Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eσυ από τουρκια ερχόμενος εγίνε κανένας έλεγχος ; Τι έλεγε το χαρτί πριν το lockdown ;

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Eσυ από τουρκια ερχόμενος εγίνε κανένας έλεγχος ; Τι έλεγε το χαρτί πριν το lockdown ;

Ακόμα δεν έχω έρθει.. Άλλα για να έρθω θα πρέπει να συνεννοηθώ με το προξενείο για να κανονίσει να με περιμένει συνεργείο του ΕΟΔΥ στα σύνορα. Θα μου κάνουν τεστ και θα πρέπει να περιμένω σε ξενοδοχείο στην Αλεξανδρούπολη για τα αποτελέσματα. Ποιο χαρτί λες δεν κατάλαβα.

Επεξ/σία από Adrian
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Makis38 είπε

Για τους επιστρέφοντες με πτήσεις εξωτερικού.

Συμπληρώνετε στο αεροπλάνο πριν την άφιξη στον Βενιζέλο το έντυπο ενημέρωσης για τον covid-19. Φτάνοντας σας μαντρώνουν και κάνετε το τεστ με δείγμα από το στόμα σε χώρο μόλις μετά την έξοδο από το αεροπλάνο. Συμπληρώνετε και κει επίσης μία φόρμα. Ακολούθως σας καθοδηγούν στον ιμάντα αποσκευών. Πάντα με επιτήρηση και κρατώντας τις αποστάσεις. Μετά στο πάρκινγκ των shuttle bus των ξενοδοχείων, σας επιβιβάζουν σε λεωφορεία και ακολούθως σας αποβιβάζουν σε ένα από τα 14 ξενοδοχεία που έχουν κανονιστεί. Εμένα με πήγανε στο ανακαινισμένο Stanley. (3.5 αστέρια το κόβω). Παραμένεις εντός του δωματίου μέχρι να βγούνε τα αποτελέσματα σε περίπου 24 ώρες. Εάν βγεις θετικός, παραμένεις σε καραντίνα στο ξενοδοχείο, εάν όχι φυσικά φεύγεις. Το ξενοδοχείο παρέχει γεύματα δωρεάν και room service με ανέπαφη δική σου φυσικά. Ίντερνετ (40 Mbps) δωρεάν επίσης. Αυτά.

Αυτό θα ισχύει για λιγες μέρες ακόμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα γυμναστήρια τα μετρά είναι σχεδόν απαγορευτικά ώστε να ανοίξουν (εκτός αν δώσουν και σε αυτά κανένα πεζοδρόμιο). Στα ξενοδοχεία από την άλλη όλα τα μετρά προαιρετικά. Σχεδόν αστεια.
Κατανοητό είναι ότι εκλιπαρούμε μήπως έρθει κάνεις άλλα οι διακρίσεις ανάμεσα σε κλάδους είναι τεράστιες.  Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα μετρά σε  ΜΜΜ/Ακτοπλοϊκά συγκριτικά με τα αεροπορικά.
Κατά τα άλλα μας πείραξε η μουσική στην εστίαση. Ξεφτίλα όλα, γονυπετεις έχουν πέσει και κάνουν ότι μπορούν ώστε να εξυπηρετήσουν Ξενοδόχους/Tour-operators ενώ άλλους επαγγελματίες τους φέρνουν αντιμέτωπους με το φάσμα του αφανισμού.

Επεξ/σία από rosgr100
  • Like 7
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ant_ είπε

Τα 19 ειναι απο καταυλισμους κ δομες

τα 2 μολις ειναι απο τον "Γενικο πληθυσμο"

Ηδη ο χρονος εμφανισης κρουσματων απο την 1 εβδομαδα "ανοιγματος" περασε με μηδενικη αυξηση 

Άρα με τόσο συνωστισμό παντού και μηδέν μεταδοτικότητα, είναι λογικό να συμπεράνω ότι ο ιός εξασθένησε;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε

Άρα με τόσο συνωστισμό παντού και μηδέν μεταδοτικότητα, είναι λογικό να συμπεράνω ότι ο ιός εξασθένησε;

Εντός χωράς, με τα έως τώρα δεδομένα αυτό που φαίνεται να ισχύει είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον πολλοί φορείς του ιού (ελάχιστοι πρέπει να είναι βασικά) αν συνυπολογίσουμε τον συνωστισμό που υπάρχει παντού.
Ο ιός ως ιός γιατί να εξασθενίσει; Θα μπορούσε όμως να γίνει και αυτό κάποια στιγμή, αν μεταλλαχθεί.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πέρασα προψές από μία εκ των αμαρτωλών πλατειών, μιλάμε για πραγματικό κλαμπίδι εν ώρα αιχμής. Δεν κόταγες να περάσεις μέσα από την πλατεία, θα έπρεπε να ζπρώξεις.

Μ' αυτά και μ' αυτά αναρωτιέμαι μήπως ο ιός μεταλλάχθηκε και πλέον τον περνάμε σχεδόν όλοι ασυμπτωματικά. Δε γίνεται τέτοια μείωση με τέτοιους συνωστισμούς, γιατί ήταν αρκετοί αυτοί που δεν τηρούσαν την καραντίνα, ώστε να εξαλλείφθηκε τελείως.

• Like 2
Δημοσ.

Μια ερώτηση έχω. Άμα κλείσω εισιτήριο από Γερμανία για Ελευθέριο Βενιζέλο από τώρα για τον Ιούλιο λέτε να υπάρξει κανα θέμα ; Πολύ φθηνά τα εισιτήρια. Τι λέτε ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Μ' αυτά και μ' αυτά αναρωτιέμαι μήπως ο ιός μεταλλάχθηκε και πλέον τον περνάμε σχεδόν όλοι ασυμπτωματικά. Δε γίνεται τέτοια μείωση με τέτοιους συνωστισμούς, γιατί ήταν αρκετοί αυτοί που δεν τηρούσαν την καραντίνα, ώστε να εξαλλείφθηκε τελείως.

Πολλά είναι τα πιθανά σενάρια, ένα το σίγουρο μπήκαμε σε καραντίνες σχεδόν στα τυφλά (με ελάχιστα δεδομένα) και τώρα ψιλό-συνεχίζουμε έτσι.

Έμαθα πέρα απ'την απουσία Τεστ... πως θα αφήσουν τα αεροπλάνα να είναι γεμάτα, χωρίς κενά ασφαλείας!! Επίσης άκουσα πως θα ρίξουν τα ξενοδοχεία τις τιμές και πως υπάρχει αισιοδοξία από ανθρώπους που γνωρίζουν την Τουριστική αγορά και πιάνουν τον παλμό της από πρώτο χέρι πως θα έρθουν Τουρίστες.

Εμείς έχουμε κάνει οτιδήποτε μπορούμε για να τους δείξουμε πως έχουμε ένα ωραίο μαγαζί, χωρίς εμπόδια, χωρίς Κορωνοϊο κλπ... αυτοί (ικανοποιητικός αριθμός αυτών) θα έρθουν;; Εγώ θα έλεγα πως σίγουρο δεν είναι. Μπορεί να έρθει μόνο ο Κορωνοϊος. Ποιος ξέρει. :/ 

6 λεπτά πριν, Peleus17 είπε

Μια ερώτηση έχω. Άμα κλείσω εισιτήριο από Γερμανία για Ελευθέριο Βενιζέλο από τώρα για τον Ιούλιο λέτε να υπάρξει κανα θέμα ; Πολύ φθηνά τα εισιτήρια. Τι λέτε ;

Παρόμοιες σκέψεις είχα και εγώ περί αεροπορικών εισιτηρίων. Προφανώς τίποτα δεν είναι σίγουρο. Νιώθω όμως πως αξίζει το ρίσκο η τιμή. Θα το έπαιζα στο στοίχημα το ματσάκι.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Πολλά είναι τα πιθανά σενάρια, ένα το σίγουρο μπήκαμε σε καραντίνες σχεδόν στα τυφλά (με ελάχιστα δεδομένα) και τώρα ψιλό-συνεχίζουμε έτσι.

Έμαθα πέρα απ'την απουσία Τεστ... πως θα αφήσουν τα αεροπλάνα να είναι γεμάτα, χωρίς κενά ασφαλείας!! Επίσης άκουσα πως θα ρίξουν τα ξενοδοχεία τις τιμές και πως υπάρχει αισιοδοξία από ανθρώπους που γνωρίζουν την Τουριστική αγορά και πιάνουν τον παλμό της από πρώτο χέρι πως θα έρθουν Τουρίστες.

Εμείς έχουμε κάνει οτιδήποτε μπορούμε για να τους δείξουμε πως έχουμε ένα ωραίο μαγαζί, χωρίς εμπόδια, χωρίς Κορωνοϊο κλπ... αυτοί (ικανοποιητικός αριθμός αυτών) θα έρθουν;; Εγώ θα έλεγα πως σίγουρο δεν είναι. Μπορεί να έρθει μόνο ο Κορωνοϊος. Ποιος ξέρει. 😕

Αυτό που περνάμε εμείς, αν θα πάμε στο χωριό μας, στην παραλία, στην πλατεία, στην ταβέρνα όταν ανοίξει, είναι μια μικρογραφία του τουρίστα πιστεύω, ο οποίος αποφασίζει αν θα πάει Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία ή θα μείνει σπίτι του. Εγώ θα έμενα σπίτι μου, να πω την αλήθεια. Ελπίζω αυτοί να είναι πιο τολμηροί.

• Like 3
Δημοσ.
17 minutes ago, Peleus17 said:

Εγώ στη θέση σου θα το έκλεινα. Και να μην γίνει η πτήση δικαιούσαι refund ολοκλήρου του ποσού. Τώρα εάν ανησυχείς και για άλλα πράγματα, δεν ξέρω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Αυτό που περνάμε εμείς, αν θα πάμε στο χωριό μας, στην παραλία, στην πλατεία, στην ταβέρνα όταν ανοίξει, είναι μια μικρογραφία του τουρίστα πιστεύω, ο οποίος αποφασίζει αν θα πάει Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία ή θα μείνει σπίτι του. Εγώ θα έμενα σπίτι μου, να πω την αλήθεια. Ελπίζω αυτοί να είναι πιο τολμηροί.

Νομίζω πως το νιώθει κάποιος πιο ασφαλές αν κάνει διακοπές τότε να μείνει στην χώρα του. Όμως το να μείνει κανείς στην χώρα του το καλοκαίρι όταν αυτή είναι στα βόρεια της Ευρώπης δεν είναι το ίδιο με το να μείνει ένας Έλληνας στην χώρα του.

8 λεπτά πριν, Makis38 είπε

Εγώ στη θέση σου θα το έκλεινα. Και να μην γίνει η πτήση δικαιούσαι refund ολοκλήρου του ποσού. Τώρα εάν ανησυχείς και για άλλα πράγματα, δεν ξέρω...

Το πιθανότερο πρόβλημα μάλλον είναι μήπως σηκώσουν ξαφνικά 15ήμερες καραντίνες για το πήγαινε ή/και το έλα.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Peleus17 είπε

Εγώ δε θα το ρίσκαρα, εκτός κι αν είχα πολύ σοβαρό λόγο να πάω. Τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα. Αντί για refund, θα πάρεις ένα ωραίο voucher το οποίο μπορεί και να μη μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις ποτέ. 

2 ώρες πριν, rosgr100 είπε

Στα γυμναστήρια τα μετρά είναι σχεδόν απαγορευτικά ώστε να ανοίξουν (εκτός αν δώσουν και σε αυτά κανένα πεζοδρόμιο). Στα ξενοδοχεία από την άλλη όλα τα μετρά προαιρετικά. Σχεδόν αστεια.
Κατανοητό είναι ότι εκλιπαρούμε μήπως έρθει κάνεις άλλα οι διακρίσεις ανάμεσα σε κλάδους είναι τεράστιες.  Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα μετρά σε  ΜΜΜ/Ακτοπλοϊκά συγκριτικά με τα αεροπορικά.
Κατά τα άλλα μας πείραξε η μουσική στην εστίαση. Ξεφτίλα όλα, γονυπετεις έχουν πέσει και κάνουν ότι μπορούν ώστε να εξυπηρετήσουν Ξενοδόχους/Tour-operators ενώ άλλους επαγγελματίες τους φέρνουν αντιμέτωπους με το φάσμα του αφανισμού.

Προφανώς ρε φίλε, Γιατί οι υπουργάρες δεν πάνε με πλοίο, αλλά μπαίνουν μόνο Α θέση σε αεροπλάνα. Ούτε γυμναστήρια πάνε, ούτε σε ΜΜΜ μπαίνουν. Όμως μένουν σε πεντάστερα ξενοδοχεία. Τους νοιάζει νομίζεις ο μικρομεσαίος; Το καλύτερό τους ήταν αυτό για να τους αποτελειώσουν.  Ζήτω οι ξενοδοχειάρες στη Μύκονο, ψόφος στο μαγαζάκι της Καστοριάς. Είναι το νέο και επίσημο πλέον motto τους.

• Like 2
Δημοσ.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Αλλά άμα είναι να ανοίξει η τουριστική περίοδο στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι θα είναι κομπλέ και οι πτήσεις; Ή μήπως κατάλαβα κάτι λάθος;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...