Προς το περιεχόμενο

Apple vs Epic Games. Αποκαλυπτική η κατάθεση του Tim Cook στο δικαστήριο


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η δικαστική διαμάχη της Epic Games με την Apple συνεχίζεται αποκαλύπτοντας διάφορα στοιχεία για την στρατηγική της Apple ή το μοντέλο του App Store. Η Epic Games είχε καλέσει πριν από περίπου τρεις εβδομάδες τον CEO της Tim Sweeney να καταθέσει και πρόσφατα έκανε το ίδιο και η Apple, με τον Tim Cook.

Ο Tim Cook κατέθεσε για να υπερασπιστεί το οικοσύστημα της Apple, και το έκανε, παραθέτοντας τόσο τις αρχές της εταιρείας όσο και σκληρούς οικονομικούς υπολογισμούς. Η δικαστική διαμάχη της Apple με την Epic Games αφορά σε δύο βασικά ζητήματα: κατά πόσο οι αγορές εντός εφαρμογών στο App Store είναι μονοπωλιακές αλλά και κατά πόσο το ίδιο το iOS είναι από μόνο του μονοπώλιο, το οποίο μάλιστα θα έπρεπε να «ανοίξει» σε καταστήματα τρίτων, επιτρέποντας ακόμα και το side-loading των apps. Στην κατάθεση του, ο CEO της Apple έθιξε και τα δύο ζητήματα, υπερασπιζόμενος τις τακτικές της Apple για λόγους ασφάλειας και ιδιωτικότητας των χρηστών που προτιμούν τα προϊόντα της.

«Η ιδιωτικότητα, από τη δική μας οπτική πλευρά, είναι ένα από τα σπουδαιότερα ζητήματα του αιώνα και η προστασία και η ασφάλεια αποτελούν θεμέλια για την ιδιωτικότητα» απάντησε ο Tim Cook σε ερώτηση του δικηγόρου της Apple και συμπλήρωσε: «Η τεχνολογία έχει την ικανότητα να "τραβάει" όλους τους τύπους δεδομένων από τους ανθρώπους και θέλουμε να παρέχουμε στους ανθρώπους τα εργαλεία για να μπορούν να αποφύγουν κάτι τέτοιο».

Η υποστήριξη εφαρμογών που φορτώνονται με πλάγιο τρόπο (sideloading) θα μπορούσε να οδηγήσει σε επανασχεδίαση του iOS και από ότι φαίνεται ήταν ιδιαίτερα απλό για τον Tim Cook και την Apple να παραθέσουν τα πιθανά μειονεκτήματα. Η παραχώρηση του ελέγχου στους χρήστες είναι κάτι που από μόνο του δημιουργεί κινδύνους με τον Tim Cook να υποστηρίζει στην κατάθεση του ότι άνθρωποι επιλέγουν συγκεκριμένα το iOS ώστε να μην χρειάζεται να λαμβάνουν αποφάσεις που εμπεριέχουν ρίσκο για τα προσωπικά, ευαίσθητα δεδομένα τους. «Προσπαθούμε να δώσουμε στον πελάτη μια ολοκληρωμένη λύση υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών» είπε και «δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να γίνει εφικτό από κάποιον τρίτο».

Η Epic Games από την άλλη παρέθεσε τα δικά της επιχειρήματα: ότι οι άνθρωποι μπορούν να εξακολουθούν να έχουν την επιλογή να κρατούν τα κινητά τους «κλειδωμένα» ωστόσο μπορεί παράλληλα να θέλουν να έχουν πρόσβαση σε καταστήματα με ακόμη πιο προσεκτικά επιλεγμένες ή ελεγμένες εφαρμογές ή ακόμα καλύτερο έλεγχο του απορρήτου και της ιδιωτικής ζωής. Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Epic Games είχε κατηγορήσει την Apple για υποκρισία, επισημαίνοντας κάποιες αποτυχίες της εταιρείας να εντοπίσει και να αποσύρει ορισμένες εφαρμογές από το App Store (όπως ένα παιχνίδι που ονομάζεται Ganja Farmer: Weed Empire) που παραβίαζαν τους κανονισμούς/ οδηγίες. «Δεν είναι 100%. Δεν είναι τέλειο. Θα διαπιστώσετε ότι γίνονται λάθη» είπε ο Tim Cook όταν ο νομικός σύμβουλος της Apple ρώτησε για αυτά τα περιστατικά. «Αλλά αν κάνεις λίγο πίσω και κοιτάξεις τα πράγματα υπό ορισμένη απόσταση, με περίπου 1,8 εκατομμύρια εφαρμογές στο κατάστημα κάνουμε πραγματικά καλή δουλειά».

Ευτυχώς για την Apple, η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers δεν φαίνεται να έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το πλήρες άνοιγμα του iOS. Παρόλα αυτά, ρωτούσε σταθερά ανά διαστήματα για τις αγορές εντός εφαρμογής ή τη δομή μεμονωμένων εφαρμογών όπως το Roblox ωστόσο σπάνια έκανε ερωτήσεις σχετικά με τη διανομή εφαρμογών τρίτων ή το sideloading των εφαρμογών.

Η απώλεια πάντως της προμήθειας από τις αγορές εντός των εφαρμογών θα μπορούσε να αποτελέσει πολύ μεγάλο πλήγμα για την Apple. Ο Tim Cook μάλιστα αναφέρθηκε επανειλημμένως στην ασφάλεια και στην προστασία του απορρήτου για να υπερασπιστεί το σύστημα της Apple, λέγοντας πως θα ήταν τόσο ανασφαλές όσο και δύσκολο στην υλοποίηση του ένα έργο που θα επέτρεπε στις ίδιες της εφαρμογές να διαχειρίζονται τις πληρωμές ξεχωριστά. «Το IAP βοηθάει την Apple να συλλέγει την προμήθεια της με αποτελεσματικό τρόπο» – για την επεξεργασία πληρωμών, την εξυπηρέτηση των πελατών και την χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας της Apple. Χωρίς τις αγορές εντός εφαρμογής «θα έπρεπε να βρούμε έναν άλλο σύστημα για την τιμολόγηση/ χρέωση των προγραμματιστών και των εταιρειών ανάπτυξης, το οποίο θα ήταν κατά την άποψη μου χαοτικό» είπε ο Tim Cook. «Ουσιαστικά θα σταματούσαμε να εκμεταλλευόμαστε την πνευματική μας ιδιοκτησία».

Η Apple κάλεσε επίσης να καταθέσει και έναν ειδικό για να περιγράψει πως το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης τμήμα της εταιρείας που στοιχίζει πολλά δισεκατομμύρια βοηθάει τους developers στη δουλειά τους, συμπεριλαμβανομένων και των APIs της εταιρείας όπως των Metal και CoreML. Αναμφισβήτητα, δεν είναι και ότι χειρότερο να επωφελείται η Apple από τις τεράστιες επενδύσεις της. Ωστόσο, με καλύτερες δυνατότητες προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους για την Apple δεν βελτιώνουν ευθέως την ευημερία των καταναλωτών, κάτι που βεβαίως είναι κρίσιμης σημασίας σε τέτοιες υποθέσεις που αφορούν μονοπωλιακές τακτικές. Η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers πάντως έκανε ορισμένες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στον Tim Cook, όπως για παράδειγμα αν τα V-Bucks στο Fortnite ή ο χρυσός στο Candy Crush, ουσιαστικά επιδοτούσαν το υπόλοιπο App Store. Η δικαστής επίσης δεν φαίνεται να συμπαθεί ιδιαίτερα τις μικροσυναλλαγές εντός των βιντεοπαιχνιδιών καθώς αναφέρθηκε αρκετές φορές σε αρπακτικές ή αυθόρμητες αγορές. Αυτό ωστόσο που έχει σημασία για την Apple είναι ότι αναφέρθηκε ξεχωριστά στα παιχνίδια την ώρα που η Epic Games επιθυμεί να «καλύψει» όλες τις αγορές εντός του App Store και η Apple να περιορίσει τις όποιες απώλειες, αν υπάρξουν, μόνο όσον αφορά τις αγορές βιντεοπαιχνιδιών.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 236
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποφεύγει να απαντήσει και δίνει συνεχώς bullshit arguments ο Cook. Δεν θα ενοχλούσε απολύτως κανέναν ένα toggle βαθιά στα settings για την ενεργοποίηση εναλλακτικών app stores ή sideloading, όπως επίσης δεν έχει καμία δουλειά η Apple να ρουφάει 30% από κάθε in-app purchase. 30% από αγορά εφαρμογής, ίσως, 30% από IAPs ούτε κατά διάνοια.

Επεξ/σία από Dinos_12345
  • Like 18
  • Thanks 6
  • Confused 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ξέρω τι θα έκανα αν ένας μου έκανε δικαστήριο για το πόσο και σε ποιους θα πουλάω 

και θα πρέπει να δώσω και εξηγήσεις για την πολιτική του που ακολουθεί το μαγαζί μου!

το πιο πιθανό να έκανα μήνυση και να ζητούσα και παραπάνω γιατί τον έκανα παραπάνω γνωστό 

ώστε να του δείξω και το δρόμο να κάνει δικό του μαγαζί

Επεξ/σία από pao13
  • Like 13
  • Thanks 3
  • Confused 4
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, yazidis είπε

Εγώ πάλι δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνεται όλο αυτό.. Ο παππούς μου πως το έλεγε να δεις.. "βάλαμε κεχαγιά στα @@ μας".

Υπάρχει μία εταιρία που ήταν πρωτοπόρα και έφερε στη ζωή μας κινητά με οθόνη αφής (όταν την ίδια περίοδο στη Blackberry και τη Motorolla γελούσαν γιατί θεωρούσαν πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο). Έβγαλε το πρώτο App Store, και ουσιαστικά υποσχέθηκε όσο μπορούσε στους καταναλωτές της ασφάλεια, χωρίς να μπορείς να εγκαταστήσεις ότι σκατά θα μπορούσε να υπάρχει εκεί έξω, είτε παράνομο, είτε πειρατικό, είτε malware, ιούς κτλ..

Και έχουμε τώρα ένα τσουτσέκι που λέγετε Epic και θεωρεί αναπόσπαστο δικαίωμά της πως θα έπρεπε να μπορεί να βγάζει Applications σε ότι πλατφόρμα υπάρχει και να κερδίζει μόνη της από αυτό ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση η Apple δίνει εργαλεία για να μπορέσουν να αναπτύξουν οι developers τους κώδικές τους κτλ.

Η όλη φάση μου θυμίζει λίγο κομουνισμό; λίγο Βενεζουέλα; Δε σου ανήκει τίποτα και μπαίνει όποιος θέλει σπίτι σου και μένει ας πούμε;

Όποιος θέλει να έχει ένα ανοιχτό λειτουργικό και να βάζει ότι γουστάρει, υπάρχει στην αγορά το Android, με ότι συνεπάγεται αυτό. Με aptoid ή όπως λέγεται, για να περνάς ότι γουστάρεις, όπως και εφαρμογές όπου στο επίσημο playstore είναι επί πληρωμή, αλλά παράνομα μπορείς να την εγκαταστήσεις τζάμπα, και ο κόπος πολλές φορές των μικρών developers να πάει στράφι. 

Α, btw, να βγω και εγώ ας πούμε και να κάνω αγωγή πχ σε μία αυτοκινητοβιομηχανία που δε με αφήνει να εγκαθιστώ εφαρμογές στην οθόνη του αυτοκινήτου και έχει κλειστό λειτουργικό; Να κάνω αγωγή στην LG που μου πουλάει μία τηλεόραση του 2017 με LG Webos 3 και δε με αφήνει να γίνει η αναβάθμιση στις τελευταίες εκδόσεις και με αναγκάζει να πρέπει να αγοράσω καινούρια τηλεόραση;

Εν κατακλείδι, αν πιστεύουν εκεί στην Epic ότι δε βγάζουν κέρδος με τη ληστρική πολιτική του 30% (αν και νομίζω πως σε μεγάλους παίχτες είχε ακουστεί ότι πέφτει στο 15% νομίζω) πολύ απλά ας αφαιρέσουν τις εφαρμογές τους από τα αντίστοιχα Stores και ας πούνε τους χρήστες τους πως μόνο πχ σε Microsoft και Android.

Θα είχες την ίδια αντίδραση αν η Apple σου απαγόρευε να βάζεις προγράμματα τρίτων στο Mac ή αν η Microsoft έκανε το ίδιο στα Windows; Επειδή ήταν η πρώτη, δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε να μας γ@μήσει κιόλας. Έχει δημιουργηθεί ένα μονοπώλιο. Αν η Apple έβαζε αυτή την επιλογή σαν opt-in, στο υπογράφω ότι η ελάχιστη ποσότητα χρηστών που θα επέλεγε εφαρμογές εκτός app-store, δεν θα φαινόταν καν στα νούμερα. Είναι τόσο μαθημένοι οι χρήστες iPhone στο App store που δεν θα το άλλαζαν ποτέ.

Αυτό που έχει σημασία και δικαίως παλεύει η Epic, είναι το 30% στα in-app purchases. Δηλαδή το Netflix που είναι μια cross platform υπηρεσία, το βοήθησε το iOS για να βγάλει κέρδος που θέλει και 30% προμήθεια; Προφανώς και όχι ή αν το βοήθησε, σίγουρα δεν το βοήθησε σε βαθμό που να αξίζει 30%.

Όλα αυτά τα λέω από την όψη mobile developer, δεν έχω τίποτα ενάντια στην Apple γιατί είναι η δουλειά μου να βγάζω καλά mobile applications και να ασχολούμαι ταυτόχρονα με τις δύο πλατφόρμες για να συμφωνούν οι εμπειρίες της ομάδας που δουλεύω (Android) με το iOS.

  • Like 18
  • Thanks 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Θα είχες την ίδια αντίδραση αν η Apple σου απαγόρευε να βάζεις προγράμματα τρίτων στο Mac ή αν η Microsoft έκανε το ίδιο στα Windows; Επειδή ήταν η πρώτη, δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε να μας γ@μήσει κιόλας. Έχει δημιουργηθεί ένα μονοπώλιο. Αν η Apple έβαζε αυτή την επιλογή σαν opt-in, στο υπογράφω ότι η ελάχιστη ποσότητα χρηστών που θα επέλεγε εφαρμογές εκτός app-store, δεν θα φαινόταν καν στα νούμερα. Είναι τόσο μαθημένοι οι χρήστες iPhone στο App store που δεν θα το άλλαζαν ποτέ.

Αυτό που έχει σημασία και δικαίως παλεύει η Epic, είναι το 30% στα in-app purchases. Δηλαδή το Netflix που είναι μια cross platform υπηρεσία, το βοήθησε το iOS για να βγάλει κέρδος που θέλει και 30% προμήθεια; Προφανώς και όχι ή αν το βοήθησε, σίγουρα δεν το βοήθησε σε βαθμό που να αξίζει 30%.

Όλα αυτά τα λέω από την όψη mobile developer, δεν έχω τίποτα ενάντια στην Apple γιατί είναι η δουλειά μου να βγάζω καλά mobile applications και να ασχολούμαι ταυτόχρονα με τις δύο πλατφόρμες για να συμφωνούν οι εμπειρίες της ομάδας που δουλεύω (Android) με το iOS.

δηλαδή εγώ τώρα που h apple τα εχεί ολα κλειστά και hardware και software,

έχω ένα hackintosh και έχω βάλει και προγράμματα τρίτων άνετα με λίγο διάβασμα στο internet 

έχω το δικαίωμα να κάνω μήνυση για μονοπωλιακές τακτικές και να ζητήσω και υποστήριξη για το hackintosh μου  χαχαχα

Επεξ/σία από pao13
  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Dinos_12345 said:

Αποφεύγει να απαντήσει και δίνει συνεχώς bullshit arguments ο Cook. Δεν θα ενοχλούσε απολύτως κανέναν ένα toggle βαθιά στα settings για την ενεργοποίηση εναλλακτικών app stores ή sideloading, όπως επίσης δεν έχει καμία δουλειά η Apple να ρουφάει 30% από κάθε in-app purchase. 30% από αγορά εφαρμογής, ίσως, 30% από IAPs ούτε κατά διάνοια.

Μην λες τέτοια. Εδώ άλλοι θα "γούσταραν" να πληρώσουν παραπάνω... * 😂

Quote

Η ιδιωτικότητα, από τη δική μας οπτική πλευρά, είναι ένα από τα σπουδαιότερα ζητήματα του αιώνα και η προστασία και η ασφάλεια αποτελούν θεμέλια για την ιδιωτικότητα

Σορρυ αλλά η ιδιωτικότητα είναι όντως ένα ζήτημα το 2021, αλλά από την δικιά μας πλευρά. Εσείς απλά κοιτάτε πως να "εκμευταλευτείτε" κάτι για να βγάλετε κέρδος. Και καλά κάνετε. Εταιρία είστε. only $$$ should matter.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, pao13 είπε

δηλαδή εγώ τώρα που h apple τα εχεί ολα κλειστά και hardware και software,

έχω ένα mackintosh και έχω βάλει και προγράμματα τρίτων άνετα με λίγο διάβασμα στο internet 

έχω το δικαίωμα να κάνω μήνυση για μονοπωλιακές τακτικές και να ζητήσω και υποστήριξη για το hackintosh μου  χαχαχα

Δεν βγάζει νόημα αυτό που έγραψες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, NotAliki177 είπε

Μην λες τέτοια. Εδώ άλλοι θα "γούσταραν" να πληρώσουν παραπάνω... 😂

Ποιοι είναι αυτοί που «γουστάρουν» να πληρώνουν που μου έβαλες και γελάκια ;

 Εξήγησε μας λίγο το σκεπτικό σου 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

ή αν η Microsoft έκανε το ίδιο στα Windows;

Δεν μπορεί να το κάνει

12 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Επειδή ήταν η πρώτη, δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε να μας γ@μήσει κιόλας.

απλά φεύγεις , δικό της το Store και οι συσκευές της. Σε όποιον αρέσει .

  • Like 2
  • Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα είναι πως η Apple ανταγωνίζεται μεγάλες εφαρμογές τύπου Netflix, Spotify κτλπ και μπορεί να είναι ΠΟΛΥ πιο ανταγωνιστική καθώς δεν έχει να πληρώσει το 30%, αυτό από μόνο του είναι η έννοια του μονοπώλιού. Αν βγάλει μία δικιά της εφαρμογή για όλες τις μεγάλες εφαρμογές που πληρώνουν το 30%, καμία εφαρμογή δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί. 

  • Like 4
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Chris_BMW said:

Ποιοι είναι αυτοί που «γουστάρουν» να πληρώνουν που μου έβαλες και γελάκια ;

 Εξήγησε μας λίγο το σκεπτικό σου 

Προφανώς και το είπα αστειευόμενος για αυτό και τα "". Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι είναι μερικοί που υποστηρίζουν το 30% με τόσο πάθος που πραγματικά δεν ξέρω...

Τα ίδια ισχύουν και για την Google για να μην το πάμε VS

Επεξ/σία από NotAliki177
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Θα είχες την ίδια αντίδραση αν η Apple σου απαγόρευε να βάζεις προγράμματα τρίτων στο Mac ή αν η Microsoft έκανε το ίδιο στα Windows; Επειδή ήταν η πρώτη, δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε να μας γ@μήσει κιόλας. Έχει δημιουργηθεί ένα μονοπώλιο. Αν η Apple έβαζε αυτή την επιλογή σαν opt-in, στο υπογράφω ότι η ελάχιστη ποσότητα χρηστών που θα επέλεγε εφαρμογές εκτός app-store, δεν θα φαινόταν καν στα νούμερα. Είναι τόσο μαθημένοι οι χρήστες iPhone στο App store που δεν θα το άλλαζαν ποτέ.

Αυτό που έχει σημασία και δικαίως παλεύει η Epic, είναι το 30% στα in-app purchases. Δηλαδή το Netflix που είναι μια cross platform υπηρεσία, το βοήθησε το iOS για να βγάλει κέρδος που θέλει και 30% προμήθεια; Προφανώς και όχι ή αν το βοήθησε, σίγουρα δεν το βοήθησε σε βαθμό που να αξίζει 30%.

Όλα αυτά τα λέω από την όψη mobile developer, δεν έχω τίποτα ενάντια στην Apple γιατί είναι η δουλειά μου να βγάζω καλά mobile applications και να ασχολούμαι ταυτόχρονα με τις δύο πλατφόρμες για να συμφωνούν οι εμπειρίες της ομάδας που δουλεύω (Android) με το iOS.

Ναι την ίδια αντίδραση θα είχα αν μου απαγόρευε να εγκαθιστώ ότι θέλω ακόμη και στο Mac μου, αλλά πολύ απλά θα με έχανε από πελάτη διότι θα επέλεγα μετά διαφορετική πλατφόρμα.

Να προσέχουμε όμως τι λέξεις να χρησιμοποιούμε. Δεν είναι μονοπώλιο. Υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμη λειτουργικό στον κόσμο το οποίο κατέχει μεγάλη μερίδα στην αγορά, το Android, οπότε μονοπώλιο δεν το λες. Το κωλαρ***κι όμως των εταιριών τύπου Epic πονάει διότι έχει μεγάλη μερίδα στην αγορά το λειτουργικό το οποίο λέγεται iOS. Αν είχε ένα 5%, ούτε που θα ασχολιόταν να κάνει αγωγές.

Επίσης μπορώ να βρω πάρα πολλά παραδείγματα. Κατέχω εγώ μια επιχείρηση χονδρικής, και θα μου έρθει πχ ο πελάτης λιανικής να μου απαιτήσει ας πούμε να του πουλήσω πράγματα και να του τα παραδώσω δωρεάν;
Πηγαίνω και νοικιάζω ένα χώρο πχ στη λαϊκή και θα πρέπει ας πούμε να απαιτήσω να τον πάρω τον χώρο δωρεάν χωρίς να πληρώσω ενοίκιο της θέσης μου;

Επίσης εσύ που είχε προγραμματιστής, και mobile developer, δε σου έδωσε εργαλεία για να μπορέσεις να βγάλεις τις εφαρμογές σου πιο εύκολα;

 

Εμένα αυτό που μου τη δίνει, είναι πως έρχεται και απαιτεί να μην δίνει προμήθεια, και να δουλεύει ας πούμε στις πλάτες της Apple και να κερδίζει μόνο αυτή. Αυτό είναι τεράστια μπούρδα.

 

Και για να μη με λέτε απόλυτο, για το μόνο που ίσως να συμφωνήσω, είναι με την αγωγή της Spotify, το οποίο όμως στηρίζεται στο γεγονός πως επίτηδες "άλλαξε κανόνες" και δε τη διευκόλυνε πχ για να έχει κέρδος μόνο από το Apple Music. Εκεί ίσως και να υπάρχει ένα δίκαιο.

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...