tehAllantin Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Μιας που λέμε για τηγάνια..."κάηκε" βούτυρο (απλά τηγανίστηκε κάτι με βούτυρο δηλαδή) σε ένα τηγάνι μου και τώρα έχει αφήσει στάμπα που δεν βγαίνει με τίποτα! Κανένα κολπάκι; Συνήθως τα άφηνα κάποιες ώρες με νερό και απορρυπαντικό και καθάριζαν ό,τι κι αν είχαν...τώρα τίποτα! τι τηγάνι είναι; Ανοξείδωτο; Δοκίμασε σόδα μαγειρικής με λευκό ξύδι. (καποια στιγμή, ηθελα να δοκιμάσω τι γίνεται αν βάλεις υδροχλωρικό οξύ και χλωρινη μαζι. Το έκανα σε ανοξείδωτο νιπτήρα. ΕΦΥΓΑ ΜΑΚΡΥΑ γιατι τα αέρια ειναι τοξικα. Εκεί που το υγρό ακούμπησε το μέταλο, ήταν 7 τόνους πιο "καθαρο/καινουργίλα" και λαμπερό σε σέση με το παλιό (δεν σε συμβουλεύω να το κάνεις, αλλα αν το κάνεις, πόσταρε αποτελεσματα ) Ισχύει αυτό αλλά όχι σε όλα.. Ανάλογα την επίστρωση αντέχουν και σε διαφορετικές θερμοκρασίες από όσο ξέρω για αυτό ψάχνω κάτι καλό Μας έφεραν στη δουλειά κάτι ballarini τηγάνια για να τσιγαρίζουμε σε υψηλή θερμοκρασία, δεν είναι τεφλόν είναι ένα coating με ένα είδος πέτρας, αλλα δεν θυμάμαι τον κωδικό. http://www.ballarini.it/eng/prodotti_linea.php/nomeLinea=portofino-granitium-/idlinea=62 δεν βρισκω το αλλο, παιζει να ειναι αλλη εταιρια (vogue) Εδιτ, ειναι οντως. και φτηνο!! http://www.nisbets.co.uk/Vogue-Non-Stick-Aluminium-Crepe-Pan/T356/ProductDetail.raction ελλαδα δεν ξερω αν υπαρει κ ποσο θα παει. Ceramic teflon coating. by Konstantinos Lakiaras, on Flickr (κεραμικη επιστρωση, στο site γραφουν πετρα, ΠΟΛΥ καλο) Stone teflon coating! by Konstantinos Lakiaras, on Flickr (πολυ καλυ επιστρωση επισης. ΤΟ έχουμε για pancakes κλπ). 2
mern Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 http://coozina.gr/store/product.php?productid=6122&cat=466&page=1Επειδή είμαι ανάμεσα σε αυτό που πρότεινες και σε αυτόν τον τύπο. Τι μου προτείνεις; Εσύ έχεις το από πάνω; Μπορείς να πεις 2-3 λόγια; Ευχαριστώ 1
alimentas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Γενικα προτιμω τηγανια σαν το 2ο,δηλαδη πιο ''κοιλα'' στις γωνιες εσωτερικα γιατι ειναι πιο εξυπηρετικα σε πολλες περιπτωσεις. Το πρωτο φοβερο τηγανι,χοντρο και πυρωνει πολυ καλα.Δεν εχουν και πολλες διαφορες νομιζω. 1
mern Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Ωραία σε ευχαριστώ αφού είναι δοκιμασμένο θα πάω για το πρώτο!
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Μετά το 7:00 υπάρχει ο εξεζητημένος τρόπος τηγανίσματος για να προσκολληθεί αυτό το μίγμα με το αλεύρι και το αυγό πάνω στην γαρίδα και στα μανιτάρια μέσα στο λάδι Εδώ στην αρχή δείχνουν και πως φτιάχνουν εκείνο το κόκκινο υγρό μέσα στο ποτήρι. γμ την τρέλα μου βραδιάτικα.....
GreekMonkey Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Γκάιζ, ρίχτε ιδέες για σαλάτες. Μόνο τονοσαλάτα, χωριάτικη, λαχανοκαρότο και μπρόκολο κάνω. Θέλω να κάνω και άλλες πιο χορταστικές, στυλ σιζαρ ας πούμε.
tehAllantin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 παίρνεις παντζάρια, ειναι κ ωραια εποχή τώρα. Τα τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο με τη φλούδα,με αλατοπιπερο, λιιιιιιγο λαδι και θυμαρι (προσπάθησε να βρεις το φρέσκο, με αρεσει περισσότερο). Ανάλογα το μέγεθος και τον φούρνο σου τα ψήνεις για 30-50 λεπτά, 180-200. Τα βγάζεις και τα αφήνεις να ερθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα ξεφλουδίεις (πανεύκολο). Μετά τα κάνεις ότι γουσταρεις. Από την κλασική ελληνικη εκδοχή με ελαιόλαδο/ξυδι/σκορδο. Η με την παραλλαγή με τη μαγιονέζα, μπορείς επίσης να τα κάνεις και λίγο γλυκα (τα καναν στη σουηδια ετσι, τα λάτρεψα) κατα τ'αλλα κρατάς μαγιονέζα/γιαουρτι σκορδο. Σστη δουλειά ειχαμε μια με παντζάρια (4 διαφορετικα) με ενα απλο ντρέσινγ λάδι λεμονι αλατοπιπερο, τα λουζαμε σε ενα mixing bowl με το ντρέσινγκ, στηναμε σε ενα πιατο με χυμο απο παντζάρι στο μπατο, τα παντζαρια, καρυδια καβουρδισμενα με λιγο αλατι κ τσιλι και αλμυρή σαντυγί. Η σίζαρ ειναι πανευκολη. Η πολυ ευκολη εκδοχη για το σιζαρ ντρεσινγκ ειναι να πατησεις στο μπλεντερ αντζούγιες, χυμο λεμονι/lime, και να του μπλεντερώσιες τα πρέκια. Μετά πατάς και μαγιονέζα μέσα/ ΠΑιζεις το ποσο ξυνο σου αρεσει το ντρέσινγκ, το ποσο ψαριχλα έχει. Προσθετεις αν γουστάρεις και "χιονι" απο παρμεζανα μεσα και ξεροψημένο μπεικο. Κολαση. Η σαλατα ειναι φαση,iceberg, το dressing και κοτοπουλο στηθος ψημενο κ μπεικο κ παρμεζαν flakes. Πεινασα και δεν γράφω με ειρμό. 4
GreekMonkey Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Ναι και βασικώς τα λες να φαίνονται τόσο απλά, γρήγορα και εύκολα ώστε ξεχνάς ότι μιλάς για 22 χρονών φοιτητή Τέσπα thanks anyway.
cococrops Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 αμα δεν προσπαθησεις ολα δυσκολα ειναι!!και εμεις περασαμε φοιτητες και δωσαμε μαχη στο φαγητο μεχρι και μοσχαρι κοκκινιστο φτιαξαμε χαχα 1
alimentas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Ωραια και βολικα για σαλατα ειναι και τα ηδη βρασμενα παντζαρια σε Vacuum που πουλανε αρκετα σουπερμαρκετ.Mια ωραια συνταγη ειναι με γιαουρτι,λιγο μελι,μπαλσαμικο και φρεσκο δυοσμο. 1
tehAllantin Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 δεν ειναι κατι δυσκολο ρε πζηλε. 1. Τυλιγεις το πατνζαρι 2. Το ψηνεις (φουρνακι; ) 3. Το ξεφλουδιζεις κ το κοβεις οπως γουσταρεις (κυβακια, wedges) 4. Το βαζεις σε ενα μπωλ και πατας μεσα λαδι, ξυδι, αλατι πιπερι, σκορδο τριμμένο. 5. Win. τεσπα, φοιτητης εισαι, οχι ανάπηρος. 4
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 http://www.nostimesyntages.gr/2013/12/30/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%BA/
mern Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Τελικά μου ήρθε το τηγάνι. Άλλο από αυτό που παρήγγειλα, ήρθε το titanium pro γιατί δεν είχε στοκ και μου έστειλαν το ακριβότερο. Απλά τέλειο δεν είχα εμπειρία ξανά με καινούριο τηγάνι αλλά εκτός του ότι δεν κολλάει τίποτα και τα λίπη καθαρίζουν αμέσως ακόμα και ξεραμένα με λίγο νερό και πανάκι ή απαλά με σφουγγαράκι με τη μαλακή πλευρά. Θέλω και τη συμβουλή σας τώρα για ακονόπετρα νερού. Έχετε καμιά οικονομική πρόταση; Για απλό ακόνισμα όχι για διόρθωση λεπίδας ή πως λέγεται απλά να το κάνω κοφτερό.. Δεν ξέρω άμα γίνομαι αντιληπτός γιατί δεν τα ξέρω και καλά. Είδα αυτή στο ebay λέει τπτ ή τσάμπα χώρο θα πιάνει και θα καταστρέψει τη λεπίδα. Το μαχαίρι που έχω είναι το tojiro dp gyuto. Ευχαριστώ
JimasGR Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ίσως λίγο άσχετο αλλά μήπως ξέρει κανείς πως φτιάχνουμε την σώς που συνοδεύει συνήθως club sandwich? πχ στα Goodys πρέπει να σερβίρουν. Εδώ την λέμε σώς μουστάρδας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα