Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ilos είπε

Από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής και επειδή γενικά παίζω αρκετά roguelikes. Μπορεί να πέσω και έξω όμως και να μην έχει τόσο μεγάλη διαφορά run από run.

Πάντως συμφωνούμε όλοι ότι δεν έχει καμία σχέση με soulsborne games.😁

Αν είναι καθαρό rogue like μάλλον θα το προσπεράσω αυτή τη στιγμή γιατί φαίνεται αρκετά απαιτητικό και με μεγάλες πίστες. Δεν έχω απλά το χρόνο να κάνω μισάωρα runs για να ξαναποτύχω στο boss.

Αν έχουν ενσωματώσει κάποιας μορφής shortcuts από τα soulsborne μπορεί να πάει και για day one.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Αν έχουν ενσωματώσει κάποιας μορφής shortcuts από τα soulsborne μπορεί να πάει και για day one.

Φαινεται καθαρα στα βιντεο οτι εχει shortcuts και fast travel system.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εμένα δε με χαλάει που είναι rogue like. Ίσα ίσα το χα ξεγραμμένο τόσο καιρό γιατί νόμιζα ότι απλά θα είναι μια 10-15 ώρες bullethell campaign εμπειρία. Αυτό που με χαλάει είναι πως θα παίξεις τέτοιο game με gamepad και σε τι βαθμό θα είναι το autoaim ώστε να μη σπάει μπάλες αλλά και να μην νιώθεις ότι παίζει μόνο του.

• Like 1
Δημοσ.

Πουθενά δεν έγραψα ότι το συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι soul game.

Το μόνο που έγραψα ειναι ότι μου αρέσουν παιχνιδια που σε προπονούν , αλλάζεις στρατηγικές , ανακαλύπτεις τα weak points μεχρι να μαθεις να βγάζεις το εκάστοτε μποσακι , χαρακτηριστικό που μου αρέσει και στα souls παιχνίδια.

Μην γράφουμε για να γράφουμε.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Saloufas said:

Εμένα αυτά τα "next gen" γραφικά με έχουν κάνει να χάσω τον ύπνο μου, day one αγορά...έχει κάποιος link για την collectors edition? Ξαφνικά η Unreal Engine 4 έγινε "Next gen", ούτε ο Tim Sweeney δεν πρέπει να κατάλαβε πως εγένεκεν αυτό....

returnal-gameplay-design-image-block-01-ps5-en-09apr21.jpg.0220732d1a343f858ccfafc1a49ab82b.jpg

1.jpg.20e2e1dfddfa0d54452ee465400bc1bb.jpg

αυτο το παιχνιδι επρεπε να κανει 40 euro ή να το εβαζε δωρεαν η σονυ στο psnow

Επεξ/σία από privateer
  • Confused 6
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, privateer είπε

Για εμενα προσωπικα δεν επρεπε καν να το κανει launch στο ps5..

Στο game pass επρεπε να το βαλει..

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, privateer είπε

Και ο λόγος για αυτό πέρα του ότι δε βγαίνει στην αγαπημένη σου κονσόλα? 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

Εμένα δε με χαλάει που είναι rogue like. Ίσα ίσα το χα ξεγραμμένο τόσο καιρό γιατί νόμιζα ότι απλά θα είναι μια 10-15 ώρες bullethell campaign εμπειρία. Αυτό που με χαλάει είναι πως θα παίξεις τέτοιο game με gamepad και σε τι βαθμό θα είναι το autoaim ώστε να μη σπάει μπάλες αλλά και να μην νιώθεις ότι παίζει μόνο του.

Πάντως λένε ότι κάνει πολύ καλή χρήση του dual sense... οπότε ίσως αντισταθμίζεται η εμπειρία με κάτι νέο

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, τι γραφικά περιμένετε να δείτε τόσο σύντομα, όταν ακούτε ή διαβάζετε τις λέξεις "next gen". Οι κονσόλες, απέκτησαν στο τέλος του 2020, κάρτες γραφικών επιπέδου rtx2080 super, όταν στα pc τις έχουμε εδώ και 2 χρόνια. Τι "next gen" είδαμε τους πρώτους 6 μήνες κυκλοφορίας των rtx? Πέρα από μια λογική και αναμενόμενη αύξηση των frames τίποτε άλλο. Ότι βλέπουν τώρα και όσοι δίνουν 3000 ευρώ για μια rtx3080, αύξηση των frames και αναμονή για next gen γραφικά με βελτιωμένο RT στο μέλλον.

Θέλω να πω, δώστε χρόνο στους devs να μάθουν καλύτερα το software και hardware των μηχανημάτων και θα δείτε next gen εν εύθετο χρόνο. Δεν γίνονται μαγικά μέσα σε 6 ή 12 μήνες. Γιατί ως γνωστόν το software πρέπει να συνδυάζεται σωστά με το hardware. Ήδη η insomniac έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στα spiderman. Ενδεχομένως να δούλεψε περισσότερο το θέμα software ή να είχε νωρίτερα κάποια dev tools αλλά έκανε την αρχή τέλος πάντων. Επίσης έγινε το αναμενόμενο, αρκετά παιχνίδια απέκτησαν 60fps mode δλδ ότι γίνεται αρχικά σε κάθε νέα γενιά gpu. Τα υπόλοιπα next gen features είναι σε φάση pending..ας όψεται και η πανδημία που τους αναγκάζει να δουλεύουν από το σπίτι με αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση και καθυστερήσεις.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο τα γραφικά αυτά που κάνουν έναν τίτλο next gen γιατί πχ και τα features του dualsense ανήκουν στο next gen κομμάτι του όλου πράγματος, μαζί με τυχόν 60fps mode σε υψηλότερες αναλύσεις ή το όποιο RT. Αν δλδ με ρωτήσεις, τι next gen φαίνεται πως θα έχει το returnal θα σου πω, dualsense support, 60fps mode και RT γιατί είναι πράγματα  που δεν τα είχαμε στην προηγούμενη γενιά στις κονσόλες. Τώρα αν περίμενες να δεις 60fps σε real 4k αναλύσεις και ultra high settings με full RT σε 500 ευρώ μηχάνημα και μάλιστα τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, ατύχησες γιατί θα χρειαστείς μια rtx3080 στα 3000 ευρώ για αυτό το επίπεδο.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτό το extension μπορείτε να έχετε πρόσβαση (ξανά) στο παλιό playstation store. Έχει και νέα releases (και σε ps vita που έχουν κόψει την πρόσβαση από το pc) και μπορείτε να κάνετε αγορές όπως κάνατε πριν.

https://addons.mozilla.org/en-GB/firefox/addon/valkyrie-ps-store/

Υ.Γ Δεν θα βγει σε Chrome απ' ότι φαίνεται οπότε βάλτε Firefox.

Επεξ/σία από Grim Ripper
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Από που βγαίνει το αν "αξίζει" ή όχι?

Απο το εαν ειναι δημοφιλες mainstream παιχνιδι(ειδικα αν εχει και Ελληνικα) και εαν εχει φαει τρελη διαφημιση.

Τα 80ευρω για video game ειναι πολλα,ενω τα  70ευρω(69.99 συγνωμη)ηταν μια χαρα. 

https://www.enternity.gr/Article/Games/Specials/GfK-Hellas-Πωλήσεις-games-Σεπτέμβριος-2018/50631.html
Ειδα και το Shadow of the colossus με αρχικη τιμη τα 40ευρω.Ολοι με τα μουτρα ετρεξαν να το αγορασουν που η τιμη του ηταν μια χαρα για Remake.Α καταλαβα και αυτο ακριβο ηταν.....

Η το Ratchet and clank που ξενερωνει κοσμο η τιμη των 80ευρω,με τα μουτρα αγορασαν το προηγουμενο που ειχε αρχικη τιμη τα 40ευρω...not...

Για αυτο το λογο δεν θα δεις να ασχοληθουν και με παιχνιδια απο Ιαπωνια μερια,λεγε με Yakuza,λεγε με Persona,λεγε με Dragon Quest,Nier Automata,Resident evil και παει λεγοντας,μεχρι και πολυ γνωστα παιχνιδια σαν το Witcher 3.

Παιχνιδια δηλαδη και με υψηλες βαθμολογιες σε metacritic,και με μεγαλη  διαρκεια.

Μονο σε Ελλαδα βεβαια αυτα τα σκηνικα τοσο εντονα.

• Like 4
Δημοσ.

Το returnal μου ειχε κανει καλη εντυπωση απο την πρωτη στιγμη που το ειδα, μου αρεσουν τα roguelites και δεν με πειραζει τοσο το bullet hell. Δεν νομιζω να δωσω 80ε παντως εκτος και αν δω παρα πολυ θετικα reviews και μεγαλη διαρκεια, δυστυχως ειναι ενα genre που δεν εχουμε συνηθισει να πληρωνουμε τετοιες τιμες.

Όσοι δεν έχετε τι να παίξετε στο PS5 δοκιμάστε Nier Replicant, ειναι remake του πρωτου Nier με αρκετα QoL upgrades, ασχετο αλλα ηθελα να το πω και εδω. :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξερω αλλα μιλατε οι πιο πολλοι για την διαρκεια και εκφραζεστε με μια επιφυλαξη.

Πως μπορεις να καθορισεις την διαρκεια σε ενα rogue like παιχνιδι?

Δεν εξαρταται απο το ποσο καλος ειναι αυτος που το παιζει?

Μπορει ενας να περασει το πρωτο biome σε 2 ωρες και ενας αλλος που δεν μπορει να εξοικιωθει ευκολα η ειναι πιο casual παιχτης να του παρει 6 ωρες π.χ.

Ακομα και reviews να δειτε δεν ξερετε το επιπεδο αυτου που το επαιξε.

Απο την στιγμη που υπαρχει μετα τον θανατο ξεκινημα απο την αρχη(παρολο που υπαρχουν shortcuts) η διαρκεια παντα θα διαφερει παιχτη με παιχτη! 

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 5
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Δεν ξερω αλλα μιλατε οι πιο πολλοι για την διαρκεια και εκφραζεστε με μια επιφυλαξη.

Πως μπορεις να καθορισεις την διαρκεια σε ενα rogue like παιχνιδι?

Δεν εξαρταται απο το ποσο καλος ειναι αυτος που το παιζει?

Μπορει ενας να περασει το πρωτο biome σε 2 ωρες και ενας αλλος που δεν μπορει να εξοικιωθει ευκολα η ειναι πιο casual παιχτης να του παρει 6 ωρες π.χ.

Ακομα και reviews να δειτε δεν ξερετε το επιπεδο αυτου που το επαιξε.

Απο την στιγμη που υπαρχει μετα τον θανατο ξεκινημα απο την αρχη(παρολο που υπαρχουν shortcuts) η διαρκεια παντα θα διαφερει παιχτη με παιχτη! 

Δεν ειναι ετσι ακριβως, παρε για παραδειγμα το Hades, ενα απλο clear θα σου παρει το πολυ 5-6 ωρες ισως και λιγοτερο αναλογα το skill απο κει και περα εχεις να μαξαρεις το mirror, να ξεκλειδωσεις τα charms, να δεις ολη την ιστορια με τους NPCs, να παρεις ολα τα weapon arts, τα companions και αλλα πολλα σε αυτο ερχονται και τα heat levels που κανουν το παιχνιδι αρκετα δυσκολότερο.

Με λιγα λογια εχει πολλα πραγματα να κανεις δεν ειναι εκανα ενα successful run και τέλος, αυτος ειναι ο προβληματισμος μου στο returnal και αυτο θελω να δω απο reviews.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...