Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dr_73 είπε

crop dslr , enthusiast level με pro level φακό

Αυτό το φοβερό και τρομερό, ενθούζιαστ λέβελ, σε τι επίπεδο ακριβώς αναφέρεται; 

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Αυτό το φοβερό και τρομερό, ενθούζιαστ λέβελ, σε τι επίπεδο ακριβώς αναφέρεται; 

Ευχαριστώ.

Χωρίς να είναι κάτι απόλυτο και απόλυτα σαφές, σε κάμερες που ζουν αρκετά και έχουν τη δυνατότητα να βάζεις άμεσα με εξειδικευμένα χειριστήρια όλες τις ρυθμίσεις στο χειροκίνητο , χωρίς πολλά πολλά μενού. 

Δημοσ.

Ωραίο θεματάκι άνοιξε ο TS, να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου και τι χρησιμοποιώ, επειδή ταξιδεύω πάρα πολύ συχνά.

Εχω μια έφηβη Olympus e520 m4/3 και μια επίσης έφηβη Nikon D90, με χιλιάδες κλικ αμφότερες, που παίρνω μαζί μου στα ταξίδια. Ενας δυο φακοί έκαστη, οι φορτιστές, δυο μνήμες, το φυσερό-βουρτσάκι-πανάκι σε θήκες neopren μέσα στη βαλίτσα και τέλος.

Δεν φοβάμαι μη χτυπηθούν, μη χαλάσουν, μη πιάσει βροχή, μη χαθεί καμιά αποσκευή στις αλλαγές των πτήσεων. Πλέον δεν τραβάω και τόσες φωτογραφίες πια, προσπαθώ να απολαμβάνω τα μέρη που πηγαίνω και αν μου αρέσει κάτι το φωτογραφίζω. Αρκετές φορές δεν φορτίζονται δεύτερη φορά οι μπαταρίες τους, ή δεν γεμίζουν οι πρώτες μνήμες.

Αν κάτι πάει στραβά και χαλάσει κάποια, τότε θα αγοραστεί άλλη όμοια για την ίδια δουλειά και θα κρατηθεί για ανταλλακτικά ή θα πάει στην ανακύκλωση. Από το MPB που αναφέρθηκε πιο πάνω έχω αγοράσει κάμποσες φορές φακούς κυρίως, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο καθένας όπως βολεύεται και η δουλειά μας να γίνεται.

Η Nikon D7100 παραμένει στην ασφάλεια του σπιτιού.

• Like 1
Δημοσ.

Να πω μερικά ακόμα πράγματα που ίσως βοηθήσουν στο να επιλέξω.

Τα ταξίδια που κάνω είναι συνήθως πολυήμερα(άνω των 2 εβδομάδων) εκτός Ευρώπης και πάντα αν το επιτρέπει η χώρα έχω μαζί μου το drone και κουβαλάω σακίδιο για τα ρούχα μου κλπ. Θα τύχει σίγουρα να κάνω τουλάχιστον 1 μονοήμερη πεζοπορία μέσα στο διάστημα αυτό. 

Σίγουρα δεν θα μπω στην διαδικασία να καθίσω με τις ώρες για μια ιδανική λήψη κάτω από έναν καταρράκτη. Επίσης περισσότερο με ενδιαφέρει η φωτογράφιση τοπίων και σε δεύτερο μέρος πορτραίτων. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, highpriest είπε

Είσαι για Μ4/3 και δεν το ξέρεις. Πρόταση μου ο παρακάτω φοβερός συνδυασμός

https://www.mpb.com/en-eu/product/olympus-om-d-e-m1

https://www.mpb.com/en-eu/product/olympus-m-zuiko-12-45mm-f-4-pro

Pro σωμα και Pro φακός. Ακριβώς στο budget σου τα δύο μαζί. Και χωρίς να κάνεις συμβιβασμό ούτε στον φακό ούτε στο σώμα, όπως τους περισσότερους που αγοράζουν το σώμα στο άνω άκρο του budget τους και μετά πετάνε πάνω κάποιον σάπιο κιτ φακό επειδή δεν έχει μείνει φράγκο!

Ωραίος συνδυασμός. Από περιέργεια γιατί όχι τον  12-40 2.8 ;

https://www.mpb.com/en-eu/search?q=Olympus M.Zuiko Digital ED 12-40mm f%2F2.8 PRO

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, MadPax είπε

Ωραίο θεματάκι άνοιξε ο TS, να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου και τι χρησιμοποιώ, επειδή ταξιδεύω πάρα πολύ συχνά.

Εχω μια έφηβη Olympus e520 m4/3 και μια επίσης έφηβη Nikon D90, με χιλιάδες κλικ αμφότερες, που παίρνω μαζί μου στα ταξίδια. Ενας δυο φακοί έκαστη, οι φορτιστές, δυο μνήμες, το φυσερό-βουρτσάκι-πανάκι σε θήκες neopren μέσα στη βαλίτσα και τέλος.

Δεν φοβάμαι μη χτυπηθούν, μη χαλάσουν, μη πιάσει βροχή, μη χαθεί καμιά αποσκευή στις αλλαγές των πτήσεων. Πλέον δεν τραβάω και τόσες φωτογραφίες πια, προσπαθώ να απολαμβάνω τα μέρη που πηγαίνω και αν μου αρέσει κάτι το φωτογραφίζω. Αρκετές φορές δεν φορτίζονται δεύτερη φορά οι μπαταρίες τους, ή δεν γεμίζουν οι πρώτες μνήμες.

Αν κάτι πάει στραβά και χαλάσει κάποια, τότε θα αγοραστεί άλλη όμοια για την ίδια δουλειά και θα κρατηθεί για ανταλλακτικά ή θα πάει στην ανακύκλωση. Από το MPB που αναφέρθηκε πιο πάνω έχω αγοράσει κάμποσες φορές φακούς κυρίως, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο καθένας όπως βολεύεται και η δουλειά μας να γίνεται.

Η Nikon D7100 παραμένει στην ασφάλεια του σπιτιού.

Εμείς έχουμε έφηβες Camedia C - 5050 , e - 500 συν κάποιες άλλες . Μείναμε στο στάδιο της εφηβείας , αν και οι περισσότεροι ενηλικιώθηκαν με νέες τεχνολογίες . Εμείς μείναμε εκεί , στην εφηβεία ....... 

Φυσικά δεν πρόκειται να του προτείνω του ανθρώπου να βρεί καμιά Camedia C - 5050 ....... κι' αν το κάνει πρέπει να το κάνει πολύ συνειδητά . 

1 ώρα πριν, makis225 είπε

Να πω μερικά ακόμα πράγματα που ίσως βοηθήσουν στο να επιλέξω.

Τα ταξίδια που κάνω είναι συνήθως πολυήμερα(άνω των 2 εβδομάδων) εκτός Ευρώπης και πάντα αν το επιτρέπει η χώρα έχω μαζί μου το drone και κουβαλάω σακίδιο για τα ρούχα μου κλπ. Θα τύχει σίγουρα να κάνω τουλάχιστον 1 μονοήμερη πεζοπορία μέσα στο διάστημα αυτό. 

Σίγουρα δεν θα μπω στην διαδικασία να καθίσω με τις ώρες για μια ιδανική λήψη κάτω από έναν καταρράκτη. Επίσης περισσότερο με ενδιαφέρει η φωτογράφιση τοπίων και σε δεύτερο μέρος πορτραίτων. 

https://www.mpb.com/en-eu/product/olympus-pen-e-pl6 ....... 

βρες κι' έναν 14 - 42 κι' είσαι μιά χαρά για την δουλειά που θες . Αν βρείς και τον 12 - 50 ........ είσαι πολύ καλά . 

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να δεις και αυτό το πακέτό:

ΥΓ: Δεν έχω σχέση με την αγγελία.

Η κάμερα e-m5 ii είναι λίγο πιο νέα χρονολογικά (2015 vs e-m1 2013) αλλά σε δυνατότητες είναι και οι 2 νομίζω κοντά.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, highpriest είπε

Pro σωμα και Pro φακός. Ακριβώς στο budget σου τα δύο μαζί. Και χωρίς να κάνεις συμβιβασμό ούτε στον φακό ούτε στο σώμα, όπως τους περισσότερους που αγοράζουν το σώμα στο άνω άκρο του budget τους και μετά πετάνε πάνω κάποιον σάπιο κιτ φακό επειδή δεν έχει μείνει φράγκο!

και μετά εκφράζουν την απογοητευση τους για το σώμα :-) ανεβαζοντας μια αγγελία με τη γνωστή περιγραφή!

Δημοσ.

φίλος τραβάει με μια νικον 3300 + νικον 105 2.8 .

Βλέπεις εικόνες ,κλαίς και μετα ρωτάς "εχει καλή αποδοση η 3300 στις νυχτερινες λήψεις ;" .

Είναι ανίκητη η ανοησία.

Δε το λεω για το φίλο που ανοιξε το θεμα ,δε ξερει ο ανθρωπος και ρωταει .

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε

φίλος τραβάει με μια νικον 3300 + νικον 105 2.8 .

Βλέπεις εικόνες ,κλαίς και μετα ρωτάς "εχει καλή αποδοση η 3300 στις νυχτερινες λήψεις ;" .

Είναι ανίκητη η ανοησία.

Δε το λεω για το φίλο που ανοιξε το θεμα ,δε ξερει ο ανθρωπος και ρωταει .

Η D3300 παραμένει κορυφαία επιλογή και αξιοπρεπέστατη λύση για πολλά πράγματα . 

Δημοσ.

Συμφωνώ με τα παραπάνω και εννοείται πάντα τον πρώτο λόγο τον έχει ο φακός. Απλώς αρνούμαι να πιστέψω πως κάποιος δεν παίρνει καλά αποτελέσματα εξαιτίας ενός μέτριου κιτ φακού. Δηλαδή να είναι χειρότεροι οι σημερινοί κιτ από τους τυπικούς helios 58mm που κυκλοφορούν κατά κόρον και προφανώς παράγουν πολύ τίμια αποτελέσματα ; Απορία είναι αυτή δεν έχω τεχνικές γνώσεις πάνω στους φακούς.

Πιστεύω πως είναι συνδυασμός 1) ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια της λήψης, 2) μη αποτελεσματικής αξιοποίησης της κατεύθυνσης του φωτός και 3) για τις βραδινές λήψεις αυτό το φαινόμενο που έχει εμφανιστεί λόγω κινητών να θέλει αρκετός κόσμος να είναι υπερβολικά φωτεινές.                                                                                                                                                  

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pifilos είπε

Συμφωνώ με τα παραπάνω και εννοείται πάντα τον πρώτο λόγο τον έχει ο φακός. Απλώς αρνούμαι να πιστέψω πως κάποιος δεν παίρνει καλά αποτελέσματα εξαιτίας ενός μέτριου κιτ φακού. Δηλαδή να είναι χειρότεροι οι σημερινοί κιτ από τους τυπικούς helios 58mm που κυκλοφορούν κατά κόρον και προφανώς παράγουν πολύ τίμια αποτελέσματα ; Απορία είναι αυτή δεν έχω τεχνικές γνώσεις πάνω στους φακούς.

Πιστεύω πως είναι συνδυασμός 1) ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια της λήψης, 2) μη αποτελεσματικής αξιοποίησης της κατεύθυνσης του φωτός και 3) για τις βραδινές λήψεις αυτό το φαινόμενο που έχει εμφανιστεί λόγω κινητών να θέλει αρκετός κόσμος να είναι υπερβολικά φωτεινές.                                                                                                                                                  

Ανοίγεις μεγάλη πληγή ........ το ότι δεν παίρνει κάποιος μία καλή λήψη ( ισχύει ) σημαίνει πολλά πράγματα . 

Κυρίως έχει να κάνει με γεγονός ότι πολύς κόσμος φαντάζεται ότι μία καλή λήψη έχει να κάνει απλά με το μέσον και τίποτε άλλο . Γι' αυτό πολλοί ρωτάνε ποιά είναι μία " καλή " μηχανή . Άρα αυτή θα είναι καλή και φυσικά όλες οι άλλες κακές .

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, pifilos είπε

αν ειχες μια ε mount sony θα σου στελνα δωρεαν τον 28-70 κιτ (370) που δινει με την α7ιι με τη προυποθεση να βγαλεις μια ικανοποιητικη φωτογραφία στα 50 μμ .

καπακια να βγαλεις μια με το 50 μμ -> 200 ε.

Μετα θα ανοιξεις μονος σου νημα εδω στο φορουμ :-)

για τον pan-cake Που δινει στις κροπ δε μπαινω καν στη διαδικασια να πω τα ιδια. Ειναι οτι πρεπει για σταθεροποιηση τραπεζιου που κουνιεται !!

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε

αν ειχες μια ε mount sony θα σου στελνα δωρεαν τον 28-70 κιτ (370) που δινει με την α7ιι με τη προυποθεση να βγαλεις μια ικανοποιητικη φωτογραφία στα 50 μμ .

καπακια να βγαλεις μια με το 50 μμ -> 200 ε.

Μετα θα ανοιξεις μονος σου νημα εδω στο φορουμ :-)

για τον pan-cake Που δινει στις κροπ δε μπαινω καν στη διαδικασια να πω τα ιδια. Ειναι οτι πρεπει για σταθεροποιηση τραπεζιου που κουνιεται !!

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει περισσότερα μπινελίκια για φακό από αυτόν χαχα (28-70). Ωστόσο θα επικαλεστώ το site που παραθέτει συχνά πυκνά ο @Dr_73  γιατί παρόλα αυτά έχει αρκετές ωραίες από αυτόν τον φακό. Τώρα αν είναι στα 50mm δεν το ξέρω, φαντάζομαι όλο και κάποια θα είναι. Σίγουρα δεν είναι σα φακός στο επίπεδο ενός G, GM αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για να δημιουργήσει κάποιος. Κατασκευαστικά βέβαια σε μαγαζί που τον έπιασα μου θύμισε πάρα πολύ τον επίσης απαράδεκτο κατασκευαστικά (αλλά για μένα μια χαρά οπτικά) 18-55mm που έδινε στις παλιές crop DSLR τύπου α230. 

https://www.juzaphoto.com/statistiche.php?l=en&m=ricerca&r2=1452620&show=1

Δημοσ.

κατασκευαστικα ηταν κακος ο παλιος σονυ κιτ ,οπτικα ομως αξιοπρεπεστατος !

Για τον 28-70 θα σου πω το εξης, ειναι ο μονος φακός που εχω χρησιμοποιησει ως τωρα οπου με manual focus +peaking ,εδειχνε εστιασμενο απο το 1 μετρο εως τα 200 μετρα ,ολα με κοκκινο peaking .

Εννοειται οτι αν τραβηξεις εκεινη τη στιγμη ,ψαχνεις ολοκληρο το καδρο για να βρεις που εστιασε και πολλες φορες δεν εστιαζε πουθενα...

Είναι φακός κινητού ,βγαζεις ωραιο καδρο αλλα μη τολμησεις να κανεις ενα ζουμ-κροπ.

Μακρυα απο αυτα τα σκατα και δε καταλαβαινω με τη μουρη τον πουλανε σκετο 300+ ε ή πακετο με τις α7.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...