Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Ποιο είναι το νορμάλ κόστος για φωτογράφηση και βιντεοσκόπη ενός γάμου?

Ενδεικτικά ζητάω:

- Φωτογράφηση προετοιμασίας γαμπρού
- Φωτογράφηση ΚΑΙ βιντεοσκόπηση προετοιμασίας νύφης
- Φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μυστηρίου
- Φωτογράφη ζευγαριού και οικογενιών μετα το μυστήριο
- Φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση δεξίωσης
- 2 εκτυπωμένα άλμπουμ 

-Ισως next day shooting.

Ο γάμος γίνεται στην Πάρο τον Μαιο. Οι ντόπιοι φωτογράφει έχουν ταρίφα 2500€. Ένας εδώ στην Αθήνα μου ζήτησε 1700€+300€ για το εκτός έδρας + διαμονή μεταφορικά και διατροφή για 3 άτομα, οπότε το κόστος φτάνει τα 2500€+.

Περιμένω και άλλες απαντήσεις απο φωτογράφους απλά θέλω να ξέρω αν αυτές είναι νορμάλ τιμές γιατί μου φαίνεται πολυ ακριβά.

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βρισκεις Αθηνα απο 700 μεχρι 2000 για νορμαλ τιμες και προφανως οσο παει για τους τοπ του ειδους. Οποτε νορμαλ η τιμη.. Αφου πας και Παρο λογικο ειναι να τσιμπησει η τιμη αφου διαφαινεται οτι υπαρχει χρημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Καλημέρα. Ποιο είναι το νορμάλ κόστος για φωτογράφηση και βιντεοσκόπη ενός γάμου?

Ενδεικτικά ζητάω:

- 2 εκτυπωμένα άλμπουμ 

-Ισως next day shooting.

Ο γάμος γίνεται στην Πάρο τον Μαιο. Οι ντόπιοι φωτογράφει έχουν ταρίφα 2500€. Ένας εδώ στην Αθήνα μου ζήτησε 1700€+300€ για το εκτός έδρας + διαμονή μεταφορικά και διατροφή για 3 άτομα, οπότε το κόστος φτάνει τα 2500€+.

Περιμένω και άλλες απαντήσεις απο φωτογράφους απλά θέλω να ξέρω αν αυτές είναι νορμάλ τιμές γιατί μου φαίνεται πολυ ακριβά.

Ευχαριστώ.

Ε για όλα αυτά και σε νησί, πόσο να πέσει η τιμή? Να πάει 2400€? Θα αλλάξει και κάτι αν πάει 2400€?

Επίσης έχε κατά νου πως αγοράζεις υπηρεσία και εργατοώρες που θα φάει ο επαγγελματίας. Αναλόγως του αποτελέσματος που θα πάρεις, είναι απόλυτα λογικό να ζητήσει και 1000€ , είναι απόλυτα λογικό να ζητήσει και 10.000€ για την ίδια δουλειά (αλλά όχι το ίδιο αποτέλεσμα).

Η επιλογή εν ολίγοις δεν γινεται με κύρια βάση την τιμή. Είναι μεν μια παράμετρος, αλλά όχι η μοναδική. 

*κάνε το γάμο στην Αττική, κράτα μονο βίντεο γάμου και θα ξεμπερδέψεις με 500€!!!! 😛

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα.  Δε μου φαίνονται πολλά τα ποσά που θελουν  με ολα αυτά που ζητας. Πολύ  υλικό και πολλές εργατοώρες.

• Like 7
  • Confused 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

για την ίδια δουλειά (αλλά όχι το ίδιο αποτέλεσμα).

Η επιλογή εν ολίγοις δεν γινεται με κύρια βάση την τιμή. Είναι μεν μια παράμετρος, αλλά όχι η μοναδική.

Αυτό ακριβώς. 

Δημοσ.

Είναι πολλές οι παράμετροι, πρέπει να δεις φωτογραφίες του επαγγελματία, να δεις ολόκληρα άλμπουμ όχι επιλεκτικά 15-20 φωτογραφίες. Εμείς που παντρευτήκαμε είδαμε τα βίντεο και τις φωτογραφίες 15-20 φορές εκείνη την εποχή που έγινε ο γάμος και από τότε 20+ χρόνια είναι σε ένα συρτάρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ts, Ενδεικτικά 1000άρικο κοστίζει η ημέρα για ένα τηλεοπτικό συνεργείο να γυρίσει έργο η ταινία. Άλλες φορές και παραπάνω. Προσωπικά ασχολούμαι με σπόρ και διαφημίσεις, δεν έχω ασχοληθεί με γάμους/βαπτίσεις. Έθεσες όμως πολλές τοποθεσίες και όλα αυτά πρέπει να ενωθούν. Οι τιμές που σου δώσανε είναι απόλυτα λογικές αν υποθέσουμε ότι το υλικό θα είναι σε ανάλυση 4K μορφής bluray (είμαστε στο 2022) με εξοπλισμό της προκοπής, αν όχι CineAlta + Zeiss φακούς, έστω broadcast κάμερα με parafocal φακό, τις κλασσικές που έχουμε στην τηλεόραση. Πριν κάνεις την ενοικίαση δες δείγματα εργασιών.

Επεξ/σία από Pokemon640
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LabrakisG1992 είπε

Ενδεικτικά ζητάω:

- 2 εκτυπωμένα άλμπουμ 

-Ισως next day shooting.

Ευχαριστώ.

Ειναι απολυτως λογικες οι τιμες  για τους Αθηναιους φωτογραφους, καθως ειναι εκτος εδρας, οι ντοπιοι βαρανε εξτρα γιατι το ξερουν αυτο.

Οι βασικοτεροι παραγοντες που ζητανε τοσα λεφτα, ειναι οι πολλες ωρες πριν, κατα τη διαρκεια και μετα το μυστηριο, το υπερβολικα μεγαλο κοστος εξοπλισμου, και η τεραστια ευθυνη που εχουν για να παραδωσουν το αποτελεσμα χωρις να σου πουν " α εγινε μαλακια, παμε αλλη μια φορα τον γαμο γιατι χαλασε η μηχανη"

Εγω θα σου πω την προσωπικη μου γνωμη μου σαν φωτογραφος.

Θεωρω το βιντεο πεταμενα λεφτα, ειναι κατι που θα δεις 1 φορα και μετα δε θα ξαναδεις ποτε.

Προτιμησε να εχεις 2 φωτογραφους που να πιανουν στιγμες, και μην ασχοληθεις ιδιαιτερα με τις στημενες φωτογραφιες με τα σογια στο τελος. Επειδη εσυ πληρωνεις, και εσυ παντρευεσαι δεν σε νοιαζει αν η θειτσα που βλεπεις μια φορα στα 5 χρονια δεν εχει φωτογραφια με την κουμπαρα της κουνιαδας της γιαγιας σου.

Μην πεταξεις λεφτα σε φανφαρες που απλα θα κανουν την φαση κριντζ, ασε τα πυροτεχνηματα και τις γκλαμουρους εισοδους με χορους και τις χαιρετουρες στα τραπεζια. Δεν εισαι ο Ανδρεας Παπανδρεου να κανεις εισοδο με το Carmina Burana.

Οι καλυτεροι γαμοι που εχω παει ειχαν λιγα ατομα, και ολα νεαρης ηλικιας με ενεργεια και ορεξη, να περιφερονται και να περνανε ωραια, οχι να καθονται στα τραπεζια και να τρωνε προβατινα και αρνι γκιουλμπασι.

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 27
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στη θέση σου δεν θα διάλεγα τους ντόπιους  γιατί η τιμή τους δεν βασίζεται στην ποιότητα της δουλειας τους αλλά στο γεγονός ότι τόσα θα σου στοιχισει και αν τους φερεις από Αθήνα.

Επισης είναι καλύτερα π φωτογραφος να είναι εύκολα προσβάσιμος αν χρειαστεί να συζητήσεις για σκέψεις και προτάσεις παρά να γίνεται σπασμένο τηλέφωνο και αλλά σου είπα και αλλά κατάλαβες, εκτός αν πηγαινοέρχεσαι Πάρο. 

• Like 3
Δημοσ.

Ναι δυστυχώς εκεί παίζουν οι τιμές οταν θελεις κάποιον φωτογράφο λίγο καλύτερο από απλά τον συνοικιακό της γειτονιάς σου. Αν θες να γλιτώσεις λεφτά, αρχισε να κοιτάς σε αυτούς (που συχνα δεν εχουν καποια σουπερ ιστοσελιδα στο διαδίκτυο κ πρεπει να πας απο εκει). Και προφανως αλλη τιμη ο φωτογραφος στο κεντρο στο Χαλάνδρι και αλλη τιμή ο φωτογράφος στο Περιστέρι οπότε κάνε την βόλτα σου.

Από εκεί κ πέρα, όταν παντρεύτηκα περσι, κατάλαβα οτι οι τιμές στην Αθηνα ειναι περίπου 50% πάνω από Θεσσαλονίκη και αλλες μεγάλες πόλεις της Βορειας κ Κεντρικης Ελλαδας.
Και οκ, το κοστος ζωης ειναι ακριβότερο αλλα οχι κ 50%, το ξεσκίζουν λιγο στην Αθηνα.
Και στα νησιά ακόμα περισσότερο γιατι εχουν home advantage προφανως.

Εγω θα σου πρότεινα, αντι να κοιτας να φέρεις φωτογράφο από Αθήνα στην Πάρο, κοίτα πόσο θα σου βγει να φέρεις φωτογράφο από Θεσσαλονικη/Λαρισα/Βόλο κλπ. Φιλοι που παντρεύτηκαν σε νησί, εφεραν από Θεσσαλονίκη σουπερ φωτογραφο και γλίτωσαν πολλά λεφτα, ακόμα και με τα ταξιδιωτικα και τη διαμονή του.

υγ. Τα ατομα που σου λενε ειναι σωστα, 2 φωτογράφοι και 1 στο βιντεο. Αν θες να γλιτώσεις λεφτά, μπορεις να πεις να εχεις μονο 1 φωτογραφο (με γνωση οτι στη προετοιμασία θα βγαλει μονο τη νυφη κ οχι εσενα αλλα κ οτι προφανως θα εχεις λιγοτερες φωτογραφιες). Κατα μεσο ορο, υπολογισε περίπου 1000-1200 φωτο για προετοιμασια/εκκλησία/εκδήλωση. Και αν κανεις φωτογράφιση ζευγαριού, αλλες 300-500.

υγ2. Τρικ για να γλιτώσεις λεφτά: Την "φωτογράφιση της επόμενης μέρας", ΜΗΝ την κανεις την επόμενη μερα. Καντην ανάμεσα στην εκκλησια και στο γλέντι. Οκ θα ειναι λιγο λιγότερες φωτογραφίες ΑΛΛΑ θα βγει φθηνότερα και θα ειστε πολυ πιο χαρούμενοι και in the mood, με πολυ καλυτερο κ λιγοτερο στημένο αποτέλεσμα.

υγ3. Ενα ακόμα τρικ. Αντί να βάλεις αυτούς να σου σχεδιάσουν και σου τυπώσουν το αλμπουμ, κάντε το εσεις. Υπάρχουν διαφορες ιστοσελίδες online που εχουν εργαλεία για να το στήσεις εσυ. Ναι οκ, παιρνει αρκετό χρόνο κ ισως δε βγει τοοοοσο καλο οσο του επαγγελματια (αν κ εχω δει και σιχαματα απο επαγγελματιες), αλλα γλιτωνεις τρελα λεφτα. Εμεις το καναμε μονοι μας και για hardcover A3 flat layout με καλη εκτύπωση και σκληρό χαρτί για περιπου 400 φωτο, μας βγήκε περίπου 80Ε το ενα, σε αντίθεση με τα 300-400 που ζητούσε ο φωτογραφος για το πρωτο (και 150-200 για τα επομενα).

Αντε, με το καλό!

• Like 4
Δημοσ.

Νομιζω οι τιμες ειναι μια χαρα φιλε απο προσωπικη εμπειρια. Αυτα εχω και εγω +drone και βιντεοσκοπηση την επομενη ωρα μαζι μετη φωτογραφηση.

• Like 1
Δημοσ.

Σαν σύνολο τιμή είναι μέσα στα πλαίσια. Αυτό που πρέπει να δεις είναι τι εξοπλισμό θα χρησιμοποιήσει και πόσα άτομα θα έχει.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

Ενδεικτικά ζητάω:

- 2 εκτυπωμένα άλμπουμ 

-Ισως next day shooting.

Ευχαριστώ.

Στην βιντεοσκόπηση διευκρίνισε να είναι σε 4Κ, υπάρχουν πολλοι που κάνουν ακόμα σε 1080p ή και λιγότερο. Οπότε το 4K είναι το ελάχιστο στην εποχή μας.

Επίσης ζήτησε στο τέλος να λάβεις και το αμοντάριστο υλικό και όλες τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση και χωρίς λογότυπο ή άλλη παραποιήση της εικόνας. (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ, αρκετοι χρεώνουν μετά με τις φωτογραφίες που θέλεις να πάρεις, αλλιώς στις δίνουν με watermark και άλλες ιστορίες)

Τα 2 εκτυπωμένα άλμπουμ αφαιρεσε τα απο την προσφορά που θέλεις να λάβεις. Μπορείς να τα βγάλεις και σε δευτερο χρόνο ή να βρεις κάποιον άλλον επαγγελματία για τα άλμπουμ. Εκει οι τιμές κυμαινονται πολύ διαφορετικά , καθώς και οι προσφορές που θα λάβεις.

Προτείνω να κάνεις αυτό που έκανα και εγω στην βαφτιση του παιδιού μου.

Φτιάχνεις ενα email, με αυτά που ζητάς ώς ελάχιστο , μαζί με  ημερομηνια-ώρα γάμου, περιοχή (Πάρος) . Μην αναφέρεις εκκλησάκι! 

Βάζεις στο BCC όλα τα email που θα βρεις στο Google απο επαγγελματίες φωτογραφους σε Αθήνα και στην Πάρο ή στα πέριξ και το στέλνεις!

Θα εκπλαγείς απο το ευρος τιμών προσφορών που θα λάβεις.

Αναλόγα τις απαντήσεις απο τον καθένα, θα κοιτάς και το portfolio που έχει διαθέσιμο.

Μπορει κάποιοι με μπιρι μπιρι να προσπαθούν να σε ψήσουν οτι είναι καλύτεροι κλπ, αλλά αυτοι συνήθως στοχευουν σε ψωνάρες που τους πιάνουν στο ψιλό.

Οι σωστοί επαγγελματίες, στέλνουν εγγράφως τις προσφορές τους και μετά τις συζητάτε. Ούτως ή αλλως σε αυτούς θα θες να καταλήξεις , για να μην σε κρεμάσουν και δεν έρθουν στο νησί τελικά.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι τιμές για Αθήνα είναι γύρω στο χιλιάρικο για απλή φωτογράφιση δίχως μεταφορές σε άλλο μέρος και φωτογραφίσεις σε δεξίωση προετοιμασίας κτλ. Για επαρχία δεν ξέρω. 

Πάντως το καλύτερο το έκανε ένας φίλος στην βάπτιση του παιδιού του, δεν κάλεσε κανένα συνεργείο, αγόρασε μία  φωτογραφική την έδωσε σε έναν φίλο και ανέλαβε αυτός να βγάλει μερικές φωτογραφίες, του έδωσε και ένα χρηματικό ποσόν στο τέλος. Βέβαια αυτοί δεν τρελαινοντουσαν για φωτογραφίες ποιότητες και άλλα λούσα και γκλαμουριες, βγήκανε μια χαρά οι φωτογραφίες. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...