Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας που λέμε για τηγάνια..."κάηκε" βούτυρο (απλά τηγανίστηκε κάτι με βούτυρο δηλαδή) σε ένα τηγάνι μου και τώρα έχει αφήσει στάμπα που δεν βγαίνει με τίποτα! Κανένα κολπάκι; Συνήθως τα άφηνα κάποιες ώρες με νερό και απορρυπαντικό και καθάριζαν ό,τι κι αν είχαν...τώρα τίποτα!  

τι τηγάνι είναι; Ανοξείδωτο; Δοκίμασε σόδα μαγειρικής με λευκό ξύδι.

 

(καποια στιγμή, ηθελα να δοκιμάσω τι γίνεται αν βάλεις υδροχλωρικό οξύ και χλωρινη μαζι. Το έκανα σε ανοξείδωτο νιπτήρα. ΕΦΥΓΑ ΜΑΚΡΥΑ γιατι τα αέρια ειναι τοξικα. Εκεί που το υγρό ακούμπησε το μέταλο, ήταν 7 τόνους πιο "καθαρο/καινουργίλα" και λαμπερό σε σέση με το παλιό :P (δεν σε συμβουλεύω να το κάνεις, αλλα αν το κάνεις, πόσταρε αποτελεσματα :D )

Ισχύει αυτό αλλά όχι σε όλα.. Ανάλογα την επίστρωση αντέχουν και σε διαφορετικές θερμοκρασίες από όσο ξέρω για αυτό ψάχνω κάτι καλό

Μας έφεραν στη δουλειά κάτι ballarini τηγάνια για να τσιγαρίζουμε σε υψηλή θερμοκρασία, δεν είναι τεφλόν είναι ένα coating με ένα είδος πέτρας, αλλα δεν θυμάμαι τον κωδικό. 

 

http://www.ballarini.it/eng/prodotti_linea.php/nomeLinea=portofino-granitium-/idlinea=62

 

δεν βρισκω το αλλο, παιζει να ειναι αλλη εταιρια (vogue)

Εδιτ, ειναι οντως. και φτηνο!!

http://www.nisbets.co.uk/Vogue-Non-Stick-Aluminium-Crepe-Pan/T356/ProductDetail.raction

 

ελλαδα δεν ξερω αν υπαρει κ ποσο θα  παει.

 

 

 

21116247108_094cc95242_o.jpgCeramic teflon coating. by Konstantinos Lakiaras, on Flickr

(κεραμικη επιστρωση, στο site γραφουν πετρα, ΠΟΛΥ καλο)

 

21116244088_c4435572f9_o.jpgStone teflon coating! by Konstantinos Lakiaras, on Flickr

 

(πολυ καλυ επιστρωση επισης. ΤΟ έχουμε για pancakes κλπ).

 

 

 

 

  • Like 2
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικα προτιμω τηγανια σαν το 2ο,δηλαδη πιο ''κοιλα'' στις γωνιες εσωτερικα γιατι ειναι πιο εξυπηρετικα σε πολλες περιπτωσεις.

 

Το πρωτο φοβερο τηγανι,χοντρο και πυρωνει πολυ καλα.Δεν εχουν και πολλες διαφορες νομιζω.

  • Like 1
Δημοσ.

Μετά το 7:00 υπάρχει ο εξεζητημένος τρόπος τηγανίσματος για να προσκολληθεί αυτό το μίγμα με το αλεύρι και το αυγό πάνω στην γαρίδα και στα μανιτάρια μέσα στο λάδι

 

 

Εδώ στην αρχή δείχνουν και πως φτιάχνουν εκείνο το κόκκινο υγρό μέσα στο ποτήρι.

 

 

γμ την τρέλα μου βραδιάτικα.....

Δημοσ.

Γκάιζ, ρίχτε ιδέες για σαλάτες. Μόνο τονοσαλάτα, χωριάτικη, λαχανοκαρότο και μπρόκολο κάνω. Θέλω να κάνω και άλλες πιο χορταστικές, στυλ σιζαρ ας πούμε.

Δημοσ.

παίρνεις παντζάρια, ειναι κ ωραια εποχή τώρα. Τα τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο με τη φλούδα,με αλατοπιπερο, λιιιιιιγο λαδι και θυμαρι (προσπάθησε να βρεις το φρέσκο, με αρεσει περισσότερο). Ανάλογα το μέγεθος και τον φούρνο σου τα ψήνεις για 30-50 λεπτά, 180-200. Τα βγάζεις και τα αφήνεις να ερθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα ξεφλουδίεις (πανεύκολο). Μετά τα κάνεις ότι γουσταρεις. Από την κλασική ελληνικη εκδοχή με ελαιόλαδο/ξυδι/σκορδο. Η με την παραλλαγή με τη μαγιονέζα, μπορείς επίσης να τα κάνεις και λίγο γλυκα (τα καναν στη σουηδια ετσι, τα λάτρεψα) κατα τ'αλλα κρατάς μαγιονέζα/γιαουρτι σκορδο. Σστη δουλειά ειχαμε μια με παντζάρια (4 διαφορετικα) με ενα απλο ντρέσινγ λάδι λεμονι αλατοπιπερο, τα λουζαμε σε ενα mixing bowl με το ντρέσινγκ, στηναμε σε ενα πιατο με χυμο απο παντζάρι στο μπατο, τα παντζαρια, καρυδια καβουρδισμενα με λιγο αλατι κ τσιλι και αλμυρή σαντυγί.

 

Η σίζαρ ειναι πανευκολη. Η πολυ ευκολη εκδοχη για το σιζαρ ντρεσινγκ ειναι να πατησεις στο μπλεντερ αντζούγιες, χυμο λεμονι/lime, και να του μπλεντερώσιες τα πρέκια. Μετά πατάς και μαγιονέζα μέσα/ ΠΑιζεις το ποσο ξυνο σου αρεσει το ντρέσινγκ, το ποσο ψαριχλα έχει. Προσθετεις αν γουστάρεις και "χιονι" απο παρμεζανα μεσα και ξεροψημένο μπεικο. Κολαση. Η σαλατα ειναι φαση,iceberg, το dressing και κοτοπουλο στηθος ψημενο κ μπεικο κ παρμεζαν flakes. Πεινασα και δεν γράφω με ειρμό.

  • Like 4
Δημοσ.

Ναι και βασικώς τα λες να φαίνονται τόσο απλά, γρήγορα και εύκολα ώστε ξεχνάς ότι μιλάς για 22 χρονών φοιτητή :P Τέσπα thanks anyway.

Δημοσ.

αμα δεν προσπαθησεις ολα δυσκολα ειναι!!και εμεις περασαμε φοιτητες και δωσαμε μαχη στο φαγητο μεχρι και μοσχαρι κοκκινιστο φτιαξαμε χαχα

  • Like 1
Δημοσ.

Ωραια και βολικα για σαλατα ειναι και τα ηδη βρασμενα παντζαρια σε Vacuum που πουλανε αρκετα σουπερμαρκετ.Mια ωραια συνταγη ειναι με γιαουρτι,λιγο μελι,μπαλσαμικο και φρεσκο δυοσμο.

  • Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι κατι δυσκολο ρε πζηλε.

 

1. Τυλιγεις το πατνζαρι

2. Το ψηνεις (φουρνακι; )

3. Το ξεφλουδιζεις κ το κοβεις οπως γουσταρεις (κυβακια, wedges)

4. Το βαζεις σε ενα μπωλ και πατας μεσα λαδι, ξυδι, αλατι πιπερι, σκορδο τριμμένο.

5. Win.

 

τεσπα, φοιτητης εισαι, οχι ανάπηρος.

  • Like 4
Δημοσ.

Τελικά μου ήρθε το τηγάνι. Άλλο από αυτό που παρήγγειλα, ήρθε το titanium pro γιατί δεν είχε στοκ και μου έστειλαν το ακριβότερο. Απλά τέλειο δεν είχα εμπειρία ξανά με καινούριο τηγάνι αλλά εκτός του ότι δεν κολλάει τίποτα και τα λίπη καθαρίζουν αμέσως ακόμα και ξεραμένα με λίγο νερό και πανάκι ή απαλά με σφουγγαράκι με τη μαλακή πλευρά.

 

 

Θέλω και τη συμβουλή σας τώρα για ακονόπετρα νερού. Έχετε καμιά οικονομική πρόταση; Για απλό ακόνισμα όχι για διόρθωση λεπίδας ή πως λέγεται απλά να το κάνω κοφτερό.. Δεν ξέρω άμα γίνομαι αντιληπτός γιατί δεν τα ξέρω και καλά. Είδα αυτή στο ebay λέει τπτ ή τσάμπα χώρο θα πιάνει και θα καταστρέψει τη λεπίδα. Το μαχαίρι που έχω είναι το tojiro dp gyuto. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ίσως λίγο άσχετο αλλά μήπως ξέρει κανείς πως φτιάχνουμε την σώς που συνοδεύει συνήθως club sandwich? πχ στα Goodys πρέπει να σερβίρουν. Εδώ την λέμε σώς μουστάρδας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...