Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, euronmyous είπε

Λοιπον για να δουμε ...... ποιο ενεργοποιω για το voip? To voice VDSL?

image.png.e9d62fba9d18e61daad48755d1f129be.png

...αν ναι χρειαζεται ρυθμισεις κατωθι γιατι βλεπω το TR069 ειναι απενεργοποιημενο απο default

image.png.acce418712d1549c5234e55ba2d4c611.png

.. παιζει να θελει και το  ΕΤΗ_Voice ενεργοποιηση η θελει μονο αυτο και οχι το To voice VDSL?

image.png.469fa403519bd4b1c13c43b1283221f7.png

Ενεργοποίησε το voice2 vdsl εφόσον παίρνεις από καμπίνα. 

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, dasnowy είπε

Ενεργοποίησε το voice2 vdsl εφόσον παίρνεις από καμπίνα. 

Θελει και reboot  για να το πιασει? Επισης τπ ΕΤΗ_Voice χρειαζεται?

Επεξ/σία από euronmyous
Δημοσ.
21 minutes ago, euronmyous said:

οχι ξεκινησα απο αρχη με Nova. Υποτιθεται τις παιρνει μονο του τις ρυθμισεις αλλα δεν

Εσυ στα αντιστοιχα services που ρωτησατα εχεις ενεργοποιημενα η απενεργοποιημενα?

Το router 

Device Type H288A
Device Serial No. ..........................
Hardware Version V1.2.0
Software Version V1.2.0P1_GR5
Boot Version V1.0.2

δεν βλεπω αυτο το TR16 καΙ 17 που λεγαν καποιοι

Αυτά που βλέπεις κάτω από το "ethernet" είναι για FTTH

έχεις άλλο HW (το v1.2 γι αυτό έχει και το GR5 στο τέλος)

όπως βλέπεις δεν έχω επιλογή για on/off:

image.png.05d88f46f4e159c81967dece64de49ca.png

Προσωπικά, τις δοκιμές θα τις έκανα χωρίς το pfsense (άρα χωρίς bridge), και μόλις δούλευαν όλα θα κούμπωνα και το pfsense.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, euronmyous είπε

Θελει και reboot  για να το πιασει? Επισης τπ ΕΤΗ_Voice χρειαζεται?

Επισης μολiς ενεργοποιησα το voice2 vdsl μετα απο reboot δεν εχω καν ιντερνετ παρολο που το broadband δειχνει συχρονισμενο. Μου πηρε κανα διωρο να καταφερω να χω προβαση και στο pfsense και στο zte. Ειχαν φριζαρει και τα 2.

New edit: Πλεον παιζει το bridge με voip. Για να γινει ολη η διαδικασια πρεπει πρωτα το ρουτερ να γινει reset  να παρει τα στοιχεια και μετα να γινει bridge. 

Ευχαριστω οσους βοηθησαν @thodoris1985 @dasnowy 

Επεξ/σία από euronmyous
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 22/2/2023 στις 10:05 ΠΜ, thodoris1985 είπε

@Πέτρος τίποτα και μετά το reboot.

Για να δω μήπως έχω καταλάβει κάτι λάθος.

Έχω το Η288Α σε bridge το οποίο πάει σε ένα pfsense (DHCP server).

Από το pfsense πάει σε switch για το δίκτυο εσωτερικά

*** Επίσης από το Pfsense πάει πάλι πίσω στο H288A το οποίο μου δίνει το ασύρματο στο σπίτι. ***

Τέλος, έχω έναν server ο οποίς είναι συνδεδεμένος με ethernet στο switch

Συνδέομαι από το κινητό στο SSID2 το οποίο έχει ενεργοποιημένο το SSID isolation όπως πολύ σωστά είπες. Όταν όμως βάζω την IP του server στον browser του κινητού, μου ανοίγει κανονικότατα από το κινητό (SSID2)

Μήπως αυτό στους αστερίσκους δημιουργεί κάποιο πρόβλημα;

...δεν ξερω αν το λυσες το θεμα, αλλα αυτο που περιγραφεις ειναι θεμα ρυθμισης μεσα στο pfsense. Καπου στο wan εχει 2 κουτακια να τικαρεις η να τα ξε-τικαρεις αναλογα τι θες να πετυχεις με την ονομασια bogon networks. Αυτο ισως λυσει το προβηλμα σου (δεν θυμαμαι αν θελεει restart η οζι μετα την αλλαγη)

Επισης θα προτεινα να κανεις πιο advanced το setup σου, βγαζοντας το zte απο το ρολο του wifi (οκ ναι εχει 5Ghz band) και να βαλεις ενα εξωτερικο Access point οριζοντας μεσα στο pfsense και ξεχωριστο vlan αν θες για αυτο ωστε να αλλαξεις και το segment των διευθυνσεων που θα παιρνουν οι συσκευες. Απενεργοποιησε και το wifi απο το zte και αστο σαν κουτι Νου-Νου να κανει μονμο συχρονισμο και τιποτα αλλο η κα ιτηλεφωνια (αν εχεις voip)

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, euronmyous said:

...δεν ξερω αν το λυσες το θεμα, αλλα αυτο που περιγραφεις ειναι θεμα ρυθμισης μεσα στο pfsense. Καπου στο wan εχει 2 κουτακια να τικαρεις η να τα ξε-τικαρεις αναλογα τι θες να πετυχεις με την ονομασια bogon networks. Αυτο ισως λυσει το προβηλμα σου (δεν θυμαμαι αν θελεει restart η οζι μετα την αλλαγη)

Επισης θα προτεινα να κανεις πιο advanced το setup σου, βγαζοντας το zte απο το ρολο του wifi (οκ ναι εχει 5Ghz band) και να βαλεις ενα εξωτερικο Access point οριζοντας μεσα στο pfsense και ξεχωριστο vlan αν θες για αυτο ωστε να αλλαξεις και το segment των διευθυνσεων που θα παιρνουν οι συσκευες. Απενεργοποιησε και το wifi απο το zte και αστο σαν κουτι Νου-Νου να κανει μονμο συχρονισμο και τιποτα αλλο η κα ιτηλεφωνια (αν εχεις voip)

Διαχωρισμό δεν έχω κάνει, αλλά για να μη φύγουμε εκτός θέματος, θα σου στείλω πμ κάποια στιγμή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακαλω πολυ αν καποιος μπορει να με στειλει τους κωδικους root ειτε για το  V1.1.0_GR5.1T16 ειται για το  V1.1.0_GR5.1T17 σε προσωπικο μυνημα ειτε εδω
** οποιος θελει παλιοτερα firmware βρισκονται εδω: https://github.com/MariosK239/Gr_ISP_Router_Firmware/tree/main/Nova/ZTE_ZXHN_H288A

Επεξ/σία από Timwrias
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπορει καποιος να αλλαξει το dns σε αυτο το router κι αν ναι  πως ?

προσπαθησα να το αλλαξω απο tv box αλλα δεν γινεται διχνει συνεχεια  fe80:1

Ενω βαζω static στο tv box κι dns 1 :8.8.8.8. Κι κανω επανεκινηση το tv box

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω το cpe δεν έχω VDSL voip τηλεφωνία  και θέλω του κωδικούς root για να μπορώ να βάλω ppoe το δικό μου router .

Αν τους ξέρει κανείς αν μου στείλει PM  εκδοσή μου  είναι H288A V1.1.0_GR5.1T17

είμαι σε Forthnet με 24mbpps

Επεξ/σία από nikosenas
Δημοσ.

Καλημέρα. Χριστός Ανέστη

Παρακαλώ κι εγώ θα ήθελα τους admin κωδικούς για το H288A V1.1.0_GR5.1T17

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα ηθελα και εγω κωδισκους ροοτ για:

Device Type H288A
Hardware Version V1.1.0
Software Version V1.1.0_GR5.1T17
Boot Version V1.0.2
πμ παρακαλω!
παροχοσ NOva
Επεξ/σία από zeus2014
Δημοσ.

οι root κωδικοι ενω δουλευουν για το hardware version 1.1 δεν λειτουργουν για το 1.2 .. πολυ παραξενο

Εαν εχει καποιος καινουργιους κωδικους ας μου στειλει διοτι οι παλιοι κωδικοι παιζουν μονο στο hardware version 1.1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά, αν είναι εύκολο οι κωδικοί... ενα παλιο bridge παμε να κάνουμε αλλά δεν το βλεπω  H288A V1.1.0_WND1T16

Επεξ/σία από ntinos97

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...