Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω παντως εχω διαβασει αρθρο στην lemonde για ορισμενους γιατρους σε ΜΕΘ να σταματανε να την χρησιμοποιουν λογω μεγαλης συχνοτητας σε καρδιακα προβληματα. Τωρα κλινικα πως το συνεδεσαν αυτο δεν εχω ιδεα.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
37 minutes ago, patclo said:

Που προκυπτει το συμπερασμα οτι ο Ραουλτ δεν ειναι ασχετος; Που προκειπτει το σγμπερασμα οτι η υδροχλωροκινη εχει το ενα χιλιοστο της τιμης απο αλλα φαρμακα; Που προκυπτει το συμπερασμα οτι την συνταγογραφουν οι γιατροι; Ποιο απο ολα τα συμπερασματα; Αυτουνου παντως υδροχλωροκινη του εγραψε ο γιατρος του.

Τι ήθελα και ρώτησα λες και δεν ήξερα την απάντηση... 😛 

Άρα αν σε ένα επόμενο βίντεο δούμε κάποιον να λέει: "έγινα καλά παίρνοντας ασπιρίνη",  θα έχουμε νικήσει τον ιό μια για πάντα? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Τι ήθελα και ρώτησα λες και δεν ήξερα την απάντηση... 😛 

Και για τις μασκες δεν δεχοσουν την αντιθετη γνωμη πριν λιγο καιρο. Anyway τουλαχιστον o Taleb εχει κανταρια επιστημονικο υποβαθρο στην στατιστικη και θεωρει αδικαιολογητο τον πολεμο που δέχεται η χλωροκινη με βαση τα δημοσιευμενα μεχρι τωρα αποτελεσματα, οποτε ασε ενα μικρο ενδεχόμενο να ισχύουν καποια κινητρα απο πισω.   

Δημοσ.

Τρεμω στην ιδεα ποσο θα παει το κινινο τωρα οταν η απλη ασπιρινη των 0,40 πηγε 5 μετα απο τις ερευνες "ποσο καλο κανει στην υγεια για καθημερινη χρηση" ΤΜ by Bayern

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, afragorn είπε

Από ότι βλέπω είμαστε αρκετοί αυτοί που είχαμε διάφορα συμπτώματα (και εγώ είχα 1 εβδομάδα πυρετό), αλλά δεν έχουμε ιδέα εάν πρόκειται για τον συγκεκριμένο ιό ή κάτι άλλο.

Και εγώ θα έκανα το τεστ αντισωμάτων αν είναι προσιτή η τιμή, γιατί να δώσεις 300 Ευρώ, ούτε για αστείο.

Εγώ είχα 2-3 μέρες πονοκέφαλο τρομερό, δέκατα 1-2 μέρες, και πονόλαιμο που κράτησε έναν μήνα. Πολύ περίεργο πονόλαιμο όμως. Στην ίδια περίοδο και η μητέρα μου είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και η αδερφή μου πυρετό και εξάντληση για 4-5 μέρες.

Αν και μπορεί να είναι στο μυαλό μου, κατά 90% να είναι κάτι άλλο και εγώ θα πλήρωνα για τεστ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Εγώ είχα 2-3 μέρες πονοκέφαλο τρομερό, δέκατα 1-2 μέρες, και πονόλαιμο που κράτησε έναν μήνα. Πολύ περίεργο πονόλαιμο όμως. Στην ίδια περίοδο και η μητέρα μου είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και η αδερφή μου πυρετό και εξάντληση για 4-5 μέρες.

Αν και μπορεί να είναι στο μυαλό μου, κατά 90% να είναι κάτι άλλο και εγώ θα πλήρωνα για τεστ.

Βασει του καιρου που εκανε κυκλοφορουν ακομα γριππες συναχια κτλ. Για αυτο εχουμε ενα σκασμο υποπτα και απο 43000 τεστ μονο 2000 θετικα

• Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, patclo said:

Και για τις μασκες δεν δεχοσουν την αντιθετη γνωμη πριν λιγο καιρο. Anyway τουλαχιστον o Taleb εχει κανταρια επιστημονικο υποβαθρο στην στατιστικη και θεωρει αδικαιολογητο τον πολεμο που δέχεται η χλωροκινη με βαση τα δημοσιευμενα μεχρι τωρα αποτελεσματα, οποτε ασε ενα μικρο ενδεχόμενο να ισχύουν καποια κινητρα απο πισω.   

Κάααατσε κάααααατσε, ειδικά για τις μάσκες, εσύ δεν πρόσεχες τι διάβαζες και τι σου λέγαμε (και εξακολουθούμε να σου λέμε). Μην τα φέρνουμε όλα στα μέτρα μας, είμαστε και μεγάλα παιδιά! 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ggiorgos7 είπε

Τωρα στο ραδιοφωνο , ο προεδρος της ελληνικης φαρμακοβιομηχανιας :

το φαρμακο/α απο Σεπτεμβη θα ειναι διαθεσιμο ,

το εμβολιο τουλαχιστον 12μηνες απο σ'ημερα  διοτι βρισκεται ακομα στην φαση 1 συμφωνα με ειδικους.

Ποιό φάρμακο και ποιό εμβόλιο. Γιατί υπάρχουν δεκάδες φάρμακα και εμβόλια που που βγήκαν εκτός από την αρχή και άλλα δείξαν  ευεργετικά σημάδια όμως ακόμα εξετάζονται. Ειδικά στα εμβόλια αυτή την στιγμή  επίσημα αναπτύσσονται περίπου 70 διαφορετικά εμβόλια σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας:

https://www.who.int/blueprint/priority-diseases/key-action/Novel_Coronavirus_Landscape_nCoV_11April2020.PDF?ua=1

Bέβαια σύμφωνα με τα λεγόμενα αρκετών έχουν ολοκληρώσει την 1η φάση και ετοιμάζονται για την 2η.

Επεξ/σία από Muchacho
  • Thanks 1
Δημοσ.

ΠΑντως για να παρουμε μια ιδεα των οριων του συστηματος υγειας σε παρομοια χωρα σε πλυθυσμο με εμας. Στο Βελγιο με 31000 κρουσματα το μεγιστο που εφτασαν να εχουν σε εντατικες ειναι τα 1300 σχεδον κρεβατια(διαθετουν συνολο τουλαχιστον 1900) και συνολικα γυρω στις 6000 ταυτοχρονες νοσηλειες.

Τα  δικα μας κρεβατια ειναι 905 και ποσο αντεχουμε σε νοσηλειες δεν γνωριζω.

Με λιγα λογια αν ειμασταν στην κατασταση του Βελγιου το συστημα μαλλον θα ειχε βγει οφφ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, thomasG4 είπε

Μα πως μπορείς να βρεις θανάτους όπως της 42χρονής στη καστοριά που πέθανε αβοήθητη στο σπίτι της όταν αρνούνταν απο τον ΕΟΔΥ να της κάνουν τεστ; Άπο τη στιγμή που δεν κάνεις τεστ θα υπάρχουν και περιπτώσεις που έχουν πεθάνει και απλά θα καταγράφονται ως θάνατοι από επιπλοκές του άνω αναπνευστικού και τέλος.

η διαφορά θανάτων δυτικής-ανατολικής ευρώπης είναι περίπου μια τάξη μεγέθους. Αν τα πραγματικά αίτια των θανάτων αποσιωπούνται θα το μάθουμε στο τέλος όταν θα εμφανιστεί για ανεξήγητη αύξηση θανάτων από άλλα αίτια. Παρόμοιες ανεξήγητες αυξήσεις έχουν εμφανιστεί τοπικά και στην δυτική ευρώπη που υποτίθεται κάνει πολλούς ελέγχους.

Στην ανατολική ανήκει και η ελλάδα, και εμείς κρύβουμε τους 9 στους 10;

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Ποιό φάρμακο και ποιό εμβόλιο. Γιατί υπάρχουν δεκάδες φάρμακα και εμβόλια που που βγήκαν εκτός από την αρχή και άλλα δείξαν  ευεργετικά σημάδια όμως ακόμα εξετάζονται. Ειδικά στα εμβόλια αυτή την στιγμή  επίσημα αναπτύσσονται περίπου 70 διαφορετικά εμβόλια σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας:

https://www.who.int/blueprint/priority-diseases/key-action/Novel_Coronavirus_Landscape_nCoV_11April2020.PDF?ua=1

Bέβαια σύμφωνα με τα λεγόμενα αρκετών έχουν ολοκληρώσει την 1η φάση και ετοιμάζονται για την 2η.

Η φαση των τεστ σε ανθρωπους ειναι ιδιαιτερα χρονοβορα. Ο CEO μια φαρμακευτικης που διαβασα την συνεντευξη μιλησε για τεστ σε 3000 ανθρωπους σε διαφορα γκρουπ βεβαια, ηλικιακα κτλ

Δημοσ.
3 ώρες πριν, margaritagr είπε

Τεστ δεν έκανε αλλά τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; 

Η Γάτα που αράζει 😊

Ο SARS-CoV-2 επιβεβαιωνονται με RT-PCR test που μάλιστα αν παρθεί δείγμα από το στόμα και ο ιός έχει προχωρήσει παρακάτω προς τους πνεύμονες μπορεί να βγει αρνητικό στη δεύτερη βδομάδα νοσηλείας. Για αυτό το πρωτόκολλο ορίζει πρώτον 2πλο τεστ και αν υπάρχουν σοβαρά συμπτώματα δείγμα με καθετήρα από χαμηλότερα. 

Επομένως όλες οι ιστορίες του πως ένιωσε ο καθένας λίγο άσχημα ή είχε πονόλαιμο ή λίγο πυρετό ή λίγο φλεγμα χωρίς εργαστηριακή τεκμηρίωση από εξετάσεις δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο πανικό. 

Και τεστ για όλους δεν γίνεται αυτή τη περίοδο, ξεχάστε το. Γιατί θα γίνουν άπειρα false tests από φόβο και μόνο, και δεν θα υπάρξουν αποθέματα για τις περιπτώσεις που πραγματικά χρειάζονται. 

• Like 1
Δημοσ.

Ο Σύψας τώρα έλεγε ότι εμβόλιο μπορεί να έχουμε σε 1-1,5 χρόνο. Μέχρι τότε δεν θα επιστρέψουμε 100% στο πως ήμασταν. Θα υπάρχουν περιορισμοί, μέτρα και κανόνες.

Απίστευτα πράγματα.

• Like 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...