Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω Nova vdsl 50 με τηλεφωνία pots.

Λόγω του ότι θέλω οποσδήποτε να βάλω φραγή εξερχομένων όλων των διεθνών κλήσεων + αυξημένης χρέωσης + δορυφορικά + σύντομους κωδικούς, αφήνοντας επι της ουσίας εκτός φραγής τις κλήσεις που πραγματοποιώ σε καθημερινή βάση (αστικά, υπεραστικά & ελληνικά κινητά) και η Nova δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα μέσω ψηφιακών ευκολιών (έχει δικούς της συνδυασμούς με προεπιλεγμένους κωδικούς που κανένας δεν καλύπτει αυτό το συνδυασμό).

Σκέφτηκα λοιπόν να τους ζητήσω να μου μετατρέψουν τη γραμμή σε voip (το σηκώνει το δίκτυο της στο σημείο που βρίσκομαι) με το H288A και να το εφαρμόσω μόνος μου μέσω του dial plan.

Με ένα Η267Α (από vodafone) που έχω μέχρι τώρα πάνω μόνο για το internet, με root κωδικούς βλέπω ότι υπάρχει η επιλογή του dial plan και την εμφανίζει στο υπομενού του voip σαν Digit Map.

Όποιος έχει το συγκεκριμένο router σε Nova με Voip γραμμή πάνω, αν θα μπορούσε να ανεβάσει ένα screenshot από το menu του voip ή έστω αν υπάρχει η επιλογή να πειράξουμε το digit map, μιας και επί της παρούσης δεν έχουμε ακόμα root access για το H288A

Ευχαριστώ πολύ!

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsikis2 είπε

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω Nova vdsl 50 με τηλεφωνία pots.

Λόγω του ότι θέλω οποσδήποτε να βάλω φραγή εξερχομένων όλων των διεθνών κλήσεων + αυξημένης χρέωσης + δορυφορικά + σύντομους κωδικούς, αφήνοντας επι της ουσίας εκτός φραγής τις κλήσεις που πραγματοποιώ σε καθημερινή βάση (αστικά, υπεραστικά & ελληνικά κινητά) και η Nova δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα μέσω ψηφιακών ευκολιών (έχει δικούς της συνδυασμούς με προεπιλεγμένους κωδικούς που κανένας δεν καλύπτει αυτό το συνδυασμό).

Σκέφτηκα λοιπόν να τους ζητήσω να μου μετατρέψουν τη γραμμή σε voip (το σηκώνει το δίκτυο της στο σημείο που βρίσκομαι) με το H288A και να το εφαρμόσω μόνος μου μέσω του dial plan.

Με ένα Η267Α (από vodafone) που έχω μέχρι τώρα πάνω μόνο για το internet, με root κωδικούς βλέπω ότι υπάρχει η επιλογή του dial plan και την εμφανίζει στο υπομενού του voip σαν Digit Map.

Όποιος έχει το συγκεκριμένο router σε Nova με Voip γραμμή πάνω, αν θα μπορούσε να ανεβάσει ένα screenshot από το menu του voip ή έστω αν υπάρχει η επιλογή να πειράξουμε το digit map, μιας και επί της παρούσης δεν έχουμε ακόμα root access για το H288A

Ευχαριστώ πολύ!

1865279783_2020-12-0400_27_22-Mail.png.0af4c5e4b478a535b94b069bea0e025e.png

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/6/2020 στις 1:47 ΜΜ, theanonymous είπε

Οδηγός για Bridge Mode στο H288A

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το H288A μόνο για την τηλεφωνία και κάποιο δικό μας για το internet, ακολουθούμε τα παρακάτω.

1) Μπαίνουμε στο web interface (192.168.1.1) του H288A με κωδικούς forthnet.

2) Στην διαδρομή Internet -> WAN, θα δούμε κάποια DSL Connections. Διαγράφουμε ένα από τα παρακάτω - στο βήμα αυτό θα χάσουμε για λίγο τη σύνδεση στο Internet:
>Αν έχουμε σύνδεση από καμπίνα, διαγράφουμε το Internet LE
>Αν έχουμε σύνδεση από αστικό κέντρο (Α/Κ), διαγράφουμε το Internet VLU/VPU

3) Δημιουργούμε ένα νέο connection κάνοντας κλικ στο μπλε σταυρό (Create New Item)
>Βάζουμε ο,τι θέλουμε στο connection name
>Επιλέγουμε Type=Bridge Connection
>Στο VLAN ID βάζουμε 835 για σύνδεση από καμπίνα ή 1102 για σύνδεση από Αστικό Κέντρο
>Πατάμε apply

4) Στη διαδρομή Internet -> Port Binding, διαλέγουμε την σύνδεση που μόλις φτιάξαμε, επιλέγουμε μια θύρα LAN στην οποία σκοπεύουμε να συνδέσουμε το δικό μας router (έτσι ώστε να "δέσουμε" με εκείνη τη σύνδεση) και πατάμε apply.

Τώρα μπορούμε να συνδέσουμε το δικό μας router στη θύρα αυτή και να το ρυθμίσουμε σε PPPoE βάζοντας τους κωδικούς internet της σύνδεσής μας.
Το H288A πλέον κάνει τον συγχρονισμό και λειτουργεί και η VoIP τηλεφωνία. Κλείνουμε το WiFi του με το κουμπάκι που έχει στο πίσω μέρος. Δεν χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση.

Και εγώ μόλις πήρα το  modem, ήθελα να κρατήσω όμως για  router στο δικτυό μου ένα Tp link Archer VR900. Tο tp-link εκτός από λειτουργία VDSL router, υποστηρίζει και λειτουργία ώς Wireless Router Mode με απευθείας σύνδεση στη Lan4 του internet από το ZTE. Η ερώτηση μου είναι  αν υπάρχει κάποιο όφελος να βάλω ZTE σε Bridge Mode και να κάνω τα παραπάνω;

Δημοσ.
Στις 25/9/2020 στις 12:33 ΜΜ, nick73 είπε

Καλησπερα κι απο μενα.

Εδωσα τα 20 ευρω και πηρα το 288 για τα 5ghz, αλλα επεσα στην περιπτωση και οπως συγκεκριμενα μου ανεφεραν οτι επειδη παιρνω vdsl απο καμπινα της vodafone, υπαρχουν πολυ λιγες καμπινες οι οποιες δεν συγχρονιζουν με το συγκεκριμενο μηχανημα μιλαμε για περιπτωσεις που πανελλαδικα δεν ξεπερνανε τις 3 - 4 μεταξυ τους κι εγω, οποτε απο το τεχνικο τμημα μου ειπαν να κρατησω προς το παρον πανω στη γραμμη το 267 πουουτως η αλλως δουλεθει μια χαρα και να κρατησω και το 288 μεχρι να συννενοηθουν με την vodafone ωστε να δωσουν στοχευμενα λυση σ αυτες τις περιπτωσεις μαλλλον με εξιδικευμενο firmware, ιδωμεν.

ΚΑι εγώ αυτό έπαθα, Μεταμόρφωση Αττικης

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tontorikos είπε

περιμεντε λιγο...με την wind δεν συγχρονιζει και σου κανουν update firmware και στρωνει...δλδ και με την vodafone εχει θεμα?

Ναι, εγώ έχω θέμα με καμπινα COSMOTE

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Kourini είπε

ΚΑι εγώ αυτό έπαθα, Μεταμόρφωση Αττικης

Το ίδιο. Αιγάλεω μένω και παίρνω απο καμπίνα της wind. Σήμερα ήρθε ο τεχνικός έκανε το Update αλλα τηλέφωνο δεν έχω ακόμα και θα πρέπει να περιμένω..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JohnHacked είπε

Το ίδιο. Αιγάλεω μένω και παίρνω απο καμπίνα της wind. Σήμερα ήρθε ο τεχνικός έκανε το Update αλλα τηλέφωνο δεν έχω ακόμα και θα πρέπει να περιμένω..

Τα στατιστικα της γραμμης σου ειναι ιδια  με το παλιο ρουτερ η καλυτερα με το νεο?

Δημοσ.
On 10/10/2020 at 17:15, manpower said:

Τελικά επελεξα τη φθηνή και γρήγορη λύση και πηρα το H288A. Πρώτες εντυπώσεις ικανοποιητικές, είναι απλό για τυπικες απαιτήσεις οσο αφορα ρυθμισεις κτλ αλλα δεδομένου οτι συνεχίζω να εχω μόνο μια συσκευή (αντι modem+ extra router), με βολεύει για εκει που το εχω (σαλονι)

Οντως σε σχέση με το TG788vn που συγχρονιζε 10909/109900 (100αρα nova), τωρα εχω τα stats της φωτό με βασικη διαφορα οτι το down ειναι στα 90000. Ωστόσο λογω των αρκετα καλων wifi του H288A και ειδικά η εκμετάλλευση των 5Ghz που πριν δεν ειχα, η εμπειρία χρησης σε ολο το σπίτι είναι πολύ βελτιωμένη. Σε απομακρυσμένα σημεια πριν με 2.4Ghz επιανα speedtest 20/10 (down/up) και τωρα στα ιδια σημεια με 5Ghz χτυπαει 70-80/10. Οταν μαζεύονται πολλες συσκευές δεν μπουκωνει το wifi πλεον λογω bandwidth. Δεν εχω τρελες αποστασεις, το μεγιστο 12m με 2-3 ενδιαμεσους τοίχους. Οπότε είμαι πολυ ευχαριστημένος ειδικα για 20€! Πλέον στις ασύρματες συσκευές το internet "πεταει".

Θα με ενδιέφερε αν υπάρχει τρόπος να συγχρονισω λιγο πιο πανω στο down, υπαρχει περίπτωση με τηλ. στη Νόβα να καταφερουμε κατι; Πάντα υπάρχει και η εναλλακτική δυνατότητα να αφήσω το tg788 για modem και το H288A για router μιας και ειδα οτι με καλύπτει αλλα προς το παρον λογω σαλονιού δεν θελω 2 συσκευές.

028E050A-2969-45F3-8FBA-1EA9B393E42A.jpeg

δυστυχως οχι.το 288 δεν εχει και τον καλυτερο συγχρονισμο.εκτος αν το βαλεις ως accesa point  μονο

Δημοσ.

Καλησπερα εγω εχω αλλο θεμα με πηραν απο την nova και μου ειπαν αδυναμια πακετου ( ετσι τους ειπε λενε ο ΟΤΕ ) και λογικα θα με παρουν απο το εμπορικο τους να δουμε τι θα κανουμε , αλλα δεν εχω σταθερω συγχρονισμο για να παρω μια απόφαση πιανω 77 , 75 ,74 και μετα απο 1 μερα μπορει να λεει 72 70 69 και με το που σβησω το ρουτερ και το αναψω παλι τοτε ξανα παει στα 77,75  , ξερει κανεις γιατι το  κανει αυτο και αν μπορει να σταθεροποιηθει ?

Δημοσ.
Στις 27/10/2020 στις 11:52 ΜΜ, gvard είπε

Καλησπέρα,

Σήμερα κατά τις 06:30 το πρωϊ έγινε αποσύνδεση και από εκεί που είχα 110/11 με attainable 120, συγχόνισα 85/11 με attainable 95. Όσες προσπάθειες και να έκανα εκεί έμεινε. Το παράξενο είναι πως εγώ μένω Άλιμο και στο adslgr ανέφερε ένας χρήστης από Π.Φάληρο (ίδιο Α/Κ, απλά το αναφέρω διότι η nova ακόμη παίζει με DTM σε κόσμο εδώ) την ίδια ώρα πως έπεσε ο συγχρονισμός του στα 85.

Κανείς από Άλιμο/Π.Φάληρο να μας πει αν βλέπει διαφορά;

Πριν λιγες μερες εκανα αναβαθμιση κ εγω απο 24 σε 100 NoVa μου  ηρθε Η288Α  ο καλυτερος συγχρονισμος μεσα σο ρουτερ που καταφερα να πιασω ηταν 10/97 αυτο μετα απο restarts.Γενικα κλειδωνει τυχαια μετα απο restarts που του κανω σε ενα ευρος απο 10/89 εως 10/94... δεν ξερω που οφειλεται αυτη η ασταθεια... ισως στο ρουτερ zte.... περιοχη αλιμος ανω καλαμακι πλησιον κυθηριων. Απο οτι βλεπω δεν υποστηριζειι και 35b απο εκει που μου δινουν... ισως με ενα fritzbox τερματιζω.. το ιδιο και εσυ.

Δημοσ.
Στις 4/12/2020 στις 6:25 ΜΜ, tontorikos είπε

εσυ τι θεμα εχεις με cosmote? κι εγω σε cosmote ειμαι

Δεν συνχρονίζει το ρουτερ με το κυτί....

Τελικά ήρθαν μάλλον το Σαββατο, γιατί δεν τους είδα εγώ ποτέ.....και κάτι θα έκαναν και απο το μεσημερι του Σαββάτου πάμε καλά...

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Kourini είπε

Δεν συνχρονίζει το ρουτερ με το κυτί....

Τελικά ήρθαν μάλλον το Σαββατο, γιατί δεν τους είδα εγώ ποτέ.....και κάτι θα έκαναν και απο το μεσημερι του Σαββάτου πάμε καλά...

Εφόσον δεν ήρθαν στο χώρο σου είχες διαφορετικό πρόβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...