Προς το περιεχόμενο

Το PS5 είναι η πρώτη κονσόλα που ξεπέρασε τις πωλήσεις του Nintendo Switch τα τελευταία σχεδόν 3 χρόνια


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Switch είχε συνεχόμενο σερί 33 μηνών στην αγορά των ΗΠΑ.

Το PS5 της Sony έγινε η πρώτη κονσόλα που ξεπέρασε το Nintendo Switch στις ΗΠΑ μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Το PlayStation 5 ξεπέρασε το Switch τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων The NPD Group. Το Nintendo Switch ήταν η κορυφαία κονσόλα στις ΗΠΑ για 33 συνεχόμενους μήνες, ξεπερνώντας ακόμη και τα νούμερα των PS5 & Xbox Series X που είχαν κατά το λανσάρισμά τους.

Αυτό το εξαιρετικό σερί έφτασε στο τέλος του. Το PlayStation 5 ήταν η πλατφόρμα με τις καλύτερες πωλήσεις κατά τον Σεπτέμβρη, τόσο σε τεμάχια όσο και σε χρήματα. Το PlayStation 5 είναι η κονσόλα με τις υψηλότερες πωλήσεις σε χρήματα για το 2021 ενώ το Nintendo Switch προηγείται στη λίστα με τις περισσότερες μονάδες. Ο όμιλος NPD ακολουθεί τις πωλήσεις μόνο για την αγορά των ΗΠΑ, οπότε μένουν εκτός «συναγωνισμού» σημαντικές αγορές όπως αυτή της Ευρώπης ή της Ασίας.

Δεν είναι σαφές αν η Sony κατάφερε τον προηγούμενο μήνα να αυξήσει τις αποστολές, ή αν η Nintendo αντιμετώπισε προβλήματα προμηθειών στο Switch ή αν τελικά μειώθηκε η ζήτηση λόγω και της κυκλοφορίας της OLED έκδοσης. Σε κάθε περίπτωση, η Nintendo θα μπορούσε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος τον Οκτώβριο εάν η ζήτηση του Switch αυξηθεί ξανά και αν η Nintendo είναι σε θέση να αυξήσει τις αποστολές του Switch OLED.

Το PS5 είναι το πιο γρήγορο PlayStation σε πωλήσεις, με την κονσόλα της Sony να έχει περισσότερες από 10 εκατομμύρια πωλήσεις έως σήμερα.  Η Nintendo κατάφερε να πουλήσει 89 εκατομμύρια Switch από την κυκλοφορία της κονσόλας έως και σήμερα. Η Microsoft εξακολουθεί να μην αποκαλύπτει τις πωλήσεις του Xbox, αλλά ο Daniel Ahmand, ανώτερος αναλυτής της Niko Partners, εκτιμά πως τα Xbox Series X/S έχουν συνολικές πωλήσεις 6,6 εκατομμυρίων μονάδων από τις 30 Ιουνίου.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

42 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Οι κατοχοι ακομα ψαχνουν κατι καινουργιο να παιξουν.  :P 

Παιδιά οι κονσόλες δεν έχουν μόνο Sony/MS exclusive games. Όλα τα μεγάλα AAA games κυκλοφορούν έτσι κι αλλιώς παντού και στις next-gen φυσικά έχεις πολύ καλύτερη εμπειρία σε σχέση με PS4/One. Ενδεικτικά γι αυτήν την περίοδο μόνο έχουμε, Psychonauts 2, Battlefield 2042, Far Cry 6, CoD Vanguard, Deathloop, Guardians. Πόσες μεγάλες κυκλοφορίες θέλετε να βγαίνουν? Μία κάθε βδομάδα?

Εάν κάποιος δεν έχει να παίξει κάτι στο PS5 τότε με αυτή τη λογική δεν έχει να παίξει τίποτα ούτε στο PS4, ούτε στο PC. Το ίδιο ισχύει και για το Series X/One.

  • Like 10
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα δεν το έχω πάρει διότι είναι πολύ ακριβό ειδικά που το skroutz το δίνουν από 750 και πάνω μιλάμε τελείως αισχροκέρδεια.Βλέπουν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση και ταυτοχρόνως έλλειψη οπότε το εκμεταλλεύονται.Αν δεν υπάρξει stock το οποίο θα είναι σε bundle πλέον μορφή τις επόμενες εβδομάδες τα Χριστούγεννα θα έχει μετά.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, EnergosPolitis είπε

Αν δεν κάνει καμιά φοβερή έκπτωση σε καμιά Black Friday δεν το παίρνω

Δηλαδή ; 
300€ +2ο χειριστήριο + 1 χρόνο PS PLUS συνδρομή ; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που να μην υπήρχε και έλλειψη θα τους είχαν αφήσει έτη φωτός πίσω. Πάντως η σταθερή τιμή (399 ευρώ και 499 ευρώ) είναι που κάνει την διαφορά!!!!!! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, dbrillis είπε

Οι κατοχοι ακομα ψαχνουν κατι καινουργιο να παιξουν.  :P 

Καταρχήν δε χρειάζεται γιατί έχει τόσο μεγάλο backlog σε exclusives που μόνο οι βελτιωμένοι χρόνοι φορτώματος αποτελούν πλεονέκτημα. Πολλά παλιότερα παιχνίδια, ειδικά exclusives, τρέχουν πλέον σε 60 fps quality mode και πίστεψέ με κάνει διαφορά και ακόμη:

Returnal

Rachett & Clank Rift Apart

Demon's Souls Remake

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Destruction AllStars

Astro's Playroom δωρεάν

Death Stranding Director's Cut

Marvel's Spiderman Remastered

Επίσης η πλειοψηφία αν όχι όλοι οι τίτλοι AAA που κυκλοφορούν σε PC και μάλιστα κάποια σε αποκλειστικότητα για ένα χρόνο αφήνοντας εκτός το Xbox Series X όπως το Deathloop.

Για να μη μιλήσουμε για τα 20 παιχνίδια που σου δίνει δώρο με την PS Plus συνδρομή και ότι έρχεται και δεν πρόκειται να παίξει πουθενά αλλού για χρόνια ( Gow: Ragnarok, Horizon Forbiden West κτλ κτλ κτλ).

Δε νομίζω ότι του λείπει τίποτα, ίσα ίσα, κλασσικό launch νέας κονσόλας είναι με τα όποια θέματά της, όσοι αγόρασαν το γνώριζαν.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, D.Luffy είπε

Παιδιά οι κονσόλες δεν έχουν μόνο Sony/MS exclusive games. Όλα τα μεγάλα AAA games κυκλοφορούν έτσι κι αλλιώς παντού και στις next-gen φυσικά έχεις πολύ καλύτερη εμπειρία σε σχέση με PS4/One. Ενδεικτικά γι αυτήν την περίοδο μόνο έχουμε, Psychonauts 2, Battlefield 2042, Far Cry 6, CoD Vanguard, Deathloop, Guardians

Υπάρχουν όλα αυτά τα παιχνίδια ,αλλά στην Ελλάδα δεν αγοράζει ο κόσμος πέραν από συγκεκριμένα παιχνίδια(συνήθως exclusives),γιαυτό και δεν αναφέρονται καθόλου τα multiplatform πολλές φορές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, lbit είπε

για cryptocurrency mining τα παιρνουν ...  PS5 is used for cryptocurrency mining. Miners can buy PlayStation 5

Αμα διάβαζες όλο το αρθρο στο τέλος έλεγε οτι ειναι fake news

Επεξ/σία από vorlon68
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βέβαια το switch παίζει μόνο του ως αντικαταστάτης των 3ds & wiiu. 
Τα νούμερα δεν είναι 100% αντιπροσωπευτικά και ισότιμα για τις άλλες κονσόλες. 

 

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...