Προς το περιεχόμενο

Τα νέα M1 Pro και M1 Max chipset της Apple φέρνουν απίστευτες επιδόσεις στο χώρο των laptops


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Το πρόβλημα σου είναι η CPU? Αν είναι η CPU υπάρχουν Dell Που φοράνε desktop επεξεργαστές... Φυσικά άλλες τιμές. Αλλά το σύνολο θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει. Δεν θα σου δώσω του 5χίλιαρου dell με 10900k επεξεργαστή (ναι υπάρχει και τέτοιο) αλλά θα σου δώσω με mobile επεξεργαστή και rtx 3080. o επεξεργαστής από ότι διάβασα εκτός της κατανάλωσης σε ταχύτητες είναι περίπου τα ίδια με το m1 pro max να του ρίχνει λίγο... ο απλός m1 χάνει αρκετά ...τα γραφικά είναι μια άλλη ιστορία με την 3080... η μη μου πεις ότι η gpu του m1 ρίχνει σε 3080 ε? ελπίζω να σε καλύψει..

https://www.skroutz.gr/s/30635196/MSI-GP66-Leopard-11UH-i7-11800H-16GB-1TB-GeForce-RTX-3080-FHD-W10-Home-Core-Black.html

Αλλά και πάλι βρε παιδιά. Δεν κατηγορώ την κορυφαία επίτευξη επιδόσεων κατανάλωσης που έχει πετύχει η apple με τον M1. Καμία σχέση.. και μακάρι να έπερνε native windows 11 αυτό το πραματάκι θα ήταν διαμάντι.. εγώ απλά είπα και σχολίασα ότι το άρθρο αφήνει να εννοηθεί ότι είναι τα γρηγορότερα laptop αυτά με τον m1. Και δεν ειναι. Είναι τα γρηγορότερα στην κατηγορία mobile. Και ΜΟΝΟ σε εφαρμογές που τον εκμεταλλεύονται αυτόν τον επεξεργαστή. Απλά πράγματα.

Αναρωτιέμαι τι κατάλαβες. Αλλά οκ εσύ ξέρεις...

Το καταλαβαίνεις ότι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα άτοπα που γράφεις από την μη σωστή ανάγνωση του άρθρου και πέφτεις σε αντιφάσεις σε κάθε σου ποστ?

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 ώρες πριν, AtiX είπε

@tsaroucέχεις καταλάβει ότι μαζί με τον @infamousjohnεχετε τα πιο άκυρα σχόλια ever? Πχ τι να το κάνω το laptop αν για να δουλέψω σωστά θα πρέπει να το έχω στην πρίζα ή για μια ώρα το πολύ???

Βρες μου ένα laptop που να συνδιάζει τις επιδόσεις και την αυτονομία των MacBook με Μ1 και μετά πες την γνώμη σου για το τι θεωρείς ότι πρέπει να κάνει ένα laptop…

Αυτό που δυστυχώς δεν καταλάβατε και εσύ και οι υπόλοιποι από αυτά που έγραψα είναι ότι ενώ συμφωνώ και εκθειάζω την επίτευξη της Apple να φτιάξει ένα τόσο γρήγορο επεξεργαστή με τόσο μικρή κατανάλωση και τέτοια αυτονομία διαφωνώ κάθετα με την λογική του άρθρου που μιλάει γενικά για τα λάπτοπ. 

Όσο για την χρήση ενός λάπτοπ που κρατάει μια ώρα παίζοντας metro rtx με 144Ηz οθόνη σε ανάλυση 4κ αυτό δεν σημαίνει ότι αν σερφάρεις στο ίντερνετ η αν κάνεις την δουλειά σου on the go δεν βγάζει 7 ώρες χρήσης για ένα υπερατλαντικό αεροπορικό ταξίδι... 

Και ΟΧΙ δεν υπάρχει λάπτοπ που να συνδυάζει αυτό που λες ρε φίλε... αυτό είπα και εγώ αλλά δεν το πιάσατε δυστυχώς. ΟΧΙ δεν υπάρχει είναι κορυφαίο σε αυτόν τον τομέα (δεν θα το πάρω ποτέ λόγο περιορισμών λειτουργικού και περί ορέξεως). 

Τώρα πια είναι η δική μου γνώμη για ένα λάπτοπ? ΟΚ... ένα λάπτοπ σαν αυτό με τον m1 pro max συν μια RTX 3080 κάτω από 3000 ευρώ κόστος και να παίζει windows 11... Αυτό είναι για μένα το ιδανικό. Αλλά τι σημασία έχει? Αυτή είναι η δική μου άποψη.

Ελπίζω να σε κάλυψα και σένα. :)

15 ώρες πριν, bioentre είπε

Πόσες οθόνες 6Κ υποστηρίζει αυτό που λες? Ενδιαφέρον φαίνεται μιας και χρείαζομαι ένα μηχάνημα με τέτοια specs

www.skroutz.gr

 

15 ώρες πριν, Antonis_V είπε

Δώσε ένα μοντέλο, να το δω. Με ενδιαφέρει. 

www.skroutz.gr

15 ώρες πριν, bioentre είπε

ωραί παίξε τα παιχνίδια σου και άσε τον άλλο να κάνει βιντέακια με mac os αν το βολεύει

τώρα ναι apple και gaming ίσως δεν συμβαδίζουν, οπότε λογικά δικαίως γελάς.

Φίλε μου ΔΕΝ γελάω με τους χρήστες που προτιμούν την Apple. Γελάω με αυτούς που την πατάνε νομίζοντας ότι θα παίξουν παιχνίδια με τα προιόντα της. 

Και εγώ δεν θα πάρω ποτέ μακ για να παίξω παιχνίδια. Είναι και το λειτουργικό περιορισμένο και ασθενικά τα σωθικά του και πανάκριβα μηχανήματα για εξειδικευμένη χρήση. 

Οι σκηνοθέτες και παραγωγοί ταινιών (και τικτοκ/youtube) που πλέον είναι εκατομμύρια (κορεσμός στο επάγγελμα) εννοείται σε αυτούς στοχεύει η Apple. Και καλά κάνει.

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, tsarouc είπε

Με αποφορολογηση μια χαρά με 800 ευρώ φίλε λάπτοπ παίρνεις 50 φορές ποιο γρήγορο από m1 pro max. Με 32 γιγα ραμ (8 και αναβαθμιζεις πολύ εύκολα στα 32 και φτηνά ) και με κάρτα γραφικών 3060 (αληθινά γραφικά όχι μετριότητες) και με 11ης γενιάς i5 και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχει μωρέ σύγκριση τι να λέμε τώρα. 

Στο ξανά κάνω παράθεση.

 Από όσο ξέρω να διαβάζω γράφεις πως με 800 ευρο με τιμολόγιο, 1000 δηλαδή περίπου παίρνεις λαπτοπ 50 φορές πιο γρήγορο από το m1 max

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Chris_BMW είπε

Στο ξανά κάνω παράθεση.

 Από όσο ξέρω να διαβάζω γράφεις πως με 800 ευρο με τιμολόγιο, 1000 δηλαδή περίπου παίρνεις λαπτοπ 50 φορές πιο γρήγορο από το m1 max

Και εγώ ξανα ψάχνω στο skroutz για χάρη σας... 

https://www.skroutz.gr/s/29968579/MSI-GF65-Thin-10UE-272XPL-i5-10500H-8GB-512GB-GeForce-RTX-3060-Max-Q-FHD-No-OS.html

Πρόσεξε σημαντικό. Στα παιχνίδια και στην συνολική χρήση έχω πει έτσι? Στην περίπτωση που είσαι σκηνοθέτης/βιντεογράφος μοντέρ (κλπ κλπ) on the go και κάνεις render δύσκολα εφέ και πρέπει να προλάβεις να το ανεβάσεις στο τικτοκ youtube τότε ΟΚ... Το μ1 είναι ποιο γρήγορο δεν το συζητάμε. Θα γλυτώσεις αρκετή ώρα :)

Και μάλλον ούτε για δουλειά κάνει (κόστος προς απόδοση) τελικά.. δεν την συμπαθώ ιδιαίτερα την AMD αλλά από ότι φαίνεται με την 3060 τα εξαφανίζει τα Μ1 η AMD και ποιο φθηνά και σε δουλειά κιόλας. Ο τύπος έχει κάνει πολύ αναλυτικό και real life δοκιμές και έχει εστιάσει πολύ για τους φίλους επαγγελματίες που παίζουν στο δρόμο... 

Οπότε με βάση αυτό το βίντεο σκεφτείτε η 3080 πως θα πηγαίνει αν πηγαίνει έτσι η 3060 maxq...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://news.in-24.com/technology/222112.html

“Apple was committed to making better chips than we could make on our own. And you know what, they did a really good job. My mission now is to create a better chip than they can make on their own. I hope to regain this part of their business, as well as many more over time. “

Το παραπάνω το είπε ο CEO της Intel, οπότε κάτι περισσότερο θα ξέρει από εμάς εδώ μέσα. Δεν έχουν chip αυτή τη στιγμή, ελπίζουν στο μέλλον, αυτά πριν την παρουσίαση των Pro/Max.

Τα παρακάτω σήμερα, μετά την παρουσίαση. Σύμφωνα με τον Andrei τα νούμερα είναι "λογικά".

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/10478011

Και κάτι άλλο που έχω ξαναπεί. Διαβάστε τι λένε οι Linuxάδες reverse engineers, εκτός ότι μπορεί να μάθετε καινούρια πράγματα  που δεν τα ξέρατε θα εντυπωσιαστείτε όπως κάνουν και εκείνοι από αυτά που βλέπουν σε μια νέα αρχιτεκτονική. Εγώ για παράδειγμα δεν ήξερα ότι ο Μ1 δεν είναι 3.2Ghz αλλά πρακτικά 3Ghz.

-To boost του είναι 3.2 και αυτό μόνο στον 1P πυρήνα, αν ανέβει και δεύτερος πέφτει 100hz ο πρώτος, όταν ανέβουν και οι 4 πέφτουν κι άλλο.

-Οι P είναι τόσο γρήγοροι που ακόμα και downclocked, ένας πυρήνας μόνο μπορεί να τερματίσει το memory bandwidth (68GB), το οποίο είναι απλά τεράστιο σε σχέση με τους x86. Αναμένουμε να δούμε αν τα 408GB του Max θα είναι μοιρασμένα ή κοινά, ποντάρω στο πρώτο. Να θυμίσω ότι δεν υπάρχει copy ανάμεσα σε main memory και GPU memory. Βοηθάει φαντάζομαι όταν θες να οδηγήσεις άλλες τρεις εξωτερικές 5Κ οθόνες και ένα 4Κ από ένα retina laptop. Να θυμίσω επίσης ότι οι pro/max δεν είναι οι μεγάλοι επεξεργαστές της. Περιμένουμε τα μεγάλα iMac και MacPro.

-Το MacOS όταν υπάρχει φορτίο στους P αλλάζει το power management στις DRAM ώστε να μην πέφτουν γρήγορα σε "λήθαργο" και να αργεί το επόμενο memory access. Αυτό δίνει performance όταν το χρειάζεσαι και χαμηλή κατανάλωση όταν δεν το χρειάζεσαι, και όχι δεν είναι overclocking. Και ναι οι παιχταράδες το υλοποιήσανε στο linux και πετύχανε σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και 40% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το MacOS.

Περιμένω πολλά από το Linux στον M1.

  • Like 1
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρα ότι οι τιμές είναι "τσιμπημένες" και κάνουν για γερά πορτοφόλία η/και επαγγελματίες , η APPLE βελτίωσε όλες τις αδυναμίες της 1st gen M1 και έφτιαξε φοβερά μηχανάκια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Πέρα ότι οι τιμές είναι "τσιμπημένες" και κάνουν για γερά πορτοφόλία η/και επαγγελματίες , η APPLE βελτίωσε όλες τις αδυναμίες της 1st gen M1 και έφτιαξε φοβερά μηχανάκια.

"Αδυναμίες"; Μιλάμε για το πιο γρήγορο επεξεργαστή για low end μηχανήματα. Πρότεινε εσύ κάποιον "καλύτερο", γιατί ο CEO της Intel δεν έχει κάτι. Μήπως πιστεύεις ότι είχε άδικο;

Αν όχι Intel, πρότεινε κάποιον AMD που να μπορεί να κάνει τα ίδια και να μπορεί να μπει από το MB13" ως το iPad.

Ποιο low end μηχάνημα έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή γιατί όλα τα συγκριτικά που βλέπαμε γινόντουσαν με high end laptops.

Οι Pro/Max είναι αυτό που περιμέναμε να είναι από την προηγούμενη ίδια και απαράλλακτη κουβέντα! Αν όχι ίδιοι με τον M1, παρόμοιοι πυρήνες, διπλάσιοι PCores, περισσότερη μνήμη και μεγαλύτερο bandwidth. Δεν αλλάζει δραματικά η αρχιτεκτονική από τη μια χρονιά στην άλλη, θέλει χρόνο και iterations, τικ και τοκ.

Εκεί που βλέπω διαφορά του Μ1 με τους pro/max είναι στα "περιφερειακά". Δε ξέρω αν το είδατε αλλά συγκρίνουν τον Max με MacPro+Afterburner σε enc/dev video feeds. Είναι τρελό όλο αυτό, ο συνδυασμός MacPro+Afterburner ήταν η αιχμή της τεχνολογίας (για όσους τον χρειάζονταν) μόλις πριν 3 χρόνια και με τιμή αρκετά μεγαλύτερη.

Κάτι μου λέει ότι οι MacPro/Air θα έχουν την επόμενη αρχιτεκτονική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι @pple fanboys ακουγονται με τυμπανοκρουσιες απο μιλια μακρια λες και ο θεos τους ξανανακαλυψε την φωτια.

Νιωθουν μεγαλη γαληνη και ευχαριστηση που μετα απο δεκαετιες μπορουν με αριθμους να δειξουν στους PC'αδες την ανωτεροτητα τους.

Συναισθημα μεγαλης δικαιωσης.. πολλων ετων.

Επιδοσεις που με απλα μαθηματικα δεν δικαιολογουνται ομως, γιατι ολοι μας εχουμε εμπειρια απο arm επεξεργαστες και γνωριζουμε τις δυνατοτητες τους.

Δεν πετυχαινουν αυτα τα νουμερα στους σκεπτικούς ομως, που περιμενουν με ανυπομονησια να ανακαλυφθει τον κρυμμενο ασσο μεσα απο τον γιακα του ταχυδακτυλουργου.

Θα ερθει η ωρα, και τοτε ολα θα επιστρεψουν στην "κανονικοτητα".


-Ενας PC'ας

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
5 minutes ago, lbit said:

 

Επιδοσεις που με απλα μαθηματικα δεν δικαιολογουνται ομως, γιατι ολοι μας εχουμε εμπειρια απο arm επεξεργαστες και γνωριζουμε τις δυνατοτητες τους.".


-Ενας PC'ας

Από την εποχή των Νοκια ε; 😛 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, lbit είπε

Οι @pple fanboys ακουγονται με τυμπανοκρουσιες απο μιλια μακρια λες και ο θεos τους ξανανακαλυψε την φωτια.

Νιωθουν μεγαλη γαληνη και ευχαριστηση που μετα απο δεκαετιες μπορουν με αριθμους να δειξουν στους PC'αδες την ανωτεροτητα τους.

Συναισθημα μεγαλης δικαιωσης.. πολλων ετων.

Επιδοσεις που με απλα μαθηματικα δεν δικαιολογουνται ομως, γιατι ολοι μας εχουμε εμπειρια απο arm επεξεργαστες και γνωριζουμε τις δυνατοτητες τους.

Δεν πετυχαινουν αυτα τα νουμερα στους σκεπτικούς ομως, που περιμενουν με ανυπομονησια να ανακαλυφθει τον κρυμμενο ασσο μεσα απο τον γιακα του ταχυδακτυλουργου.

Θα ερθει η ωρα, και τοτε ολα θα επιστρεψουν στην "κανονικοτητα".


-Ενας PC'ας

Να σε πληροφορήσω πως τόσα χρόνια τους ίδιους επεξεργαστές χρησιμοποιούσαν στα Mac και οι επιδόσεις σε ίδια parts ήταν καλύτερες…

οπότε μέχρι να αποκτήσεις την δυνατότητα να έχεις έναν φορητό με τα χαρακτηριστικά και την συμπεριφορά ενός MacBook καλύτερα να να μην είσαι τόσο εριστικός… όχι τίποτα άλλο δείχνει και άγνοια…

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, Cell_7 είπε

image.png.704469bec81fbc9bcf408a3d4b6a6b17.png

Το laptop που συγκρίνει το γράφημα αναφέρεται σε αυτό που έχει 3050Ti.

Thanks! Έψαχνα τη λεπτομέρεια και δεν την έβλεπα. Αν τα νούμερα είναι πραγματικά, η εξέλιξη την τεχνολογίας τους είναι σοκαριστική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, billdanos είπε

Ναι βρε σωστά, κάθε χρόνο αλλάζουμε τα laptops λες και είναι κινητά των 200 ευρώ! 😛

 

... ενώ τα iphones που κοστίζουν περί το 1000€ τα κρατάτε παραπάνω...:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
9 hours ago, Tlykog said:

... ενώ τα iphones που κοστίζουν περί το 1000€ τα κρατάτε παραπάνω...:D

4 χρόνια κράτησα το Χ. Σε καλύπτει σαν διάρκεια ή θα έπρεπε να κλείσω δεκαετία; (δεν θα αναφέρω καν πως μετά από 4 χρόνια η συσκευή λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα που βγήκε από το κουτί, για να μην εκνευρίσω κάποιους) 😛 
 

Επιπλέον και κάθε χρόνο να το αλλάζει κάποιος, γιατί πρέπει να είναι κάτι αρνητικό; Τα παίρνει από την τσέπη σας; 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, billdanos είπε

4 χρόνια κράτησα το Χ. Σε καλύπτει σαν διάρκεια ή θα έπρεπε να κλείσω δεκαετία; (δεν θα αναφέρω καν πως μετά από 4 χρόνια η συσκευή λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα που βγήκε από το κουτί, για να μην εκνευρίσω κάποιους) 😛 
 

Επιπλέον και κάθε χρόνο να το αλλάζει κάποιος, γιατί πρέπει να είναι κάτι αρνητικό; Τα παίρνει από την τσέπη σας; 

Σύμφωνα με αυτό που έγραψες, έπρεπε 5 χρόνια να το κρατήσεις. :lol:

Προφανώς και δεν έχω πρόβλημα, γιατί είμαι υπέρμαχος της ελεύθερης επιλογής. Απλά ήθελα να σε πειράξω λιγάκι και να σχολίασω λίγο τη λογική "έλα μωρέ 200€ κάνει, πέτα το". Για κάποιους τα 200€ είναι μισός μισθός (ή και παραπάνω...). 

Είχα τα iphones 6s και SE, ξέρω ότι "γερνάνε" όμορφα και μπορείς να τα κρατήσεις για χρόνια.

 

Επεξ/σία από Tlykog
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...