Witcher1st Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, chrisxkar είπε Τα σπιτια 30ετιας και βαλε ομως μην ξεχνας οτι ειναι σε σημεια ακριβα τα οποια αν αυριο μεθαυριο χρειαστει να φυγεις και τα νοικιασεις θα σου καλυπτουν πληρως το νεο σου ενοικιο ισως και να σου μενει και κατι στην ακρη ενω τα καινουργια συνηθως ειναι σε περιοχες οφ με χαμηλα ενοικια.Σαν επενδυση το κεντρο παντα ειναι κεντρο και κραταει τιμες. Αν δεν σηκωνε ανακαινιση στα 30-40-50-60 χρονια το 90% της ευρωπης πρεπει να γκρεμιστει γιατι εχουν σπιτια 200-300-400-500 ετων μονο η ελλαδα παιζει να ειναι τοσο νεοχτιστη (και πολυ ασχημα χτισμενη για την ακριβεια χωρις εξαιρεση) Τώρα αυτό με τα σπίτια που λες 200+ ετών, μάλλον μου κάνει για υπερβολή. Απλά λογικά όταν μια πολυκατοικία πάει για γκρέμισμα, χτίζουν μια καινούρια μετά. Απλά λογικά πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, κάτι που θα είναι δυσκολο και θα απαιτεί και πουλ χρόνο. Τώρα εμείς πρέπει άμεσα να μετακομίζουμε γιατί έχουμε ένα μωρό 2 ετών και περιμένουμε ακόμα 1 σε λίγους μήνες. Τώρα είμαστε σε σπίτι 55 τμ με 1 υπνοδωμάτιο του 2004 και θέση πάρκινγκ στα 400 ευρω. Το παιδί από πάνω δίνει 350! Φαντάζομαι ότι οι καινούριοι που έρχονται θα δίνουν 450+. Για παρόμοιο σπίτι με 2 υπνοδωμάτια θέλουμε πάνω από 650 το λιγότερο. Και μιλάμε για σπίτι του 1980-2000. Πχ αυτά που θα κοιτάξουμε αύριο σε νέα Σμύρνη και Ηλιούπολη είναι στα 700-750. Και ένα στα 650 χωρίς πάρκινγκ. Τραγικά πράγματα. Είναι και μεσιτικά, θα ζητάνε και 2,3 εγγυήσεις, έχω ήδη 2 εγγυήσεις στο τωρινό που δεν ξέρω αν θα τις πάρω. Συν τα έξοδα που θα χρειαστούμε με το αναβατωριο. Πολλά τα λεφτά.
Lanike71 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 54 λεπτά πριν, Veggie_Chia είπε Τώρα αυτό με τα σπίτια που λες 200+ ετών, μάλλον μου κάνει για υπερβολή. Απλά λογικά όταν μια πολυκατοικία πάει για γκρέμισμα, χτίζουν μια καινούρια μετά. Απλά λογικά πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, κάτι που θα είναι δυσκολο και θα απαιτεί και πουλ χρόνο. Τώρα εμείς πρέπει άμεσα να μετακομίζουμε γιατί έχουμε ένα μωρό 2 ετών και περιμένουμε ακόμα 1 σε λίγους μήνες. Τώρα είμαστε σε σπίτι 55 τμ με 1 υπνοδωμάτιο του 2004 και θέση πάρκινγκ στα 400 ευρω. Το παιδί από πάνω δίνει 350! Φαντάζομαι ότι οι καινούριοι που έρχονται θα δίνουν 450+. Για παρόμοιο σπίτι με 2 υπνοδωμάτια θέλουμε πάνω από 650 το λιγότερο. Και μιλάμε για σπίτι του 1980-2000. Πχ αυτά που θα κοιτάξουμε αύριο σε νέα Σμύρνη και Ηλιούπολη είναι στα 700-750. Και ένα στα 650 χωρίς πάρκινγκ. Τραγικά πράγματα. Είναι και μεσιτικά, θα ζητάνε και 2,3 εγγυήσεις, έχω ήδη 2 εγγυήσεις στο τωρινό που δεν ξέρω αν θα τις πάρω. Συν τα έξοδα που θα χρειαστούμε με το αναβατωριο. Πολλά τα λεφτά. Μερικές φορές απορώ πώς τα καταφέρνουν οι μένοντες στην πρωτεύουσα...Πραγματικά τραγικά πράγματα. 1
james01gr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 το δάνειο είναι εργαλείο για μία και μόνο περίπτωση. εάν έχεις τα περισσότερα χρήματα αποταμιευμένα για την αγορά σπιτιού, παίρνεις και ένα μικρό στεγαστικό και αγοράζεις το σπίτι που θέλεις νωρίτερα. τελειώνεις με τις δόσεις το δυνατόν συντομότερο και αυτό ήταν. εάν χρειάζεσαι να δανειστείς το 60% του ποσού της αγοράς του σπιτιού, άστο καλύτερα, περίμενε καλύτερες εποχές και προσπάθησε να μαζέψεις χρήματα. στην αγορά σπιτιού. το σπίτι είναι περιουσία και θα είναι πάντα δικό σου. σου μιλάει άνθρωπος ο οποίος έφτιαξε σπίτι και που στερηθήκαμε για 4 χρόνια πολλά πράγματα με την γυναίκα μου για να έχουμε τα χρήματα να φτιάξουμε το σπίτι (να συμπληρώσω πως η γη υπήρχε). κάναμε έναν χρόνο υπομονή. όταν μπήκαμε στο σπίτι δεν είχε ούτε μία ντουλάπα, ούτε θέρμανση παρά μόνο ένα τζάκι, ούτε καν κουρτίνες. αλλά δεν πήρα δάνειο από κανέναν να το φτιάξω, έτρεχα να μπω όσο το δυνατόν γρηγορότερα μέσα για να γλυτώσω από το ενοίκιο
Lanike71 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, james01gr είπε εάν χρειάζεσαι να δανειστείς το 60% του ποσού της αγοράς του σπιτιού, άστο καλύτερα, περίμενε καλύτερες εποχές και προσπάθησε να μαζέψεις χρήματα. Δεν υπήρξε περίοδος που μπορούσες να μαζέψεις τόσα χρήματα με οικονομίες, ώστε να πάρεις σπίτι μετά. Η αξία του σπιτιού πάντα ήταν πολύ μπροστά, οπότε και το δάνειο απαραίτητο. Εσύ είχες τη γη, άλλος είχε βοήθεια από γονείς, άλλος είχε ένα ακίνητο και έπαιρνε ενοίκια κλπ. Έτσι έπαιρναν όλοι σπίτι, όσοι δεν είχαν δάνειο ή είχαν πολύ μικρό.
fredd0 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 15 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Δεν υπήρξε περίοδος που μπορούσες να μαζέψεις τόσα χρήματα με οικονομίες, ώστε να πάρεις σπίτι μετά. Η αξία του σπιτιού πάντα ήταν πολύ μπροστά, οπότε και το δάνειο απαραίτητο. Εσύ είχες τη γη, άλλος είχε βοήθεια από γονείς, άλλος είχε ένα ακίνητο και έπαιρνε ενοίκια κλπ. Έτσι έπαιρναν όλοι σπίτι, όσοι δεν είχαν δάνειο ή είχαν πολύ μικρό. υπερβολες ... αν το 71 ειναι η χρονια γεννησης σου, τη μιση σου ζωη στην Ελλαδα τα επιτοκια ηταν διψηφια και δεν υπηρχαν καν στεγαστικα δανεια. Μεσα προς τελη δεκαετιας του 90 "ηρθαν" τα στεγαστικα Ελλαδα, οταν η δραχμη "κλειδωσε" ισοτιμια με το ευρω και τα επιτοκια κινηθηκαν σε λογικα επιπεδα. Παλιοτερα τα επιτοκια καταθεσεων (ποσο μαλλον δανειων) ξεπερναγαν με τις υποτιμισεις και το 25%
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 6 λεπτά πριν, fredd0 είπε υπερβολες ... αν το 71 ειναι η χρονια γεννησης σου, τη μιση σου ζωη στην Ελλαδα τα επιτοκια ηταν διψηφια και δεν υπηρχαν καν στεγαστικα δανεια. Μεσα προς τελη δεκαετιας του 90 "ηρθαν" τα στεγαστικα Ελλαδα, οταν η δραχμη "κλειδωσε" ισοτιμια με το ευρω και τα επιτοκια κινηθηκαν σε λογικα επιπεδα. Παλιοτερα τα επιτοκια καταθεσεων (ποσο μαλλον δανειων) ξεπερναγαν με τις υποτιμισεις και το 25% Αυτό στα bold δεν ισχύει, τα στεγαστικά δάνεια υπήρχαν πολλές δεκαετίες πιο πριν από όσο νομίζεις, και η μεγάλη αύξηση στις χορηγήσεις στεγαστικών ξεκίνησε από το 1980 Επίσης εκείνα τα χρόνια όντως ο πληθωρισμός ήταν ψηλά αλλά οι αξίες των ακινήτων ανέβαιναν με ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό, κυριολεκτικά διπλασιάζονταν κάθε 5ετία.
SB_1957 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 18 λεπτά πριν, fredd0 είπε υπερβολες ... αν το 71 ειναι η χρονια γεννησης σου, τη μιση σου ζωη στην Ελλαδα τα επιτοκια ηταν διψηφια και δεν υπηρχαν καν στεγαστικα δανεια. Μεσα προς τελη δεκαετιας του 90 "ηρθαν" τα στεγαστικα Ελλαδα, οταν η δραχμη "κλειδωσε" ισοτιμια με το ευρω και τα επιτοκια κινηθηκαν σε λογικα επιπεδα. Παλιοτερα τα επιτοκια καταθεσεων (ποσο μαλλον δανειων) ξεπερναγαν με τις υποτιμισεις και το 25% Στεγαστικά δάνεια υπήρχαν, από την Εργατική Εστία και από την Κτηματική Τράπεζα. Είχε πάρει ο πατέρας μου από την Εργατική Εστία το 1975 για να ξεκινήσει το κτίσιμο του σπιτιού, που το έκανε ο ίδιος αφού ήταν οικοδόμος. Δεν ξέρω τί επιτόκιο είχε η Εργατική Εστία τότε, αλλά όντως τα επιτόκια ταμιευτηρίου ήταν 25% και επηρέαζαν όλα τα δάνεια! Το 1990 που πήραμε 15ετές δάνειο το επιδοτούμενο επιτόκιο ήταν 20%! Τα επιτόκια έγιναν μονοψήφια μετά το 2000, αλλά είχαμε ήδη πληρώσει τους τόκους και είχε μείνει το κεφάλαιο! Αλλά αν περιμέναμε να μαζέψουμε όλο το κεφάλαιο για να αγοράσουμε σπίτι, δεν επρόκειτο. Όταν το 1987 ανοίξαμε λογ/σμό στην Κτηματική Τράπεζα -στεγαστικό ταμιευτήριο, που μπορούσες μετά από τουλάχιστον 3 χρόνια να πάρεις δάνειο όσο ήταν το ποσό που είχες αποταμιεύσει- τα καινούργια διαμερίσματα ξεκινούσαν από 60-70 χιλιάδες το τ.μ. Το 1990 είχαν πάει 180 χιλιάδες το τ.μ.! Δεν υπάρχει περίπτωση να μαζέψεις λεφτά μόνο από τον μισθό σου, εκτός αν παίρνεις τρελά λεφτά, αλλά και τότε πάλι δεν θα τα μαζέψεις γιατί θα θέλεις άλλου "επιπέδου" σπίτι και όχι ένα απλό διαμέρισμα! 2
Lanike71 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 26 λεπτά πριν, fredd0 είπε υπερβολες ... αν το 71 ειναι η χρονια γεννησης σου, τη μιση σου ζωη στην Ελλαδα τα επιτοκια ηταν διψηφια και δεν υπηρχαν καν στεγαστικα δανεια. Μεσα προς τελη δεκαετιας του 90 "ηρθαν" τα στεγαστικα Ελλαδα, οταν η δραχμη "κλειδωσε" ισοτιμια με το ευρω και τα επιτοκια κινηθηκαν σε λογικα επιπεδα. Παλιοτερα τα επιτοκια καταθεσεων (ποσο μαλλον δανειων) ξεπερναγαν με τις υποτιμισεις και το 25% Υπήρξαν κάποια χρόνια, κάποιες συγκυρίες που πολλοί μπόρεσαν να αγοράσουν σπίτι. Ήταν μόνο συγκυρίες όμως που δεν ξανάρχονται μάλλον και θα σου πω και παράδειγμα. Οι γονείς γνωστού μου, πήραν δάνειο παλιά για να αγοράσουν σπίτι.Ο πατέρας ήταν δάσκαλος. Το '81 που εκλέχτηκε το Χ κόμμα ως κυβέρνηση, πήγε τους μισθούς των δασκάλων στο Θεό και μπόρεσαν να αποπληρώσουν το δάνειο γρήγορα...Συγκυρία. Άρα έδιναν και τότε δάνεια. Για πολλά χρόνια έμεινα στο εξωτερικό, ολόκληρη τη δεκαετία '90. Έπαιρνα 4πλάσια ίσως και 5πλάσια χρήματα από το βασικό μισθό στην Ελλάδα. Μόνο μετά από 10 χρόνια, μπόρεσα να μαζέψω το ποσό για να αγοράσω ένα σπίτι στην Ελλάδα. Οπότε, εξήγησέ μου πώς οι Έλληνες αγόραζαν, τόσο εύκολα σπίτια, που λες. Όλοι όσοι αγόραζαν σπίτια, είχαν βοήθειες από γονείς, ένα οικόπεδο κάπου. Επίσης ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είχε μεταναστεύσει τη δεκαετία 60. Αυτοί έστελναν όλο το χρήμα εδώ και μπορούσαν να αγοράζουν ακίνητα. Και μην ξεχνάς ότι το 60-70 ήταν ακόμα παρθένα γη η Ελλάδα. Μπορούσες να αγοράσεις σχετικά φτηνά κάποιο ακίνητο, να πάρεις οικόπεδο κέντρο Θεσ/νίκης, Πάτρας, ίσως και Αθήνας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν προλάβαινε ο μισθός την αύξηση των τιμών.
Witcher1st Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Αυτό που λέτε ότι παλιά το επιτόκιο ήταν 20%η, δλδ σε ένα δάνειο 100.000 ευρώ ποιο περίπου ήταν το τελικό ποσό; Εάν πχ τώρα με το 3% πάει πάνω από 150.000.
SB_1957 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Veggie_Chia είπε Αυτό που λέτε ότι παλιά το επιτόκιο ήταν 20%η, δλδ σε ένα δάνειο 100.000 ευρώ ποιο περίπου ήταν το τελικό ποσό; Εάν πχ τώρα με το 3% πάει πάνω από 150.000. Τα διπλάσια. Αλλά εξαρτάται και από τη διάρκεια του δανείου. Εμάς ήταν 15 χρόνια και πληρώσαμε τα διπλά με 20%. Αν ήταν 30 μπορεί να πληρώναμε τα τριπλά ή και περισσότερο! Αλλά τα 60Κ που πληρώσαμε σε 15 χρόνια αντιστοιχούν σε ενοίκιο 330 το μήνα. Τα ενοίκια στα 5 χρόνια είχαν ξεπεράσει αυτό το ποσό και στα 10 χρόνια που φύγαμε σε άλλη πόλη, το νοικιάσαμε 450 ευρώ! Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2020 από SB_1957
zoupous Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) παλι τα γνωστα.ποιος μαγκας πηρε σπιτι οχι αυτο ειναι ετσι οχι εγω εχω μεγαλυτερο....σπιτακι.Ασχετα με το αρχικο ποστ διαβασα 2 σελιδες και κουραστηκα.Η γνωμη μου ειναι για το θεμα,μπας και επανελθει η κουβεντα στο θεμα,οτι αντι να πληρωνεις ενοικιο και να πανε σε αλλου τη τσεπουλα,καλητερα να παρεις δανειο και σε 20-30-δε ξερω ποσα χρονια να ναι δικο σου.Οι τραπεζες ηταν ειναι και θα ειναι νομιμοι τοκογλυφοι οποτε δεν εχει νοημα να συζητας οτιδηποτε αλλο μιας και απο τη μια καποτε θα ειναι κατι δικο σου,οσο κ αν το πληρωσεις χωρις να φοβασαι μην σε βγαλουν απ εξω η μην πληρωσεις κοινοχρηστα ενα μηνα κτλ Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2020 από zoupous 2
chrisxkar Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Veggie_Chia είπε Τώρα αυτό με τα σπίτια που λες 200+ ετών, μάλλον μου κάνει για υπερβολή. Απλά λογικά όταν μια πολυκατοικία πάει για γκρέμισμα, χτίζουν μια καινούρια μετά. Απλά λογικά πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, κάτι που θα είναι δυσκολο και θα απαιτεί και πουλ χρόνο. Τώρα εμείς πρέπει άμεσα να μετακομίζουμε γιατί έχουμε ένα μωρό 2 ετών και περιμένουμε ακόμα 1 σε λίγους μήνες. Τώρα είμαστε σε σπίτι 55 τμ με 1 υπνοδωμάτιο του 2004 και θέση πάρκινγκ στα 400 ευρω. Το παιδί από πάνω δίνει 350! Φαντάζομαι ότι οι καινούριοι που έρχονται θα δίνουν 450+. Για παρόμοιο σπίτι με 2 υπνοδωμάτια θέλουμε πάνω από 650 το λιγότερο. Και μιλάμε για σπίτι του 1980-2000. Πχ αυτά που θα κοιτάξουμε αύριο σε νέα Σμύρνη και Ηλιούπολη είναι στα 700-750. Και ένα στα 650 χωρίς πάρκινγκ. Τραγικά πράγματα. Είναι και μεσιτικά, θα ζητάνε και 2,3 εγγυήσεις, έχω ήδη 2 εγγυήσεις στο τωρινό που δεν ξέρω αν θα τις πάρω. Συν τα έξοδα που θα χρειαστούμε με το αναβατωριο. Πολλά τα λεφτά. Φυσικα και θα πας ωπου σε βολευει εγω μιλησα καθαρα σαν επενδυση ακινητου. εντιτ. Εδω οι ιδιοκτητες δεν μπορουν να συνεννοηθουν για να πατησουν ενα βαψιμο και στο τελος υπαρχουν 1,2 που δεν πληρωνουν και τα πληρωνουν οι αλλοι σιγα μην συνεννοηθουν 20-30 ατομα για να γκρεμισουν μια πολυκατοικια και να πληρωσουν ενα καρο λεφτα να την ξαναχτισουν(περα οτι λογικα δεν θα μπορουν κιολας γιατι οι περισσοτερες χτιστηκαν με κατι νομους...παρανομους που δεν υπαρχουν πια) Για την ηλικια των κτηριων και λιγα μπορει να λεω.https://geoawesomeness.com/map-shows-age-buildings-paris/, σκεψου οτι πχ τα σπιτια στο ιστορικο κεντρο της ρωμης υπαρχουν σπιτια 700 ετων τα οποια ηταν αρχοντικα και με διαμορφωση τα εχουν κανει διαμερισματα.Οπως και εδω απαγορευεται να γκρεμισεις τετοια κτηρια εκτος και αν αποτελει κινδυνο προς τους πολιτες.Μην παιρνεις παραδειγμα την Ελλαδα αυτη η αρχιτεκτονικη και δομικη αηδια μονο εδω και σε πρωην κουμμουνιστικες χωρες παιζει να υπαρχει. Τελος το οφφ τοπικ συγνωμη αν κουρασα αλλα τα θυμηθηκα παλι και φουντωσα Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2020 από chrisxkar
fuz10n Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 (το κανω copy paste και εδω το εγραψα και σε διπλα θεμα) να πω και εγω μια αποψη (ασχετα αν το θεμα ειναι τρολ η οχι δε με πειραζει), μιας και διαβασα αρκετα οικονομικα τελευταια για προσωπικους λογους, και ασχοληθηκα και λιγο με αγορα vs ενοικιαση. Γενικα στην ελλαδα τα τελευταια 40 χρονια μας εγινε πεποιθηση οτι η καλυτερη επενδυση - δουλεια ειναι η αγορα/ανεγερση σπιτιων/οικοδομων και πουλημα-ενοικιαση. Με τα πρωτης κατοικιας δανεια και τις ασφαλειες πρωτης κατοικιας απο το κρατος κλπ επισης αγορασε σπιτι ο καθενας, και τελικα το θεωρουμε λογικο να αγορασουμε παρα "να πεταμε τα λεφτα μας στο νοικι". Αυτο που συμβαινει στην πραγματικοτητα μεσω της αγορας σπιτιου με δανειο, ειναι η εισαγωγη μιας οικογενειας στην εξαναγκασμενη επενδυση (κατι που οι περισσοτεροι απο μας δεν κανουν κατα κανονα πριν παντρευτουν-κανουν οικογενεια), μιας και αναγκαζεται να πληρωνει το δανειο για το σπιτι που πηρε, και κανει οικονομια γι αυτο. Αν μια οικογενεια κρατησει την προκαταβολη, και κανει οικονομια τα οσα επιπλεον του ενοικιου πηγαιναν στη δοση, και ολα τα εξτρα που απαιτει ενα σπιτι για τη συντηρηση του, και τα αποταμιευε-επενδυε συνετα, σε 20-30 χρονια σε σχεση με μια αλλη οικογενεια που πηρε δανειο για ενα σπιτι, τελικα ισως εχει μεγαλυτερο κεφαλαιο. η καθε λυση εχει τα καλα και κακα της, και σιγουρα περισσοτερο ρισκο η λυση με την αγορα σπιτιου με δανειο. παιζουν πολλα ρολο στην 30ετια για το αν τελικα εκανες καλα οικονομικα που πηρες σπιτι με δανειο η οχι, και συνηθως ειναι ψυχολογικοι οι λογοι (εχω δικο μου σπιτι βρεξει χιονισει) που σε κανουν να νομιζεις οτι εκανες καλυτερα παιρνοντας δανειο. για μενα σημαντικα: - αν το αποφασισεις, να μην αγορασεις σπιτι μακρια απο την οικονομικη σου δυνατοτητα... αν σαν οικογενεια βγαζεις 1500 καθαρα πχ δε πρεπει να παρεις δανειο πανω απο 50-100 χιλιαδες κατ εμε. ολοι παιρνουν φορα. - πρεπει να καταλαβαινουμε απο νωρις (κατι που δε γινεται στην ελλαδα δυστυχως) τη σημασια του χρηματος στον καπιταλισμο που ζουμε - τι συμβαινει με τα κυμαινομενα επιτοκια και την αδυναμια πληρωμης το 2020 και οχι οτι συναιβενε το 1985 - η ιδιοκτησια εχει εξοδα που δε φαινονται με την πρωτη (ανακαινισεις, επισκευες, φοροι) και ολοι μπαινουν στο τρυπακι να κανουν το σπιτι τους καλυτερο (κουζινες κλπ) υπαρχουν απειρα βιντεο youtube που κανουν συγκρισεις με νουμερα τελευταιων 20-30-40 ετων. ενημερωθειτε.
chrisxkar Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 ποτε κανεις δεν ειπε οτι η αγορα σπιτιου ειναι η χρυση επενδυση η ειναι παντα η σωστη κινηση για ολους.Το θεμα ειναι να παιρνει κανεις χαμηλο δανειο ευκολα αποπληρωτεο αν φτασεις στο σημειο να κανεις ρυθμιση καταστραφηκες θα πληρωσεις αναλογα το διαστημα ρυθμισης δυο τρεις φορες το σπιτι
conkal Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Στις 1/5/2020 στις 3:50 ΜΜ, SB_1957 είπε Ενοίκιο Αρνητικά: Λεφτά στον αέρα, που θα τα πληρώνεις μια ζωή είτε έχεις δουλειά είτε όχι! Είσαι με το άγχος της αύξησης ή της έξωσης. Δεν μπορείς να κάνεις καμιά επέμβαση ή αλλαγή, γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ! Θετικά: Δεν δεσμεύεσαι σε μια περιοχή και μπορείς να φύγεις όποτε αλλάξει κάτι είτε επαγγελματικά είτε σε προσωπικό/οικογενειακό επίπεδο. Δεν έχεις έξοδα συντήρησης και φόρους και τί θα το κάνεις αν χρειαστεί να φύγεις. Αγορά με στεγαστικό Αρνητικά: Δεσμεύεσαι σε μια περιοχή που μπορεί να μη σε βολεύει στο μέλλον. Έχεις φόρους, έξοδα συντήρησης και τί θα το κάνεις αν φύγεις. Θετικά: Τα λεφτά σου πιάνουν τόπο (αν χρειαστεί να φύγεις το νοικιάζεις ή το πουλάς). Όσα χρόνια και αν κρατήσει το δάνειο, κάποτε θα τελειώσει ενώ το ενοίκιο το πληρώνεις μια ζωή! Μπορείς να κάνεις όποια επέμβαση θέλεις χωρίς να ρωτήσεις κανέναν γιατί ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ! Ό,τι κι αν συμβεί έχεις τουλάχιστον ένα σπίτι να μείνεις, χωρίς το άγχος να σε διώξει ο ιδιοκτήτης ή να σου αυξήσει το ενοίκιο! Αν πάει κάτι στραβά σε οικονομικό επίπεδο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να καταλήξεις άστεγος στο δρόμο ως ενοικιαστής παρά ως ιδιοκτήτης! Αν ειναι δικο σου και δεν σε βολευει η περιοχη , το νοικιαζεις και πας αλλου. Εχω φιλους με δικο τους σπιτι στην αθηνα που μετακομίζουν αυτες τις μερες επαρχια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα