Doubt Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε Α. Κάποιοι έχουν βάλει αυτόνομα λεβητάκια στο μπαλκόνι και κάποιοι παραμένουν στο κεντρικό σύστημα. Εκεί κατά τη γνώμη μου αυτοί με τα λεβητάκια έπρεπε να πληρώνουν ένα μέρος των εξόδων θέρμανσης των άλλων, όχι μόνο τη συντήρηση. Με ποιο σκεπτικό αυτό; Αν ο αυτονομημένος καίει περισσότερες ώρες το σύστημα του θα έχει και περισσότερες απώλειες προς τα γειτονικά διαμερίσματα. Ή δεν είναι έτσι;
fredd0 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε Στη Βόρεια Ευρώπη έχουν πολύ καλά μονωμένα κτίρια. Στη δική μου (προσωπική) περίπτωση προς το παρόν το ισόγειο και ο 1ος δεν κατοικούνται. Σε λίγο καιρό θα κατοικούνται. Τότε σίγουρα όταν κάνει κρύο λίγο-πολύ όλοι θα το ανάβουν με μικρές διαφορές. Π.χ. αλλος μένει σπίτι, άλλος πάει στη δουλειά, αλλά όταν έλθεί να ανάβει αρκετή ώρα μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία κλπ. Νομίζω όμως ότι ο λέβητάς μου είναι υπερδιασσιολογημένος και για φούλ ζήτηση την οποία εκτιμώ στις 45-50000 kCal/h. δεν ειναι μονο η μονωση. Που και να ηταν, ο ΚΕΝΑΚ υπερκαλυπτει τις αναγκες της Ελλαδας. Φορ φακς σεικ μεσα δεκεμβρη φτασαμε κι εχουμε 18 βαθμους στην Αθηνα. Φιλος στη βορεια Ευρωπη εχει 1.5 μετρο χιονι και -15. Φταινε κι οι εγκαταστατες/μηχανολογοι. Πανε βαζουν λεβητες χαμηλων θερμοκρασιων (συμπυκνωσης, αθ κλπ) και τους δουλευουν στους 80 βαθμους, διακεκομμενα. Η τρεχουσα τεχνολογια εχει φυγει απο τη λογικη του "αναβω" και "σβυνω" την θερμανση. Οπου εκει χρειαζεσαι peak φορτιο για "ζεστανεις" ενα κτηριο κατα 2-3-5 βαθμους σε ευλογο χρονο. Η λογικη πλεον εχει παει στη συντηρηση. Η θερμανση λειτουργει ολη μερα σε χαμηλα φορτια και απλα αναπληρωνει τις απωλειες. Αντε να το εξηγησεις ομως αυτο σε 20 ενοικους μιας πολυκατοικιας, οι 5 απο τους οποιους ειναι ταπι και ψυχραιμοι και δεν εχουν να δωσουν. 2
giorgoskouro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Έχεις θέσει πάρα πολλά θέματα και δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Για αρχή, τα κτίρια στην Αθήνα σχεδιαζοντουσαν για 0 η 1 βαθμό εξωτερική, σε άλλα μέρη της Ελλάδας είναι υψηλότερη η χαμηλότερη. Αν η εξωτερική είναι 7 το σύστημα δεν θα λειτουργεί με πλήρες φορτιο, αλλά αν πέσεις κάτω από την θερμοκρασία σχεδιασμού τότε θα πρέπει να αυξήσεις την ισχύ του λέβητα. Τώρα για τις πολυκατοικίες και τις αυτονομιες, πραγματική αυτονομία έχεις μόνο όταν διαμένεις σε μονοκατοικία, σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις όπως είπες και εσύ υπάρχουν προβλήματα και προστριβές. Από την στιγμή που δεν θερμαινεσαι παίρνεις θερμική ενέργεια από τους άλλους ενώ οι άλλοι θα παγώσουν ευκολότερα. Υπάρχει και το θέμα της συντήρησης. Το σύστημα με τις κάθετες στήλες το έχουμε στο διαμέρισμα της μητέρας μου. Υπάρχει φυσικό αέριο, όλοι πληρώνουμε ένα στάνταρ πόσο παγίων και μετά το υπόλοιπο ανάλογα τις ώρες που θα γράψουν οι ωρομετρητές.
MessengerOfGood Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Doubt είπε Με ποιο σκεπτικό αυτό; Αν ο αυτονομημένος καίει περισσότερες ώρες το σύστημα του θα έχει και περισσότερες απώλειες προς τα γειτονικά διαμερίσματα. Ή δεν είναι έτσι; Γι αυτο είπα ότι δεν κάνω πρόταση νόμου: Χύθηκε πολύ μελάνι στο ΤΕΕ για αυτό το θεμα και δεν είμαστε οι πιό κατάλληλοι να το αποφασίσπουμε εδώ. Απλά επεχείρησα να ταράξω λίγο τα νερά όσον αφορά την ιερή έννοια της αυτονομίας. Πάντως σε χαλαρό επίπεδο συζήτησης, νομίζω ότι όταν κάποιος θέλει αυτονομία, το κάνει για να πληρώνει λιγότερα. Φσικά υπάρχουν και αυτοί που δεν τους φτάνουν οι 2 ώρες το πρωϊ και 3 το απόγευμα που αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση... Ίσως το πιό σωστο (με το μυαλό ενος μηχανικού σαν εμενα) είναι να τηρείται υποχρεωτικά μια συγκεκριμενη θερμοκρασία σε όλους τους χώρους της πολυκατοικίας, αυτή που προσδιορίζουν οι επιστήμονες και οι μηχανικοί. Αλλά φυσικά δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο (άλλο οι νόμοι της φυσικης και άλλο της κοινωνίας). Αλλά κυρίως υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτα τα έξοδα. 13 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε Έχεις θέσει πάρα πολλά θέματα και δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Για αρχή, τα κτίρια στην Αθήνα σχεδιαζοντουσαν για 0 η 1 βαθμό εξωτερική, σε άλλα μέρη της Ελλάδας είναι υψηλότερη η χαμηλότερη. Αν η εξωτερική είναι 7 το σύστημα δεν θα λειτουργεί με πλήρες φορτιο, αλλά αν πέσεις κάτω από την θερμοκρασία σχεδιασμού τότε θα πρέπει να αυξήσεις την ισχύ του λέβητα. Τώρα για τις πολυκατοικίες και τις αυτονομιες, πραγματική αυτονομία έχεις μόνο όταν διαμένεις σε μονοκατοικία, σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις όπως είπες και εσύ υπάρχουν προβλήματα και προστριβές. Από την στιγμή που δεν θερμαινεσαι παίρνεις θερμική ενέργεια από τους άλλους ενώ οι άλλοι θα παγώσουν ευκολότερα. Υπάρχει και το θέμα της συντήρησης. Το σύστημα με τις κάθετες στήλες το έχουμε στο διαμέρισμα της μητέρας μου. Υπάρχει φυσικό αέριο, όλοι πληρώνουμε ένα στάνταρ πόσο παγίων και μετά το υπόλοιπο ανάλογα τις ώρες που θα γράψουν οι ωρομετρητές. Σωατά τα λές. Με κάθετες στήλες υποθέτω ότι θα έχει ωρομετρητές πάνω σε κάθε σώμα, κατάλαβα καλά? Και πως μετράνε αυτοί? Ξέρω συστήματα καταμέτρησης με θερμιδομετρητές πάνω σε κάθε σώμα... Αλλά και πάλι τσακώνονται. Γιατί στο διαμέρισμα δεν μπαίνει μια σωλήνα που ανοίγει μια ηλεκτροβάνα, σωστά? Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από MessengerOfGood
giorgoskouro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Οι ωρομετρητές είναι στο υπόγειο. Ηλεκτροβανες υπάρχουν και βρίσκονται έξω από κάθε διαμέρισμα δίπλα από το ασανσέρ σε ένα κουτί μαζί με διαφορά αλλα.
Dantε Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 28 λεπτά πριν, fredd0 είπε δεν ειναι μονο η μονωση. Που και να ηταν, ο ΚΕΝΑΚ υπερκαλυπτει τις αναγκες της Ελλαδας. Φορ φακς σεικ μεσα δεκεμβρη φτασαμε κι εχουμε 18 βαθμους στην Αθηνα. Φιλος στη βορεια Ευρωπη εχει 1.5 μετρο χιονι και -15. Φταινε κι οι εγκαταστατες/μηχανολογοι. Πανε βαζουν λεβητες χαμηλων θερμοκρασιων (συμπυκνωσης, αθ κλπ) και τους δουλευουν στους 80 βαθμους, διακεκομμενα. Η τρεχουσα τεχνολογια εχει φυγει απο τη λογικη του "αναβω" και "σβυνω" την θερμανση. Οπου εκει χρειαζεσαι peak φορτιο για "ζεστανεις" ενα κτηριο κατα 2-3-5 βαθμους σε ευλογο χρονο. Η λογικη πλεον εχει παει στη συντηρηση. Η θερμανση λειτουργει ολη μερα σε χαμηλα φορτια και απλα αναπληρωνει τις απωλειες. Αντε να το εξηγησεις ομως αυτο σε 20 ενοικους μιας πολυκατοικιας, οι 5 απο τους οποιους ειναι ταπι και ψυχραιμοι και δεν εχουν να δωσουν. Καλα ειναι και η μονωση. Αγγλια ειχα παει,εξω ειχε μηδενικο και ημουν σε σπιτι με διπλα τζαμια κτλ και χωρις να αναβω θερμανση,το βραδυ πραγματικα εσταζες απο τη ζεστη.Το πρωι ανοιγα παραθυρο φαντασου. Δε ξερω τι ειχαν κανει εκει,πραγματικα...
telis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δεδομένου ότι οι πάνω όροφοι πληρώνουν παραπάνω για την χρήση του ασανσέρ από τους κάτω, και ορθά γιατί γίνεται μεγαλύτερη χρήση, με την ίδια λογική όσοι βάζουν αυτόνομους λεβητες φα στο σπίτι τους δεν πρέπει να πληρώνουν μια για την υπόλοιπη πολυκατοικία και την θέρμανση της.
vali Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 29 λεπτά πριν, telis είπε Δεδομένου ότι οι πάνω όροφοι πληρώνουν παραπάνω για την χρήση του ασανσέρ από τους κάτω, και ορθά γιατί γίνεται μεγαλύτερη χρήση, με την ίδια λογική όσοι βάζουν αυτόνομους λεβητες φα στο σπίτι τους δεν πρέπει να πληρώνουν μια για την υπόλοιπη πολυκατοικία και την θέρμανση της. Ναι αλλά οι σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης περνάνε συνήθως από τους κοινόχρηστους χώρους και έχουν ελάχιστη ή και καθόλου μόνωση, με αποτέλεσμα να θερμαίνουν τις σκάλες και τους διαδρόμους μιας πολυκατοικίας και αυτό είναι προς όφελος όλων των ενοίκων.
tornado Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε Στη Βόρεια Ευρώπη έχουν πολύ καλά μονωμένα κτίρια. δεν εχουν μονο στη βορεια ευρωπη, αλλα οπου κατοικει μυαλο εχουν μονωμενα κτιρια. Στο σπιτι που ειμαι με ΠΕΑ Β+, η κεντρικη θερμανση εχει κλεισει εδω και 3 ωρες. Αδιαφορο μιας και ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ μονωμενο και η ζεστη που εκαψε ο λεβητας δεν βγηκε απο τις χαραμαδες οπως παλαιοτερα... Δυστυχως αρκετοι δεν ξερουν το συμφερον τους και προτιμανε να πετανε λεφτα στο κουβα. Αν αφησω το παραθυρο λιγο σκαστο, εχουμε την ιδια μονωση με καποιον που εχει ενα σπιτι 30 χρονων χωρις μονωση. Επιπλεον το αν εχει εξω 5 βαθμους η -5 βαθμους δεν ασχολουμε, εγω εχω μεσα στο σπιτι σταθερα 22 βαθμους σε αντιθεση με αυτον που δεν εχει μονωση και το σπιτι του αντεχει μεχρι τους 2-3 βαθμους ακομα και με air condition. Μετα δουλευει η κουβερτα, εγω και με μια απλη κουβερτουλα ειμαι κομπλε. Μην μιλαμε λοιπον για την βορεια ευρωπη λες και ειναι οι θεοι. Μια καλη μονωση κοστιζει 2500 για ενα νορμαλ σπιτι (50 ευρω το τμ) αλλα σου ανταποδιδει τα δεκαπλασια.
giorgoskouro Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, telis είπε Δεδομένου ότι οι πάνω όροφοι πληρώνουν παραπάνω για την χρήση του ασανσέρ από τους κάτω, και ορθά γιατί γίνεται μεγαλύτερη χρήση, με την ίδια λογική όσοι βάζουν αυτόνομους λεβητες φα στο σπίτι τους δεν πρέπει να πληρώνουν μια για την υπόλοιπη πολυκατοικία και την θέρμανση της. Δεν έχεις δίκιο γιατί όταν ο άλλος θερμενεται από την κεντρική θέρμανση και ο αυτόνομος μπορεί να την έχει κλειστή τότε θερμενεται με την ζέστη των άλλων ιδιοκτησιων. Δεν είναι σωστό να μην πληρώνει τίποτα. 37 λεπτά πριν, tornado είπε δεν εχουν μονο στη βορεια ευρωπη, αλλα οπου κατοικει μυαλο εχουν μονωμενα κτιρια. Στο σπιτι που ειμαι με ΠΕΑ Β+, η κεντρικη θερμανση εχει κλεισει εδω και 3 ωρες. Αδιαφορο μιας και ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ μονωμενο και η ζεστη που εκαψε ο λεβητας δεν βγηκε απο τις χαραμαδες οπως παλαιοτερα... Δυστυχως αρκετοι δεν ξερουν το συμφερον τους και προτιμανε να πετανε λεφτα στο κουβα. Αν αφησω το παραθυρο λιγο σκαστο, εχουμε την ιδια μονωση με καποιον που εχει ενα σπιτι 30 χρονων χωρις μονωση. Επιπλεον το αν εχει εξω 5 βαθμους η -5 βαθμους δεν ασχολουμε, εγω εχω μεσα στο σπιτι σταθερα 22 βαθμους σε αντιθεση με αυτον που δεν εχει μονωση και το σπιτι του αντεχει μεχρι τους 2-3 βαθμους ακομα και με air condition. Μετα δουλευει η κουβερτα, εγω και με μια απλη κουβερτουλα ειμαι κομπλε. Μην μιλαμε λοιπον για την βορεια ευρωπη λες και ειναι οι θεοι. Μια καλη μονωση κοστιζει 2500 για ενα νορμαλ σπιτι (50 ευρω το τμ) αλλα σου ανταποδιδει τα δεκαπλασια. Πολύ λίγα μου φαίνονται τα 2500, σε σπιτι συγγενή 55τμ μόνο για αλλαγή κουφωμάτων του πήρε 2000 ευρώ και αυτά με πολλά παζάρια. Για να κάνεις μια καλή μόνωση θες παραπανω μετά έχει και ένα άλλο θέμα πως αν είσαι σε πολυκατοικία η θερμοκρασία είναι ρυθμισμένη κεντρικά οπότε πέραν του ότι θα είναι ποιο ζεστό το σπίτι σου και δεν θα ανάβεις ac αεροθερμα κτλ δεν έχεις κάποια μείωση στην κεντρική θέρμανση. Αρκετά σπίτια είναι με ταράτσα η πυλωτη και πιο πολλά τετραγωνικά, έχουν μεγάλα ανοίγματα, πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη.....
testit Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Στις 14/10/2019 στις 1:49 ΜΜ, Horn είπε Καλησπερα,γνωριζω πως δεν ειναι και το ιδανικοτερο φορουμ για τετοια συζητηση αλλα θα ηθελα να ακουσω καποιες γνωμες. Οι απο πανω γειτονες εχουν βαλει λεβητα για πετρελαιο στο μπαλκονι χωρις να ρωτησουν κανεναν στην πολυκατοικια,ειναι νομιμο? ευχαριστω για οποια βοηθεια Τι λέβητα; Σκέτο λέβητα χωρίς σύστημα καυστήρα; Τα τελευταία χρόνια, και στα πλαίσια προώθησης του φυσικού αερίου στους καταναλωτές, επιτρέπεται νόμιμα η αυτονόμηση από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης της πολυκατοικίας και η τοποθέτηση ατομικού λέβητα /καυστήρα στο μπαλκόνι. Δε θυμάμαι τον αριθμό του νόμου, αλλά θα τον βρεις στο ίντερνετ. Ο καυστήρας (πετρελαίου) θεωρείται (μηχανολογικός) εξοπλισμός κι όχι "δόμηση" της πολυκατοικίας ή του διαμερίσματος και νομίζω ότι επιτρέπεται γενικά από την πολεοδομία. Όπως επίσης και η δεξαμενή στο μπαλκόνι. Μπορεί να ανεβάσει ως την ταράτσα σωλήνες καπνοδόχους. Δεν μπορεί όμως να προκύπτει ενοχλητική κατάσταση για τους γείτονες, σε θέματα εκπομπής καυσαερίων, θορύβου και γενικά περιβαλλοντικής υποβάθμισης. ΟΙ "διαφορές" όμως αυτές, λύνονται με δικαστήρια, αγωγές, βεβαιώσεις-εκθέσεις εμπειρογνωμώνων, κλπ. Πολυέξοδη και χρονοβόρα κατάσταση. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο ένοικος αυτός, να στήσει δικό του σύστημα καυστήρα πετρελαίου (?) κλπ κλπ, σημαίνει ότι ίσως υπάρχει πραγματικό πρόβλημα (στην πολυκατοικία). Αν δεν έχει αποσπαστεί από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης (αν βέβαια υπάρχει) και πληρώνει το ελάχιστο ποοστό χρέωσης (15-20% στα κοινόχρηστα θέρμανσης), τότε δεν τον κουνάει κανένας με το ισχύον συνηθισμένο γενικό καταστατικό των περισσότερων πολυκατοικιών! Ούτε σαν εστία επικινδυνότητας (το πετρέλαιο δεν είναι εύφλεκτο). Κι ίσως έχει και ροδάκια στο λέβητα!!!! Να τον παρουσιάζει σαν φορητό - άμεσα μετακινήσιμο-άμεσα αποσυναρμολογούμενο! Όσον αφορά τα "στατικά", ανάλογα με το πότε χτίστηκε η πολυκατοικία, με ποιον αντισεισμικό κανονισμό... αν είναι με άδεια πριν το 1980 (περίπου) η πλάκα είναι πιο λεπτή - κι ο οπλισμός επίσης. Οπότε δεν σηκώνει πολύ βάρος η πλάκα. Υπολόγισε το ανώτερο 200-250 κιλά βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας. Αν η άδεια είναι μετά το 1980, που άλλαξε ο αντισεισμικός κανονισμός/αυστηροποιήθηκε, η πλάκα σηκώνει κι ως 400 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. είναι πιο χοντρή η πλάκα κι ενισχυμένος ο οπλισμος της πιο πλούσιος. Συνήθως τα μπαλκόνια έχουν πολύ οπλισμό, αντέχουν! Βλέποντας όμως τα μεγέθη/τους όγκους των πλαστικών κυλινδρικών δεξαμενών που πουλάνε στο εμπόριο, για αποθήκευση πετρελαίου, παραείναι μεγάλες... αναρωτιέσαι αν είναι συμβατές με αντισεισμικούς κανονισμούς κλπ. Οι κατασκευαστές τους μπορούνε να ισχυριστούν ότι τις φτιάχνουν για ισόγειες επιφάνειες - ότι γίνεται καταστρατήγηση από τους αγοραστές! Αν δεν σας πείθει οη εξήγηση του "αυθαίρετου/ασύμβατου ενοίκου, αν νομίζετε ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα ευστάθειας του μπαλκονιού με το λέβητα, τότε να καλέσετε σαν Γενική Συνέλευση ιδιοκτητών/ενοίκων (με έξοδα της πολυκατοικίας) μηχανικό (δομομηχανικό), να επιθεωρήσει τον επίμαχο λέβητα και να βγάλει έκθεση-πόρισμα, με την οποία θα δρομολογήσετε τις επόμενες ενέργειές σας
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 13 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε 13 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε Είναι πολύ περίεργος αυτός ο νομος. Όταν θερμαινεται ο από πάνω, ο από κάτω και οι απο δίπλα, εσύ θερμαίνεσαι από αυτούς. Το κερασάκι στην τούρτα της ανοησίας είναι ότι ενώ σου επιτρέπεται να αυτονομήσεις (λές και είσαι μόνος σου στην ερημιά και δεν ανταλλάσσεις θερμότητα με τους γείτονες) συμμετέχεις - άκουσον, άκουσον - στις δαπάνες συντήρησης των άλλων! Ο παραλογισμός στο απόγειο! Είσαι σίγουρος??? Γιατί ο έμπειρος υρδαυλικός μου μου λέει εότι είναι πολύ αποδοτικώτεροι ειδικά αν είναι λέβητες συμπυκνωμάτων. Εγώ εχω στο διόροφο (3 κατοικίες) κεντρική αυτόνομη θέρμανση με ένα λέβητα και τρείς εντελώς χωριστές γραμμές που τροφοδοτούν τα 3 διαμερίσματα (ισόγειο, 1ο & 1ο όροφο). Το σύστημα κατανμής κοινοχρήστων που έχω είναι με ωρομετρητές που είναι βλακεία αλλά επίσης βλακεία είναι και το σύστημα κατανομής κοινοχρήστων με θερμιδομετρητές για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω. Ευτυχώς ακόμα είμαστε μια ευρύτερη οικογένεια αλλά αν νοικιάσω καποιο δεν ξέρω τι είναι σωστό να χρεώνω... Πολιτικό Μηχανικό κι όχι μηχανολόγο, αλλά ίσως φταίει η διατύπωση μου οπότε και επισημαίνω πως για την κατασκευή που θα καλύψει και θα φιλοξενήσει εντός της τον λέβητα απαιτείται μελέτη από πολιτικό μηχανικό. Για ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΛΕΒΙΤΟΣΤΑΣΙΟΥ επαναλαμβάνω.
ParhsG Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, tornado είπε δεν εχουν μονο στη βορεια ευρωπη, αλλα οπου κατοικει μυαλο εχουν μονωμενα κτιρια. Στο σπιτι που ειμαι με ΠΕΑ Β+, η κεντρικη θερμανση εχει κλεισει εδω και 3 ωρες. Αδιαφορο μιας και ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ μονωμενο και η ζεστη που εκαψε ο λεβητας δεν βγηκε απο τις χαραμαδες οπως παλαιοτερα... Δυστυχως αρκετοι δεν ξερουν το συμφερον τους και προτιμανε να πετανε λεφτα στο κουβα. Αν αφησω το παραθυρο λιγο σκαστο, εχουμε την ιδια μονωση με καποιον που εχει ενα σπιτι 30 χρονων χωρις μονωση. Επιπλεον το αν εχει εξω 5 βαθμους η -5 βαθμους δεν ασχολουμε, εγω εχω μεσα στο σπιτι σταθερα 22 βαθμους σε αντιθεση με αυτον που δεν εχει μονωση και το σπιτι του αντεχει μεχρι τους 2-3 βαθμους ακομα και με air condition. Μετα δουλευει η κουβερτα, εγω και με μια απλη κουβερτουλα ειμαι κομπλε. Μην μιλαμε λοιπον για την βορεια ευρωπη λες και ειναι οι θεοι. Μια καλη μονωση κοστιζει 2500 για ενα νορμαλ σπιτι (50 ευρω το τμ) αλλα σου ανταποδιδει τα δεκαπλασια. Εχω διαπιστωσει πως ενα μεγαλο μερος του κοσμου ειναι κατα της μονωσης. Βεβαια τα τελευταια χρονια αλλαζει αυτο και βλεπω σε σπιτια να βαζουν. Ακομα και μερικοι μηχανικοι θεωρουν πεταμενα λεφτα τη μονωση και οτι δε θα τα παρεις ποτε πισω. Αλλες αποψεις που εχω ακουσει ειναι οτι δε χρειαζεται στην ελλαδα μονωση , οτι ειναι χασιμο χρονου να ασχοληθεις με κατι τετοιο κτλ. Εμενα δε με απασχολει τι λενε αλλα επηρεαζουν πολυ κοσμο. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από ParhsG
tornado Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Αναφορά σε κείμενο 7 ώρες πριν, giorgoskouro είπε Πολύ λίγα μου φαίνονται τα 2500, σε σπιτι συγγενή 55τμ μόνο για αλλαγή κουφωμάτων του πήρε 2000 ευρώ και αυτά με πολλά παζάρια. Για να κάνεις μια καλή μόνωση θες παραπανω μετά έχει και ένα άλλο θέμα πως αν είσαι σε πολυκατοικία η θερμοκρασία είναι ρυθμισμένη κεντρικά οπότε πέραν του ότι θα είναι ποιο ζεστό το σπίτι σου και δεν θα ανάβεις ac αεροθερμα κτλ δεν έχεις κάποια μείωση στην κεντρική θέρμανση. Αρκετά σπίτια είναι με ταράτσα η πυλωτη και πιο πολλά τετραγωνικά, έχουν μεγάλα ανοίγματα, πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη..... δεν εβαλα ολο το πακετο οταν ελεγα για μονωση, μιλουσα μονο για τοιχοποιια και οχι για κουφωματα. Θεωρω οτι ενα μεγαλο κομματι σπιτιων τα κουφωματα τα εχουν ηδη κανει, αλλα αδιαφορουν για την μονωση της τοιχοποιιας με συνεπεια να κανουν μιση δουλεια. Δυστυχως πρεπει να κανεις ολο το πακετο αν θες να εισαι καλυμενος σε μεγαλο ποσοστο και οι απωλειες σου να ειναι ελαχιστες. 1 ώρα πριν, ParhsG είπε Εχω διαπιστωσει πως ενα μεγαλο μερος του κοσμου ειναι κατα της μονωσης. Βεβαια τα τελευταια χρονια αλλαζει αυτο και βλεπω σε σπιτια να βαζουν. Ακομα και μερικοι μηχανικοι θεωρουν πεταμενα λεφτα τη μονωση και οτι δε θα τα παρεις ποτε πισω. Αλλες αποψεις που εχω ακουσει ειναι οτι δε χρειαζεται στην ελλαδα μονωση , οτι ειναι χασιμο χρονου να ασχοληθεις με κατι τετοιο κτλ. Εμενα δε με απασχολει τι λενε αλλα επηρεαζουν πολυ κοσμο. εγω θα σου πω την εμπειρια της μανας μου, που συνεχεια ελεγε οτι πεταμε λεφτα... οταν τελειωσαν οι εργασιες, μου ειπε κατα λεξη, νομιζα οτι μετακομισα, σαν να πηγα σε αλλο σπιτι. Νομιζω με καταλαβαινεις τι θελω να πω.
MessengerOfGood Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 14 ώρες πριν, giorgoskouro είπε Οι ωρομετρητές είναι στο υπόγειο. Ηλεκτροβανες υπάρχουν και βρίσκονται έξω από κάθε διαμέρισμα δίπλα από το ασανσέρ σε ένα κουτί μαζί με διαφορά αλλα. Άρα δεν είναι με κάθετες στήλες αλλά με μία γραμμή για καθε διαμερισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα