Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

 

Εμένα μια φορά ένας φαρμακοποιός με κοίταζε περίεργα επειδή ζήτησα αντισηπτικό τζελ.  Τρου στόρι.  Ήταν πολλά χρόνια πριν γίνουν μόδα αυτά τα τζελ με τις διάφορε γρίππες, και παίζει να το ήξεραμόνο εγώ, αλλά ΟΚ ρε φίλε, ή έχεις και μου δίνεις ή κάνεις τουμπεκί.

 

  • Super Moderators
Δημοσ.

Ε ναι που ακούστηκε να θες κρέας από τον χασαπη!!!

πορτοκαλάδα από πορτοκάλια?

  • Like 2
Δημοσ.

Εφτιαξα σημερα την ζύμη για τα cookies και ξεκουράζεται στο ψυγείο τώρα. Ελπίζω να βγούν καλά.

 

Τα 600gr σοκολατας τελικά δεν ειναι τοσο υπερβολή. Εβαλα γυρω στα 350gr και οπως το δα θα μπορούσε να παρει και παραπάνω. Ισως επειδή πήρα σε μικρές σταγόνες.

 

Απο αλεύρια εβαλα ενα σκληρό Αγ.Γεωργίου με 10.6 πρωτείνη και ενα αλλατίνη για ζύμωμα με 13.6, νομίζω κάτι τετοιο ζήταγε η συταγή. Θα δούμε.

 

Κθούλου τα εψησες σήμερα ;

Δημοσ.

Πριν λίγο. Στην τελευταία φουρνιά ξέχασα τον θερμοστάτη αλλού και όταν μπήκα στην κουζίνα είχε γίνει ομίχλη και τα μπισκότα κάρβουνο μέχρι μέσα(άσχετο βέβαια).

 

Καλούτσικα πήγαν αλλά όχι όπως έπρεπε. Εγώ έφταιγα βέβαια που δεν είχα κάνει το καλύτερο ανακάτεμα με αποτέλεσμα η ζάχαρη να μην έχει ανακατευτεί πλήρως και χαλούσαν λίγο τα πράγματα αλλά σαν γεύση τόσο καλή που παρόλο το εμφανές ελλάτωμά τους δύσκολα σταματάω να τρώω.

 

Η ζύμη ήταν νομίζω πιο κολλώδης από όσο έπρεπε. Δεν ξέρω σε πιο βαθμό έφταιγε ότι μια μικρή ποσότητα αλεύρι είχε κολλήσει σε μια γωνία και δεν ανακατεύτηκε. Μου βγήκε λίγο η πίστη να τα κάνω μπάλες και να τα βάλω στο ταψί. Και όταν ψήθηκαν έπεσαν πολύ και ενώθηκαν μεταξύ τους παρόλο που είχα αφήσει αρκετά μεγάλες αποστάσεις. Στην πρώτη φουρνιά βάλε πολύ μεγάλα κενά να δεις πως θα πάνε.

 

Όσον αφορά το αλάτι από πάνω, γνώμη μου, βάλε πολύ μικρή ποσότητα και οπωσδήποτε ψιλοκοκκο. Στο λέω γιατί το αλάτι της θάλασσας που πήρα ήταν χοντρό και σε ένα που έβαλα ήταν το μεγαλύτερο fail που υπήρχε, το έφτυσα όπως ήταν. Έβαλα κανονικό γιατί που να το έτριβα, δεν είχα κάτι, και το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου. Κάνε δοκιμή στην αρχή βάζοντας απειροελάχιστο θα έλεγα.

 

 

Άμα θυμηθώ καμιά άλλη παρατήρηση θα σου πω.

 

Γιατί δεν ψήνεις κανα δυο μπισκότα τώρα; Να δεις και τον φούρνο πως θα πάει γιατί νομίζω θέλει πιο μικρή θερμοκρασία από όσο είπε.

Δημοσ.

Τώρα ειναι λίγο αργά.

 

Ντάξει για την θερμοκρασία θα τα κοιτάω ανα διαστήματα οπότε θα δω ποτε πρεπει να τα κλείσω. Αλάτι της θάλασσας δεν πήρα καν(δεν ξερω καν αν πουλαει το σουπερμαρκετ κοντα στο σπιτι μου ειναι σχετικά μικρό), το απλό μαγειρικό θα εριχνα ελαχιστο απο πανω.

 

Η ζύμη μου οπως την επλαθα με τα χέρια(γιατι δεν ειχα αρκετά δυνατό εργαλείο :Ρ) ναι μεν ήταν κολλώδης αλλα όχι πολύ. Δηλαδη οταν εβγαλα τα χερια μου ειχαν ελαχιστη κολλημενη πανω.

Δημοσ.

Δοκιμασα ναι, δεν εκανε ιδιαιτερο κριτς κριτς. Σαν γευση καλή μου φανηκε. Βανίλια εβαλα συνθετική(αυτή που βγαινει σε σκονη) γιατι δεν ξερω που θα βρώ απόσταγμα χωρίς να τρέχω αθήνες κτλ ή να παραγγείλω απο ebay beans και να περιμένω 2 μηνες να γινει.

 

edit: Το κριτς κριτς σε ενα βαθμό πιστευω ειναι φυσιολογικό. Την προηγούμενη φορά είχα φτιάξει brownies και δοκίμασα λιγο ομό και εκανε κριτς κριτς, αλλα οταν ψήθηκε αυτό δεν υπήρχε καθόλου στο αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Δοκιμασα ναι, δεν εκανε ιδιαιτερο κριτς κριτς

Θα σταθώ εδώ. Ανακάτεβα τις ζάχαρες με το βούτυρο για αρκετή ώρα και δεν έβλεπα να αλλάζει κάτι περεταίρω οπότε σταμάτησα. Αφού τα έβαλα όλα μέσα(αλεύρια κλπ) και δοκίμασα υπήρχε σχετικά έντονο κριτς που μόνο η ζάχαρη θα μπορούσε να ήταν. Υπέθεσα ότι δεν είχε ανακατευτεί καλά και είπα ότι είμαι μαλάκας, αλλά λες τώρα ότι σου έκανε και εσένα. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι δικιά μας η μαλακία αλλά της συνταγής; Διότι κάπου σκέφτηκα ότι ίσως το βούτυρο να μην είναι αρκετό για να διαλύσει όλη αυτή την ζάχαρη

Δημοσ.

A. Αργησε αρκετά σε μένα, αλλα επέμενα μεχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Βασικά το μόνο αρκετά δυνατό εργαλείο πού είχα για αυτή τη δουλειά ήταν αυτό με το μπώλ και τις περιστρεφώμενες λεπίδες. Ειχα βαλει τη πλαστική λεπίδα προφανως. Στην αρχή φράκαρε και μετά το εσπρωχνε στην άκρη με αποτέλεσμα να μην το φτάνει, επρεπε να πατικώνω το βούτυρο συνέχεια με μια πλαστική σπάτουλα ή να το ανακατευω για να το πιάνει. Κανα 10λεπτο αυτά μεχρι που ελιωσε το βουτυρο τελικά και το μείγμα είχε μια αρκετά ρευστή μορφή.

 

Μέτα σκεφτηκα οτι ολα αυτα δεν θα ειχαν γινει αν ειχα λιωσει το βουτυρο στην κατσαρόλα. Δεν νομιζω να ειναι θεμα της συνταγής παντως, λογικά επρεπε να επιμείνεις παραπανω.

Δημοσ.

Οχι πολύ ομως. Εσενα οταν ψήθηκε συνέχισε να κανει ή εστρωσε; Γιατι σου 'πα οταν ειχα κανει τα brownies ενώ εκανε κριτς κριτς( και περισσότερο απο οτι τώρα), στο τέλος ήταν κομπλε.

Δημοσ.

Έστρωσε λίγο αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος απο την ομοιογένοια της ψημένης ζύμης. Νομίζω επηρέασε αρκετά το τελικό αποτέλεσμα που δεν ήταν αυτό που περίμενα. Προσωπικά θεωρώ πως απέτυχα. Θα τα φάω βέβαια αλλά με τύψεις που δεν βγήκε αυτό που ήθελα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...