Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόοον στο θέμα μας.

 

Επιτέλους ανακάλυψα το αγαπημένο μου πιάτο, chilli con carne.

 

Βρήκα με το έτερον ήμισυ κάποιες συνταγές στην τύχη, και δεν έχω σταματήσει να το ζητάω.  :-D  :-D

Ζεσταίνω μια πίτα τορτίγια, τη γεμίζω με chilli και τριμμένο καρότο ή κανένα λαχανικό έτσι για την αντίθεση και του δίνω και καταλαβαίνει.

 

Οι βασικές ερωτήσεις μου, πέρα από κάποια ιδιαίτερη συνταγή που πιθανότατα δεν έχω βρει/σκεφτεί ακόμα, είναι δύο:

 

Αφενός, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μάρκα σκόνης τσίλι που θα προτείνατε; Μια-δύο που δοκιμάσαμε από σουπερμάρκετ ήταν επιεικώς απαράδεκτες. Σκεφτείτε πως η συνταγή έγραφε για ένα κουτάλι (στα 500γρ κιμά), εμείς βάλαμε δέκα, και βγήκε οριακά spicy. Εντάξει, δεν την κάνει τη «ζημιά» μόνο η σκόνη, αλλά περίμενα να είναι κάπως καυτερή, εκτός αν τα έχω μπλέξει αρκετά.

 

Δεύτερο, και κυριότερο. Πιπεριές τσίλι. Δεν έχω ψαχτεί καθόλου, και κάτι μου λέει ότι αν πάω σε σουπερμάρκετ θα με κοιτάνε με απορία. Μέχρι τώρα φτιάχναμε με jalapenos, το οποίο απ'όσο ξέρω είναι αρκετά πιο ήπιο από τις cayenne, αλλά μου άρεσε αρκετά. Θα δω κάποια διαφορά αν δοκιμάσω κάτι πιο καυτερό, ή απλά θα κλειστώ περισσότερη ώρα στο βεσέ;
 

Γενικώς, έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα (κατά προτίμηση νότια προάστια) που να έχει τέτοια υλικά;

Δημοσ.

Μου καρφώθηκε να κάνω λιμοντσέλο.

 

Αλλά η συνταγή θέλει «αλκοόλ», τι σκατά είναι αυτό;

 

Απλά κάποιο άγευστο ποτό 'ικανού' βαθμού, π.χ. βότκα ή τσίπουρο; Καθαρή αιθανόλη από μαγαζί με χημικά; Οινόπνευμα του φαρμακείου; Wut; :P

Δημοσ.

χωρις να εχω ιδεα απο τον τυπο αλκοόλης που χρησιμοποιούν στο λιμοντσέλο, εγώ θα πήγαινα για βοτκα μιας και ειναι απο τα πιο "καθαρα" αλκοολικά ποτά. (οχι πολλά αρώματα περαν της οινοπνευματίχλας!)

Δημοσ.

Μια ξαδερφη μου που φτιαχει απιστευτο λιμοντσελο βαζει gin.K επισης επειδη ειναι πιο φτηνh κ βρισκεται αφθονη στο σοι το χει φτιαξει κ με ρακη με πολυ καλο αποτελεσμα επισης

Δημοσ.

Λοιπόοον στο θέμα μας.

 

Επιτέλους ανακάλυψα το αγαπημένο μου πιάτο, chilli con carne.

 

Βρήκα με το έτερον ήμισυ κάποιες συνταγές στην τύχη, και δεν έχω σταματήσει να το ζητάω.  :-D  :-D

 

Ζεσταίνω μια πίτα τορτίγια, τη γεμίζω με chilli και τριμμένο καρότο ή κανένα λαχανικό έτσι για την αντίθεση και του δίνω και καταλαβαίνει.

 

Οι βασικές ερωτήσεις μου, πέρα από κάποια ιδιαίτερη συνταγή που πιθανότατα δεν έχω βρει/σκεφτεί ακόμα, είναι δύο:

 

Αφενός, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μάρκα σκόνης τσίλι που θα προτείνατε; Μια-δύο που δοκιμάσαμε από σουπερμάρκετ ήταν επιεικώς απαράδεκτες. Σκεφτείτε πως η συνταγή έγραφε για ένα κουτάλι (στα 500γρ κιμά), εμείς βάλαμε δέκα, και βγήκε οριακά spicy. Εντάξει, δεν την κάνει τη «ζημιά» μόνο η σκόνη, αλλά περίμενα να είναι κάπως καυτερή, εκτός αν τα έχω μπλέξει αρκετά.

 

Δεύτερο, και κυριότερο. Πιπεριές τσίλι. Δεν έχω ψαχτεί καθόλου, και κάτι μου λέει ότι αν πάω σε σουπερμάρκετ θα με κοιτάνε με απορία. Μέχρι τώρα φτιάχναμε με jalapenos, το οποίο απ'όσο ξέρω είναι αρκετά πιο ήπιο από τις cayenne, αλλά μου άρεσε αρκετά. Θα δω κάποια διαφορά αν δοκιμάσω κάτι πιο καυτερό, ή απλά θα κλειστώ περισσότερη ώρα στο βεσέ;

 

Γενικώς, έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα (κατά προτίμηση νότια προάστια) που να έχει τέτοια υλικά;

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR2.TRC1.A0.H0.Xchili+powder.TRS0&_nkw=chili+powder&ghostText=&_sacat=0

 

φίλε μόνο από ebay. και πρόσεχε.. δλδ review για κάθε σκόνη και από τι πιπεριά παράγεται. υπάρχουν δαιμονισμένες (τύπου ghost pepper) που θα μείνεις κάγκελο. αυτά τα τσίλι σκονες στον ελληνικό χώρο ειναι της πλάκας μιας και πρωορίζονται για ουρανίσκους και την ελληνική κουζίνα που το καυτερό είναι κάτι περίεργο.

 

επίσης αν δεν θες από ebay μπορείς να κοιτάξεις σε μπαχαράδικα και τέτοια σίγουρα θα βρεις κάτι αρκετά καυτερό. 

  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ γροσερισοπ.

 

Χμμ μου είπε φίλος πως υπάρχει μαγαζάκι κάπου κόρινθο που φέρνει imported από ινδία. Θα περάσω μια βόλτα να δοκιμάσω. Μέχρι τότε απλά θα αυξήσω την περιεκτικότητα σε jalapeno :D

Δημοσ.

δεν μου αρεσει το λιμονοντσελο φτιαξε κατι αλλο :P

 

βοτκα μια χαρα ειναι.εδω εχει οδηγιες και για αλλα παρομοια.

http://www.tovima.gr/vimagourmet/wines/article/?aid=496188

 

Είναι για να πάρω το κολάι. Μετά θα κάνω κι άλλα. Ξες, στέλνεις διεύθυνση, πάω ελτά, στέλνω μπουκαλάκι . :P

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...