Προς το περιεχόμενο

Η Apple επιβεβαίωσε το πρόβλημα του ξαφνικού «shutdown» του 13-inch MacBook Pro (2019)


timk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Apple, με σχετικό έγγραφο, επιβεβαίωσε το πρόβλημα με την απροσδόκητη απενεργοποίηση του φετινού entry-level 13-inch MacBook Pro.

Σύμφωνα με μαρτυρίες χρηστών στο forum MacRumors, το συγκεκριμένο μοντέλο φορητού υπολογιστή μπορεί να απενεργοποιηθεί χωρίς προειδοποίηση όταν το ποσοστό της μπαταρίας φτάσει στο 50% με 25% και ο χρήστης του μπορεί να το επαναφέρει σε λειτουργία μόνο με την χρήση του φορτιστή.

Η Apple κυκλοφόρησε ένα έγγραφο υποστήριξης που περιγράφει τον τρόπο που ο χρήστης του υπολογιστή μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην περίπτωση που εμφανιστεί. Μόλις το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας του 13-inch MacBook Pro (2019) πέσει κάτω από το 90%, θα πρέπει να συνδέσει τον φορτιστή του στην πρίζα, να κλείσει όλες τις εφαρμογές και να τον αφήσει να εισέλθει σε κατάσταση ύπνωσης αφήνοντας τον να φορτίζει για τουλάχιστον οκτώ ώρες. Μόλις ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, η Apple συμβουλεύει τους κατόχους του συγκεκριμένου υπολογιστή να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα macOS στην τελευταία έκδοση.

Αν μετά από όλα τα παραπάνω δεν διορθωθεί το πρόβλημα, τότε θα χρειαστεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία για να προχωρήσει στην επισκευή/ σέρβις του υπολογιστή.

Ενδεχομένως το πρόβλημα να αφορά μία συγκεκριμένη παρτίδα του υπολογιστή, όμως είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι τελευταία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται όλο και περισσότερα προβλήματα στους φορητούς υπολογιστές της Apple (π.χ πληκτρολόγιο butterfly).

Engadget

 

   


View full article

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ύστερα να κάνει τρεις γύρους την αυλή φορώντας μόνο τα εσώρουχα,  να ανοιξει τον θερμοσιφωνα για 10 λεπτά, και αν αυτά δεν δουλέψουν,  να το πάει για σέρβις 

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ίδιο θέμα παρουσίασε και σε μένα με το 13-inch, 2017 , όταν έπεφτε κάτω απο το 30% πολλές φορές έκανε shutdown μόνο του και ξεκινούσε μόνο με φορτιστή. Επίσης η μπαταρία 1,5 χρόνο μετά έπεσε πάρα πολύ σε απόδοση, 1,5-2 ώρες το πολύ.

Δεν λύθηκε με calibration της μπαταρίας γιατί αυτό περιγράφετε στο άρθρο. 

Πράγματα αδιανόητα για προηγούμενα μοντέλα macbook pro αλλά και macbook air που είχα.

Το πρόβλημα λύθηκε μόνο με αλλαγή μπαταρίας και πληκτρολογίου (γιατί πάνε σετ όπως μου είπαν στο service) χωρίς κόστο στο επίσημο service.

Η αλήθεια είναι ότι μαζεύτηκαν πολλά τα θέματα στα macbook pro, πληκτολόγιο, μπαταρία, και απο εκεί που είχα μια σταθερά για πολλά χρόνια όσο αφορά τους φορητούς τώρα σκέφτομαι πολύ αν θα κάνω ανανάθμηση ή πάω σε κάτι άλλο.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Μόλις το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας του 13-inch MacBook Pro (2019) πέσει κάτω από το 90%, θα πρέπει να συνδέσει τον φορτιστή του στην πρίζα, να κλείσει όλες τις εφαρμογές και να τον αφήσει να εισέλθει σε κατάσταση ύπνωσης αφήνοντας τον να φορτίζει για τουλάχιστον οκτώ ώρες.

Μόλις ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, η Apple συμβουλεύει τους κατόχους του συγκεκριμένου υπολογιστή να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα macOS στην τελευταία έκδοση."

 

Πραγματικά κάποιος να μας διαφωτίσει πώς οι 8 ώρες σερί φόρτισης σε sleep mode συνδέονται με την έκδοση OS.

 

 

Επεξ/σία από ~mxls~
  • Like 3
  • Thanks 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω Μακ και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα...Τα λέμε σε κάνα οχτάωρο παιδιά...

 

Περα από την πλάκα είναι πολύ καλά εργαλεία ας μην αναφερθούμε στην κοινή σειρά με τα παράθυρα... 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το φορτιζεις 8 ωρες , σε sleep και αν δεν φτιαξει εχει αλλο κολπο ... το ξαναφορτιζεις 16 ωρες συνεχομενα και κρατας πατημενα μαζι τα  Ctrl+A+J+Swift+8+f 

  • Confused 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας μη λέμε ψέματα παιδιά, αυτό έχει καταντήσει να είναι κανονική κωμοδία αυτές τις μέρες.

Επεξ/σία από apleistos_gatos
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι αστείο να έχουν τέτοια προβλήματα, μηχανήματα των 1500+ ευρώ. Ειδικά αυτοί που το παίρνουν επειδή "it just works", dude guess what, it doesn't.

  • Like 9
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...