν από μόνοι τους μαζί με εταιρεία διαχείρισης και τυχόν πάροχο; Τουλάχιστον να γνωρίζω πως δικαιούμαι να κινηθώ;

Φάση 3 - Ναι νομίζω είχα δει ένα κόκκινο (τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε) εύκαμπτο που το περνούσε μέσα στη γραμμή που είχαν σκάψει. Κάτι άλλο δεν είδα μετά, μόνο ότι πέρασαν άσφαλτο από πάνω κατά μήκος της γραμμής που είχαν σκάψει.

Άρα οι φάσεις που ανέφερες έχουν να κάνουν με διαφορετικούς τρόπους εγκατάστασης που επιλέγεται για την οπτική ίνα; Δεν είναι συνακόλουθη κίνηση όπου πρώτα γίνεται το πρώτο και μετά πάει το επόμενο κλπ;

σαν kv εννοω αυτος που εχει βαλει το Olt(dslam οπτικης ας το πουμε) και εχει αναλαβει την περιοχη.
θα στο πω πιο απλα με το vdsl. στην περιοχη που μενω ολα τα dslam για vdsl ειναι της cosmote.μπορεις να βαλεις οτι
παροχο θελεις εννοειται αλλα το μηχανημα ειναι της cosmote>το ιδιο και στο Ftth. την περιοχη σου μπορει να την εχει αναλαβει η Cosmote.το μηχανημα ειναι δικο της.οποιο παροχο και να βαλεις θα παρεις απο το μηχανημα της cosmote.

φαση β.αν ζητησει καποιος ftth θα γινει συνεννοηση απο καποιον/καποιους απο την πολυκατοικια( συνηθως διαχειριστη) με το συνεργειο που θα ερθει.ο παροχος που θα κανει την φαση β ειναι παλι ο παροχος που εκανε την φαση α.δεν σε επηρεαζει καπου αυτο.εσυ στην φαση γ θα βαλεις τον παροχο που θες.

η φαση α ειναι αυτο με το σωληνα στο δρομο.
η φαση γ που αναφερεις ειναι να περαστει η οπτικη ινα απο το floor box μεχρι μεσα στο σπιτι σου που θα γινει απο οποια εταιρεια διαλεξεις ΕΣΥ ως παροχο σου. μπορει πχ να ειναι η Nova.

η μια φαση ξεκιναει οταν τελειωσει η προηγουμενη.πρωτα ερχεται το καλωδιο εξω απο το σπιτι φαση α.αφου τελειωσει αυτο ενωνεται και παει μεχρι τα floor box (Φαση β) και αφου γινει αυτο ερχεται ο τεχνικος να την φερει μεσα,φαση γ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Συγγνώμη, αν έχει απαντηθεί και πιο παλιά το ερώτημά μου, αλλά οι σελίδες είναι πολλές και ο χρόνος λίγος.

Έχουμε βάλει σχεδόν 2,5 χρόνια εξωτερική εγκατάσταση οπτικών ινών στην πρόσοψη του κτηρίου μου (μονοκατοικία). Και τώρα ήρθε ο καιρός για μια μικρή ανακαίνιση στην πρόσοψη. Μου πρότεινε ο εργολάβος να ξηλώσουμε τα παλιά καλώδια χαλκού, όπου είναι εξωτερικά στην πρόσοψη.

Ποια η γνώμη ή ακόμα καλύτερα η γνώση σας για αυτό;

Δημοσ.
2 minutes ago, sofikoukouvagia said:

Καλησπέρα σε όλους. Συγγνώμη, αν έχει απαντηθεί και πιο παλιά το ερώτημά μου, αλλά οι σελίδες είναι πολλές και ο χρόνος λίγος.

Έχουμε βάλει σχεδόν 2,5 χρόνια εξωτερική εγκατάσταση οπτικών ινών στην πρόσοψη του κτηρίου μου (μονοκατοικία). Και τώρα ήρθε ο καιρός για μια μικρή ανακαίνιση στην πρόσοψη. Μου πρότεινε ο εργολάβος να ξηλώσουμε τα παλιά καλώδια χαλκού, όπου είναι εξωτερικά στην πρόσοψη.

Ποια η γνώμη ή ακόμα καλύτερα η γνώση σας για αυτό;

ποια ειναι τα παλια καλωδια χαλκου? τωρα παιζεις με οπτικη? μηπως τα καλωδια πανε και σε αλλα σπιτια ειναι δηλαδη καλωδια απο box?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, poulinos είπε

ποια ειναι τα παλια καλωδια χαλκου? τωρα παιζεις με οπτικη? μηπως τα καλωδια πανε και σε αλλα σπιτια ειναι δηλαδη καλωδια απο box?

Τα παλιά καλώδια τηλεφωνίας εντέλει, μπορεί το χαλκού να είναι άστοχη έκφραση δεν ξέρω. Οπτική ίνα έχω 2,5 χρόνια όπως είπα με εξωτερική εγκατάσταση στην πρόσοψη. Όχι έρχεται από το αρχαίο κουτί στο παραδιπλανό σπίτι και τελειώνει στο δικό μου.

Επίσης σε κάθε δωμάτιο έχει από μια πρίζα τηλεφώνου, που πλέον είναι άχρηστες λόγω της ίνας. Καμιά ιδέα για το τι να τις κάνω;

Επεξ/σία από sofikoukouvagia
Δημοσ.
14 minutes ago, sofikoukouvagia said:

Τα παλιά καλώδια τηλεφωνίας εντέλει, μπορεί το χαλκού να είναι άστοχη έκφραση δεν ξέρω. Οπτική ίνα έχω 2,5 χρόνια όπως είπα με εξωτερική εγκατάσταση στην πρόσοψη. Όχι έρχεται από το αρχαίο κουτί στο παραδιπλανό σπίτι και τελειώνει στο δικό μου.

τοτε ναι δεν εχει νοημα.μαλλον εννοεις τα καλωδια του οτε που σε ενα σημειο ενωνονται με τα δικα σου(χωνευτη). εφοσον σταματαει σε σενα μπορει να τα βγαλει να τα κανει κουλουρα και να τα δεσει καπου αν δεν θες να τα κοψεις τελειως

λογικα ενα γκρι εκρου καλωδιο εννοεις

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, sofikoukouvagia said:

Τράβηξα δύο φωτογραφίες για να είμαστε σίγουροι. Το κουτί από δίπλα και το καλώδιο που μπαίνει στην πόρτα μου.

IMG_20230701_220237.jpg

IMG_20230701_220308.jpg

ναι ειναι το κουτι του οτε. εφοσον δεν συνεχιζει το καλωδιο σε αλλο σπιτι δεν επηρεαζεις κανεναν. ειτε κουλουρα  καο το αφηνεις  στο διπλα σπιτι(νομιζω βλεπω περβαζι) ειτε το αποσυνδεεις τελειως απο το κουτι

αν εχει περβαζι αστο απο πανω

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!

Όποιος μπορεί να βοηθήσει και στο άλλο ερώτημα μου, καλοδεχούμενος: Σε κάθε δωμάτιο έχει από μια πρίζα τηλεφώνου, και πλέον είναι άχρηστες λόγω της ίνας. Καμιά ιδέα για το τι να τις κάνω;

Δημοσ.
15 minutes ago, sofikoukouvagia said:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!

Όποιος μπορεί να βοηθήσει και στο άλλο ερώτημα μου, καλοδεχούμενος: Σε κάθε δωμάτιο έχει από μια πρίζα τηλεφώνου, και πλέον είναι άχρηστες λόγω της ίνας. Καμιά ιδέα για το τι να τις κάνω;

. δηλαδη να μην βοηθησω εγω σε αυτο? 😛μονο για να δωσεις τηλεφωνο σε αλλα δωματια .αν κανεις ανακαινιση περνας καλωδιο δικτυου για να μπορεις να δωσεις  internet και με καλωδιο αμα θες καπου ή να βαλεις access point.

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, poulinos said:

. δηλαδη να μην βοηθησω εγω σε αυτο? 😛μονο για να δωσεις τηλεφωνο σε αλλα δωματια .αν κανεις ανακαινιση περνας καλωδιο δικτυου για να μπορεις να δωσεις  internet και με καλωδιο αμα θες καπου ή να βαλεις access point.

Χαχαχα σε ευχαριστώ πολύ! 🤪

Επειδή έχω πολλές άγνωστες λέξεις και δεν θέλω να γίνω πιο φορτικός θα κρατήσω το μήνυμα σου να το δείξω στον ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.
9 minutes ago, sofikoukouvagia said:

Χαχαχα σε ευχαριστώ πολύ! 🤪

Επειδή έχω πολλές άγνωστες λέξεις και δεν θέλω να γίνω πιο φορτικός θα κρατήσω το μήνυμα σου να το δείξω στον ηλεκτρολόγο.

αγαπητε φιλη,φιλε να το πω πιο απλα. εχεις βαλει καπου το ftth modem. απο εκει μπορεις να δωσεις τηλεφωνια απο τα υπαρχον πριζακια σε ολα τα δωματια αν θες να εχεις τηλεφωνικη συσκευη σε αλλο δωματιο. αν ομως ειναι να κανεις ανακαινιση στο σπιτι μπορεις να περασεις καλωδια δικτυου.με αυτο κερδιζεις δυο πραγματα.α.εχεις στο δωματιο σου μια smart tv και επειδη tο router ειναι μακρυα και δεν εχει καλο σημα εσυ την συνδεεις με καλωδιο.εναλλακτικα μπορεις να βαλεις ενα repeater για να εχεις καλυτερο ασυρματο σημα σε εκεινο το δωματιο απλα η διαφορα ειναι οτι αντι να συνδεθει ασυρματα το repeater με το router θα συνδεθει με καλωδιο και θα ειναι access point και θα παιζει καλυτερα

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

αγαπητε φιλη,φιλε να το πω πιο απλα. εχεις βαλει καπου το ftth modem. απο εκει μπορεις να δωσεις τηλεφωνια απο τα υπαρχον πριζακια σε ολα τα δωματια αν θες να εχεις τηλεφωνικη συσκευη σε αλλο δωματιο. αν ομως ειναι να κανεις ανακαινιση στο σπιτι μπορεις να περασεις καλωδια δικτυου.με αυτο κερδιζεις δυο πραγματα.α.εχεις στο δωματιο σου μια smart tv και επειδη tο router ειναι μακρυα και δεν εχει καλο σημα εσυ την συνδεεις με καλωδιο.εναλλακτικα μπορεις να βαλεις ενα repeater για να εχεις καλυτερο ασυρματο σημα σε εκεινο το δωματιο απλα η διαφορα ειναι οτι αντι να συνδεθει ασυρματα το repeater με το router θα συνδεθει με καλωδιο και θα ειναι access point και θα παιζει καλυτερα

Υπόχρεος και πάλι 🥳

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...