Προς το περιεχόμενο

Σε συνεργασία με τη Google και με δυνατότητα βιοηλεκτρικής εμπέδησης το νέο Samsung Galaxy Watch 4


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαθέσιμα από 27 Αυγούστου κάνει τα Galaxy Watch 4 η Samsung με τιμές από €269.

Το Samsung Galaxy Watch 3 ήταν ένα από τα λίγα smartwatches ικανά να ανταγωνιστούν το Apple Watch Series 6 το 2020. Τώρα, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία συνεργάζεται με τη Google, αφήνει πίσω της το Tizen και κυκλοφορεί τη σειρά Galaxy Watch 4 η οποία φέρνει σημαντικές αλλαγές από το παρελθόν. 

Samsung Galaxy Watch 4: Σχεδίαση

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα δύο εκδόσεις του νέου της smartwatch, μία εκ των οποίων ονομάζεται Watch 4 ενώ η άλλη Watch 4 Classic. Η πρώτη από αυτές είναι ουσιαστικά η πιο αθλητική έκδοση με τη δεύτερη Classic να διατίθεται και σε μεγαλύτερα μεγέθη των 42/46mm σε αντίθεση με τα 40/44mm και να έχει ένα πιο πολυτελή χαρακτήρα.

626055857_W_02_05WiseProduct_01_galaxywatch4classic_black_L.jpg.c3bcf38db6b3d64d5a27f1ce8f5b3a14.jpg

Οι δύο εκδόσεις διαφέρουν στα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα. Η πιο premium έκδοση Galaxy Watch 4 Classic διαθέτει σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι ενώ η άλλη έκδοση είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Και τα δύο ρολόγια έχουν πιστοποίηση IP68 για ανθεκτικότητα στη σκόνη και το νερό (έως 5ATM) ενώ έχουν αντοχή και σε δοκιμές τύπου MIL-STD 810G. Οι αισθητήρες που ενσωματώνει η πρόταση της Samsung έχουν σημαντικά μικρότερο μέγεθος, κάτι που επιτρέπει στην εταιρεία να «ρίξει» και το πάχος του ρολογιού τους σε κανονικά επίπεδα αλλά και να δίνει πιο ακριβείς μετρήσεις.

Samsung Galaxy Watch 4: Οθόνη & μπαταρία

Και τα δύο έξυπνα ρολόγια της Samsung έχουν παρόμοιες οθόνες μεγέθους 1.19’’ στα μικρότερα μοντέλα και 1.36’’ στα μεγαλύτερα. Η διαφορά στο μέγεθος οφείλεται κυρίως στο περιστρεφόμενο πλαίσιο των ρολογιών. Σημαντικό επίσης το γεγονός πως οι οθόνες τους θα προστατεύονται από το ανθεκτικό γυαλί Gorilla Glass DX.

1009221119_F_02_04FreshFamily_04_galaxywatch4_family_black_black_pinkgold_silver_L.jpg.a3f9a027fa019e89e82b25617e0e7d5d.jpg

Οι οθόνες των νέων smartwatch της είναι τεχνολογίας Super AMOLED με ανάλυση 450 x 450 pixels, ακόμη και στις μικρότερες εκδόσεις των ρολογιών. Είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σύγκριση με το Watch 3, καθώς το παλαιότερο μοντέλο διαθέτει οθόνη ανάλυσης 360 x 360 pixels. Μάλιστα, η αυτονομία αναμένεται να φτάνει τις 40 ώρες περίπου και με ειδικό πρόγραμμα τις 7 ημέρες με τη μπαταρία των 247mAh που φέρει η «μικρή» έκδοση και 361mAh η μεγαλύτερη.

Samsung Galaxy Watch 4: Τεχνικά χαρακτηριστικά & λειτουργικό σύστημα

Τα δύο έξυπνα ρολόγια της Samsung διαθέτουν τη νέα έκδοση του Wear OS της Google μαζί με το One UI Watch της Samsung. Η συνεργασία με τη Google στόχο έχει να αποτελέσει το συγκεκριμένο ρολόι μια πραγματική εναλλακτική πρόταση στο Apple Watch με ένα μεγάλο οικοσύστημα εφαρμογών από το Android. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα Google Maps και το Spotify.

Στηρίζεται ακόμα στο chipset Exynos W920, το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά για εφαρμογές που τρέχουν σε wearables με σημαντικά καλύτερες επιδόσεις. Το chipset συνδυάζεται με 1.5GB μνήμη RAM αλλά και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Υπάρχει επίσης προαιρετική συνδεσιμότητα 4G, Wi-Fi Dual Band, Bluetooth 5.0, NFC και αρκετά πρότυπα εντοπισμού θέσης όπως GPS, GLONASS, Galileo και Beidou.

F_01_29_SM-R865_004_Dynamic_Silver_L.jpg.5922a7c3bf255f0cf0369d2e04377e4f.jpg

Όσον αφορά την παρακολούθηση υγείας του χρήστη και τις επιδόσεις του στη γυμναστική, τo Galaxy Watch 4 έχει ένα ανεπτυγμένο chipset που ενσωματώνει 3 αισθητήρες, ικανούς για μέτρηση καρδιακού ρυθμού, του οξυγόνου του αίματος (SpO2) καθώς και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG). Θα σας ενημερώσει σε περίπτωση που εντοπίζει τυχόν καρδιακή αρρυθμία ενώ για πρώτη φορά υπάρχει υποστήριξη βιοηλεκτρικής εμπέδησης μέσω της οποίας είναι δυνατή η ανάλυση σύστασης του σώματος (ΒΙΑ). Έτσι με το Galaxy Watch 4 ο κάτοχός του μπορεί να προσδιορίσει το ποσοστό σωματικού λίπους, τη σύσταση του σώματος σε νερό αλλά και να κάνει μια εκτίμηση της ξηρής μάζας σώματος (μυϊκός ιστός). Μέσα από την εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί με χρήσιμα δεδομένα για τις επιδόσεις του, για την ποιότητα του ύπνου του, ακόμα και για το αν ροχάλιζε πολύ. 

Παραδοσιακά υποστηρίζονται περισσότεροι από 100 τρόποι γυμναστικής ενώ για πρώτη φορά ο χρήστης μπορεί να τρέξει προγράμματα προπόνησης στην τηλεόρασή του. 

Samsung Galaxy Watch 4: Διαθεσιμότητα και τιμή

Τα δύο νέα smartwatches της νοτιοκορεάτικης εταιρείας θα κυκλοφορήσουν στις 27 Αυγούστου στην Ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τα €269. Αναλυτικά οι τιμές που θα ισχύσουν για όλα τα μοντέλα είναι οι παρακάτω:

  • Samsung Galaxy Watch 4 40mm - €269
  • Samsung Galaxy Watch 4 44mm - €299
  • Samsung Galaxy Watch 4 Classic 42mm - €369
  • Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46mm - €399

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators
27 minutes ago, Devil9697 said:

Με μια εβδομαδα μπαταρια ειναι λουκουμακι!!! μιας και το βρίσκω πολυ ενδιαφερον φέτος, αλλα δυσκολο!

1.5 ημερα το πολύ με τις λειτουργίες που ανακοίνωσε ανοιχτές. 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα καλά - ακόμα και αν η μπαταρία κρατάει δυο μέρες - αυτό που δεν συγχωρείται, σε όλα τα smartwatch, είναι η ταχύτητα φόρτισης. Ακόμα και με ασύρματη φόρτιση, μπαταρίες μεγέθους 1/15 σε σχέση με ένα τηλέφωνο, δεν δικαιολογείται να θέλουν 1,5 - 2 ώρες φόρτιση. Όταν φτάσουν να φορτίζουν σε 15-20 λεπτά που είναι το λογικό, τότε το συζητάμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, fotoalexandros είπε

Όλα καλά - ακόμα και αν η μπαταρία κρατάει δυο μέρες - αυτό που δεν συγχωρείται, σε όλα τα smartwatch, είναι η ταχύτητα φόρτισης. Ακόμα και με ασύρματη φόρτιση, μπαταρίες μεγέθους 1/15 σε σχέση με ένα τηλέφωνο, δεν δικαιολογείται να θέλουν 1,5 - 2 ώρες φόρτιση. Όταν φτάσουν να φορτίζουν σε 15-20 λεπτά που είναι το λογικό, τότε το συζητάμε.

Κάπου διάβασα ότι 30 λεπτά φόρτιστης θα δίνουν περίπου 10 ώρες. Αλλά και αυτό προσωπικά δε μου λέει πολλά, τι να το κάνω αν πάλι έχω έγνοια μήπως λείψω πχ 14 ώρες απ'το σπίτι και το ρολόι νεκρώσει. Θα πουν πολλοί «ποιος δεν βάζει κάθε μέρα για φόρτιση το κινητό του, το ίδιο κάνε για το ρολόι» ή «ποιος δεν έχει ένα powerbank» ή «όπου κι αν πας για τόσες ώρες, ξέκλεψε χρόνο να το βάλεις να φορτίσει», αλλά όχι, ένα ρολόι δεν πρέπει να μας κάνει να σκεφτόμαστε πού θα το αφήσω και πού θα το βάλω, το άγχος δλδ απτο οποίο θέλει να μας αποτρέψει υποτίθεται το συγκεκριμένο. 😅

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, vortex365 είπε

Ενα ριμαδο-πιεσομετρο , που ειναι χρησιμα στον περισοτερο κοσμο ,δεν καταφερε να βαλει καποιος σαυτα τα ρολογια.

Το συγκεκριμένο υποτρίζει οτι εχει 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
3 minutes ago, vortex365 said:

Ενα ριμαδο-πιεσομετρο , που ειναι χρησιμα στον περισοτερο κοσμο ,δεν καταφερε να βαλει καποιος σαυτα τα ρολογια.

Έχει και θα ενεργοποιηθεί και στην Ελλάδα όπως έδειξαν σε μια από τις κάρτες της παρουσίασης.

Αυτό που δεν βλέπω όμως να γίνεται εδώ, είναι να εμφανιστούν "οι γιατροί" του insomnia για να μας πουν πόσο "της πλάκας" είναι όλες αυτές οι μετρήσεις σε σχέση με τα ιατρικά μηχανήματα, όπως έκαναν για ένα smartwatch του ανταγωνισμού... 😛 

  • Thanks 1
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...