Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ξεφευγουμε πολυ απο το θεμα μας απλα επειδη μας διαβαζουν πολλοι δεν ειναι δυνατον να λεγονται τετοια πραγματα. Στο κτιριο που ζω πηρε συνταξη ο θυρωρος και εδω και ενα τετραμηνο που ηρθαν οι νεοι περναμε τα παθη του Χριστου! Μεσα σε τεσσερις μηνες δεν εχουν μαθει ακομα τα κατατοπια και τα μυστικα μιας απλης δουλειας οπως αυτη του θυρωρου.

Θεσεις με στοιχειωδη εξειδικευση θελει κανεις πολλους μηνες για μαθει τα βασικα και να ειναι παραγωγικος. Εκει πατανε οι εργαζομενοι, φερνουν μια προταση απο αλλη δουλεια και τσιμπανε αυξηση.

Τωρα αν μιλαμε για δουλεις οπως απλη γραμματειακη υποστηριξη η τηλεφωνητης ναι εκει ισως εχεις δικιο.

Μιλάω για λογιστικά-οικονομικα

Έχουν σπάσει το αντικείμενο σε πολλά κομμάτια, έτσι ώστε να μπορούν να σε αλλάξουν.

Και αν κάποιος φύγει, υπάρχει ήδη υπαλληλος να καλύψει το κενό μέχρι να βρεθεί ο επόμενος.

Όλα λειτουργούν βάσει του sop. Δεν χρειάζεται να σκέφτεσε και πολύ όταν δουλεύεις. Πχ άλλος παίρνει τηλέφωνο να ζητήσει τα χρωστουμενα από πελάτη, άλλος τα βλέπει στο e-banking όταν μπουν, άλλος τα βάζει στο φάκελο του πελάτη και τέλος άλλος κάνει την εκκαθάριση στο SAP στον φάκελο του πελάτη.

Έχουν κάνει πολύ συνθέτες εργασίες πολύ απλές σπάζοντας τες σε κομμάτια. Όλα αυτά από προσωπική εμπειρία.

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Τα εχω γραψει ήδη, σε άλλο θέμα.Live in carer είμαι και στην τσέπη μπαίνουν πάνω απο £2100 τον μήνα.

Πριν 4 μήνες υπέγραψα νέο συμβόλαιο για τουλάχιστον £29000 τον χρόνο για 40 εβδομάδες εργασίας.Εχω δεχτεί προτάσεις απο άλλες εταιρίες για £900-£1000 την εβδομάδα μικτά.

Η τελευταία μου εν Ελλάδι εργασία ήταν για €800,εργάτης.

Απο Ελλάδα έφυγα την άνοιξη του 2019 σε ηλικία 48 ετών.

Διδυμος στο ζώδιο.

Εγώ πάλι καταλαβαίνω να πάει κάποιος εξωτερικό 2 χρόνια ακόμα και χαμηλόμισθος, για να γυρίσει πίσω με εμπειρία να διεκδικήσει καλύτερη θέση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι να πας έξω να δουλέψεις σαν ανειδίκευτος (ακόμα και με καλά χρήματα), εκτός αν ο στόχος σου είναι να μείνεις ανειδίκευτος ή να κάνεις savings με συγκεκριμένο στόχο (να ανοίξεις κάτι δικό σου). 

Σίγουρα θα προτιμούσα 1000€ στην πολυεθνική σε relevant τομέα στην Σλοβακία, από 2000£ ανειδίκευτος στο UK (ή οπουδήποτε δηλαδή).

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Εγώ πάλι καταλαβαίνω να πάει κάποιος εξωτερικό 2 χρόνια ακόμα και χαμηλόμισθος, για να γυρίσει πίσω με εμπειρία να διεκδικήσει καλύτερη θέση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι να πας έξω να δουλέψεις σαν ανειδίκευτος (ακόμα και με καλά χρήματα), εκτός αν ο στόχος σου είναι να μείνεις ανειδίκευτος ή να κάνεις savings με συγκεκριμένο στόχο (να ανοίξεις κάτι δικό σου). 

Σίγουρα θα προτιμούσα 1000€ στην πολυεθνική σε relevant τομέα στην Σλοβακία, από 2000£ ανειδίκευτος στο UK (ή οπουδήποτε δηλαδή).

Οπως το βλέπει ο καθένας.Εγώ πάντως βλεπω λάθος το σκεπτικό σου ,ίσως επειδή δεν είμαι 25 χρονών πλέον.Ισως γιατί δεν με νοιάζει να γίνω προιστάμενος ή να ηγηθώ μιας  ομάδας .Την σταθερότητα της εργασίας θέλω,τα ένσημα για την σύνταξη,τον μισθό που μου επιτρέπει να βάζω κάτι στην άκρη και να περνάω άνετα. Εγω δουλευω για τα λεφτά και όσα μου προσφέρουν.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/4/2021 στις 4:23 ΜΜ, efib είπε

Λυπαμαι πολυ για τον τροπο σκεψης σου, δυστυχως τον εχουν πολλοι και για αυτο η Ελλαδα ειναι Ελλαδισταν με μισθους πεινας που θα λεμε και ευχαριστω. Αγγλια, που ειμαι, ζεις με τον βασικο μισθο που ΟΝΤΩΣ τον παιρνει ο ανειδικευτος (που προ-κορονα εβρισκες δουλεια minimum wage σε δευτερολεπτα) και οχι ο αποφοιτος ΑΕΙ που πολλες φορες εχει και MSc. Ελλαδα μενεις με τους γονεις σου μεχρι τα 40 και λες και ευχαριστω αν εχεις μισθο 1000ε, και εισαι και τυχερος που εχεις και δουλεια.

Αν και παλιό μήνυμα. Εδώ είσαι λάθος. ΠΟΛΥ. Και εξηγω: Ναι ζεις με τους γονείς σου αλλά στην Αγγλία με βασικό μισθό ΜΕΝΕΙΣ μαζί με αλλά άτομα, κάτι το οποίο δεν είναι και πολύ στην κουλτούρα του Έλληνα.

Τι εννοω:

Το να μένεις παρέα με Ρουμάνους που φωνάζουν, μπάφους, γατιά, κινέζους που πλένουν λαχανικά στον νεροχύτη του μπάνιου, όσο και να εξιτάρει οταν είσαι 20 στα 30-40-50 είναι αηδιαστικό. Στην Αγγλία για να ζήσεις ικανοποιητικά μόνο σου (εκτός Λονδίνου) θες περίπου 2.000 το μήνα και λίγο παραπάνω. 

Δηλαδή ο στόχος δεν μπορεί να είναι το δώμα στην κάθε High Street αλλα το detached σπιτακι στα προαστια της καθε πολης. Δεν λεω παλατι, αλλα εστω και semi-detached. 

Στην Ελλάδα καλώς η κακώς (ειδικά οι Νότιοι Προάστια η οι Βόρειοι Προάστια) έχουν καλά σπίτια, μεζονέτες, μονοκατοικίες, κλπ.

ΘΕΩΡΩ ότι η βάση πρέπει να ξεκινάει από άλλου. Δηλαδή έχεις οικογένεια, θέλεις το παιδί σου να μεγαλώσει/σπουδάσει σε μια χώρα μες τον ρατσισμό σε άθλιες δομές με στερεότυπα (Ελλάδα) η σε μια χώρα πιο ανοιχτή, όπου όλα επιτρέπονται και δεν κατατρινοντε (τουλάχιστον δημόσια). Θέλεις το παιδί σου να μιλά μια γλώσσα σαν μητρική που του ανοίγει διόδους σε ΟΛΟ τον κόσμο η να μάθει μια γλώσσα, ιστορική μεν, ΝΕΚΡΗ δε σε επίπεδο επιβίωσης. Θες το παιδι σου να πάει να παίζει στο πράσινο πάρκο και να βλέπει σκίουρους η τα γκρίζα της Αθήνας. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/3/2021 στις 1:18 ΠΜ, shikabalas είπε

Ειναι, για την ακριβεια προσλαμβανουν παρα πολυ κοσμο με μονο μπατσελορ. Με την προυποθεση βεβαια να μιλας απταιστα την γλωσσα της χωρας στην οποια πας.

δεν ισχύει αυτό που γράφεις για την γλώσσα,στο Βερολίνο σε πολλές εταιρείες πληροφορικής μιλάνε μόνο αγγλικά, όλοι όσοι δουλεύουν είναι μετανάστες,δεν υπάρχει Γερμανός ούτε για δείγμα

Δημοσ.

Είναι τεράστια παγίδα να πας σε χώρα με αγγλόφωνη εργασία και να μη μιλάς (ή έστω να μάθεις) τη γλώσσα. Πρώτον σε περιορίζει επαγγελματικά και δεύτερον σε περιορίζει κοινωνικά, ακόμα και σε international πόλεις όπως το Βερολίνο ή το Αμστερνταμ, καταλήγεις να κάνεις παρέα μόνο με άλλους expats αν δε μιλάς τη γλώσσα. 

Και ειδικά για τη Γερμανία, οι μισθοί που παίζουν σε tech εταιρίες του Βερολίνου είναι της πλάκας, τουλάχιστον εκτός των λίγων unicorns που έχουν καλοπιαστεί (π.χ. Zalando, N26 που αμφότερες βέβαια ζητούν γερμανικα). Μισθός φιλοδώρημα, γραφείο με μπιλιάρδο, πολυπολιτισμικό περιβάλλον, φρούτα στην τραπεζαρία και flat ιεραρχία. Αυτά προτείνουν συνήθως. Ο σπουδαγμένος Γερμανός βρίσκει στην υπόλοιπη χώρα με 2-2.5Κ πρώτο μισθό, δε πάει να δουλέψει για 1.500€ στο Βερολίνο...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Τα εχω γραψει ήδη, σε άλλο θέμα.Live in carer είμαι και στην τσέπη μπαίνουν πάνω απο £2100 τον μήνα.

Πριν 4 μήνες υπέγραψα νέο συμβόλαιο για τουλάχιστον £29000 τον χρόνο για 40 εβδομάδες εργασίας.Εχω δεχτεί προτάσεις απο άλλες εταιρίες για £900-£1000 την εβδομάδα μικτά.

Η τελευταία μου εν Ελλάδι εργασία ήταν για €800,εργάτης.

Απο Ελλάδα έφυγα την άνοιξη του 2019 σε ηλικία 48 ετών.

Διδυμος στο ζώδιο.

με 2100 στο Λονδίνο δεν ζεις , μόνο κάτω από γέφυρα , εκτός αν είσαι σε μικρή πόλη όπου και εκεί είσαι οριακά. Brighton , 750 λίρες νοίκι μαζί με θέρμανση ηλεκτρικό νερό,2 δωμάτια κουζίνα μπάνιο , 80 λίρες την εβδομάδα για σούπερ μάρκετ + ατομικά έξοδα + μετακινήσεις, οριακά  είσαι

Επεξ/σία από Molpadia
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Αν και παλιό μήνυμα. Εδώ είσαι λάθος. ΠΟΛΥ. Και εξηγω: Ναι ζεις με τους γονείς σου αλλά στην Αγγλία με βασικό μισθό ΜΕΝΕΙΣ μαζί με αλλά άτομα, κάτι το οποίο δεν είναι και πολύ στην κουλτούρα του Έλληνα.

Τι εννοω:

Το να μένεις παρέα με Ρουμάνους που φωνάζουν, μπάφους, γατιά, κινέζους που πλένουν λαχανικά στον νεροχύτη του μπάνιου, όσο και να εξιτάρει οταν είσαι 20 στα 30-40-50 είναι αηδιαστικό. Στην Αγγλία για να ζήσεις ικανοποιητικά μόνο σου (εκτός Λονδίνου) θες περίπου 2.000 το μήνα και λίγο παραπάνω. 

Δηλαδή ο στόχος δεν μπορεί να είναι το δώμα στην κάθε High Street αλλα το detached σπιτακι στα προαστια της καθε πολης. Δεν λεω παλατι, αλλα εστω και semi-detached. 

Στην Ελλάδα καλώς η κακώς (ειδικά οι Νότιοι Προάστια η οι Βόρειοι Προάστια) έχουν καλά σπίτια, μεζονέτες, μονοκατοικίες, κλπ.

ΘΕΩΡΩ ότι η βάση πρέπει να ξεκινάει από άλλου. Δηλαδή έχεις οικογένεια, θέλεις το παιδί σου να μεγαλώσει/σπουδάσει σε μια χώρα μες τον ρατσισμό σε άθλιες δομές με στερεότυπα (Ελλάδα) η σε μια χώρα πιο ανοιχτή, όπου όλα επιτρέπονται και δεν κατατρινοντε (τουλάχιστον δημόσια). Θέλεις το παιδί σου να μιλά μια γλώσσα σαν μητρική που του ανοίγει διόδους σε ΟΛΟ τον κόσμο η να μάθει μια γλώσσα, ιστορική μεν, ΝΕΚΡΗ δε σε επίπεδο επιβίωσης. Θες το παιδι σου να πάει να παίζει στο πράσινο πάρκο και να βλέπει σκίουρους η τα γκρίζα της Αθήνας. 

Δε θεωρώ την Ελλάδα επίγειο παράδεισο, ζούσα εξώ και πιθανόν να ξαναφύγω. Αλλά όπως το γράφεις φαίνεται λες και ζούμε στην Αλαμπάμα το 1850. Χαλάρωσε. Μια χαρά μπορεί ένα παιδί να μεγαλώσει με στάνταρ βόρειας Ευρώπης στην Αθήνα, εκτός αν νομίζεις πως τα παιδιά στην Ευρώπη όλη μέρα τρέχουν στα λιβάδια να φωτογραφίζουν σκίουρους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Είναι τεράστια παγίδα να πας σε χώρα με αγγλόφωνη εργασία και να μη μιλάς (ή έστω να μάθεις) τη γλώσσα. Πρώτον σε περιορίζει επαγγελματικά και δεύτερον σε περιορίζει κοινωνικά, ακόμα και σε international πόλεις όπως το Βερολίνο ή το Αμστερνταμ, καταλήγεις να κάνεις παρέα μόνο με άλλους expats αν δε μιλάς τη γλώσσα. 

Και ειδικά για τη Γερμανία, οι μισθοί που παίζουν σε tech εταιρίες του Βερολίνου είναι της πλάκας, τουλάχιστον εκτός των λίγων unicorns που έχουν καλοπιαστεί (π.χ. Zalando, N26 που αμφότερες βέβαια ζητούν γερμανικα). Μισθός φιλοδώρημα, γραφείο με μπιλιάρδο, πολυπολιτισμικό περιβάλλον, φρούτα στην τραπεζαρία και flat ιεραρχία. Αυτά προτείνουν συνήθως. Ο σπουδαγμένος Γερμανός βρίσκει στην υπόλοιπη χώρα με 2-2.5Κ πρώτο μισθό, δε πάει να δουλέψει για 1.500€ στο Βερολίνο...

3000 ευρουδάκια μετά απο 3 χρόνια είναι το μίνιμουμ (καθαρά) - σπουδαγμένος γερμανός, έπεσα από την καρέκλα από το γέλιο

Επεξ/σία από Molpadia
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Δε θεωρώ την Ελλάδα επίγειο παράδεισο, ζούσα εξώ και πιθανόν να ξαναφύγω. Αλλά όπως το γράφεις φαίνεται λες και ζούμε στην Αλαμπάμα το 1850. Χαλάρωσε. Μια χαρά μπορεί ένα παιδί να μεγαλώσει με στάνταρ βόρειας Ευρώπης στην Αθήνα, εκτός αν νομίζεις πως τα παιδιά στην Ευρώπη όλη μέρα τρέχουν στα λιβάδια να φωτογραφίζουν σκίουρους. 

Μακάρι να ήσουν Αλαμπαμα. Κράμα βαλκανικού εκτρωματος είναι η χώρα. Ναι στην Αγγλία μια χαρά πάνε στο πάρκο με τους γονείς σου, και Δανία και Ολλανδία και κλπ. Πανέμορφες χώρες, οργανωμένος από το Α μέχρι το Ω. Κανένα στάνταρ δεν υπάρχει εδώ. Εκτός αν θεωρείς τις βολτες στο Golden Mall στανταρ Βορειας Ευρωπης χαχαχα. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Molpadia είπε

με 2100 στο Λονδίνο δεν ζεις , μόνο κάτω από γέφυρα , εκτός αν είσαι σε μικρή πόλη όπου και εκεί είσαι οριακά. Brighton , 750 λίρες νοίκι μαζί με θέρμανση ηλεκτρικό νερό,2 δωμάτια κουζίνα μπάνιο , 80 λίρες την εβδομάδα για σούπερ μάρκετ + ατομικά έξοδα + μετακινήσεις, οριακά  είσαι

Δεν είναι μονο το Λονδίνο και το Brighton. Και μάλλον δεν ξέρεις τι άλλο προσφέρει η εργασια που κάνω πέρα απο τον μισθό.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν είναι μονο το Λονδίνο και το Brighton. Και μάλλον δεν ξέρεις τι άλλο προσφέρει η εργασια που κάνω πέρα απο τον μισθό.

μόνο ο μισθός έχει σημασία (για μένα)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Molpadia είπε

μόνο ο μισθός έχει σημασία (για μένα)

Αν δεν είχες έξοδα διαβίωσης;Δεν μετράνε αυτά;Αν σου πλήρωναν διαμονή και διατροφή;

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν δεν είχες έξοδα διαβίωσης;Δεν μετράνε αυτά;Αν σου πλήρωναν διαμονή και διατροφή;

διαμονή σε σπίτι μόνος σου ή σε δωμάτιο με κοινόχρηστο μπάνιο;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Molpadia είπε

διαμονή σε σπίτι μόνος σου ή σε δωμάτιο με κοινόχρηστο μπάνιο;

Ensuite δωμάτιο ,αλλά επιμένω ότι δεν έχεις καταλάβει τι δουλειά κάνω.Φροντιστης ηλικιωμένων,και όχι μόνο, είμαι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...