Lilith19 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Το δίχτυ που φτάνει μέχρι τα κάγκελα δεν τον αποτρέπει σε καμία περίπτωση από το να φύγει. Βοηθάει όταν τον έχεις με επίβλεψη, στο να τον προλάβεις (ίσως) αν κάνει άλμα. Αν δηλαδή συνεχίσεις να τον βγάζεις έξω μαζί σου, θα χρειαστεί να βάλεις έστω αυτό το χαμηλό δίχτυ. Παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του βέβαια αλλά ακόμα και τα πιο ήσυχα γατιά μπορεί να εκτοξευθούν σε χρόνο μηδέν αν δουν ένα πουλί πχ. Για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου κι ο γατούλης να απολαμβάνει τις βόλτες του, βάλε ειδικό δίχτυ που φτάνει μέχρι πάνω. Αυτό απ' όσο ξέρω είναι μια καλή επιλογή.
JLEE Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Τελικά αποφάσισα προς το παρόν να μην τον αφήνω καθόλου έξω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο! Αρκετά ταλαιπωρήθηκε! 8
scullyist Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Κούκλος είναι ο άτιμος. Σκέψου πολύ σοβαρά να πάρεις κι ένα από τα αδελφάκια του να έχει παρέα. 2
Lilith19 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Να τον χαίρεσαι τον γλυκούλη😍 Δες πιο μελλοντικά και το θέμα του μπαλκονιού πάντως, τους προσφέρει σημαντικά ερεθίσματα η επαφή με το έξω. Ειδικά όσο μεγαλώνουν και μετά τη στείρωση, αρχίζουν να βαριούνται. Στα δικά μου τουλάχιστον αυτό παρατήρησα και τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός τα βγάζω έξω καθημερινά κανένα δίωρο. Φαίνονται πολύ πιο χαρούμενα, παίρνουν τον αέρα τους, λιάζονται, κυνηγούν έντομα, κουτσομπολεύουν την γειτονιά😆 Χρειάζονται όμως πιο συχνά αποπαρασίτωση και προσοχή στο τι φυτά υπάρχουν στο μπαλκόνι, κάποια είναι τοξικά.
JLEE Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Καλημέρα! Τελικά έβαλα δίχτυ πλαστικό στα κάγκελα και ας μην τον βγάζω έξω γιατί δεν θέλω να είμαι με το άγχος κάθε φορά που βγαίνω στο μπαλκόνι! Βγαίνουμε στο πίσω μπαλκόνι που είναι ψηλό τοιχίο και προς το παρόν για το "κόντος" του δεν μπορεί να πηδήξει τόσο ψηλά. Σχετικά με την τροφή δοκίμασα την Sanabelle αλλά δεν μπορούσαμε την μυρωδιά και τώρα πήραμε την Profine Kitten που αναφέρθηκε σε προηγούμενα post. Νομίζω την τρώει καλύτερα. Στο πρωινό γεύμα του βάζω και λίγο υγρή τροφή. Δεν του έχουμε δώσει ποτέ τροφή δική μας και έτσι έχουμε αποφύγει τις επιθέσεις αγάπης την ώρα που τρώμε. Ελπίζω να παραμείνει έτσι! Ερώτηση: Νομίζω οτι έχει βάλει στο μάτι την σίτα! Τι θα μπορούσα να κάνω για να τον αποτρέψω εκτός απο να του πω "πέρασε έξω κύριε?"
AristidisZ Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, JLEE είπε Ερώτηση: Νομίζω οτι έχει βάλει στο μάτι την σίτα! Τι θα μπορούσα να κάνω για να τον αποτρέψω εκτός απο να του πω "πέρασε έξω κύριε?" Τον σταυρό σου 😂 5
JLEE Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) κλαίω... Επεξ/σία 19 Μαΐου 2021 από JLEE 3
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Moderators Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, JLEE είπε Ερώτηση: Νομίζω οτι έχει βάλει στο μάτι την σίτα! Τι θα μπορούσα να κάνω για να τον αποτρέψω εκτός απο να του πω "πέρασε έξω κύριε?" Ανοιχτη πόρτα κλειστή σίτα. Η χοντρη η δικια μου μεσα σπιτι και βλεπει να περναει αλλη γατα απεξω.. Χαμηλωνει, εστιαζει, σπρινταρει. Σκαει με το κεφαλι στην σιτα χαμηλα, χωρις να κοψει ξηλώνει τη σιτα και ξεκιναει να κυνηγαει την απεξω!
AristidisZ Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, JLEE είπε κλαίω... αυτό είναι μωρό, σκέψου η δικιά μου είναι σχεδόν 6 κιλά, και δεν την κατέβασε, η φωτό είναι 2 χρόνων και ακόμα υπάρχει η σίτα Γενικά, αν η γάτα βάλει κάτι στο κεφάλι της δεν υπάρχει τρόπος να της το απογορέψεις, οπότε απλά μαθαίνεις να ζεις με τις βλακείες που κάνουν 1
JLEE Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Το άλλο που με προβληματίζει είναι το δάγκωμα την ώρα του παιχνιδιού! Παίζουμε μόνο με παιχνίδια και αποφεύγουμε τα χέρια. Αλλά πολλές φορές εκεί που παίζουμε στο καναπέ τσουπ επικεντρώνεται στο χέρι πάει και το δαγκώνει.. Εκεί κάνουμε οτι πονάμε και τον αφήνουμε μόνο του για κανένα λεπτό μέχρι να καταπιαστεί με κάποιο παιχνίδι. Μου έχουν πει είναι κάπως φυσικό μέχρι να βγάλει τα κανονικά του δόντια. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να σιγουρέψουμε οτι όταν μεγαλώσει δεν θα έχει στο νου συνέχεια να μας δαγκώνει?
Dark_son20 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, JLEE said: Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να σιγουρέψουμε οτι όταν μεγαλώσει δεν θα έχει στο νου συνέχεια να μας δαγκώνει? 😂😂 σε βλέπω να πηγαίνεις για σκύλο, το δάγκωμα και οι γρατζουνιές είναι μέσα στο πρόγραμμα αφού έχεις γάτα δαγκώνουν ακόμα και σαν ένδειξη αγάπης Επεξ/σία 19 Μαΐου 2021 από Dark_son20 2
JLEE Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Άρα κάθε φορά που με δαγκώνει θα λέω: Σε ευχαριστώ που με αγαπάς τόσο πολύ!! Μα τι καλός που είσαι!! Σκύλο είχα παλιότερα και πλέον δεν είμαι στην κατάλληλη φάση για τέτοιες περιπέτειες!
christakos07 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 4 ώρες πριν, JLEE είπε Καλημέρα! Τελικά έβαλα δίχτυ πλαστικό στα κάγκελα και ας μην τον βγάζω έξω γιατί δεν θέλω να είμαι με το άγχος κάθε φορά που βγαίνω στο μπαλκόνι! Βγαίνουμε στο πίσω μπαλκόνι που είναι ψηλό τοιχίο και προς το παρόν για το "κόντος" του δεν μπορεί να πηδήξει τόσο ψηλά. Σχετικά με την τροφή δοκίμασα την Sanabelle αλλά δεν μπορούσαμε την μυρωδιά και τώρα πήραμε την Profine Kitten που αναφέρθηκε σε προηγούμενα post. Νομίζω την τρώει καλύτερα. Στο πρωινό γεύμα του βάζω και λίγο υγρή τροφή. Δεν του έχουμε δώσει ποτέ τροφή δική μας και έτσι έχουμε αποφύγει τις επιθέσεις αγάπης την ώρα που τρώμε. Ελπίζω να παραμείνει έτσι! Ερώτηση: Νομίζω οτι έχει βάλει στο μάτι την σίτα! Τι θα μπορούσα να κάνω για να τον αποτρέψω εκτός απο να του πω "πέρασε έξω κύριε?" Σε λίγο καιρό θα χώνει τα πατούσια του, στο πιάτο σας. Υπομονή Profine kitten του έδινα αντίστοιχα. Κάναμε αλλαγή σε Applaws(λίγο πιο ακριβή) και είδα τη μέρα με τη νύχτα. Καμία σχέση με την profine, την τρώει πιο ευχάριστα, τα κόπρανα του μυρίζουν ελάχιστα κτλ. Παλιότερα που τρώγαμε profine, δεν τολμούσα να του δώσω κονσέρβα του εμπορίου. Τα έκανε κυριολεκτικά σκατά στην τουαλέτα του. Πλέον δεν έχουμε θέμα, μέχρι και λίγη ανθρώπινη τροφή τρώμε(ανάλατη, χωρίς μπαχαρικά).
Dark_son20 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 40 minutes ago, christakos07 said: Σε λίγο καιρό θα χώνει τα πατούσια του, στο πιάτο σας. Υπομονή εμενα που δεν έχει φάει ποτε ανθρώπινο φαΐ, έρχεται μυρίζει και την κοπανάει, περιέργεια θα έλεγα, μονο μαγιονέζα γλείφει άμα πέσει στα χερια της 2 hours ago, JLEE said: Άρα κάθε φορά που με δαγκώνει θα λέω: Σε ευχαριστώ που με αγαπάς τόσο πολύ!! Μα τι καλός που είσαι!! η αρχή είναι δύσκολη, μετά από λίγο καιρό ούτε που ασχολείσαι με τις γρατζουνιές, προσοχή στο πέμπτο δάχτυλο, δεν το ελέγχουν και σφάζει
musan Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 12 ώρες πριν, JLEE είπε Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να σιγουρέψουμε οτι όταν μεγαλώσει δεν θα έχει στο νου συνέχεια να μας δαγκώνει? Επειδη οταν ημουν πιτσιρικας η μανα μου μεγαλωνε πολλα μικρα αδεσποτακια θυμαμαι (αμυδρα) μολις καποιο δαγκωνε να εκανε ενα δυνατο και κοφτο ηχο (του στυλ "Ε"), το αφηνε κατω το διαβολακι και σταματαγε το παιχνιδι, ζουληγμα κοκ. Δεν θυμαμαι να με ειχε δαγκωσει ποτε κανενα οταν επαιζα μαζι τους οταν ειχαν μεγαλωσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα