forgotten Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mernides είπε Σε 1 από τις 4, για την οποία έχω εικόνα στο consulting, ο manager είναι στο εύρος 2800-3300 μικτά + αυτοκίνητο. Senior manager "γύρω στα 4", όπως μου είχαν πει. Από εκεί και πάνω δεν ξέρω, αλλά μιλάμε για ρόλους που προφανώς ανεβαίνουν τα ποσά και υπάρχει και μεγαλύτερη ευελιξία στη διαπραγμάτευση. το ποσο που λες δεν στεκει τοσο , εχω απο ιδια εμπειρια σε κατωτερη θεση μισθο 1600 καθαρα για κυπρο , ομως αυτο που δεν σου ειπαν ειναι οτι θα πρεπει να δουλευεις 12-14 ωρες ενω στα χαρτια εισαι νομιμος αλλιως δεν θα βγαινεις και θα πιεζεις την ομαδα σαν να μην υπαρχει αυριο, αυτο που δεν σου ειπαν ειναι οτι στη πορεια θα ανακαλυψεις οτι οι στοχοι ενω το ποσο θα ειναι σταθερο θα ανεβαινουν, σε εναμιση με 2 ετη θα θελεις να τα παρατησεις εαν εχεις ζωη εκτος την δουλεια... Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από forgotten
DrKo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 7 ώρες πριν, Land-decked είπε Άκου και το καλύτερο να γελάσεις Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται erasmsus+, που παίρνουν πτυχιούχους, τους στέλνουν σε όποια χώρα διαλέξουν πχ Γερμανία, και τους βάζουν να δουλέψουν στην επιχείρηση που θα τους διαλέξει. Αυτό το πρόγραμμα ειναι κάνα 6μηνο, η επιχείρηση δεν σε πληρώνει ούτε σεντ, και σου δίνουν λεφτά απο το πρόγραμμα, κάνα 700ρι (και αν) το μήνα. Και δουλευε εσύ σα τον σκύλο και περιμενε μετά να σε κρατήσει η κάθε επιχείρηση... Εννοείται ότι πιο πολλά λεφτά θα ξοδέψεις εκεί παρά θα βγάλεις!!! Αυτό είναι η απόλυτη ξεφτίλα!!! Καμία σχέση με το κανονικό erasmus!!! Το Erasmus+ είναι πολύ καλό πρόγραμμα για να αποκτήσει κανείς εμπειρία και να εξελίξει τις ικανότητές του. Κρίνοντας από άλλα μηνύματά σου, τελικά εξηγείται γιατί έχεις αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζεις και, τελικά, "δεν είναι στραβός ο ντουνιάς". 1
taketrance Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, mernides είπε Σε 1 από τις 4, για την οποία έχω εικόνα στο consulting, ο manager είναι στο εύρος 2800-3300 μικτά + αυτοκίνητο. Senior manager "γύρω στα 4", όπως μου είχαν πει. Από εκεί και πάνω δεν ξέρω, αλλά μιλάμε για ρόλους που προφανώς ανεβαίνουν τα ποσά και υπάρχει και μεγαλύτερη ευελιξία στη διαπραγμάτευση. Αν είναι τόσο είναι πολύ καλά, νόμιζα ότι είναι κανα 2χιλιαρο μάξιμουμ.
golden33 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, DrKo είπε Το Erasmus+ είναι πολύ καλό πρόγραμμα για να αποκτήσει κανείς εμπειρία και να εξελίξει τις ικανότητές του. Κρίνοντας από άλλα μηνύματά σου, τελικά εξηγείται γιατί έχεις αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζεις και, τελικά, "δεν είναι στραβός ο ντουνιάς". Α δλδ στο 2021 το να δουλεύεις με μισθό και ωράριο σκλάβου το λέμε απόκτηση εμπειρίας και εξέλιξη ικανοτήτων. Δεν το ήξερα. Εγώ νόμιζα ότι από τη στιγμή που δουλεύει κάποιος (ειδικευμένος ή ανειδίκευτος), πρέπει να βγάζει τα προς το ζην και όχι να βάζει και από την τσέπη του. Και άντε να βάλει από την τσέπη του άμα είναι κανένα 6μηνο πρακτικής αλλά πτυχιούχος να πληρώνει για να δουλέψει....στα αυτιά μου, ακούγεται τρέλα. 3
QuantumWanderer Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, mernides είπε Σε 1 από τις 4, για την οποία έχω εικόνα στο consulting, ο manager είναι στο εύρος 2800-3300 μικτά + αυτοκίνητο. Senior manager "γύρω στα 4", όπως μου είχαν πει. Από εκεί και πάνω δεν ξέρω, αλλά μιλάμε για ρόλους που προφανώς ανεβαίνουν τα ποσά και υπάρχει και μεγαλύτερη ευελιξία στη διαπραγμάτευση. Μικρές παροχές για την ευθύνη, το φόρτο εργασίας και το κόστος ζωής της Αθήνας. Το ξεζούμισμα της χώρας συνεχίζεται ακάθεκτο ακόμα και στις πολυεθνικές.
epp Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, golden33 είπε Α δλδ στο 2021 το να δουλεύεις με μισθό και ωράριο σκλάβου το λέμε απόκτηση εμπειρίας και εξέλιξη ικανοτήτων. Δεν το ήξερα. Εγώ νόμιζα ότι από τη στιγμή που δουλεύει κάποιος (ειδικευμένος ή ανειδίκευτος), πρέπει να βγάζει τα προς το ζην και όχι να βάζει και από την τσέπη του. Και άντε να βάλει από την τσέπη του άμα είναι κανένα 6μηνο πρακτικής αλλά πτυχιούχος να πληρώνει για να δουλέψει....στα αυτιά μου, ακούγεται τρέλα. καλα χαλαρωσε, πρακτικη ειναι (ναι αυτη που σε πολλες χωρες ειναι απληρωτη), πληρωνει αναλογα την χωρα 500-700 ευρω περιπου και εχει συνηθως διαρκεια απο 2 μηνες μεχρι 12 μηνες (ο φοιτητης επιλεγει ποσο θελει). Ενα προγραμμα ειναι, δεν σε αναγκαζει κανεις να πας μεσα απο αυτο για πρακτικη. Ποσο θα κανεις πρακτικη πια στη ζωη σου? ενα εξαμηνο? αντε πες 2 internships απο ενα εξαμηνο το καθενα? και αν δεν κανεις κανα internship πως θα δεις απο πρωτο χερι ποια κατευθυνση σου αρεσει π.χ. σαν μηχανικος? Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από epp 2
DrKo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, golden33 είπε Α δλδ στο 2021 το να δουλεύεις με μισθό και ωράριο σκλάβου το λέμε απόκτηση εμπειρίας και εξέλιξη ικανοτήτων. Δεν το ήξερα. Εγώ νόμιζα ότι από τη στιγμή που δουλεύει κάποιος (ειδικευμένος ή ανειδίκευτος), πρέπει να βγάζει τα προς το ζην και όχι να βάζει και από την τσέπη του. Και άντε να βάλει από την τσέπη του άμα είναι κανένα 6μηνο πρακτικής αλλά πτυχιούχος να πληρώνει για να δουλέψει....στα αυτιά μου, ακούγεται τρέλα. Είναι λίγο σκληρό, αλλά τελικά από κάτι τέτοιες αντιλήψεις δημιουργούνται διαφορές στην αγορά εργασίας και αυτοί με τέτοιες αντιλήψεις καταλήγουν να παραπονιούνται πάντα ότι "το σύστημα είναι σάπιο", "άτιμη κενωνία", κτλ. Όχι, δεν είναι ούτε ωράριο σκλάβου ούτε και μισθός σκλάβου. Προφανώς και είτε έχεις εμπειρία από περιπτώσεις κακοδιαχείρισης ή δεν έχεις καθόλου εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση, αυτά που λες δεν είναι το τι ισχύει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Ο μισθός είναι ανάλογος της εργασίας. Από την στιγμή που δουλεύει κανείς πρέπει να πληρώνεται, όπως και γίνεται στο Erasmus+, άρα αυτό που υπονοείς ότι δεν πληρώνεται, δεν ισχύει. Επίσης, είναι πρακτική και όχι full ρόλος. Οπότε, και ο μισθός είναι ανάλογος. Εάν δεν σου αρέσει, μην πας. Βέβαια, επειδή το έργο έχει ξαναπαιχτεί με αρκετούς με τέτοιες αντιλήψεις, η κατάληξη είναι γνωστή, μέσες-άκρες. 1
golden33 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, DrKo είπε Είναι λίγο σκληρό, αλλά τελικά από κάτι τέτοιες αντιλήψεις δημιουργούνται διαφορές στην αγορά εργασίας και αυτοί με τέτοιες αντιλήψεις καταλήγουν να παραπονιούνται πάντα ότι "το σύστημα είναι σάπιο", "άτιμη κενωνία", κτλ. Όχι, δεν είναι ούτε ωράριο σκλάβου ούτε και μισθός σκλάβου. Προφανώς και είτε έχεις εμπειρία από περιπτώσεις κακοδιαχείρισης ή δεν έχεις καθόλου εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση, αυτά που λες δεν είναι το τι ισχύει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Ο μισθός είναι ανάλογος της εργασίας. Από την στιγμή που δουλεύει κανείς πρέπει να πληρώνεται, όπως και γίνεται στο Erasmus+, άρα αυτό που υπονοείς ότι δεν πληρώνεται, δεν ισχύει. Επίσης, είναι πρακτική και όχι full ρόλος. Οπότε, και ο μισθός είναι ανάλογος. Εάν δεν σου αρέσει, μην πας. Βέβαια, επειδή το έργο έχει ξαναπαιχτεί με αρκετούς με τέτοιες αντιλήψεις, η κατάληξη είναι γνωστή, μέσες-άκρες. Εγώ μιλούσα γενικώς για αυτές τις τακτικές με τις ψευτοπρακτικές και όχι ειδικά για το erasmus+. Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις στο erasmus+ είναι πιο ανθρώπινα τα πράγματα. Αλλά το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν γίνετε αυτό. Εγώ δούλεψα 3μηνο πρακτικής σε εταιρεία που δεν με πλήρωνε γιατί το μισθό τον πλήρωνε η σχολή μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος. Ο μισθός λοιπόν δεν ήταν ανάλογος της εργασίας γιατί δουλεύαμε 12ωρα και αρκετές φορές με κάποια ψευτοmeeting καταλήγαμε να φεύγουμε 10 το βράδυ από το γραφείο (φυσικά για αυτό δεν φταίει η σχολή ή το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά ο εργοδότης που δεν έδινε τίποτα παραπάνω). Απλά έπαιρνε πρακτικάριους και έβγαζαν τσάμπα δουλειά για την εταιρεία. Αν θυμάμαι καλά τα χρήματα ήταν 1.800€ για 3 μήνες. Η πρακτική δεν ήταν υποχρεωτική από τη σχολή, εγώ ήθελα και πήγα. Σημειωτέων η εταιρεία με προσέλαβε μετά την πρακτική με τα ίδια ωράρια και μισθό 650€, έκατσα περίπου για άλλον ένα χρόνο και μετά έφυγα. Έκατσα γιατί μάθαινα πράγματα και γιατί ήτανε η πρώτη μου δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όταν έχεις έναν αργαζόμενο να δουλεύει 12ωρα με 650€ είναι σωστό, γιατί για να κάθεται κάποιος 12ωρα παράγει και ένα έργο. (εκτός αν είναι αργόσχολος) Αυτά στα γράφω για να καταλάβεις ότι πολλοί που φωνάζουμε για τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στην Ελλάδα, δεν είμαστε τίποτα τεμπέληδες που αράζουμε σε καφετέριες και δεν πάμε για δουλειά. Προφανώς και δεν θα είσαι υψηλά αμειβόμενος στις πρώτες σου δουλειές, αλλά όχι και έτσι...με πρόσχημα την κρίση έχουν κατακρεουργηθεί τα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα. Τα κακώς κείμενα είτε από την πλευρά του εργοδότη είτε από την πλευρά του εργαζόμενου πρέπει πάντα να τα τονίζουμε. Φιλικά πάντα. (γιατί ο γραπτός λόγος μπορεί πολλές φορές να παρεξηγηθεί) Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από golden33 1
DrKo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 40 λεπτά πριν, golden33 είπε Εγώ μιλούσα γενικώς για αυτές τις τακτικές με τις ψευτοπρακτικές και όχι ειδικά για το erasmus+. Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις στο erasmus+ είναι πιο ανθρώπινα τα πράγματα. 'Άρα δεν έχεις εμπειρία. Δηλαδή, σχολίασες συγκεκριμένα για κάτι που μετά παραδέχεσαι πως δεν έχεις εμπειρία, κρίνοντας αρνητικά αυτό κάτι, χωρίς όμως να ξέρεις τι γίνεται: 3 ώρες πριν, golden33 είπε 5 ώρες πριν, DrKo είπε Το Erasmus+ είναι πολύ καλό πρόγραμμα για να αποκτήσει κανείς εμπειρία και να εξελίξει τις ικανότητές του. Κρίνοντας από άλλα μηνύματά σου, τελικά εξηγείται γιατί έχεις αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζεις και, τελικά, "δεν είναι στραβός ο ντουνιάς". Α δλδ στο 2021 το να δουλεύεις με μισθό και ωράριο σκλάβου το λέμε απόκτηση εμπειρίας και εξέλιξη ικανοτήτων. Δεν το ήξερα. Εγώ νόμιζα ότι από τη στιγμή που δουλεύει κάποιος (ειδικευμένος ή ανειδίκευτος), πρέπει να βγάζει τα προς το ζην και όχι να βάζει και από την τσέπη του. Και άντε να βάλει από την τσέπη του άμα είναι κανένα 6μηνο πρακτικής αλλά πτυχιούχος να πληρώνει για να δουλέψει....στα αυτιά μου, ακούγεται τρέλα. Γενικά είναι αρκετά consistent μία τέτοια συμπεριφορά (δηλαδή, κρίσης χωρίς γνώση) με τις απόψεις που διατυπώθηκαν. 42 λεπτά πριν, golden33 είπε Αλλά το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν γίνετε αυτό. Εγώ δούλεψα 3μηνο πρακτικής σε εταιρεία που δεν με πλήρωνε γιατί το μισθό τον πλήρωνε η σχολή μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος. Ο μισθός λοιπόν δεν ήταν ανάλογος της εργασίας γιατί δουλεύαμε 12ωρα και αρκετές φορές με κάποια ψευτοmeeting καταλήγαμε να φεύγουμε 10 το βράδυ από το γραφείο (φυσικά για αυτό δεν φταίει η σχολή ή το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά ο εργοδότης που δεν έδινε τίποτα παραπάνω). Απλά έπαιρνε πρακτικάριους και έβγαζαν τσάμπα δουλειά για την εταιρεία. Αν θυμάμαι καλά τα χρήματα ήταν 1.800€ για 3 μήνες. Η πρακτική δεν ήταν υποχρεωτική από τη σχολή, εγώ ήθελα και πήγα. Σημειωτέων η εταιρεία με προσέλαβε μετά την πρακτική με τα ίδια ωράρια και μισθό 650€, έκατσα περίπου για άλλον ένα χρόνο και μετά έφυγα. Έκατσα γιατί μάθαινα πράγματα και γιατί ήτανε η πρώτη μου δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όταν έχεις έναν αργαζόμενο να δουλεύει 12ωρα με 650€ είναι σωστό, γιατί για να κάθεται κάποιος 12ωρα παράγει και ένα έργο. (εκτός αν είναι αργόσχολος) Οι εργασιακές συνθήκες που περιγράφεις δεν είναι χαρακτηριστικό της πρακτικής άσκησης αλλά της εταιρίας. Δηλαδή, το ότι εσύ έτυχε να κάνεις πρακτική σε εταιρία που ακολουθούσε τέτοια ωράρια και πρακτικές, δεν σημαίνει πως η πρακτική άσκηση έχει κακά ωράρια, αλλά ότι η συγκεκριμένη εταιρία φέρεται άσχημα στους πρακτικάριους. Οπότε, το να χαρακτηρίζεις την πρακτική άσκηση μέσα από μία προσωπική, κακή εμπειρία, δεν είναι ορθή πρακτική. Εκτός του ότι είναι λάθος να χαρακτηρίζεις τον θεσμό της πρακτικής άσκησης κάπως επειδή μία εταιρία των καταστρατηγεί, βασίζεσαι και σε μικρό δείγμα (δηλαδή, την δική σου προσωπική εμπειρία). Εκτός από αυτό, δεν είναι όλες οι "πρακτικές" Erasmus+. Εάν δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις, δεν φταίει κανείς και θα η ευθύνη για να ξεχωρίσεις τι είναι τι, πέφτει πάνω σου. 46 λεπτά πριν, golden33 είπε Αυτά στα γράφω για να καταλάβεις ότι πολλοί που φωνάζουμε για τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στην Ελλάδα, δεν είμαστε τίποτα τεμπέληδες που αράζουμε σε καφετέριες και δεν πάμε για δουλειά. Προφανώς και δεν θα είσαι υψηλά αμειβόμενος στις πρώτες σου δουλειές, αλλά όχι και έτσι...με πρόσχημα την κρίση έχουν κατακρεουργηθεί τα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα. Τα κακώς κείμενα είτε από την πλευρά του εργοδότη είτε από την πλευρά του εργαζόμενου πρέπει πάντα να τα τονίζουμε. Δεν ξέρω πως μπορείς και καταλαβαίνεις τι άποψη έχω για τους "πολλοί που φωνάζουμε για τις εργασιακές συνθήκες", αλλά θα ήθελα να μάθω πως κατέληξες στο τι έχω καταλάβει και στο τι δεν έχω καταλάβει. Γιατί, όταν λες σε κάποιο το Χ για να καταλάβει το Ψ, σημαίνει πως ότι ξέρεις και ότι δεν έχει καταλάβει το Ψ και ότι χρειάζεται να ακούσει το Χ. Δεδομένου ότι δεν με ξέρεις, θα ήθελα να μάθω πως συμπαίρανες τα από πάνω, ή εάν και αυτό το συμπέρασμά σου είναι σαν την άποψη περί Erasmus+ (δηλαδή, κρίση χωρίς γνώση).
mernides Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, forgotten είπε το ποσο που λες δεν στεκει τοσο , εχω απο ιδια εμπειρια σε κατωτερη θεση μισθο 1600 καθαρα για κυπρο , ομως αυτο που δεν σου ειπαν ειναι οτι θα πρεπει να δουλευεις 12-14 ωρες ενω στα χαρτια εισαι νομιμος αλλιως δεν θα βγαινεις και θα πιεζεις την ομαδα σαν να μην υπαρχει αυριο, αυτο που δεν σου ειπαν ειναι οτι στη πορεια θα ανακαλυψεις οτι οι στοχοι ενω το ποσο θα ειναι σταθερο θα ανεβαινουν, σε εναμιση με 2 ετη θα θελεις να τα παρατησεις εαν εχεις ζωη εκτος την δουλεια... Για το ποσό είμαι αρκετά βέβαιος. Μιλάμε για consulting, για audit δε γνωρίζω. Προφανώς και δουλεύουν 11+ ώρες κατά μέσο όρο και δεν καταγράφονται υπερωρίες, αυτές είναι πρακτικές που συμβαίνουν ακόμα και στην Ευρώπη σε αυτές τις εταιρείες. Και προφανώς γι' αυτό πολλοί φεύγουν στη 2ετία. Όμως αν κάποιος πάει για mid-senior ρόλο αυτά τα γνωρίζει ήδη. 6 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Μικρές παροχές για την ευθύνη, το φόρτο εργασίας και το κόστος ζωής της Αθήνας. Το ξεζούμισμα της χώρας συνεχίζεται ακάθεκτο ακόμα και στις πολυεθνικές. Η ευθύνη είναι σχετικό ζήτημα. Στο consulting δεν έχεις καμία ευθύνη πέρα από την ποιότητα της δουλειάς σου και τη φήμη που θες να δημιουργήσεις στον επαγγελματικό σου κύκλο μέσω αυτής. Φόρτος εργασίας προφανώς πολύ υψηλός και λίγοι το θέλουν αυτό για πολλά χρόνια, το ανέφερα και παραπάνω. Ωστόσο θεωρώ ότι για Ελλάδα είναι το μοναδικό business που δικαιολογεί τα αρνητικά του, αφού αυτα (12ωρα και μισθός χαμηλότερος των απαιτήσεων) ισχύουν και σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Μάλιστα στις κορυφαίες του χώρου (ΜΒΒ) το 14ωρο είναι η νόρμα. Απλά το 90% όσων το κάνουν στοχεύει στην εμπειρία. Δείτε στο Linkedin πόσες σοβαρές mid-level θέσεις σε μεγάλες εταιρείες θέλουν, μεταξύ άλλων, "3ετή προϋπηρεσία σε management consulting". Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από mernides
Land-decked Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 10 ώρες πριν, DrKo είπε Το Erasmus+ είναι πολύ καλό πρόγραμμα για να αποκτήσει κανείς εμπειρία και να εξελίξει τις ικανότητές του. Κρίνοντας από άλλα μηνύματά σου, τελικά εξηγείται γιατί έχεις αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζεις και, τελικά, "δεν είναι στραβός ο ντουνιάς". ποια προβληματα εχω? οτι ξερω εκατονταδες παιδια σαν εμενα και εσενα που στα 30 τους δουλευουν για το 1000ρικο στην ανατολικη ευρωπη και ζουν με συγκατικους?
golden33 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, DrKo είπε 'Άρα δεν έχεις εμπειρία. Δηλαδή, σχολίασες συγκεκριμένα για κάτι που μετά παραδέχεσαι πως δεν έχεις εμπειρία, κρίνοντας αρνητικά αυτό κάτι, χωρίς όμως να ξέρεις τι γίνεται: Γενικά είναι αρκετά consistent μία τέτοια συμπεριφορά (δηλαδή, κρίσης χωρίς γνώση) με τις απόψεις που διατυπώθηκαν. Όπως είπα παραπάνω πήρα το πάτημα από το σχόλιο σου και σχολίασα γενικά για την πρακτική άσκηση από την οποία έχω εμπειρία και όχι συγκεκριμένα για το erasmus+, δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις. Δεν αναφέρω πουθένα τη λέξη eramsus+ στο αρχικό Post μου. Οι εργασιακές συνθήκες που περιγράφεις δεν είναι χαρακτηριστικό της πρακτικής άσκησης αλλά της εταιρίας. Δηλαδή, το ότι εσύ έτυχε να κάνεις πρακτική σε εταιρία που ακολουθούσε τέτοια ωράρια και πρακτικές, δεν σημαίνει πως η πρακτική άσκηση έχει κακά ωράρια, αλλά ότι η συγκεκριμένη εταιρία φέρεται άσχημα στους πρακτικάριους. Οπότε, το να χαρακτηρίζεις την πρακτική άσκηση μέσα από μία προσωπική, κακή εμπειρία, δεν είναι ορθή πρακτική. Εκτός του ότι είναι λάθος να χαρακτηρίζεις τον θεσμό της πρακτικής άσκησης κάπως επειδή μία εταιρία των καταστρατηγεί, βασίζεσαι και σε μικρό δείγμα (δηλαδή, την δική σου προσωπική εμπειρία). Εκτός από αυτό, δεν είναι όλες οι "πρακτικές" Erasmus+. Εάν δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις, δεν φταίει κανείς και θα η ευθύνη για να ξεχωρίσεις τι είναι τι, πέφτει πάνω σου. Οι εργασιακές συνθήκες που περιγράφω είναι και οι εργασιακές συνθήκες των πρακτικών ασκήσεων στην Ελλάδα. Δεν ξέρω σε τι φούσκα ζεις και νομίζεις ότι στις εταιρείες που παίρνουν άτομα για πρακτική τους έχουν αυστηρά με 8ωρο και 5ήμερο. Στα χαρτιά όλες οι πρακτικές ασκήσεις έχουν το προβλεπόμενο από το νόμο ωράριο, δεν διαφωνεί κανείς με αυτό. Το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη. Η πρακτική άσκηση είναι πολύ χρήσιμη σαν θεσμός. Εγώ στηλιτεύω την εκμετάλλευση του θεσμού από τους εργοδότες, όχι το θεσμό τον ίδιο. Και δεν είναι μόνο η προσωπική μου εμπειρία, στην αγορά βρίσκομαι τα τελευταία δέκα χρόνια....να μην πω και για γνωστούς μου γιατί θα μου πεις ότι είναι πάλι μικρό το δείγμα. Εδώ δεν σέβονται τους μόνιμους υπαλλήλους , θα σεβαστούν τους πρακτικάριους? Δεν ξέρω πως μπορείς και καταλαβαίνεις τι άποψη έχω για τους "πολλοί που φωνάζουμε για τις εργασιακές συνθήκες", αλλά θα ήθελα να μάθω πως κατέληξες στο τι έχω καταλάβει και στο τι δεν έχω καταλάβει. Γιατί, όταν λες σε κάποιο το Χ για να καταλάβει το Ψ, σημαίνει πως ότι ξέρεις και ότι δεν έχει καταλάβει το Ψ και ότι χρειάζεται να ακούσει το Χ. Δεδομένου ότι δεν με ξέρεις, θα ήθελα να μάθω πως συμπαίρανες τα από πάνω, ή εάν και αυτό το συμπέρασμά σου είναι σαν την άποψη περί Erasmus+ (δηλαδή, κρίση χωρίς γνώση). Το κατάλαβα από την τελευταία φράση στο μήνυμα σου που γράφει επί λέξη "Βέβαια, επειδή το έργο έχει ξαναπαιχτεί με αρκετούς με τέτοιες αντιλήψεις, η κατάληξη είναι γνωστή, μέσες-άκρες". Τσουβαλιάζεις άτομα με "τέτοιες" αντιλήψεις όπως αναφέρεις και υπονοείσαι ότι ξέρεις και την κατάληξή τους. Συγχώρα με που ορθώς θεωρώ από τα γραπτά σου ότι δεν έχεις και την καλύτερη άποψη για αυτούς. Δικαίωμά σου, αλλά μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Εκτός αν με τη φράση σου υπονοείς κάτι κολακευτικό, αν ναι πες το μου να ζητήσω συγγνώμη.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 6 ώρες πριν, Land-decked είπε ποια προβληματα εχω? οτι ξερω εκατονταδες παιδια σαν εμενα και εσενα που στα 30 τους δουλευουν για το 1000ρικο στην ανατολικη ευρωπη και ζουν με συγκατικους? Κι εγω παιδι σαν εσενα ημουν με τρια πτυχια στο υπερ-ματσω Λονδινο και στα 30 ειχα δυο συγκατοικους και μετραγα τα ψιλα για τριτη μπυρα το Σαββατο. Και πολλοι πολλοι αλλοι, προσπαθησαν, ζοριστηκαν σιγα σιγα βρηκαν μια λιγο καλυτερη δουλεια και τα πραγματα μπηκαν σε μια σειρα. Επισης παρομοια ζορια τραβανε πολλα πολλα παιδια στην Ελλαδα. Ετσι ειναι η ζωη. 12 ώρες πριν, golden33 είπε Εγώ μιλούσα γενικώς για αυτές τις τακτικές με τις ψευτοπρακτικές και όχι ειδικά για το erasmus+. Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις στο erasmus+ είναι πιο ανθρώπινα τα πράγματα. Μια χαρα ειναι το ερασμους, εκανα και πηρα πολυτιμες εμπειριες. Πας σε μια αλλη χωρα για σπουδες η πρακτικη και προοδευεις και σαν ανθρωπος και σαν επαγγελματιας. Και ξερω παρα πολυ κοσμος με αναλογες εμπειριες. 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Με πτυχίο Πολυτεχνείου (ή Οικονομικών) πλέον παίζουν αρχικοί μισθοί γύρω στο χιλιάρικο και στο Ελλαδιστάν. Οπότε το να πάει κάποιος για τα ίδια λεφτά στην Πολωνία ή την Τσεχία μου φαίνεται ανόητο. Πιο πολύ μου φαίνεται πως πήγαν εκει νομίζοντας πως το χιλιάρικο είναι σα να παίρνεις 3Κ στην Ελλάδα και έφαγαν ήττα. 2 1
Land-decked Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Με πτυχίο Πολυτεχνείου (ή Οικονομικών) πλέον παίζουν αρχικοί μισθοί γύρω στο χιλιάρικο και στο Ελλαδιστάν. Οπότε το να πάει κάποιος για τα ίδια λεφτά στην Πολωνία ή την Τσεχία μου φαίνεται ανόητο. Πιο πολύ μου φαίνεται πως πήγαν εκει νομίζοντας πως το χιλιάρικο είναι σα να παίρνεις 3Κ στην Ελλάδα και έφαγαν ήττα. εχεις δικιο οτι τα χιλια καποτε ηταν σαν 2000 στην ανατολικη ευρωπη. ΣΗΜΕΡΑ ομως οταν τα ενοικια τους ειναι 500 ευρω και δεν γινεται να ζεις μονος σου. Πραγα, Βαρσοβια, βουδαπεστη, Βουκουρεστι.... ενοίκιο μεγαλυτερο απο Αθηνα, και ακου το καλυτερο, οταν εχει παγωνια εισαι τυχερος αν το σπιτι εχει κλιματισμο και δεν την βγαζεις με κανα ηλεκτρικο πανελ... Τα ξερω γιατι εχω κοιμηθει αγκαλια με πανελς πολλες φορες...😅 Και ενταξυ να εχεις συγκάτοικο μεχρι τα 30 σου, μετα τα 30 που θες κατι καλυτερο τι γινεται? καποτε που το ενοικιο ηταν 200 ευρω μπορουσες να κανεις ζωαρα με το χιλιαρικο... πλεον τελος αυτα. Πλεον εχει γεμισει με Τουρκους, γιατι για τον τουρκο τα 800-1000 ευρώ ειναι σαν θυραυρος... γυρναει τουρκια και αγοραζει οτι γουσταρει με την λιρα στα ταρταρα... Εγω συμφωνω 100% με τον φιλο που ειπε οτι πρεπει να παρεις τουλαχιστον επι 3 τα λεφτα της ελλαδας για να πας αλλου. Παιρνεις 1000 ελλαδα, θα φυγεις μονο αν σου δωσουν 3000+. Αλλιως κατσε εκει που εισαι. Φυγε μονο για την εμπειρια αν εχεις καβατζα το χαρτζιλικι του μπαμπα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα