Προς το περιεχόμενο

Τιμη ΓΥΡΟΣ - Ψητοπωλεια


OliverTwist1985

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βιομηχανοποιημένα άνοστα σουβλάκια στο 99% των μαγαζιών που ο κόσμος τα τρώει απλά από συνήθεια και "παράδοση" πλέον.

Ενθαρρυντικά κάποια posts από άτομα που μποϊκοτάρουν αυτή τη σαπίλα των τελευταίων ετών.

Πλέον κι εγώ παίρνω πολύ αραιά, και ευτυχώς υπάρχει κοντά μου παλιακό σουβλατζίδικο από εκείνα που γράφουν τι πουλάνε σε καρτέλες με μαρκαδόρο. Με 2(!) πλατώ για αφράτες λαδωμένες πίτες και όλα τα κρεατικά στα κάρβουνα, όχι στο εύκολο γκάζι που έχουν στραφεί σχεδόν όλοι εδώ και χρόνια.

Πλέον τα σουβλάκια που πωλούνται είναι μόνο για τουρίστες που δεν έχουν φάει ποτέ τους πραγματικό σουβλάκι και νομίζουν ότι αυτό που τρώνε είναι κάτι ανεπανάληπτο. Βλέπεις videos τουριστών στο YouTube που τρώνε στο Μπαϊρακτάρη και στο Θανάση και συγκλονίζονται και σκέφτεσαι αχ καημένα παιδιά..

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τόσες εκπομπές μαγειρικής και μάστερσεφ έχουν γίνει και ακόμη τρώτε σάπιο κατεψυγμένο κρέας με πατάτες τρανς σε λάδι που έχουν να το αλλάξουν 3 χρόνια?

5€ το κιλό κάνει το χοιρινό στο κρεοπωλείο και 8-9 το μοσχάρι. Δύο πιτόγυρα δεν έχουν ούτε 200 γραμμάρια ''κρέας'' μέσα.

Επεξ/σία από gorilas13
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, lakis. είπε

Διαβάζω τα σχόλια σας και βλέπω οτι το 2.40 θεωρείται ακριβό, τι να πούμε κι εμείς στη θεσσαλονικη που ενα πιτογυρο κάνει 3.30

😲

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ZmVEoxg.png

Είχα κρατήσει αυτό το screenshot παλια.κακώς δεν κράτησα κ το όνομα του..από αυτά π ξέρω θα έλεγα απουσιάζει η εισφορά αλληλεγγύης, ,προστασία, ανακαινίσεις-φθορά υλικών,λογιστης ...

Επεξ/σία από kage
  • Like 9
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα τα έξοδα κάθε επιχείρησης είναι αρκετά και μερικές φόρες βγαίνουν παραπάνω έξοδα από βλάβες.

Πιο πολύ κέρδος βγαίνει από τα αναψυκτικά/μπύρες παρά από το σουβλάκι...

Αλλά έτσι είναι όταν το κράτος δεν σε αφήνει να πάρεις μια ανάσα από τους φόρους/τέλη/500-800 μισθός το μήνα,  θα ψάχνεις να τραφείς με το πιο φτηνό και την "προσφορά" του σουπερμαρκετ.

Επεξ/σία από Klausx
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Εγώ πάντως τυλιχτο με τιμή 1 ευρώ δε θυμάμαι, και πίστεψε με, τρώω σουβλάκια από εποχής δραχμών 😝

Υπηρχε,οταν ειχε πρωτογινει η αλλαγη σε ευρω.

Γενικα εχει πεσει και η ποιοτητα παντως οντως αρκετα.

Μακ θα λεμε και θα κλαιμε :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τιμή έχει ανέβει, δεν λέω.

Ωστόσο για ποια πτώση ποιότητας μιλάτε; 

Μήπως ξεχνάτε ότι παλιά το πιτογυρο είχε πιο πολλά μπαχαρικά από κρέας; Ότι γάντια φορούσαν μόνος στα γκουντις και με το χέρι που έπιανε τα κρεμμύδια σου έδινε ρέστα; Ότι οι πατάτες είχαν γεύση πετρελαίου; Ότι η ντομάτα έμοιαζε σαν να έχει μπει στο μπλέντερ επειδή δεν διατηρούνταν σε θερμοκρασία ψυγείου; ότι έπρεπε να φοράς στολή νάιλον για να φας στα όρθια για να μην λουστεις με λάδι που έσταζε από την πίτα; 

Επίσης παλιότερα δεν είχαμε να το συγκρίνουμε με μεξικάνικο, burger black angus και ινδικό. 

Δεν είναι δείγμα ποιότητας οι υποκειμενικοί και χωρίς "μνήμη" γευστικοί μας κάλυκες και το στομάχι που όταν ήμασταν έφηβοι δεν καταλάβαινε τίποτα. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τα facts και θα δείτε ότι είναι ψευδαίσθηση η "γλυκιά νοσταλγία των περασμένων ετών". 

Φυσικά υπάρχουν και κακα μαγαζιά...

  • Like 17
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προσθέσω στην συζήτηση ότι ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχουν τα μεγέθη των πιτόγυρων ή τυλιχτό ή σουβλάκι (όπως το λέει ο καθένας) σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη τρως δύο των 3,3 ευρώ και σκας (ίσως και από σαβούρα κρέας), ενώ στη Αθήνα μετράνε μέχρι και πόσα κομματάκια κρέας ή πατάτας βάζουν μέσα και πληρώνεις κάνα 2ευρω στην καλύτερη.

Σαφώς κι έπρεπε να πέσουν οι τιμές λόγω μείωσης ΦΠΑ και κόστους πρώτων υλών. Το ακόμη εξοργιστικότερο είναι ότι σπανίως κόβουνε και απόδειξη (εκτός εάν είναι καταστήματα σε καρακέντρο).

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το 2014 υπήρχαν ακόμα κάποια σουβλατζίδικα με τυλιχτό στο €1,5 και μετριοκαλή ποιότητα.
Πλέον στα €2,20 η σαβούρα και €2,40-€2,60 το κάπως καλύτερο.

Στην κρήτη έδινα πρόπερσι €3,50 (γίγας) και φέτος έδωσα €5.

Εννοείτε οτι ο μισθός μου σε αυτά τα χρόνια έχει μείνει αμετάβλητος.
Σαφώς και έχω μειώσει την συχνότητα που τρώω έξω, και συνήθως ψάχνομαι για προσφορές, αλλά και πάλι αυτή η δυσαναλογία χτυπάει κάπως.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, OliverTwist1985 είπε

https://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1519664/akrivo-paramenei-soyvlaki-konta-sta-3-eyro-skarfalose-i-timi-toy-vid

θυμαστε περσι τα ρεπορταζ που ελεγαν για την τιμη του τυλιχτου και ποσο ακρίβυνε η τιμη;  σημερα, ακομα και με 13% ΦΠΑ πλεον, η τιμες ειναι το ιδιο.

τα σχολια σας

Καλά προφανώς και όλα αυτά ήταν αφορμές. Για το ΦΠΑ 13% πάντως δεν έχεις δίκιο. Ο σκοπός της μείωσης δεν ήταν να βγει το τελικό προϊόν πιο φθηνά στον καταναλωτή, αλλά να έχει μεγαλύτερο κέρδος ο μαγαζατορας ο οποίος έχει πληγεί από τον κορωνοίο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικα με την ποιοτητα, υπαρχουν επιλογες, αναζητηστε τους σωστούς επαγγελματιες!!!!! σχετικα  με την τιμή, ειναι πολυ φθηνή, δεν ειμαστε αναδυομενη οικονομια, αλλα χωρα στην ΕΕ με σκληρο ΕΥΡΩ για νομισμα, εαν δεν υπηρχε ο ανταγωνισμος απο την πληθωρα σουβλατζηδικων θα το πληρωναμε €5 όχι €2.5!!!!!!!!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kage είπε

ZmVEoxg.png

Είχα κρατήσει αυτό το screenshot παλια.κακώς δεν κράτησα κ το όνομα του..από αυτά π ξέρω θα έλεγα απουσιάζει η εισφορά αλληλεγγύης, ,προστασία, ανακαινίσεις-φθορά υλικών,λογιστης ...

Με το συμπάθειο, αλλά δεν το καταλαβαίνω. 

Αυτά που φαίνονται στην εικόνα είναι τα έξοδα μίας εταιρίας. Δεν τα ήξερε πριν κάνει την εταιρία του; 

Εάν δεν τα ήξερε, δεν του φταίει κανείς. Ας πρόσεχε. Το ότι δεν τα ήξερε δεν είναι δικαιολογία για να μην είναι ανταγωνιστικός, να μην είναι επαγγελματίας, να μην πληρώνει φόρους, να πληρώνει μαύρα τους εργαζόμενους, και εν γένει να μην είναι εντάξει. 

Εάν τα ήξερε, τότε γιατί παραπονιέται; Τα ήξερε, ας έκανε καλύτερο planning και ας έκανε καλύτερους υπολογισμούς. 

Σε κάθε περίπτωση, ο πελάτης δεν συμμετέχει στα κέρδη μίας επιχείρησης, γιατί να τον νοιάζουν οι δυσκολίες της; 

Εάν αυτή η επιχείρηση κλείσει, θα υπάρξει άλλη με το ίδιο προϊόν. Όπως λένε οι περισσότεροι εργοδότες για τους εργαζόμενους ότι δεν είναι αναντικατάστατοι, έτσι και οι επιχειρήσεις/εργοδότες δεν είναι αναντικατάστατες-οι. 

Τόσο καιρό, οι εργαζόμενοι είναι με την πίεση και τον εκβιασμό ότι εάν δεν θέλουν αυτοί, υπάρχουν τόσοι άλλοι. Το οποίο είναι αλήθεια. 

Όμως, το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις. Εάν μία δεν θέλει να είναι εντάξει, υπάρχουν άλλες. Ο πολιτής πρέπει να φροντίσει να κάνει τις επιλογές του και να στηρίζει αυτές τις επιχειρήσεις που πρέπει. Πλέον υπάρχουν τα εργαλεία για τους πολίτες, για να κάνουν τις επιλογές τους για τους περισσότερους κλάδους. 

Επεξ/σία από Sacadmerde
  • Like 12
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε

Με το συμπάθειο, αλλά δεν το καταλαβαίνω. 

Αυτά που φαίνονται στην εικόνα είναι τα έξοδα μίας εταιρίας. Δεν τα ήξερε πριν κάνει την εταιρία του; 

Εάν δεν τα ήξερε, δεν του φταίει κανείς. Ας πρόσεχε. Το ότι δεν τα ήξερε δεν είναι δικαιολογία για να μην είναι ανταγωνιστικός, να μην είναι επαγγελματίας, να μην πληρώνει φόρους, να πληρώνει μαύρα τους εργαζόμενους, και εν γένει να μην είναι εντάξει. 

Εάν τα ήξερε, τότε γιατί παραπονιέται; Τα ήξερε, ας έκανε καλύτερο planning και ας έκανε καλύτερους υπολογισμούς. 

Σε κάθε περίπτωση, ο πελάτης δεν συμμετέχει στα κέρδη μίας επιχείρησης, γιατί να τον νοιάζουν οι δυσκολίες της; 

Εάν αυτή η επιχείρηση κλείσει, θα υπάρξει άλλη με το ίδιο προϊόν. Όπως λένε οι περισσότεροι εργοδότες για τους εργαζόμενους ότι δεν είναι αναντικατάστατοι, έτσι και οι επιχειρήσεις/εργοδότες δεν είναι αναντικατάστατες-οι. 

Τόσο καιρό, οι εργαζόμενοι είναι με την πίεση και τον εκβιασμό ότι εάν δεν θέλουν αυτοί, υπάρχουν τόσοι άλλοι. Το οποίο είναι αλήθεια. 

Όμως, το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις. Εάν μία δεν θέλει να είναι εντάξει, υπάρχουν άλλες. Ο πολιτής πρέπει να φροντίσει να κάνει τις επιλογές του και να στηρίζει αυτές τις επιχειρήσεις που πρέπει. Πλέον υπάρχουν τα εργαλεία για τους πολίτες, για να κάνουν τις επιλογές τους για τους περισσότερους κλάδους. 

Πολύ απλα ...... εαν δεν σου αρεσει η τιμή πας παρακατω!!!!

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε

Με το συμπάθειο, αλλά δεν το καταλαβαίνω. 

Αυτά που φαίνονται στην εικόνα είναι τα έξοδα μίας εταιρίας. Δεν τα ήξερε πριν κάνει την εταιρία του; 

Εάν δεν τα ήξερε, δεν του φταίει κανείς. Ας πρόσεχε. Το ότι δεν τα ήξερε δεν είναι δικαιολογία για να μην είναι ανταγωνιστικός, να μην είναι επαγγελματίας, να μην πληρώνει φόρους, να πληρώνει μαύρα τους εργαζόμενους, και εν γένει να μην είναι εντάξει. 

Εάν τα ήξερε, τότε γιατί παραπονιέται; Τα ήξερε, ας έκανε καλύτερο planning και ας έκανε καλύτερους υπολογισμούς. 

Σε κάθε περίπτωση, ο πελάτης δεν συμμετέχει στα κέρδη μίας επιχείρησης, γιατί να τον νοιάζουν οι δυσκολίες της; 

Εάν αυτή η επιχείρηση κλείσει, θα υπάρξει άλλη με το ίδιο προϊόν. Όπως λένε οι περισσότεροι εργοδότες για τους εργαζόμενους ότι δεν είναι αναντικατάστατοι, έτσι και οι επιχειρήσεις/εργοδότες δεν είναι αναντικατάστατες-οι. 

Τόσο καιρό, οι εργαζόμενοι είναι με την πίεση και τον εκβιασμό ότι εάν δεν θέλουν αυτοί, υπάρχουν τόσοι άλλοι. Το οποίο είναι αλήθεια. 

Όμως, το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις. Εάν μία δεν θέλει να είναι εντάξει, υπάρχουν άλλες. Ο πολιτής πρέπει να φροντίσει να κάνει τις επιλογές του και να στηρίζει αυτές τις επιχειρήσεις που πρέπει. Πλέον υπάρχουν τα εργαλεία για τους πολίτες, για να κάνουν τις επιλογές τους για τους περισσότερους κλάδους. 

όλα ειναι σχετικά γιατί αντίθετα με άλλα κράτη έχουμε φτάσει οι υποχρεώσεις προς κράτος και μηχανισμούς να είναι μεταβλητά έξοδα, οπότε όχι δε τα ήξερες σε τι ύψος θα διαμορφωθούν πριν 15 χρόνια που άνοιξες. Επίσης εάν ο επιχειρηματίας πρέπει να ξέρει απο πριν και να πάρει τη σωστή απόφαση, που σε αυτό συμφωνούμε σε γενικές γραμμές, άλλο τόσο πρέπει να ξέρει και ο πελάτης. Τιμοκατάλογο έχει δε βλέπω λόγο να απολογηθεί για τη τιμή , μπορείς να μην αγοράσεις. Αλλά δεν έχουμε καμμία καταναλωτική παιδεία. Σου φαίνεται ακριβό? Μη το πάρεις. Εάν το κάναμε όλοι ή τουλάχιστο οι περισσότεροι  οι ανατιμήσεις θα ήταν κάτι που θα γινόταν πιο σπάνια και με καλό λόγο. Θα ανάγκαζε τους επιχειρηματίες να δίνουν αξία σε αυτό που προσφέρουν ώστε να ζητάνε μεγαλύτερο τίμημα. πχ ξέρω σουβλατζίδικο που έχει λανσάρει άλλες γεύσεις σε σάλτσες (εκπληκτικές μπορώ να πω) και ζητάει έξτρα 0,50€ . 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, ένα πιτόγυρο αντί για δύο να κάνουμε και δίαιτα! 😛

Σοβαρά πάντως η μόνη άμυνα του καταναλωτή είναι το πορτοφόλι του. Αν πιστεύεται ότι είναι παράλογες οι τιμές στηρίξτε μαγαζιά που έχουν χαμηλότερες τιμές ή μειώστε τις ποσότητες.

 

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...