Προς το περιεχόμενο

Samsung Galaxy Z Fold 4 Review


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άλλη μια χρονιά, άλλη μια κυκλοφορία για την κορυφαία σειρά αναδιπλούμενων της Samsung. Το Samsung Galaxy Z Fold 4 αποκαλύφθηκε και βρέθηκε στα χέρια μας πριν την κυκλοφορία του, προκειμένου να το δοκιμάσουμε και να αποτυπώσουμε τις εντυπώσεις που μας άφησε. Έχοντας -κατά τη γνώμη μας- βρει τη «μαγική» φόρμουλα από το Fold 2 ήδη, η Samsung είχε δύσκολο έργο κάνοντας το Fold 3 καλύτερο από τον προκάτοχό του και το Fold 4 βρίσκεται στην ίδια, διόλου αξιοζήλευτη, θέση. Καταφέρνει να ξεχωρίσει άλλη μια φορά;

Σχεδιασμός – Οθόνη

Οι φετινές βελτιώσεις ξεκινούν από τις διαστάσεις, με το κινητό να έχει μέγεθος 155.1 x 130.1 x 6.3mm όταν είναι ανοιχτή η οθόνη και 155.1 x 67.1 x 15.8mm όταν είναι διπλωμένο. Από τα 159mm του Fold 2 πήγαμε στα 158mm του Fold 3 και φτάσαμε στα 155mm του Fold 4, το οποίο μειώνει αισθητά τον περιμετρικό όγκο της συσκευής και κυρίως, του μηχανισμού άρθρωσης που βρίσκεται στα αριστερά. Πλέον, δεν εξέχει τόσο κι είναι πιο επίπεδος από ποτέ, κάνοντας και πιο άνετο το κράτημα με ένα χέρι όταν η συσκευή είναι διπλωμένη. Παρομοίως, το βάρος της συσκευής έχει μειωθεί στα 263 γραμμάρια, μειωμένο κατά 8 γραμμάρια από τον προκάτοχό του.

image.jpeg.c0dfacf7a6eb90db6577bee15687154a.jpeg

image.jpeg.09976eb66b230f6483215ecf975d7f8e.jpeg

image.jpeg.09976eb66b230f6483215ecf975d7f8e.jpeg image.jpeg.28c7c2b9ca57d4c3b768ea30ecdc7b63.jpeg 

Η πίσω όψη της συσκευής διατηρεί παρόμοιο σχεδιασμό, έχοντας μια τριάδα καμερών σε κάθετη διάταξη στο επάνω αριστερά μέρος της συσκευής, μέσα σε ένα μικρό οβάλ εξόγκωμα. Το πλαίσιο της συσκευής αλλά και ο μηχανισμός άρθρωσης είναι κατασκευασμένα από ενισχυμένο αλουμίνιο, ενώ η πλάτη και η εξωτερική οθόνη προστατεύονται από Gorilla Glass Victus+. Επιπλέον, το κινητό προστατεύεται από νερό έχοντας πιστοποίηση IPX8, κάτι πολύ σημαντικό για μια τέτοια, ευαίσθητη συσκευή.

Έχοντας ξεδιπλώσει το Fold 4, στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε το πλήκτρο ενεργοποίησης ελαφρώς προς τα μέσα λόγω του ενσωματωμένου αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, ενώ πάνω από αυτό θα βρούμε τα πλήκτρα έντασης. Η αριστερή πλευρά είναι πεντακάθαρη φιλοξενώντας μόνο την είσοδο κάρτας SIM, κι έπειτα η κάτω πλευρά διαθέτει την είσοδο USB-C με ένα ηχείο δίπλα κι άλλο ένα ηχείο θα βρούμε στην επάνω πλευρά.

Πρόκειται για δύο πολύ δυνατά ηχεία με εξαιρετική ευκρίνεια ήχου, συνοδευόμενα από τεχνολογία Dolby Atmos όπως την είχαμε και σε προηγούμενα μοντέλα. Αφήνοντας τη συσκευή στο δωμάτιο να παίζει μουσική όσο κάναμε κάποια άλλη δουλειά, μας κάλυψε στο έπακρο όπως και σε κλήσεις, χωρίς αισθητή παραμόρφωση στις περισσότερες περιπτώσεις, έχοντας την ένταση στη μέγιστη τιμή.

image.jpeg.08405818a5c568d935e2c7d93702ece4.jpeg

Περνάμε στις οθόνες, αρχίζοντας με τη μικρότερη, εξωτερική. Έχει μέγεθος 6.2” και έχει λίγο μεγαλύτερο πλάτος έχοντας μειώσει τα περιθώρια, κάτι που κυρίως θα παρατηρήσουν όσοι έρχονται από Fold 2. Πλέον και με βάση τη νέα αναλογία, η εξωτερική οθόνη δεν μοιάζει κάτι διαφορετικό αλλά ως μια οθόνη ενός κανονικού smartphone. Υποστηρίζει ακόμα τεχνολογία Dynamic AMOLED 2X με ανάλυση FHD+ (2316x904) και διαθέτει δυναμικό ρυθμό ανανέωσης 48-120Hz. Ψηλά βρίσκεται η selfie κάμερα κεντραρισμένη. Η βασική διαφορά από το Fold 3 είναι η ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση εικόνας, ενώ η μέγιστη φωτεινότητα παραμένει στα 1000nits.

Στην εσωτερική οθόνη, οι αλλαγές είναι περισσότερες. Διατηρεί το μέγεθος των 7.6” και το πάνελ Dynamic AMOLED 2X, αλλά αυξάνει το εύρος ρυθμού ανανέωσης από 1Hz μέχρι 120Hz (προηγουμένως 10Hz-120Hz). Επίσης, η φωτεινότητα αυξάνεται στα 1000nits, η ανάλυση στα 2176x1812px και παραμένει η υποστήριξη S Pen. Η selfie κάμερα παραμένει κάτω από την οθόνη, όμως η εμπειρία είναι σαφώς ανώτερη από του Fold 3, καθώς εκεί που στα έντονα χρώματα παρατηρούνταν μερικά pixels πλέον είναι πολύ δυσκολότερο να πέσει το μάτι κάποιου στο σημείο αυτό χωρίς να το κάνει εσκεμμένα.

Σε γενικές γραμμές, η εμπειρία είναι ίδια, που σημαίνει κορυφαία. Πλούσια και ζωηρά χρώματα, πραγματικά μαύρα, μεγάλης έκτασης οθόνη που βολεύει για πάρα πολλά, από παρακολούθηση ταινιών έως παραγωγικότητα με παράλληλη χρήση εφαρμογών, φωτογράφιση και πολλά ακόμη. Το μοναδικό που ίσως δεν βολεύει πάντα, όμως δεν έχει εύκολο τρόπο να λυθεί, είναι η προβολή περιεχομένου από Netflix και άλλες εφαρμογές. Ο λόγος διάστασης της εσωτερικής οθόνης την κάνει τετραγωνισμένη κι έτσι περιεχόμενο σε διάσταση 16:9 έχει αισθητά μαύρα κενά επάνω και κάτω, προσφέροντας την επιλογή για zoom ώστε να γεμίσει η οθόνη αλλά προφανώς κόβοντας περιεχόμενο αριστερά και δεξιά. 

Σημαντική βελτίωση είδαμε και στο θέμα της τσάκισης όπου φέτος πολύ δύσκολα θα την εντοπίσετε με μια πρώτη ματιά. 

image.jpeg.d036e205ec17f1a41925645e644de926.jpeg

Στο κουτί βρίσκουμε τα απολύτως απαραίτητα (αν όχι λιγότερα), δηλαδή καλώδιο φόρτισης και εξωλκέα SIM, αφήνοντας άλλη μια φορά το S Pen απ’ έξω ως ξεχωριστό αξεσουάρ προς αγορά παρότι τα δύο μαζί είναι ένα τέλειο ζευγάρι. Επίσης, ίσως λόγω του ότι δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία, το σώμα της συσκευής δεν μπορεί να το φιλοξενήσει οπότε όποιος το κάνει, θα πρέπει να πάρει μαζί μια θήκη με χώρο αποθήκευσης για τη γραφίδα. Ας ελπίσουμε στο επόμενο μοντέλο να περιλαμβάνει τη γραφίδα αλλά και να ενσωματώνεται στη συσκευή για ευκολία, κάτι που η αλήθεια είναι περιμέναμε να γίνει φέτος.

Επιδόσεις – Μπαταρία

Το Galaxy Z Fold 4 έρχεται με 256GB, 512GB ή 1TB ROM, χωρίς δυνατότητα επέκτασης, και 12GB RAM DDR5 όπως και υποστήριξη 5G σε κάθε έκδοση. Διατίθεται επίσης σε τρία χρώματα: Phantom Black, Gray Green και Beige.

Το SoC που επιλέχθηκε φέτος είναι το Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (1x Cortex-X2 @ 3.2GHz, 3x Cortex-A710 @ 2.8GHz, 4x Cortex-A510 @ 2.0GHz, GPU: Adreno 730), το κορυφαίο της εταιρείας για την περίοδο και σε συνδυασμό με τα 12GB RAM πρόκειται πάλι για ένα smartphone σχεδιασμένο για βαριά δουλειά που θα αντέξει στο χρόνο, αποτελώντας τον κατάλληλο φίλο για έναν power user.

Δοκιμάσαμε κάποια benchmarks για να πάρουμε μια εικόνα των δυνατοτήτων του κινητού, προτού προχωρήσουμε στα σενάρια χρήσης. Το Geekbench 5 επέστρεψε 3833 στο multi-core test,, με τα νούμερα να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και αποδεικνύοντας την ισχύ του SoC και τη διαφορά του από οποιαδήποτε Exynos λύση.

image.jpeg.9bf7b6d86c09b54f9d0cf04e38320972.jpeg

Σε καθημερινή χρήση, οι βασικές εφαρμογές που ανοίγαμε περιείχαν social media, Spark, Teams, Slack, Google Docs/Sheets και παρόμοιες εφαρμογές, αλλά και Netflix, Disney+, Spotify μεταξύ άλλων. Περιττό να πούμε ότι διαχειρίστηκε όλα τα παραπάνω με χαρακτηριστική άνεση ακόμη κι όταν λειτουργούσαμε τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα (δύο στα δύο μισά της μεγάλης οθόνης, συν άλλη μια να αιωρείται από πάνω τους). Ένα κλασικό σενάριο ήταν το Spotify σε μικρό, αιωρούμενο παράθυρο, έχοντας Gmail ή Slack στη μια μεριά και Docs στην άλλη.

Δοκιμάσαμε επίσης κάποια παιχνίδια, αφιερώνοντας ώρες στα Call of Duty Mobile, PUBG Mobile, Pokemon Unite, Genshin Impact, Final Fantasy VII The First Soldier και Asphalt 9 Legends, τα οποία επίσης λειτούργησαν στο μέγιστο επίπεδο γραφικών και ρυθμού ανανέωσης που μπορούσε το καθένα, χωρίς να παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα ή κόλλημα. Ειδικά τα Genshin Impact και Final Fantasy VII The First Soldier, που είναι τα πιο βαριά από τα παραπάνω, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη να παίζουν τόσο καλά σε μεγάλη οθόνη.

Σειρά έχει η μπαταρία των 4400mAh, χωρίς αλλαγή από το Fold 3, αν και θα θέλαμε κάτι καλύτερο. Με έντονη χρήση της εσωτερικής οθόνης η μπαταρία κρατάει μετά βίας κάτι περισσότερο από ημέρα στην καλύτερη περίπτωση, ενώ κάνοντας χρήση κυρίως της εξωτερικής οθόνης φτάνει ακόμη και τις δύο ημέρες – όμως μιλάμε για ένα foldable, οπότε ιδανικά θα θέλαμε τέτοια απόδοση για την εσωτερική οθόνη. Υποστηρίζοντας 25W, η φόρτιση κάνει το 0%-50% σε περίπου μισή ώρα ενώ για το 100% χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα. Αντίστοιχα, η ασύρματη φόρτιση απαιτεί ακόμη και το διπλάσιο χρόνο, έχοντας όριο τα 10W. 

Software

Για το τέλος, το λογισμικό. Το Fold 4 έρχεται με Android 12 και One UI 4.0, από τα καλύτερα skin που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Προσφέρει μια καλή ισορροπία μεταξύ εξατομίκευσης και καθαρού Android, χωρίς να «πειράζει» πάρα πολλά άνευ λόγου και δίνοντας πολλές πληροφορίες εύκολα – όπως το πόσες εφαρμογές χρησιμοποιούν π.χ. το μικρόφωνο.

Οι ανέσεις που εκμεταλλεύεται αποκλειστικά το Fold 4 είναι το Flex Mode, που επιτρέπει σε εφαρμογές να λειτουργούν καλύτερα στην εξωτερική ή εσωτερική οθόνη, προσαρμόζοντας τη λειτουργία τους στα δεδομένα αυτά. Για παράδειγμα, έχοντας το YouTube στη μισή οθόνη και πλήκτρα χειρισμού στην άλλη μισή, ρυθμίζοντας το Netflix να παίζει στην εξωτερική ώστε το κινητό να διπλώσει σαν σταντ.

image.jpeg.64b85c2f0ec83d62a1a153c367694c5c.jpeg

Σε άλλες περιπτώσεις, κάποιες εφαρμογές είναι φτιαγμένες για να λειτουργούν διαφορετικά στην εσωτερική οθόνη, όπως το Outlook και η σουίτα του Office γενικότερα. Επίσης, το Facebook λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο, προβάλλοντας το μενού κατά ύψος της οθόνης αντί για οριζόντια. Υπάρχουν πολλά gestures που κάνουν εύκολο το multitasking, καθώς σέρνοντας δύο δάχτυλα στην οθόνη, για παράδειγμα, μπορούμε να μεταβούμε από μια εφαρμογή σε δύο που μοιράζονται την οθόνη.

Το S Pen προσφέρει επίσης μερικές ωραίες ευκολίες, όπως το μαρκάρισμα κειμένου σε μια εφαρμογή και αναγνώριση του είδους της (π.χ. διεύθυνση) για άνοιγμα σε άλλη εφαρμογή (π.χ. Maps). Η καλή ενσωμάτωση του S Pen είναι άλλος ένας λόγος που μας κάνει να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο δεν το συμπεριλαμβάνει στη συσκευασία η εταιρεία.

image.jpeg.c41f18b85863bbfe33cfce84f531b79d.jpeg

Κάμερα

Περνάμε στις κάμερες, όπου υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Για αρχή, η βασική wide κάμερα των 50MP (f/1.8, OIS) είναι σημαντική αναβάθμιση από τα 12MP των προηγούμενων Fold, και συνοδεύεται από μια ultra-wide 12MP (f/2.2) και έναν τηλεφακό 10MP (OIS, f/2.4) που επιτρέπει 3x οπτικό zoom. Η εξωτερική selfie είναι στα 10MP και η εσωτερική selfie κάτω από την οθόνη παραμένει στα 4MP.

Η βασική κάμερα έχει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι στον προκάτοχό της, με σαφώς καλύτερη λεπτομέρεια και συνολική ποιότητα, κάτι που αμέσως παρατηρήσαμε σε φωτεινό περιβάλλον. Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο και το βελτιωμένο zoom, που έχει διαφορά… μέρας-νύχτας στο αποτέλεσμα. Από 2x πήγαμε στο 3x οπτικό zoom, κι από 10x digital στο 30x. Μια φωτογραφία στο 10x έχει αισθητά ευκρινέστερη εικόνα και οι ευθείες γραμμές δεν χαλάνε, ενώ οι επιφάνειες δε δείχνουν τόσο «λασπωμένες».

Αντίστοιχα, οι νυχτερινές λήψεις είναι πάρα πολύ βελτιωμένες και πιο κοντά σε επιδόσεις ενός Galaxy S22. Φωτογραφίζοντας φωτεινές σημάνσεις, οι λεπτομέρειες δεν χαλούσαν λόγω του υπερβολικού φωτισμού και σε πιο ήπιες καταστάσεις (π.χ. φωτογραφία σε έναν δρόμο τη νύχτα) το αποτέλεσμα ήταν αρκετά φωτεινό με ανεπαίσθητο θόρυβο.

image.jpeg.1b564e999a8673c55493893a9d23d4d3.jpeg

image.jpeg.d13d04f4b2dc4b7f2cfc79df30fdb0fb.jpeg image.jpeg.9f63ac95859f75a520d0ae95b8d87ad8.jpeg

image.jpeg.6b9d27446a9cf9fb8a62ef883206fe54.jpeg

Η ultra-wide κάμερα, κατά τα άλλα, δεν έχει κάποια βελτίωση από το προηγούμενο μοντέλο. Έχει αισθητή διαφορά από τη βασική στο επίπεδο ποιότητας, χρώματος και στην απόδοση τη νύχτα, αλλά σε γενικές γραμμές εκτελεί τον σκοπό της – περιστασιακή χρήση για κάτι ιδιαίτερο που έχει έκταση, οπότε η κοντινή ανάλυση μιας τέτοιας φωτογραφίας ίσως δεν είναι απαραίτητη.

Μετά, το βίντεο. Η σταθεροποίηση κάνει καλά τη δουλειά της όταν τραβήξαμε βίντεο περπατώντας και όταν ήμασταν σταθεροί, το κούνημα του χεριού δεν γινόταν αισθητό σε κανένα βίντεο. Καταγράφοντας βίντεο με ανοιχτή την οθόνη, ήταν τόσο απολαυστικό να βλέπουμε τεράστια εικόνα στο viewfinder και να παρατηρούμε κάθε λεπτομέρεια, ενώ είχαμε και άπλετο χώρο για να ρυθμίσουμε το focus.

Μια άλλη χρήσιμη λειτουργία σε φωτογραφίες και βίντεο, είναι η χρήση της εξωτερικής οθόνης ως αντανάκλαση της εσωτερικής. Πρακτικά, επιτρέπει να τραβάμε τον εαυτό μας βλέποντας ακριβώς πως θα εμφανιστούμε στο πλάνο, χρησιμοποιώντας τις ισχυρότερες εξωτερικές κάμερες αντί για τις selfie. Έτσι, ακόμη και η δημιουργία vlog είναι πανεύκολη υπόθεση αφού βλέπουμε πάντοτε το πλάνο και χρησιμοποιώντας λειτουργίες όπως το auto framing που ακολουθεί το πρόσωπο αυτόματα, θα μπορούσε κανείς να το χρησιμοποιήσει ως κάμερα για τέτοιες δουλειές. Εννοείται πως, στις απλές selfies, η δυνατότητα αυτή είναι πάρα πολύ χρήσιμη αφού τελικά οι φωτογραφίες βγαίνουν με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

image.jpeg.825847e4d7364d2d6a660f9463e2998a.jpeg

Κι αυτό είναι ακόμη καλύτερο όταν δούμε την απόδοση της εσωτερικής κάμερας, αυτής κάτω από την οθόνη. Είναι θα λέγαμε ικανοποιητική αν  προορίζεται κυρίως σε βιντεοκλήσεις και με τον εξωτερικό φωτισμό να είναι επαρκής γιατί σε αντίθετη περίπτωση υπάρχουν μεγάλα θέματα. Η ποιότητα των selfies είναι ανεκτή αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τη χρησιμοποιήσετε γι'αυτό το σκοπό όταν έχετε στη διάθεσή σας ολόκληρο το βασικό σύστημα καμερών με πολύ πολύ καλύτερες επιδόσεις. Ε

ίναι κατανοητό πως πρόκειται για μια νέα υλοποίηση -το να έχουμε κάμερα κάτω από την οθόνη- και σίγουρα έχει δρόμο μέχρι να δούμε καλές κάμερες με τέτοιο τρόπο, όμως αυτή τη στιγμή η εσωτερική κάμερα φαίνεται σαν να μην ανήκει σε τέτοιο κινητό (ποιοτικά). Κατά τα άλλα, η εξωτερική selfie κάμερα είναι αξιοπρεπέστατη ακόμη και σε πορτρέτα, κάνοντας καλό θόλωμα και διαχωρισμό θέματος, ενώ ακόμη και σε συνθήκες μέτριου προς χαμηλού φωτισμού τα καταφέρνει αρκετά καλά τουλάχιστον για μια τυπική βιντεοκλήση. 

Συμπέρασμα

Το Samsung Galaxy Z Fold 4 είναι μια άψογη συσκευή και το καλύτερο foldable της αγοράς, με διαφορά. Από επιδόσεις έως σχεδιασμό, είναι δύσκολο να μην σαγηνεύσει όσους ψάχνουν αυτό που προσφέρει και κατ’ επέκταση, γνωρίζοντας τι συνεπάγεται αυτό σε εργονομία και όγκο μεταξύ άλλων. Μπορεί να διαχειριστεί πάρα πολλά παράλληλα και προσθέτοντας το S Pen η εμπειρία γίνεται ακόμη καλύτερη, προσφέροντας ένα πακέτο παραγωγικότητας και διασκέδασης που δε θα βρούμε σε άλλο κινητό.

Ωστόσο, ορισμένοι τομείς σίγουρα χρήζουν βελτίωσης. Για αρχή, το S Pen έχει όσα χρειάζεται για να μεγαλουργήσει σε επίπεδο λογισμικού αλλά ούτε περιλαμβάνεται, ούτε ενσωματώνεται στο σώμα της συσκευής. Επιπλέον, η μπαταρία θα μπορούσε να αντέχει λίγο περισσότερο ενώ η φόρτιση είναι βέβαιο πως έχει μείνει λίγο πίσω. Είναι σίγουρα το καλύτερο foldable της αγοράς για όποιον θέλει να κάνει την αρχή και να μπει στα «βαθιά», αλλά οι κάτοχοι προηγούμενων foldables της εταιρείας μάλλον δε θα βρουν ουσιαστικό λόγο αναβάθμισης. Ίσως πάντως ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει φτάσει στο τέλος της πορείας του και χρειάζονται πιο μεγάλες αλλαγές του χρόνου ειδικά στον τομέα του όγκου.


Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, zx1234r είπε

Μήπως στα αρνητικά να αναγραφόταν και η τιμή? 1600€ είναι πααααααρα πολλά λεφτά για κινητό, ακόμη και αν είναι foldable.

Πώς είναι πολλά λεφτά; Σε σχέση με τι; Υπάρχει άλλο foldable εκεί έξω που είναι φθηνότερο για να κάνεις την σύγκριση;

Είναι μία σχεδόν μοναδική συσκευή η οποία όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ πιο δύσκολο να παράγουν. Πώς ακριβώς θα μπορούσε να είναι πιο φθηνό; Μετά πας σε S22 Ultra τιμές που λογικό να είναι πιο ακριβό το fold.

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Πώς είναι πολλά λεφτά; Σε σχέση με τι; Υπάρχει άλλο foldable εκεί έξω που είναι φθηνότερο για να κάνεις την σύγκριση;

Είναι μία σχεδόν μοναδική συσκευή η οποία όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ πιο δύσκολο να παράγουν. Πώς ακριβώς θα μπορούσε να είναι πιο φθηνό; Μετά πας σε S22 Ultra τιμές που λογικό να είναι πιο ακριβό το fold.

Όλα τα κινητά είναι foldable. Αλλά μόνο μία φορά.

  • Like 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Πώς είναι πολλά λεφτά; Σε σχέση με τι; Υπάρχει άλλο foldable εκεί έξω που είναι φθηνότερο για να κάνεις την σύγκριση;

Είναι μία σχεδόν μοναδική συσκευή η οποία όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ πιο δύσκολο να παράγουν. Πώς ακριβώς θα μπορούσε να είναι πιο φθηνό; Μετά πας σε S22 Ultra τιμές που λογικό να είναι πιο ακριβό το fold.

Υπάρχει το mix fold 2 άσχετα αν δεν κυκλοφορεί επίσημα εκτός Κίνας...το έχουν παραγγείλει μάλιστα και Έλληνες και έχουν πει την άποψη τους δημόσια 

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε

Υπάρχει το mix fold 2 άσχετα αν δεν κυκλοφορεί επίσημα εκτός Κίνας...το έχουν παραγγείλει μάλιστα και Έλληνες και έχουν πει την άποψη τους δημόσια 

Ποιος δεν θέλει να δώσει 1400 ευρώ να μην έχει εγγύηση σε συσκευή που στην κυριολεξία διπλώνει και να έχει και miui από πάνω? ☠️

Επεξ/σία από kaliakman
  • Like 5
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε

Υπάρχει το mix fold 2 άσχετα αν δεν κυκλοφορεί επίσημα εκτός Κίνας...το έχουν παραγγείλει μάλιστα και Έλληνες και έχουν πει την άποψη τους δημόσια 

 

 

 

2 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Ποιος δεν θέλει να δώσει 1400 ευρώ να μην έχει εγγύηση σε συσκευή που στην κυριολεξία διπλώνει και να έχει και miui από πάνω? ☠️

Με πρόλαβε.

Όταν συγκρίνεις πράγματα πρέπει να είναι δεδομένο ότι μπορείς να τα αγοράσεις. Δεν έχει όλος ο κόσμος όρεξη να περιμένη την καμήλα να έρθει από τα βάθυ της ανατολής για να φέρει ένα Κινέζικο τηλέφωνο. Υπάρχει κάτι σαν το fold να μπορώ να πάω στο πλαίσιο να το πάρω;

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, zx1234r είπε

1600€ είναι πααααααρα πολλά λεφτά για κινητό, ακόμη και αν είναι foldable.

Για την ακρίβεια, η επίσημη αρχική τιμή του Fold 4 στην Ελλάδα ειναι τα 1900ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Ποιος δεν θέλει να δώσει 1400 ευρώ να μην έχει εγγύηση σε συσκευή που στην κυριολεξία διπλώνει και να έχει και miui από πάνω? ☠️

Εγώ είπα ότι απλά υπάρχει και ότι το έχουν αγοράσει και εκτός Κίνας ανάμεσα τους και Έλληνες όπως ένας στο my phone ο οποίος παραθέτει τις εντυπώσεις του...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι ότι 3 χρόνια τώρα που κοιτάζω συνέχεια reviews σε site και YouTube για να της πάρω ένα καλό κινητό ΠΟΤΕ δεν κοιτούσα τα benchmarks. Τώρα που τελικά της πήρα το Vivo X80 Pro,με αφορμή αυτό το review και το γεγονός ότι μου έχει μείνει η συνήθεια να κοιτάζω reviews κινητών είπα να δω τι φτουράει σε σύγκριση με αυτό. Το ξεπερνά στο πολυπύρηνο τέστ και χάνει στο μονοπύρηνο ενώ διαθέτει προηγούμενης γενιάς επεξεργαστή! Και το foldάκι κοστίζει σχεδόν τα διπλά λεφτά! Γειά σου ρε Vivo, τους ξεφτίλισες!

Screenshot_20220906-173509.jpeg

  • Like 1
  • Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, JonnyBoy είπε

Το ξεπερνά στο πολυπύρηνο τέστ και χάνει στο μονοπύρηνο ενώ διαθέτει προηγούμενης γενιάς επεξεργαστή! Και το foldάκι κοστίζει σχεδόν τα διπλά λεφτά! Γειά σου ρε Vivo, τους ξεφτίλισες!

Ε ναι γιατί προφανώς όλο το κόστος του fold 4 προέρχεται από τον νεώτερο επεξεργαστή...τι όχι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κινητό το έχω από 24/08.

Έν συγκρίσει με το προηγούμενο, έχει πολύ καλύτερες οθόνες, καλύτερη φωτογραφική και πολύ καλύτερη μπαταρία.

Εξακολουθεί να είναι αδιάβροχο, που ο ανταγωνισμός ΔΕΝ είναι.

 

Επίσης έχει επίπεδη οθόνη και όχι αυτό το μισοκυρτο που σου σπάει τα νεύρα και την οθόνη 😝

 

Αν έπαιρνε και την γραφίδα μέσα και δεν ήταν χωριστή, ώστε με την θήκη να γίνεται μπαούλο το κινητό, θα ήταν το ιδανικό για οτιδήποτε.

 

Αξίζει να αναβαθμίσεις αν έχεις το 3; 

Μάλλον οχι 

Παιδιά όποιος έχει πληρώνει, όποιος δεν, δεν ασχολείται.

 

Επεξ/σία από belray
  • Like 6
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, belray είπε

Παιδιά όποιος έχει πληρώνει, όποιος δεν, δεν ασχολείται

Εγώ που έχω για να πάρω , όχι ένα αλλά 10, διαλέγω να πάω παρακάτω. Ευχαριστώ πάντως.

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, belray είπε

 

Παιδιά όποιος έχει πληρώνει, όποιος δεν, δεν ασχολείται.

Δηλαδη εγω που εχω πρεπει να το αγορασω και να μη πω την γνωμη μου?

Ε ρε γεμισαμε νεοπλουτους (η τουλαχιστον ετσι νομιζουν οτι ειναι επειδη αγορασαν ακριβο τηλεφωνο)

  • Like 4
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...