Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, panostom είπε

Για ποσο καιρο ειναι αυτα τα 800Ε; Σκεφτομαστε και λιγο απο την πλευρα μας ο καθενας. Ναι, με ιδιοκτητο σπιτι και ιδιοκτητο μαγαζι, χωρις οικογενεια, χωρις περιττα εξοδα, χωρις αυτοκινητο, χωρις κατοικιδιο, χωρις προβληματα υγειας, χωρις φαρμακα, χωρις...χωρις...χωρις.... πραγματι τα καταφερνουμε περιφημα με τα 800Ε που μας πετανε. Τι γινεται ομως οταν προστιθενται αυτα σταδιακα; Οταν, απο χρονια, ειναι πασιφανες οτι πολλα σπιτια ζουν και βασιζονται σε εναν εργαζομενο; Ποσες φορες εχεις συναντησει εναν εργατη και σου ειπε: αν δε δουλεψω εγω, δε θα εχουμε φαι στο σπιτι μας;

Α ναι. Θυμηθηκα και το να εχεις παιδι που σπουδαζει σε αλλη πολη και δινει "μαυρα" το ενοικιο. Μαντεψε! Δε γινεται περικοπη του ενοικιου 40%. 

Ο,τι και να λεμε στο συνολο της κοινωνιας δεν υπαρχει αλληλεγγυη και συλλογικοτητα. Ο ωχαδερφισμος και η ατομικη ευθυνη που ακουμε καθε μερα

Ειναι πρωι και μια ζωη ξυπναω βιδωμενος.

Στο γηροκομειο Αθηνων ποιος πηγε τροφιμα; Το κρατος; Η πολιτεια; Οι θεσμοι της; Πώς συμπεριφερθηκαν απεναντι σ αυτους που καποτε ηταν ο παραγωγικος ιστος της χωρας;

Μια αναρχικη συλλογικοτητα τους βοηθησε, βασιζομενη στην αλληλεγγυη και τα κοινωνικα αντανακλαστικα μιας μεριδας της κοινωνιας. 

Και κανονικά να δίνει το ενοίκιο αν δεν κάνω λάθος δεν προβλέπεται μείωση για φοιτητές.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Οπότε τι προτείνεις; Να σταματήσει η καραντίνα;  Να αρχίσουν όλοι να πηγαίνουν κατ οίκον για κούρεμα, καφέ, ποτό;

Αυτός που δίνει στα μαύρα το ενοίκιο  το δικό του συμφέρον κοίταγε και έκλεβε το κράτος. έκλεβε εσένα και εμένα δηλαδή.

Δεν καταλαβαινω πώς βγηκε το συμπερασμα πως η απομονωση δεν ειναι ενα αποδεκτο μετρο για το μετριασμο της διασπορας του ιου. Ακομα και οταν θα αρθει, θα δεις οτι οσοι μπορουν θα συνεχισουν στο ιδιο μοτιβο για να προστατευτουν.

Τα "μαυρα" λεφτα συμφερουν και τις δυο πλευρες ειτε μιλαμε για ενοικιο, ειτε για εργασιες γενικοτερα

Οταν θα παει στο σουπερ μαρκετ δε μπορει να ανταλλαξει τα ψωνια με κουρεματα, με €€ τα ανταλλασσει. 

Επεξ/σία από panostom
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, The_Judas είπε

υπάρχουν ήδη τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού.

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται επιπλέον επιδοτήσεις. Οι τιμές των ξενοδοχείων θα πέσουν από μόνες τους αναγκαστικά για να προσελκύσουν κόσμο. 

Εννοείται και θα πέσουν μόνες τους οι τιμές λόγο ανταγωνισμού ωκαι μειωμένης ζήτησης. Το θέμα είναι ότι μαζί θα πέσουν και οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, panostom είπε

Δεν καταλαβαινω πώς βγηκε το συμπερασμα πως η απομονωση δεν ειναι ενα αποδεκτο μετρο για το μετριασμο της διασπορας του ιου. Ακομα και οταν θα αρθει, θα δεις οτι οσοι μπορουν θα συνεχισουν στο ιδιο μοτιβο για να προστατευτουν.

Τα "μαυρα" λεφτα συμφερουν και τις δυο πλευρες ειτε μιλαμε για ενοικιο, ειτε για εργασιες γενικοτερα

Οταν θα παει στο σουπερ μαρκετ δε μπορει να ανταλλαξει τα ψωνια με κουρεματα, με €€ τα ανταλλασσει. 

Από τα μαύρα χρήματα, θα χάσει το κράτος έσοδα και δεν θα μπορεί να δώσει σε αυτόν που έχει ανάγκη.

Οπότε στα πλαίσια της επιβίωσης, όλα επιτρέπονται και παύει να ισχύει η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη την οποία αναφέρεις πιο πάνω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Από τα μαύρα χρήματα, θα χάσει το κράτος έσοδα και δεν θα μπορεί να δώσει σε αυτόν που έχει ανάγκη.

Οπότε στα πλαίσια της επιβίωσης, όλα επιτρέπονται και παύει να ισχύει η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη την οποία αναφέρεις πιο πάνω;

Μα φυσικα και οχι

Οταν μιλαμε για επιβιωση, μιλαμε για αντανακλαστικα και ενστικτωδεις αντιδρασεις. Αυτη τη στιγμη δεν αναφερομαστε στην επιβιωση ενος/μιας, αλλα στη συνολικη επιβιωση μιας κοινωνιας. Θεωρω πως αυτη, απο χρονια, ειναι μια γνωστη υποθεση. https://www.statistics.gr/documents/20181/f532929a-3cd7-57c2-43a5-5307f601d66f

Δεν ειμαι σε θεση να κατακρινω εναν εργατη που θυσιαζει τη ζωη του και των δικων του. 

Επεξ/σία από panostom
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεκάδες σε εκκλησία μετά από κάλεσμα ιερέα στην Πάτρα - Ενταση, πρόστιμα και φωνές από τα μπαλκόνια

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/patra-dekades-se-ekklisia-astunomikoi-moirasan-prostima-fones-apo-ta-mpalkonia/

Τα πήρε κόσμος στο κρανίο που τους έβλεπε από τα μπαλκόνια ενώ άλλοι ζητούσαν να φύγει η αστυνομία.

Δεν θα μου κάνει εντύπωση να δούμε ξύλο τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Αφού δεν νοιώθουν, και είναι μεγάλοι άνθρωποι που λογικά δεν θα έπρεπε να έχουν πίτουρα στο κεφάλι.

Κι αν κολλήσουν που θα κολλήσουν γιατί το μενού είχε και κοινωνία με τη πατροπαράδοτη ανταλλαγή σάλιων, θα μας φταίει το κακό το κράτος που έχει λίγες ΜΕΘ.

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, panostom είπε

Δεν ειμαι σε θεση να κατακρινω εναν εργατη που θυσιαζει τη ζωη του και των δικων του. 

Οκ. Οπότε για τους εργάτες δεν ισχύουν οι ιδεολογίες και οι αρχές, η αλληλεγγύη και όλα αυτά που έλεγες. Μόνο για τις άλλες κοινωνικές τάξεις.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.
17 minutes ago, aypnia said:

θα μας φταίει το κακό το κράτος που έχει λίγες ΜΕΘ.

Και θα τα βάλουμε με τον Τσιόδρα που μας κοροϊδεύει. Είπαμε ο μέσος Έλληνας έχει αλλεργία στην ατομική ευθύνη δεν την αντέχει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Οκ. Οπότε για τους εργάτες δεν ισχύουν οι ιδεολογίες και οι αρχές, η αλληλεγγύη και όλα αυτά που έλεγες. Μόνο για τις άλλες κοινωνικές τάξεις.

Θα σε ρωτησω κατι αλλο. Αυτος που απασχολει εργαζομενους αυτες τις μερες γιατι το κανει; Για ποιο λογο δουλευουν στα τηλεφωνικα κεντρα και με καλουν σχεδον καθημερινα για προωθηση; Εκει ποιος φταιει και ποιος πρεπει να κυνηγηθει; Το αφεντικο ή ο εργαζομενος; Δεν υπαρχει συνωστισμος σ αυτα τα γραφεια; Δεν υπαρχει "αν δεν το κανεις εσυ, υπαρχουν χιλιαδες αλλοι που θα το κανουν στη θεση σου";

Στους εργαζομενους στα σουπερ μαρκετ ή τους κουριερ, που πολλοι παραπονιουνται "εχουν μαυρισει τα γαντα του, βρωμιαρης, γιατι δεν τα αλλαζει;, αηδιαζω, κλπ", ποιος δεν τους δινει μεσα προστασιας; Αυτοι δουλευουν ή οχι, με κινδυνο της ζωης τους; Ο εργοδοτης πού ειναι; Οι κανονες που πρεπει να εφαρμοζει πού ειναι; Οι γιατροι παλευουν με αυταπαρνηση χωρις μεσα προστασιας; Αυτοι ειναι οι "καλοι" εργαζομενοι ενω οι υπολοιποι τι ειναι; Μαλλον ειναι οι εργαζομενοι που μας βοηθανε, οποτε ας τους λεμε καλους, γιατι χωρις αυτους........

Και για να ειμαι σαφης και καθαρος. Αυτα στα λεω εγω που μεγαλωσα με γονεις δημοσιους υπαλληλους. Μηνας βγει, μηνας μπει τα λεφτα ηταν εκει. Οι μηνες ηταν προπληρωμενοι. Ναι ειμαι απο τους τυχερους. Σε μια γενικευμενη συζητηση, ειμαι λευκος, αντρας σε δυτικη κοινωνια, μελος της μεσαιας ταξης. Δεν εχω βιωσει απο πρωτο χερι το ρατσισμο, την ανεχεια, την εξαθλιωση, την περιθωριοποιηση, το σεξισμο. Ομως, αυτα δεν αποτελουν τροχοπεδη για να κρινουν και να σχολιαζω την πραγματικοτητα και τις συνθηκες ζωης πολλων.

Επεξ/σία από panostom
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KalishBioloid είπε

800 ευρώ πήρε για να κάτσει σπίτι.

Απαράδεκτο μήνυμα όπως και αυτοί που σου έβαλαν καρδούλα τρομάρα τους..

Δεν είχε κλείσει η επιχείρηση όπου εργαζόταν οπότε κανένα 800 δε τσεπωσε..

Και μιλάμε για νεκρό άνθρωπο...

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, aypnia είπε

Δεκάδες σε εκκλησία μετά από κάλεσμα ιερέα στην Πάτρα - Ενταση, πρόστιμα και φωνές από τα μπαλκόνια

..

Αφού δεν νοιώθουν, και είναι μεγάλοι άνθρωποι που λογικά δεν θα έπρεπε να έχουν πίτουρα στο κεφάλι.

Καμία έκπληξη.. Απλά άλλο ένα παράδειγμα πως τα επίπεδα αντίληψης των ανθρώπων (ήταν και θα) είναι πολλά. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σύνθετος. Και προσοχή δε μιλάω για έξυπνους-χαζούς, αλλά για διαφορετικά επίπεδα αντίληψης πραγμάτων. Το ότι εμένα και σένα μου φαίνεται περίεργο πως κάποιοι πάνε σε εκκλησία εν καιρώ πανδημίας, σε άλλους φαίνεται φυσιολογικό. Το ότι εγώ και εσύ μπορεί να μην πιστεύουμε, αλλά μας περνάει από το μυαλό ότι αν κάποιος πιστεύει μπορεί να κάτσει και σπίτι του και να μελετήσει τα κείμενα της εκκλησίας, ε σε κάποιους δε περνάει καν. Γιατί απλά σκέφτονται τόσο διαφορετικά.

Και δε νομίζω ότι θα αλλάξει ποτέ αυτό. Και δε ξέρω πως αλλάζει. Με νόμους και κανόνες? Με εκπαίδευση? Κάπως. Και πάλι, δεν επιτυγχάνεται πλήρως μια κοινή αντίληψη γτ απλά δεν υπάρχει. Άρα η ανθρωπότητα σε δουλειά να βρίσκεται λόγω των διαφορετικών αντιλήψεων και πράξεων. Φιλοσοφικά πράγματα δλδ :P

Πρακτικά, ας ρίξει η κυβέρνηση πρόστιμα στον ιερέα. Ας βρεθεί λύση από πολιτεία/εκκλησία να παρέχουν εκκλησιασμό εξ αποστάσεως.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ribo7 είπε

Καμία έκπληξη.. Απλά άλλο ένα παράδειγμα πως τα επίπεδα αντίληψης των ανθρώπων (ήταν και θα) είναι πολλά. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σύνθετος. Και προσοχή δε μιλάω για έξυπνους-χαζούς, αλλά για διαφορετικά επίπεδα αντίληψης πραγμάτων. Το ότι εμένα και σένα μου φαίνεται περίεργο πως κάποιοι πάνε σε εκκλησία εν καιρώ πανδημίας, σε άλλους φαίνεται φυσιολογικό. Το ότι εγώ και εσύ μπορεί να μην πιστεύουμε, αλλά μας περνάει από το μυαλό ότι αν κάποιος πιστεύει μπορεί να κάτσει και σπίτι του και να μελετήσει τα κείμενα της εκκλησίας, ε σε κάποιους δε περνάει καν. Γιατί απλά σκέφτονται τόσο διαφορετικά.

Και δε νομίζω ότι θα αλλάξει ποτέ αυτό. Και δε ξέρω πως αλλάζει. Με νόμους και κανόνες? Με εκπαίδευση? Κάπως. Και πάλι, δεν επιτυγχάνεται πλήρως μια κοινή αντίληψη γτ απλά δεν υπάρχει. Άρα η ανθρωπότητα σε δουλειά να βρίσκεται λόγω των διαφορετικών αντιλήψεων και πράξεων. Φιλοσοφικά πράγματα δλδ :P

Πρακτικά, ας ρίξει η κυβέρνηση πρόστιμα στον ιερέα. Ας βρεθεί λύση από πολιτεία/εκκλησία να παρέχουν εκκλησιασμό εξ αποστάσεως.

Οι "πιστοί" έχουν μπερδέψει την πίστη με το οικοδόμημα. Αν ήταν πιστοί, αν διάβαζαν τα κείμενα, ή έστω αν είχαν δει τον Ιησού της Ναζαρέτ στην τηλεόραση, θα ήξεραν πως δεν είναι ο χτισμένος ναός που θα τους σώσει, ούτε τα χρυσοκέντητα ράσα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panostom είπε

Δεν ξερω πώς να απαντησω σ αυτες τις ερωτησεις. Μου φαινονται τοσο προφανεις οι απαντησεις. Εχω την αισθηση οτι τις περισσοτερες φορες αρκει να σκεφτουμε οτι ολοι μας ειμαστε ανθρωποι και επιζητουμε τα ιδια απλα πραγματα στη ζωη

Οπως βλεπεις δεν ειμαστε ολοι ανθρωποι που επιζητουν τα ιδια πραγματα στη ζωη. Αλλοι πατανε επι πτωματων αλλοι οχι , γενικα μια ζουγκλα.

46 λεπτά πριν, vali είπε

Εννοείται και θα πέσουν μόνες τους οι τιμές λόγο ανταγωνισμού ωκαι μειωμένης ζήτησης. Το θέμα είναι ότι μαζί θα πέσουν και οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Οι μισθοι σιγουρα δε θα πεσουν διοτι πιο κατω απο τα ψιχουλα που παιρνουμε δε παει. Για τις θεσεις εργασιας δε διαφωνω.

41 λεπτά πριν, panostom είπε

Μα φυσικα και οχι

Οταν μιλαμε για επιβιωση, μιλαμε για αντανακλαστικα και ενστικτωδεις αντιδρασεις. Αυτη τη στιγμη δεν αναφερομαστε στην επιβιωση ενος/μιας, αλλα στη συνολικη επιβιωση μιας κοινωνιας. Θεωρω πως αυτη, απο χρονια, ειναι μια γνωστη υποθεση. https://www.statistics.gr/documents/20181/f532929a-3cd7-57c2-43a5-5307f601d66f

Μη κατακρινεις κανεναν, το συστημα στο οποιο ζουμε ηρθε η ωρα να κριθει οχι οι ανθρωποι, διοτι θα φαει ο ενας τον αλλον.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...