foniki_melitzana Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Δεδομένου ότι εργάζομαι 80% από το σπίτι, θέλω να κάνω μια καλή επένδυση στην καρέκλα μου. έχω ένα 20% έκπτωση για αγορά καρέκλας από το Πλαίσιο. Είμαι 180, 90kg (καθοδικά, ελπίζω) Βλέπω έχει δύο Ergohuman, την Luxury 2 (@699) Και την Project (@469). Έχει και κάτι άλλες @Work οι οποίες μου είναι άγνωστες τελείως. Γενικά μέχρι το budget της Luxury2 τι θα προτείνατε;
@topos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 5 hours ago, foniki_melitzana said: Δεδομένου ότι εργάζομαι 80% από το σπίτι, θέλω να κάνω μια καλή επένδυση στην καρέκλα μου. έχω ένα 20% έκπτωση για αγορά καρέκλας από το Πλαίσιο. Είμαι 180, 90kg (καθοδικά, ελπίζω) Βλέπω έχει δύο Ergohuman, την Luxury 2 (@699) Και την Project (@469). Έχει και κάτι άλλες @Work οι οποίες μου είναι άγνωστες τελείως. Γενικά μέχρι το budget της Luxury2 τι θα προτείνατε; Καλή έκπτωση έχεις.Στην θέση σου θα πήγαινα να τις δω από κοντά(πιθανότατα να μην υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα plaisio αλλά λογικά εάν παρεις στο τηλεφωνικό κέντρο θα μπορούν να σου πουν σε ποια καταστήματα υπάρχουν). 1
Metal_Head Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 22 ώρες πριν, @topos είπε Καλή έκπτωση έχεις.Στην θέση σου θα πήγαινα να τις δω από κοντά(πιθανότατα να μην υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα plaisio αλλά λογικά εάν παρεις στο τηλεφωνικό κέντρο θα μπορούν να σου πουν σε ποια καταστήματα υπάρχουν). Είμαι και εγώ σε αναζήτηση αυτό το διάστημα και πριν αρχίσω τις επισκέψεις και στις υπόλοιπες εταιρείες (Haworth, steelcase, etc) είχα στείλει mail στο πλαίσιο πριν λίγες μέρες να ρωτήσω σε ποια καταστήματα στην Αττική είχαν την luxury, και μου είπαν δεν την έχουν πουθενά στημένη. 1
foniki_melitzana Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 θα περάσω ούτως ή άλλως από Πλαίσιο στο Μολ σήμερα και θα αναφέρω. Γενικά μην εμπιστεύεσαι τα κεντρικά για το τι μπορεί να συμβαίνει στο κατάστημα
foniki_melitzana Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 +100€ η Luxury, +130€ η Project. Μας δουλεύει το Πλαίσιο 1
TopCLR Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, foniki_melitzana είπε +100€ η Luxury, +130€ η Project. Μας δουλεύει το Πλαίσιο Όχι, μάλλον ετοιμάζεται (τιμολογιακά) για την νέα σχολική χρονιά! 2
-netman- Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 ε δεν πρέπει να κάνει και κανά κατοστάρικο έκπτωση λόγω της νέας σχολικής χρονιάς; Πως θα βγεί αυτό; 1
geosoumb Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 23/8/2024 στις 8:07 ΠΜ, jobous είπε Καλημέρα. Μια και που αναφέρθηκε η ergoaction , κοιτάω 2 καρεκλίτσες και η μια είναι της ergoaction : Action Chair VX black και η άλλη είναι της thesis : S7. Το κακό είναι ότι και στις 2 δεν μπορώ να τις τσεκάρω απο κοντά. Έχει πάρει κανείς κάποια απο τις 2 να μου πει απόψεις , ιδιαίτερα για την έδρα ??? ΟΚ , δεν είμαστε όλοι το ίδιο , εγώ ειμαι και βαρύς (1,81 , 110 kg) αλλά μια άποψη για την καρέκλα απο κάποιν που την χρησιμοποιεί δεν θα μας χαλάσει !!! Έχω την Αction VX και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ειδικά το κάθισμα της είναι το πιο αναπαυτικό από οποιαδήποτε άλλη καρέκλα είχα. Εγώ είμαι 178 και 95 κιλά και είναι μια χαρά ως μέγεθος. 1
camel555 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Καλησπέρα, έχει κάποιος εμπειρία από τις καρέκλες URBANWORKS; τις φέρνει το eshop. Δεν μπορώ να βρω κάποια σελίδα του κατασκευαστή
@topos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, camel555 said: Καλησπέρα, έχει κάποιος εμπειρία από τις καρέκλες URBANWORKS; τις φέρνει το eshop. Δεν μπορώ να βρω κάποια σελίδα του κατασκευαστή Σε αυτη αναφερεσε? "Βασιλική ποιότητα σε όλα τα επιμέρους συστήματα και απαράμιλλή άνεση ακόμα και σε πολύωρη χρήση!" Εκ πρωτης οψεως δεν πιστευω να ειχε ποτε αρχικη τιμη 479. Στα 229 που εχει δεν την λες ακριβη, αλλα δεν ειναι και φθηνη. Εαν εισαι κανονικου αναστηματος πιθανων να σου ειναι οκ-με προβληματιζει λιγο το προσκεφαλο εαν δεν ανεβοκατεβαινει- Απο εκει και περα μειον τα σταθερα μπρατσα και το ιδιο θα ελεγα για την δερματινη(σε πολυωρη χρηση σε ζεστη θα γινεσε παπι). Γνωμη μου ειναι -εαν δεν εισαι ερωτευμενος με την αισθητικη της- να τσεκαρεις/δοκιμασεις καμια markus απο ikea που ειναι "δοκιμασμενη".Εαν σου κατσει καλα (δεν κανει σιγουρα εαν εισαι αρκετα ψηλος) πιστευω πως και ποιο σωστη θα ειναι και θα κρατησει πολυ περισσοτερο καιρο(εχει και 10χρονια εγγυηση) Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2024 από @topos 2
Nnoutas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είχα αποφασίσει να αγοράσω την Markus από τα IKEA αλλά σκέφτομαι τώρα μήπως αξίζει να δώσω περισσότερα λεφτά και να πάρω την Ergoaction Action Chair VX. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η άνεση της έδρας μετά από πολύωρη χρήση (8 ώρες) και η αντοχή αυτής στο χρόνο. Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω καμία από τις δύο οπότε στηρίζομαι αποκλειστικά στα reviews και κυρίως σε κατόχους. Είμαι 1,85, 88 κιλά. Μπορώ να διαθέσω έως 300 ευρώ. Κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτή 🙂 Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2024 από Nnoutas
@topos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 9 hours ago, Nnoutas said: Καλησπέρα. Είχα αποφασίσει να αγοράσω την Markus από τα IKEA αλλά σκέφτομαι τώρα μήπως αξίζει να δώσω περισσότερα λεφτά και να πάρω την Ergoaction Action Chair VX. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η άνεση της έδρας μετά από πολύωρη χρήση (8 ώρες) και η αντοχή αυτής στο χρόνο. Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω καμία από τις δύο οπότε στηρίζομαι αποκλειστικά στα reviews και κυρίως σε κατόχους. Είμαι 1,85, 88 κιλά. Μπορώ να διαθέσω έως 300 ευρώ. Κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτή 🙂 1,85 ίσως να μην σου κάνει η Markus(πιθανών να βρίσκει ο αυχένας σου στο προσκέφαλο και να σε "σπρώχνει" μπροστά).Εαν σκέφτεσε Ikea δες για την jarvafallet στα ~200ευρω που το προσκέφαλο ανεβοκατεβαίνει.
camel555 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 18 ώρες πριν, @topos είπε Σε αυτη αναφερεσε? "Βασιλική ποιότητα σε όλα τα επιμέρους συστήματα και απαράμιλλή άνεση ακόμα και σε πολύωρη χρήση!" Εκ πρωτης οψεως δεν πιστευω να ειχε ποτε αρχικη τιμη 479. Στα 229 που εχει δεν την λες ακριβη, αλλα δεν ειναι και φθηνη. Εαν εισαι κανονικου αναστηματος πιθανων να σου ειναι οκ-με προβληματιζει λιγο το προσκεφαλο εαν δεν ανεβοκατεβαινει- Απο εκει και περα μειον τα σταθερα μπρατσα και το ιδιο θα ελεγα για την δερματινη(σε πολυωρη χρηση σε ζεστη θα γινεσε παπι). Γνωμη μου ειναι -εαν δεν εισαι ερωτευμενος με την αισθητικη της- να τσεκαρεις/δοκιμασεις καμια markus απο ikea που ειναι "δοκιμασμενη".Εαν σου κατσει καλα (δεν κανει σιγουρα εαν εισαι αρκετα ψηλος) πιστευω πως και ποιο σωστη θα ειναι και θα κρατησει πολυ περισσοτερο καιρο(εχει και 10χρονια εγγυηση) Ναι, σε αυτήν. Το προσκέφαλο δεν με απασχολεί διότι δεν έχω βρει καρέκλα που να μου ταιριάζει, οπότε το έχω διαγράψει. Στο θέμα με τα σταθερά μπράτσα-δερματίνη, έχεις δίκιο. Την θέλω όμως για το γραφείο μου, όπου τώρα έχω την MILLBERGET, οπότε δεν είναι αποτρεπτικά αυτά (μπράτσα-προσκέφαλο-δερματίνη). Δηλαδή για επαγγελματική χρήση κυρίως. Στο οικιακό μου γραφείο έχω την JÄRVFJÄLLET που και εκεί το προσκέφαλο δεν μου "κάθεται" καλά. Με το δίχτυ στην πλάτη και τα μη ρυθμιζόμενα μπράτσα. Δεν μπορώ να βρω περισσότερα στοιχεία για την URBANWORKS ROYAL. Το Gas lift class 4 υποδεικνύει "στιβαρή" κατασκευή. Δεν ξέρω το κάθισμα όμως πως θα είναι από πλευράς άνεσης... Η MILLBERGET μου είναι πιο άνετη από την JÄRVFJÄLLET, μετά από 1-2 ώρες χρήση... Και επειδή είναι πρακτικά αδύνατον να την δοκιμάσω πριν την αγορά, μάλλον θα πρέπει να την αποκλείσω..
Nnoutas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, @topos είπε 1,85 ίσως να μην σου κάνει η Markus(πιθανών να βρίσκει ο αυχένας σου στο προσκέφαλο και να σε "σπρώχνει" μπροστά).Εαν σκέφτεσε Ikea δες για την jarvafallet στα ~200ευρω που το προσκέφαλο ανεβοκατεβαίνει. Ευχαριστώ. Το προσκέφαλο δεν είναι κάτι που με ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς δεν συνηθίζω να ακουμπάω το κεφάλι μου σε αυτό. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η άνεση του καθίσματος σε πολύωρη χρήση. Σε αυτό το κομμάτι οι καρέκλες του ΙΚΕΑ θα με ικανοποιήσουν ή μήπως να πάω στην Ergoaction Action Chair VX που αναφέρει ότι έχει πολύ αναπαυτικό κάθισμα σε σχέση με άλλες;
@topos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Nnoutas said: Ευχαριστώ. Το προσκέφαλο δεν είναι κάτι που με ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς δεν συνηθίζω να ακουμπάω το κεφάλι μου σε αυτό. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η άνεση του καθίσματος σε πολύωρη χρήση. Σε αυτό το κομμάτι οι καρέκλες του ΙΚΕΑ θα με ικανοποιήσουν ή μήπως να πάω στην Ergoaction Action Chair VX που αναφέρει ότι έχει πολύ αναπαυτικό κάθισμα σε σχέση με άλλες; Στην Markus δεν είναι feature αυτό που περιγράφω.Στο 1.85(εμένα σίγουρα δεν μου έκανε αλλά είμαι αρκετά πιο ψηλός, φίλος την έχει και είναι κομπλέ αλλά είναι 1.78) και ανάλογος τον σωματότυπο ίσως είναι dealbreaker. Το προσκέφαλο είναι σταθερό και εάν είσαι ψηλός ακουμπάει εκεί η πλάτη σου και σε "σπρώχνει" μπροστά. Πρακτικα η καρέκλα σε αναγκάζει να καμπουριαζεις θες δεν θες. Spoiler Το ίδιο συμβαίνει σε πολλές καρέκλες που δεν έχουν ρυθμιζόμενο προσκέφαλο ικανού ύψους. Όσο αφορά την άλλη καρέκλα, δεν την ξέρω.Το πόσο κάνει η πόσο ποιοτική ειναι δεν λέει τίποτα για την δική σου χρήση/σωματοτυπο. Αυτο που ξέρω σιγουρα είναι πως πρέπει δοκιμάσεις την καρέκλα, ειδικά εάν ξεφεύγεις από τον μέσο όρο η είσαι στα άκρα αυτού. Spoiler Υ.γ Έχω μια διαίσθηση ότι οσοι δεν χρησιμοποιουν προσκέφαλο πιθανών να οφείλετε στο ότι ίσως η οθόνη ειναι πολύ χαμηλά. Σε σωστό ύψος οθόνης και ενω κάθετε καποιος "ίσια" δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιεί το προσκέφαλο. Γενικά είναι τρίπτυχο-> ύψος γραφείου(αυτό ίσως είναι θέμα για πιο ψηλούς και αρκετά πιο κοντούς από εσένα), ύψος οθόνης και καρέκλα. Υ γ2 Στο αμάξι χρησιμοποιείς το προσκέφαλο? Υ.γ3Για να μην παρεξηγηθω, δεν το παίζω κανενας "master" του posture/εργονομιας.Απλα τα τελευταία χρόνια μου ξεκινήσανε κάποια ποναλακια από την χρήση γραφείου (συχνά κάθομαι και 15ωρα συνεχόμενα) και το έψαξα παραπανω. -Συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση πως δεν είχα παρατηρήσει τόσα "προφανή" προβλήματα για δεκαετίες.- Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2024 από @topos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα