Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

Πως αλλιως μπορω να ζητησω το rib eye ;;Ειναι η σπαλομπριζολα χωρις κοκκαλο ;;;

 

 

λογικα θα το ξερουν rib eye 

 

 

Σε 2 που εχω ρωτησει δεν το ηξεραν,δεν το συνεχισα κ ειπα απλα ενα δεν πειραζει,αλλωστε δεν ημουν διατεθιμενος να το παρω,απλα ηθελα να μαθω αν εχουν,τωρα ομως θελω να παρω κ ειπα μηπως υπαρχει καποιος αλλος τροπος να το ζητησω

 

 

μπα δεν ξερω

 

 

Δοκίμασε την τύχη σου με αυτό το όνομα. Για να το γράφει chef στη σελίδα του, ίσως να το λένε έτσι. Το βρήκα κι εδώ.

 

 

Πονεμένη ιστορία, στη χειρότερη πας ΑΒ που έχει Ribeye Black Angus, σχεδόν 40 euro το κιλό..

  • Like 1
Δημοσ.

 

Αν και οι αναλογιες στο βιντεο ειναι βαζε και δες πως καθεται Θελω να δοκιμασω να φτιαξω αυτο

 

 

 

Που βρισκω αυτο το μπουκαλακι και πως την εφαρμοζω σε σαλατα για να παει ομοιομορφα?

 

Βρηκα μια ωραια σαλατα που παιρνω απεξω και θελω να ξεκινησω να τη φτιαχνω μονος μου

Για να ευχαριστηθείς το dressing είναι προτιμότερο να το βάλεις με τη σαλάτα σε μεγάλο σκεύος πριν τη σερβίρεις και να την ανακατέψεις καλά για να πάει παντού. Σε είδη σπιτιού ή σε καταστήματα με επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας θα βρεις τέτοια μπουκάλια πάντως.

Δημοσ.

Για να ευχαριστηθείς το dressing είναι προτιμότερο να το βάλεις με τη σαλάτα σε μεγάλο σκεύος πριν τη σερβίρεις και να την ανακατέψεις καλά για να πάει παντού. Σε είδη σπιτιού ή σε καταστήματα με επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας θα βρεις τέτοια μπουκάλια πάντως.

 

Επειδη ειμαι ασχετος μου το κανεις νιανια να το καταλαβω;

 

Πρωτα τι βαζεις σαλατα η dressing και με πως ανακατευεις

Δημοσ.

Εννοώ.. Πλένεις τη σαλάτα - τη σουρώνεις να μην μείνουν πολλά νερά - βρίσκεις ένα σκεύος να τη χωράει χωρίς να ξεχειλίζει για να μη φύγει έξω στο ανακάτεμα - ρίχνεις από πάνω το dressing και με ό,τι έχεις πρόχειρο την ανακατεύεις καλά εκεί μέσα. Σερβίρεις στο πιάτο σου και τρως. 

Δημοσ.

Αν και οι αναλογιες στο βιντεο ειναι βαζε και δες πως καθεται Θελω να δοκιμασω να φτιαξω αυτο

 

 

Που βρισκω αυτο το μπουκαλακι και πως την εφαρμοζω σε σαλατα για να παει ομοιομορφα?

 

Βρηκα μια ωραια σαλατα που παιρνω απεξω και θελω να ξεκινησω να τη φτιαχνω μονος μου

 

3;1 ειναι η αναλογία

 

3 λαδι 1 ξυδι

 

βάλτα 3 λαδι 1 ξυδι μουσταρδα αλατι πιπέρι, βα΄λτα σε ενα αδιο μπολακι απο μαρμελάδα κλεισε και ριξε ανακατεμα χοντρο αλλά shaker.

 

πριν τι βαλεις στη σαλάτα, ξανα κουνα

 

μηντ ιν ριξεις απ΄λα απο πάνω ριξε και ανακάτεψε να πάει σε όλα τα φιλα.

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχει φτιαξει κανεις πιτσα με κρεμα γαλακτος;; To εψαξα λιγο κ βρηκα διαφορους τροπους,αλλος σωταρει το μπεικον κ προσθετει την κρεμα κ ανακατευει μεχρι να δεσει  κ την ριχνει μετα στην ζυμη κ μετα το τυρι,αλλος την ριχνει κατευθειαν στην ζυμη(χωρις να την περναει απο το τηγανι) κ μετα το τυρι ,αλλος βαζει κ πουμαρο κ κρεμα,αλλος στηνει κανονικα την πιτσα κ ριχνει πανω απο το τυρι την κρεμα..

Δημοσ.

Να σου πω και μιαν άλλη ιδέα; Βάλε τυρί κρέμα. Έχεις την κρεμώδη υφή με μια πιο λεπτή και δροσερή γεύση. 

 

Η κρέμα γάλακτος αν είναι υδαρής, θα σουρώσει φαντάζομαι. Θα πρέπει να την οχυρώσεις μέσα στην πίτσα χτίζοντας πιο ψηλά τοιχώματα. Υπάρχει η adoro per pasta που είναι πιο παχύρευστη και πιστεύω κάνει για pizza χωρίς προεργασία. Κατά τα άλλα είναι καλή λύση να την ψήσεις λίγο ώστε να μειωθεί ο όγκος της και να δέσει. Πειραματίσου. Δοκίμασε και με cream cheese πάντως, μετράει πάρα πολύ.  

Δημοσ.

με την προεργασια(περνωντας την πρωτα απο το τηγανι) φοβαμαι μηπως χασει την υφη της γτ θα ψηθει κ στο φουρνο,ισως η adoro ειναι η ιδανικη λυση 

Αυτο με το φιλαδελφεια που λες δεν νομιζω να μου αρεσει,το εχεις δοκιμασει;;

Δημοσ.

Ναι, εκ πείρας μιλάω. Τρία άτομα είχαμε φάει και μας άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια είναι γούστα αυτά.  :) Δίκαιος και ο φόβος σου, δυστυχώς δεν έχω πειραματιστεί με λευκή σάλτσα σε pizza πέρα από cream cheese και δεν ξέρω. 

Δημοσ.

Ναι, εκ πείρας μιλάω. Τρία άτομα είχαμε φάει και μας άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια είναι γούστα αυτά.  :) Δίκαιος και ο φόβος σου, δυστυχώς δεν έχω πειραματιστεί με λευκή σάλτσα σε pizza πέρα από cream cheese και δεν ξέρω. 

Θα παω απο την πιτσαρια της γειτονιας κ θα την παραγγειλω,θα ρωτησω κ πως την κανει,ισως μου δωσει μια απαντηση..

Ευχαριστω για την απαντηση !!

  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

με την προεργασια(περνωντας την πρωτα απο το τηγανι) φοβαμαι μηπως χασει την υφη της γτ θα ψηθει κ στο φουρνο,ισως η adoro ειναι η ιδανικη λυση 

Αυτο με το φιλαδελφεια που λες δεν νομιζω να μου αρεσει,το εχεις δοκιμασει;;

επειδή έχω φτιάξει πολλές φορές πίτσα με κρέμα γάλακτος,θα σου πω πως την κάνω εγω και μετά δοκιμάζεις και βλέπεις...

καταρχήν δεν βάζω στην βάση καθόλου σάλτσα ντομάτας,ρίχνω τυράκι τριμμένο,μετά το αλλαντικό που θέλω (κατά προτίμηση μπέϊκον) μετά τα όποια λαχανικά (ασωτάριστα),πασπαλίζω με λίγο θυμάρι,το υπόλοιπο τυρι και τέλος την κρέμα γάλακτος (μικρό κουτί 200ml με χαμηλά λιπαρά ότι μάρκα θες) και πασπαλίζω με λίγη πάπρικα...αυτά...την ψήνω περίπου στους 180 αέρα,μεσαίο ράφι φούρνου για κάνα 15ρτο περίπου

 

Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσεις τελικά  :)  

  • Like 1
Δημοσ.

επειδή έχω φτιάξει πολλές φορές πίτσα με κρέμα γάλακτος,θα σου πω πως την κάνω εγω και μετά δοκιμάζεις και βλέπεις...

καταρχήν δεν βάζω στην βάση καθόλου σάλτσα ντομάτας,ρίχνω τυράκι τριμμένο,μετά το αλλαντικό που θέλω (κατά προτίμηση μπέϊκον) μετά τα όποια λαχανικά (ασωτάριστα),πασπαλίζω με λίγο θυμάρι,το υπόλοιπο τυρι και τέλος την κρέμα γάλακτος (μικρό κουτί 200ml με χαμηλά λιπαρά ότι μάρκα θες) και πασπαλίζω με λίγη πάπρικα...αυτά...την ψήνω περίπου στους 180 αέρα,μεσαίο ράφι φούρνου για κάνα 15ρτο περίπου

 

Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσεις τελικά  :)  

Τελικα πηγα στην πιτσαρια πριν καμια βδομαδα κ ζητησα μια πιτσα καρμποναρα κ εκατσα σε σημειο οπου μπορουσα να δω πως θα την κανει κ την εκανε ακριβως οπως κ εσυ..Στην βαση δεν εβαλε ουτε σαλτσα ντοματας ουτε κρεμα,εστησε την πιτσα με τυρι απο κατω,μετα ζαμπον κ μπεικον απο πανω παλι τυρι κ τελος εριξε την κρεμα..Μου φανηκε καπως ΄στεγνη΄ γτ εχω μαθει να υπαρχει σαλτσα στην βαση,αν την κανω σπιτι θα βαλω στην βαση η κρεμα η σαλτσα ντοματας(ισως κ να ταιριαζει δεν ξερω)...Εσενα δεν σου φαινεται καπως χωρις σαλτσα στον πατο; ;;Εγω βαζω ριγανη πανω απο την σαλτσα ντοματας,παπρικα δεν εχω δοκιμασει να σου πω την αληθεια

Δημοσ.

Τελικα πηγα στην πιτσαρια πριν καμια βδομαδα κ ζητησα μια πιτσα καρμποναρα κ εκατσα σε σημειο οπου μπορουσα να δω πως θα την κανει κ την εκανε ακριβως οπως κ εσυ..Στην βαση δεν εβαλε ουτε σαλτσα ντοματας ουτε κρεμα,εστησε την πιτσα με τυρι απο κατω,μετα ζαμπον κ μπεικον απο πανω παλι τυρι κ τελος εριξε την κρεμα..Μου φανηκε καπως ΄στεγνη΄ γτ εχω μαθει να υπαρχει σαλτσα στην βαση,αν την κανω σπιτι θα βαλω στην βαση η κρεμα η σαλτσα ντοματας(ισως κ να ταιριαζει δεν ξερω)...Εσενα δεν σου φαινεται καπως χωρις σαλτσα στον πατο; ;;Εγω βαζω ριγανη πανω απο την σαλτσα ντοματας,παπρικα δεν εχω δοκιμασει να σου πω την αληθεια

 

Βάζω θυμάρι για πιο λεπτή μυρωδιά,μου αρέσει περισσότερο :)

Στεγνή δεν βγαίνει καθόλου,εν αντιθέσει αν βάλεις και σάλτσα κάτω θα σου παπαριάσει το ζυμάρι και μετά "αντίο" τραγανό,εκτός βέβαια και αν εσυ τι θες έτσι,περί ορέξεως..

από τη στιγμή που το τυρί που θα βάλεις σαν βάση έχει λιπαρά...πχ εγώ βάζει gouda ή κασέρι ελασσώνας (για πιο γλυκοπικάντικη γεύση) trust me καθόλου στεγνή,δοκίμασε και θα δεις :)

Δημοσ.

ΚΑτω ειχε λιπαρα  απο το τυρι κ ηταν αρκετα τραγανο δεν ειχα παραπονο,  αλλα σαν να ηθελα την σαλτσα μου στην βαση,ισως ηθελε πιο πολυ κρεμα γτ ειδα την τσιγκουνευτηκε..Οπως κ να εχει ευχαριστω για την συνταγη σου ¨) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...