Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators
Δημοσ.
45 minutes ago, therock said:

Μπορω να χρησιμοποιησω Barilla ζυμαρικων στις φακες αν μου χει τελιωσει η σαλτσα ντοματας η θα βγει χαλια

Εξαρτάται ποια γεύση σάλτσας έχεις (καρμπονάρα? 😛 ) . Αν δεν είναι καμιά περίεργη δεν θα έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα! :)

  • Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, therock είπε

Μπορω να χρησιμοποιησω Barilla ζυμαρικων στις φακες αν μου χει τελιωσει η σαλτσα ντοματας η θα βγει χαλια

Πρέπει να προσέξεις τα συστατικά που αναγράφει και γενικά να δοκιμάσεις πρώτα. Π.χ. έαν έχει σκόρδο θα πρέπει να προσέξεις την ποσότητα που θα βάλεις επιπλέον στις φακές. Και γενικά αν έχει συστατικά που δεν ταιριάζουν στις φακές. Εάν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, φαντάζομαι θα σε ικανοποιήσει σε γενικές γραμμές.

Καλά που είσαι και δεν υπάρχει κάπου κοντά να πάρεις σάλτσα? :D

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/1/2019 στις 12:21 ΜΜ, Stamer είπε

Πρέπει να προσέξεις τα συστατικά που αναγράφει και γενικά να δοκιμάσεις πρώτα. Π.χ. έαν έχει σκόρδο θα πρέπει να προσέξεις την ποσότητα που θα βάλεις επιπλέον στις φακές. Και γενικά αν έχει συστατικά που δεν ταιριάζουν στις φακές. Εάν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, φαντάζομαι θα σε ικανοποιήσει σε γενικές γραμμές.

Καλά που είσαι και δεν υπάρχει κάπου κοντά να πάρεις σάλτσα? :D

Οχι απλα επειδη δε μαγειρευω συχνα και ληγει υποτιθεται 4 μερες αφου την ανοιξεις, σκεφτομουν πως αλλιως να τη χρησιμοποιησω. Σε απλες συνταγες βεβαια, εδω πχ βρισκω γκουρμιεδες σιγα μη τα κανω αυτα

https://www.eatthis.com/leftover-pasta-sauce/

https://thedecoratedcookie.com/20-recipes-use-pasta-sauce/

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, therock είπε

Οχι απλα επειδη δε μαγειρευω συχνα και ληγει υποτιθεται 4 μερες αφου την ανοιξεις, σκεφτομουν πως αλλιως να τη χρησιμοποιησω. Σε απλες συνταγες βεβαια, εδω πχ βρισκω γκουρμιεδες σιγα μη τα κανω αυτα

https://www.eatthis.com/leftover-pasta-sauce/

https://thedecoratedcookie.com/20-recipes-use-pasta-sauce/

Η μαγειρική είναι και δημιουργία. Το αν θα ταιριάζει είναι σχετικό και δύσκολο να απαντηθεί γιατί σε κάποιον μπορεί να αρέσει και σε σένα όχι. Στην τελική θα είναι μια διαφορετική προσέγγιση δε είναι ότι θα βάλεις γάλα καρύδας, σάλτσα ντομάτας θα βάλεις. Μια χαρά θα είναι. 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, therock είπε

Οχι απλα επειδη δε μαγειρευω συχνα και ληγει υποτιθεται 4 μερες αφου την ανοιξεις, σκεφτομουν πως αλλιως να τη χρησιμοποιησω.

Ό,τι περισσεύει από σάλτσα στην κατάψυξη για την επόμενη φορά!

Αλλά και μακαρονάδα ξανά σε 4 μέρες είναι πολύ?

Εκτός αν θες τόσο πολύ να μαγειρέψεις φακές, οπότε οκ!

Δημοσ.

therock, γιατί όχι και σε κάτι απλούστερο; Ας μην είναι φαγητό... Ας είναι από ένα σάντουιτς με σάλτσα, που λέει, μέχρι ομελέτα με διάφορα μέσα (πιπεριές, πατάτες τηγανιτές κλπ). Νόστιμα, απλά και γρήγορα!

  • 2 μήνες μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πρπει νά τρώω κατιτίς στην δουλειά. Ταπερ και τέτοια δεν παίρνω. Συνήθως η μάνα μου ετοιμάζει 2 τοστ με κασέρι φέτα τυρί λίγο πιπέρι και λίγο βούτυρο στο πάτημα. Απλός συνδυασμός και πρακτικά υλικά. Αλλά βαρέθηκα τόσους μήνες. Πείτε ρε παίδες κάνα κλασσικό επιτυχημένο λίγο γήινο συνδυασμό για κάνα τοστακι. Έκανα μια αναζητηση στο νετ και έχει κάτι άρθρα με πεπόνι καρύδι και κατσικίσιο τυρί ένα άλλο με μούρα και βασιλικό και παει λέγοντας ..........

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αντί μόνο τυρί μπορείς να προσθέσεις γαλοπούλα/ζαμπόν, μαρούλι, κέτσαπ και μουστάρδα, λεπτές φέτες αυγού... Σκέψου το σαν σάντουιτς. Τι θα ήθελες να είχε μέσα, τι θα έβαζες;

Δημοσ.

Κοτόπουλο tandoori σε στρογγυλές φέτες (το φτιάχνεις εσύ) , καπνιστό τυρί, λεπτές φέτες αγγούρι, γλυκά ντοματίνια, λίγο iceberg και μια σως της επιλογής σου.

  • Confused 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Penthesilea είπε

Αντί μόνο τυρί μπορείς να προσθέσεις γαλοπούλα/ζαμπόν, μαρούλι, κέτσαπ και μουστάρδα, λεπτές φέτες αυγού... Σκέψου το σαν σάντουιτς. Τι θα ήθελες να είχε μέσα, τι θα έβαζες;

Δυστυχώς αυγό δεν τρώω /και τα διάφορα σαλάμια τα αποφεύγω /επίσης συνήθως το τρώω αρκετές ώρες μετά την ετοιμασία. 

 

12 ώρες πριν, l337 είπε

Κοτόπουλο tandoori σε στρογγυλές φέτες (το φτιάχνεις εσύ) , καπνιστό τυρί, λεπτές φέτες αγγούρι, γλυκά ντοματίνια, λίγο iceberg και μια σως της επιλογής σου.

Ρε μαν δεν πάμε για μάστερ σεφ /τι ταντοορι είναι αυτό, χώρια που ψάχνω κάποιον άμεσο και απλό συνδυασμό 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κάποια σως, που πρότεινε ο Ι337, θα το έκανε πιο ενδιαφέρον, όπως και εάν άλλαζες το τυρί. Σκέψου και πατέ ελιάς, καμιά βραστή πατατούλα, κάνα μπιφτέκι, καμιά πιπεριά... Ή ακόμα και κάποια γλυκιά εκδοχή, πχ φυστικοβούτυρο με μπανάνα, μιας και προσέχεις την διατροφή σου. Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές, βέβαια. Πόσο τοστ να φάει κανείς; Αργά ή γρήγορα, το βαριέσαι. Οπότε για δες και το ενδεχόμενο να έπαιρνες μαζί σου καμιά σπιτική πίτα, ας πούμε. Θ' άλλαζες και τις γεύσεις σου, και μετά θα έτρωγες πάλι με όρεξη το τοστ σου.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, di maria kun είπε

Ρε μαν δεν πάμε για μάστερ σεφ /τι ταντοορι είναι αυτό, χώρια που ψάχνω κάποιον άμεσο και απλό συνδυασμό 

Ρώτησες " Πείτε ρε παίδες κάνα κλασσικό επιτυχημένο λίγο γήινο συνδυασμό για κάνα τοστακι." και σου απάντησα το παραπάνω το οποίο είναι πανεύκολο και θα φτιάξεις και κοτόπουλο για 4-5 σάντουιτς ώστε να έχεις και για καμιά άλλη μέρα και να μην τρως κάθε μέρα τα ίδια.
Αν το tandoori το θεωρείς masterchef ή κάτι περίεργο, τότε έχεις μαύρα μεσάνυχτα από το φαγητό γενικότερα :) Δες το μήπως ψαχτείς περισσότερο, για καλό σου θα είναι.

  • Confused 1
Δημοσ.

Παιδιά θα πάρω αύριο μαρούλι από την λαϊκή να φτιάξω σαλάτα μαρούλι. 

Πως να την κάνω για είναι νόστιμη; 

Να φτιάξω κάποια σως;

Ευχαριστώ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...