Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

13.000.000 πάνω από 64 ετών στην Ιταλία

Πόσοι πέθαναν από την γρίπη;20-25.000;

Lockdown άμεσα.

Για σένα δεν είναι τίποτα μια απλή στατιστική.

Για άλλους είναι αδέλφια, μανάδες, πατεράδες, φίλοι.

• Like 8
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Niki2 είπε

Τα έχω ακούσει ΟΛΑ αυτά και από μορφωμένα άτομα. Δεν θα μπορούσες να τα περιγράψεις καλύτερα. Είναι λες και παθαίνουν παράνοια, παραλογισμό δε ξέρω. Λες και 1η φορά είδε η ανθρωπότητα επιδημίες και πανδημίες.

Από τα ρούχα σου δεν βγήκες το 2015-2016 όταν πέθαναν από εποχική γρίπη 197 άτομα.... έλεος 

• Sad 1
Δημοσ.

μην λέμε συνεχεια τα ίδια. ενας νέος ιός δεν μπορείς να ξέρεις τι συνέπειες μπορεί μα έχει.

μπορεί να χτυπά νέους μπορεί γερους, μπορεί να μεταλλαχθεί και να εξαφανίστει, μπορεί να γίνει και ισπανικη γρίπη.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, takatack είπε

Από τα ρούχα σου δεν βγήκες το 2015-2016 όταν πέθαναν από εποχική γρίπη 197 άτομα.... έλεος 

τι λες ρε παιδι μου κι εγω το καλοκαιρι δεν επαιρνα κανενα μετρο για την εποχικη γριπη, το ιδιο δεν ειναι με τον κορονοιο που λενε πως δεν εξαφανιζεται το καλοκαιρι?

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, daredevil1 είπε

τι λες ρε παιδι μου κι εγω το καλοκαιρι δεν επαιρνα κανενα μετρο για την εποχικη γριπη, το ιδιο δεν ειναι με τον κορονοιο που λενε πως δεν εξαφανιζεται το καλοκαιρι?

Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. 

Δημοσ.

Για την ακρίβεια οι θάνατοι πάνω από τα εποχικά επίπεδα ήταν στην ιταλία 52 χιλιάδες μέχρι 18 απριλίου με τα στοιχεία από τα ληξιαρχεία. Η πλειοψηφία αυτών των θανάτων σε μικρό τμήμα της ιταλίας με πληθυσμό συγκρίσιμο με αυτό της ελλάδας. Σχεδόν όλοι αυτοί οι θάνατοι είναι covid γιατί ο ημερήσιος αριθμός θανάτων όταν δεν τρέχει έξτρα επιδημία έχει χαμηλή τυπική απόκλιση, άσχετα αν πολλούς παππούδες δεν τους τέσταραν για να γράψουν covid.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.15.20067074v2

Παρόμοια "φυσιολογική" εικόνα και στην νέα υόρκη

Καθημερινά πράγματα δηλαδή, σε μια χώρα που αυτή την εποχή συνολικά πεθαίνουν 7500 άτομα την ημέρα από όλες τις αιτίες, 2 - 3 πόλεις εστίες τρώγανε 2000 άτομα την ημέρα από "γριπούλα".

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vigor10 είπε

Ο Τσιόδρας τα είπε όλα ξεκάθαρα... από σούζα πηγές? Ε κορόνα στην έφερε....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα πράγματα είναι απλά και η αριθμητική ακόμη πιο απλή και αν κάποιος δεν ξέρει υπάρχουν κομπιουτεράκια

ΗΠΑ στοιχεία US Centers for Disease Control and Prevention

εποχική γρίπη θάνατοι από 24 εως 62.000 στο διάστημα Οκτώβριος - Απρίλιος '19 (6 μήνες) χωρίς ΚΑΝΕΝΑ μέτρο

Covid-19 θάνατοι 75.000 Φεβρουάριος-Μάιος '20  (3 μήνες) ΜΕ LOCKDOWN

https://edition.cnn.com/2020/05/01/health/flu-vs-coronavirus-deaths/index.html

Επεξ/σία από daredevil1
  • Like 4
Δημοσ.

Σε μία πόλη 4 εκατομμυρίων όπως η Αθήνα (ή ενός εκατομμυρίου όπως η Θεσσαλονίκη), όπου σε μία πολυκατοικία μένουν 10-100 άνθρωποι και σε ένα μόνο οικοδομικό τετράγωνο από 100 έως 1000, μου κάνει πάντοτε εντύπωση η απορία «μα πώς μαζεύτηκαν 100 ή 200 άνθρωποι σε μία πλατεία». Και πόλεμο να είχαμε, με βόμβες να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας, στη λήξη συναγερμού θα βρισκόταν 100-200 να κάνουν τσάρκα. Θα λυθούν όλα αυτά όμως, με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, τώρα που το μότο αλλάζει και ξαναθυμηθήκαμε την οικονομία.

Προσωπικά συνεχίζω να αποφεύγω την πολυκοσμία και τις συχνές επισκέψεις στα μάρκετ.

7 ώρες πριν, gordonas είπε

Φίλε insomniac, ένα νούμερο του πρότεινα να στείλει. Δεν τον αμφισβητώ τον καθηγητή ως οντότητα.

[...]

Πέρα από αυτά, διάβασε τι λέει ο καθηγητής Ιωαννίδης:

Ως «οντότητα» θα σου ήταν πολύ δύσκολο να αμφισβητήσεις όχι τον καθηγητή, τον οποιονδήποτε. :D

Το υπόλοιπο ήταν εντελώς περιττό. Τα έχω διαβάσει αυτα. Καλύτερα να τα διαβάσουν κάποιοι άλλοι που μονίμως «παρεξηγούν» λόγια, είτε αυτά είναι του Ιωαννίδη, είτε είναι του Τραμπ.

5 ώρες πριν, _kos_tas_ είπε

Μα γιατί δεν αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί  να συνεχίσουν την καταστροφολογία οι Τσιόδρηδες της κοινωνίας;

Φίλε, σέβομαι την άποψή σου, όσο ακραία και να είναι, αλλά αν συσχετίζεις την καταστροφολογία με τον Τσιόδρα είσαι λάθος. Από τις πιο ψύχραιμες φωνές μέσα σ' αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί γύρω από ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Με όλα του τα λάθη («ουδείς άσφαλτος», που έλεγε και η λαίδη), μακάρι να είχαμε κι άλλους «Τσιόδρες», σε όλους τους τομείς.

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Πριν λίγο πήρα τηλ φίλο από Λονδίνο. Όλα είναι σαν να μην συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο εκεί, πηγαίνουν στις δουλειές κανονικά. Μου ανέλυσε και την νέα θεωρία του περί μυστικής ακτινοβολίας από δορυφόρους η 5G που εξασθενει το ανοσοποιητικο και μας το κρύβουν...... 

Δεν είναι νέα η θεωρία, αλλά λες γι' αυτό να έχει λίγα κρούσματα-θανάτους η Ελλάδα; :lol:

ΥΓ: Μήν του το πεις και του δώσεις θάρρος.

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kondoras είπε

Σε μία πόλη 4 εκατομμυρίων όπως η Αθήνα (ή ενός εκατομμυρίου όπως η Θεσσαλονίκη), όπου σε μία πολυκατοικία μένουν 10-100 άνθρωποι και σε ένα μόνο οικοδομικό τετράγωνο από 100 έως 1000, μου κάνει πάντοτε εντύπωση η απορία «μα πώς μαζεύτηκαν 100 ή 200 άνθρωποι σε μία πλατεία». Και πόλεμο να είχαμε, με βόμβες να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας, στη λήξη συναγερμού θα βρισκόταν 100-200 να κάνουν τσάρκα. Θα λυθούν όλα αυτά όμως, με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, τώρα που το μότο αλλάζει και ξαναθυμηθήκαμε την οικονομία.

Προσωπικά συνεχίζω να αποφεύγω την πολυκοσμία και τις συχνές επισκέψεις στα μάρκετ.

Ως «οντότητα» θα σου ήταν πολύ δύσκολο να αμφισβητήσεις όχι τον καθηγητή, τον οποιονδήποτε. :D

Το υπόλοιπο ήταν εντελώς περιττό. Τα έχω διαβάσει αυτα. Καλύτερα να τα διαβάσουν κάποιοι άλλοι που μονίμως «παρεξηγούν» λόγια, είτε αυτά είναι του Ιωαννίδη, είτε είναι του Τραμπ.

Φίλε, σέβομαι την άποψή σου, όσο ακραία και να είναι, αλλά αν συσχετίζεις την καταστροφολογία με τον Τσιόδρα είσαι λάθος. Από τις πιο ψύχραιμες φωνές μέσα σ' αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί γύρω από ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Με όλα του τα λάθη («ουδείς άσφαλτος», που έλεγε και η λαίδη), μακάρι να είχαμε κι άλλους «Τσιόδρες», σε όλους τους τομείς.

Δεν είναι νέα η θεωρία, αλλά λες γι' αυτό να έχει λίγα κρούσματα-θανάτους η Ελλάδα; :lol:

ΥΓ: Μήν του το πεις και του δώσεις θάρρος.

Ναι, ξέχασα το "επιστημονική" μπροστά από το οντότητα.

Αυτά που έλεγε ο Τραμπ για την χλωρίνη ήταν παρεξήγηση; 

1 ώρα πριν, Γιαούρτι είπε

γελάμε ή κλαίμε;

στο αεροπλάνο κολλητά στην παραλία στα 10 μέτρα.....

επίσης μια απορία που έχω.

έστω ότι πάω διακοπές και στο διπλανό δωμάτιο βρίσκεται κάποιος θετικός στον ιό. Τι γίνεται; θα με μπουζουριάσουν κι εμένα σε καραντίνα;

Όποιος μπαίνει σε αεροπλάνο θα έχει κάνει τεστ. Στην παραλία όχι.

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα. Μέχρι να φτάσει η ώρα των διακοπών θα έχεις ξεκάθαρη εικόνα. 

Αν συνεχιστεί η καθοδική πορεία στην διασπορά του ιού πανευρωπαϊκά, πάμε για εκπλήξεις στο κομμάτι του τουρισμού. Είναι αρκετά μεγάλο αυτό το ΑΝ βέβαια.

Λέγοντας εκπλήξεις δεν εννοώ μικρή πτώση αλλά μια πτώση περίπου στο 50% που είναι σούπερ σε σχέση με την πιθανή καταστροφή ενός 90% κάτω.

Δημοσ.

Τουλάχιστον x3 θανάτους εχει ο Corona-virus όλα τα άλλα είναι απλά... παπατζιλικια.

Τον Ιωαννίδη δεν το έχω απίθανο μόλις τελειώσει η ιστορία αυτή να τον βάλουν σε ένα καράβι και να τον στείλουν από εκεί που ήρθε. Παπατζιλικια και ψεκασμενες αναλύσεις δεν περνάνε για πολύ στην Αμερική επειδή έχω ζήσει και ξέρω την νοοτροπία τους. Ο Αμερικάνος θέλει να του λες αυτό που είναι σε σοβαρά θέματα όχι αυτό που σου είπαν να πεις

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν κάνω διαφήμιση, αλλά να μου την δίνει να υπερχρεώνουνε μερικοί τις μάσκες. Στα 50 λεπτά λοιπόν μάσκες προσφορά, που φιλτράρουν και τους ιούς (μιας χρήσης).

https://www.e-shop.gr/maska-prostasias-prosopoy-mias-xrisis-set-50tmx-p-ANA.PRC0037

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, daredevil1 είπε

τα πράγματα είναι απλά και η αριθμητική ακόμη πιο απλή και αν κάποιος δεν ξέρει υπάρχουν κομπιουτεράκια

ΗΠΑ στοιχεία US Centers for Disease Control and Prevention

εποχική γρίπη θάνατοι από 24 εως 62.000 στο διάστημα Οκτώβριος - Απρίλιος '19 (6 μήνες) χωρίς ΚΑΝΕΝΑ μέτρο

Covid-19 θάνατοι 75.000 Φεβρουάριος-Μάιος '20  (3 μήνες) ΜΕ LOCKDOWN

https://edition.cnn.com/2020/05/01/health/flu-vs-coronavirus-deaths/index.html

Δύσκολο να πείσεις ψεκασμένους και κακομαθημενους τεμπελχαναδες που γυρνάνε από πλατεία σε πλατεία αλλά κι αυτούς που όσες εικόνες και βίντεο να δουν δεν πρόκειται να αντιληφθούν την πραγματική κατάσταση στον πλανήτη.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...