Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό με την αυτονομία όταν κόβεται το ρεύμα μπορείς να το αναλύσεις λίγο; Τι έξτρα εξοπλισμό έβαλε για να το πετύχεις;

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 ώρες πριν, teodor_ch είπε

(Το αμάξι έχει πάρει και άλλες kWh αλλά δεν τις μετρούσα)

Η μπαταρία έχει 5% απώλειες σε ενέργεια.

Σε 1 έτος έχω όφελος 1340*0,08 (οι ρυθμιζόμενες) = €107 και είναι BYD 5.12kWh που κοστίζουν περίπου €4.000. Αν δεν πλήρωνε ο Μητσοτάκης δεν θα τις έβαζα ;)

Bonus η αυτονομία όταν κόβεται το ρεύμα.

(βέβαια τώρα έχω max 65kWh απο το Ioniq)

image.png.0b76ca06d920d102586e69b698c0e93b.png

Το Ioniq εγχέει κιόλας πίσω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2083690525_.png.4409065c066dcd79d6d321792c77444f.png

Λογαριασμός Φεβ2025. Νέα "καινοτομία" ΔΕΗ. Υπολογίζει τις ΥΚΩ ανά μήνα. Στην τετραμηνία δεν έχω ξεπεράσει τις 1.600 kWh. Ωστόσο οι φωστήρες αποφάσισαν να υπολογίζουν την υπέρβαση των ΥΚΩ ανά μήνα. Έστειλα στην ΡΑΕ και περιμένω την ετυμηγορία.

Επεξ/σία από DimitrPa
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mechpanos είπε

Το Ioniq εγχέει κιόλας πίσω; 

έχει V2L μέχρι 3600W αν θυμάμαι καλά

έχω πρίζα στον πίνακα με μεταγωγική ασφάλεια αν αδειάσει το ΦΒ να κουμπώσω και να τροφοδοτήσω μία φάση του σπιτιού που έχω τα απαραίτητα (ψυγεία κλπ)

2 ώρες πριν, DimitrPa είπε

2083690525_.png.4409065c066dcd79d6d321792c77444f.png

Λογαριασμός Φεβ2025. Νέα "καινοτομία" ΔΕΗ. Υπολογίζει τις ΥΚΩ ανά μήνα. Στην τετραμηνία δεν έχω ξεπεράσει τις 1.600 kWh. Ωστόσο οι φωστήρες αποφάσισαν να υπολογίζουν την υπέρβαση των ΥΚΩ ανά μήνα. Έστειλα στην ΡΑΕ και περιμένω την ετυμηγορία.

δεν καταλαβαίνω

βγήκε λογαριασμός για πόσες μέρες?

και πώς ξέρουν ανα μήνα πόσες έκαψες? 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, teodor_ch είπε

δεν καταλαβαίνω

βγήκε λογαριασμός για πόσες μέρες?

και πώς ξέρουν ανα μήνα πόσες έκαψες? 

Έχω νετ μετερινγκ με έξυπνο μετρητή. Τους στέλνει ο ΔΕΔΔΗΕ τηλεμετρήσεις κάθε μήνα. Ο λογαριασμός είναι για 29 ημέρες. Ενώ για τους 4μήνες έχω < 1.600 kWh απορρόφηση κανονικού (ημερήσιου), το υπολόγισαν με αναγωγή σε 29 ημέρες. Δηλ. 1.600 kWh x (29/120) ημέρες =  387 kWh με 0,0069 €/kWh, 400 kWh x (29/120) ημέρες = 96 kWh με 0,050 €/kWh και οι υπόλοιπες με 0,085 €/kWh. Φωτεινοί παντογνώστες :-)

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DimitrPa είπε

Έχω νετ μετερινγκ με έξυπνο μετρητή. Τους στέλνει ο ΔΕΔΔΗΕ τηλεμετρήσεις κάθε μήνα. Ο λογαριασμός είναι για 29 ημέρες. Ενώ για τους 4μήνες έχω < 1.600 kWh απορρόφηση κανονικού (ημερήσιου), το υπολόγισαν με αναγωγή σε 29 ημέρες. Δηλ. 1.600 kWh x (29/120) ημέρες =  387 kWh με 0,0069 €/kWh, 400 kWh x (29/120) ημέρες = 96 kWh με 0,050 €/kWh και οι υπόλοιπες με 0,085 €/kWh. Φωτεινοί παντογνώστες :-)

τώρα κατάλαβα τι έκαναν

να σου πώ απο τη μία έχεις δίκιο αλλά απο την άλλη εάν ξεκινάει το τετράμηνο τώρα τί θα κάνουν? Θα σε χρεώνουν τις πρώτες 1600kwh χαμηλά και αν περάσεις την κλίματα τον 3ο/4ο μήνα θα σου τις χρεώσουν όλες με την ακριβότερη τιμή?

Και αν είναι να κάνεις ένσταση αυτή θα μπορείς να την κάνεις στο τέλος του τετραμήνου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, teodor_ch είπε

τώρα κατάλαβα τι έκαναν

να σου πώ απο τη μία έχεις δίκιο αλλά απο την άλλη εάν ξεκινάει το τετράμηνο τώρα τί θα κάνουν? Θα σε χρεώνουν τις πρώτες 1600kwh χαμηλά και αν περάσεις την κλίματα τον 3ο/4ο μήνα θα σου τις χρεώσουν όλες με την ακριβότερη τιμή?

Και αν είναι να κάνεις ένσταση αυτή θα μπορείς να την κάνεις στο τέλος του τετραμήνου.

Ναι αυτό ισχύει: Τετραμηνία. Οι ΥΚΩ είναι με νόμο του 2018, εάν δεν κάνω λάθος. Εάν ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει, μπορεί να τις κάνει και ανά δεκαήμερο ή και ανά ημέρα, αφού έχουν τώρα ονλινε τηλεμέτρηση. Το ποσό είναι αστείο και δεν έχω ποτέ ξεπεράσει τις 1.600 για τετραμηνία, με το νετ μετερινγκ, αλλά έχω μία "ευαισθησία" με τη ΔΕΗ που κάνει συνεχώς λάθη τιμολόγησης. Πρόσφατα αναγκάστηκα να τους στείλω πάλι στη ΡΑΕ, γιατί δεν μου έβγαζαν το greenpass. Ποιό greenpass, αφού η ΔΕΗ δεν έχει αποθήκευση και όταν έχει ήλιο και εμείς με τα Φ/Β δεν παίρνουμε ενέργεια από το δίκτυο. 1 Ευρώ το μήνα x 1 εκατομμύριο λογαριασμούς, ένα εκατομμύριο στα ταμεία της, γιατί? Και αφού με το greenpass εγγυώνται παροχή μόνο από ΑΠΕ, γιατί χρεώνουν ΕΤΜΕΑΡ?

Επεξ/σία από DimitrPa
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, DimitrPa είπε

Ναι αυτό ισχύει: Τετραμηνία. Οι ΥΚΩ είναι με νόμο του 2018, εάν δεν κάνω λάθος. Εάν ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει, μπορεί να τις κάνει και ανά δεκαήμερο ή και ανά ημέρα, αφού έχουν τώρα ονλινε τηλεμέτρηση. 

Το λογικό είναι 1600/4μηνο να σπάσει ισόποσα σε μικρότερα διαστήματα. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, DimitrPa είπε

Και αφού με το greenpass εγγυώνται παροχή μόνο από ΑΠΕ, γιατί χρεώνουν ΕΤΜΕΑΡ?

Αυτό το χρεώνει το δίκτυο. Εσένα σου εγγυάται ότι για την ενέργεια που έρχεται σε εσένα, έχει αγοράσει τα αντίστοιχα πράσινα πιστοποιητικά (εγγυήσεις προέλευσης) και έτσι τεκμηριώνεται ότι η ενέργεια αυτή, είναι "εικονικά" πράσινη. Γιατι πραγματικά, ότι ενέργεια υπήρχε διαθέσιμη στον γενικό κουβά, σου ήρθε...αλλά από τον κουβά αυτό, τα πιστοποιητικά της πράσινης ενέργειας, τα πήρες εσύ...κάπως έτσι...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυτό που δείχνει η φωτογραφία δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα, εκτός αν έχει αλλάξει κάτι και δεν το έχω μάθει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...