Προς το περιεχόμενο

Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία ενδέχεται να αναγκάσει την Apple να χρησιμοποιήσει USB-C στο επερχόμενο iPhone


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία που αναμένεται να ψηφιστεί τον ερχόμενο μήνα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Apple ενδέχεται να αναγκαστεί να αφαιρέσει τη θύρα Lightning για χάρη της USB-C.

Η νέα νομοθεσία πρόκειται να εδραιώσει μία κοινή θύρα φόρτισης για όλα τα κινητά και άλλες συναφείς συσκευές σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την Apple καθώς το σύνολο σχεδόν των νέων συσκευών Android έχουν ήδη υϊοθετήσει το πρότυπο USB-C.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχείρησε να διευθετήσει το ζήτημα με τη φόρτιση των συσκευών ωστόσο απέτυχε η προτεινόμενη τότε νομοθεσία να ψηφιστεί στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να γίνει νόμος. Εκείνη την εποχή, η Apple προειδοποίησε ότι η επιβολή μίας υποδοχής για όλη την βιομηχανία θα κατέπνιγε την καινοτομία, θα περιόριζε τον ανταγωνισμό και θα δημιουργούσε περισσότερα ηλεκτρονικά  απόβλητα καθώς οι καταναλωτές θα αναγκάζονταν να στραφούν στην λύση της αγοράς νέων καλωδίων.

Σε μία μελέτη που εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2019 διαπιστώθηκε ότι το 50% των καλωδίων φόρτισης που βρίσκονταν στις συσκευασίες των κινητών τηλεφώνων που πωλούνταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν υποδοχή USB micro-B, το 29% είχαν υποδοχή USB-C και το 21% είχαν υποδοχή Lightning. Η μελέτη πρότεινε πέντε επιλογές για έναν κοινό φορτιστή, με διάφορες επιλογές όσον αφορά τις θύρες (για να καλύπτονται τόσο υποδοχές κινητών όσο και θύρες σε power adapters).

H συζήτηση αναζωπυρώθηκε πέρυσι καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε συντριπτικά υπέρ ενός κοινού φορτιστή, αναφέροντας τα σημαντικά λιγότερα απόβλητα και την ευκολία χρήσης ως τα βασικά οφέλη. Η νέα νομοθεσία αναμένεται να παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters τον ερχόμενο μήνα. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λογική Apple:

Macbook? Type-C φυσικά

iPad? Type-C φυσικά

Mac Mini? και Type-C φυσικά

iPhone? Θα κουβαλάς ξεχωριστό καλώδιο μέχρι να με αναγκάσουν να βάλω Type-C φυσικά

  • Like 9
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πέρυσι αν θυμάμαι καλά το ίδιο είπε η ΕΕ και επέβαλε πρόστιμο στην κα.Apple, μόνο που η δεύτερη έβγαλε πολλά παραπάνω πουλώντας lightning αξεσουάρ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομοθεσία που αναμένεται να ψηφιστεί τον επόμενο μήνα? μα σύμφωνα με ειδικούς εδώ η Apple κάνει ότι θέλει. Πληρώνει εκεί κάτι μικροποσά (πρόστιμα) και τους γλεντάει... ή όχι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και η Samsung έχει Type C αλλά δεν περνάει γρήγορη φόρτιση αν δεν είναι samsung το καλώδιο, έχει ασύρματη φόρτιση αλλά μόνο ο samsung φορτιστής δίνει πάνω από 5w κτλ

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

η Apple προειδοποίησε ότι η επιβολή μίας υποδοχής για όλη την βιομηχανία θα κατέπνιγε την καινοτομία, θα περιόριζε τον ανταγωνισμό και θα δημιουργούσε περισσότερα ηλεκτρονικά  απόβλητα καθώς οι καταναλωτές θα αναγκάζονταν να στραφούν στην λύση της αγοράς νέων καλωδίων.

Η apple γνωστή για τις απίστευτες ασυναρτησίες που λέει κατά καιρούς αλλά στο θέμα με τους φορτιστές πάντα η βλακεία χτυπάει κόκκινο. Ειδικά αυτό που έκαναν στο τελευταίο iphone, που οι θεοί έβαλαν usb-c αλλά στη μεριά της πρίζας και την ηλιθιότητα το lightning στο κινητό κάνοντας ΟΛΟΥΣ τους φορτιστές (τη μεριά της πρίζας) ασύμβατους με το καλώδιο που δίνουν στη συσκευασία ξεπέρασε κάθε φαντασία

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 17
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκείνη την εποχή, η Apple προειδοποίησε ότι η επιβολή μίας υποδοχής για όλη την βιομηχανία θα κατέπνιγε την καινοτομία, θα περιόριζε τον ανταγωνισμό και θα δημιουργούσε περισσότερα ηλεκτρονικά  απόβλητα καθώς οι καταναλωτές θα αναγκάζονταν να στραφούν στην λύση της αγοράς νέων καλωδίων.

 

γελανε ολοι. ολο αυτο μεταφραση σε 

θα κατεπνιγε τα κερδη της  apple.

β.ενω τωρα εχω 10 usb type c  αλλα αν χαλασει της apple θα πρεπει να παρω αλλο.ετσι δεν μολυνω;

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω απλ δεν με ενδιαφέρει. Θελω να ανοίξουν με νόμο το ράδιο σε όλες τις συσκευές! Είναι η μόνη επικοινωνία που έχεις μετά απο φυσικές καταστροφές. 

  • Like 9
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και για να μας πούνε οι γραβατωμένοι: αυτοί θα αποφασίζουν ποτέ θα έρθει η στιγμή για νέα τεχνολογία; Πχ θα θέλει να βάλει USB 4 και Type I (όπως IDIOTS). Και θα λένε: Οοοοοοχι USB 3 Type C!

Παμε να μπλοκάρουμε κάθε πρόοδο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...