Προς το περιεχόμενο

Βαρεθήκατε κι εσείς το gaming;


Federacion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Εδώ και αρκετό καιρό δεν μπορώ να βρω κάτι που πραγματικά να σκέφτομαι πως και πως να πάω να το παίξω. Παίζω σε PC και PS4, λογικά ότι κυκλοφορεί το έχω δοκιμάσει τουλάχιστον, παρόλαυτα από το Witcher 3 και μετά όλα μου φαίνονται μια αέναη επανάληψη.
Δεν περπάτησε και το VR gaming, ή δεν έχω το μπάτζετ να έχω κάτι καλό και χάνω εκεί πράγματα, αλλά πιστεύω πως η βιομηχανία απλά αρμέγει παρά δημιουργεί κάτι πρωτότυπο.

Προτάσεις, ιδέες ευπρόσδεκτες!

  • Like 19
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Νομίζω η indie σκηνή παραμένει ζωντανή και δημιουργική, σίγουρα πολύ περισσότερο από mainstream κυκλοφορίες που έχω σταματήσει να ασχολούμαι εδώ και πολύ καιρό. Επειδή τα μικρά παιχνίδια βασίζονται σε μια καλή ιδέα ή έστω μια καλή υλοποίηση, που συχνά είναι και το μόνο κίνητρο αγοράς, έχουν κάτι καινοτόμο να προσφέρουν. Δε θα βρεις το επόμενο Witcher 3, σε καμία περίπτωση, αλλά θα βρεις λόγο να ασχοληθείς με το gaming πιο εντατικά και να το χαρείς.

Δοκίμασε επίσης κάποιο είδος που δεν είχες ασχοληθεί στο παρελθόν. Βλέπω πχ αρκετά παιχνίδια management, όπως το Timberborn, ή και στρατηγικής, όπως τα Dune και Against the Storm, που δεν έβγαιναν παλιότερα. Αντίστοιχα, τα Metroidvania/ roguelike που έβγαιναν με το κιλό έχουν πέσει. Souls-like έχουν αρκετή κίνηση, αν και το κίνητρο είναι κυρίως αισθητικό παρά ανταγωνιστικό των Souls/ Tsusima/ Bloodborne κλπ. Puzzle, platforms κλπ καλά κρατούν. Από μεγαλύτερους τίτλους, τα RPG καλά κρατούν, με Baldur's Gate 3 και Pathfinder μπροστάρηδες, ενώ και οτιδήποτε TB(S) πάλι προσφέρει επιλογές.

Κορεσμός έρχεται σίγουρα, και όλοι λίγο πολύ κάνουμε ένα διάλειμμα. Προσωπικά βρίσκω ότι το gaming μου περιορίζει άλλες δραστηριότητες από τον ήδη περιορισμένο χρόνο μου, τις οποίες προτιμώ. Αυτό είναι άλλος λόγος να το περιορίσω, αλλά είναι και μια πραγματικότητα που την περνάμε όλοι μας.

  • Like 12
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου καιρό τώρα ήθελα να ανοίξω τέτοιο θέμα ή τουλάχιστον να το συζητήσω με δύο τρία άτομα.

Όπως το είπες μετά το witcher 3 και για μένα το χάος..άρχισα να σκέφτομαι ότι είναι ο χρόνος ο ελάχιστος που έχω καθημερινά ή ότι μεγαλώνω αλλά μετά ξανασκέφτηκα ότι πρόσφατα ξανατερματισα το witcher χωρίς να βαρεθώ γτ εκεί συνήθως εστιάζεται το πρόβλημα..άρα πιθανόν έχει να κάνει και με τα παιχνίδια που έχουν βγει από τότε..είναι ελάχιστα αυτά που έχω ευχαριστηθεί σε αριθμό!

π.χ. έβαλα πρόσφατα με ubi+ avatar και mirage τα παράτησα με τη μία δεν έχουν να Μ προσφέρουν κάτι..Ίσως λοιπόν θέλουμε διαφορετικου είδους games βλ. Alan wake ή ένα καλό rpg που επαναλαμβάνω δεν έχουμε δει από τότε!

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις βαρεθεί ίσως σημαίνει ότι έχεις βαρεθεί ένα συγκεκριμένο τύπο game. Εντάξει λογικό είναι κάποια στιγμή να υπάρχει κορεσμός. Μπορείς να δοκιμάσεις κάτι άλλο.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εχεις παιξει οτι καλο τιτλο κυκλοφορει, τοτε ξεκινα και τα indie πως προταθηκε ηδη.

Αν εχεις παιξει μονο τα ειδη που σου αρεσουν, τοτε επεκτεινε λιγο τους οριζοντες σου.

Κι εγω για πολυ καιρο επαιζα κυριως multiplayer γιατι νομιζα οτι με τα single player θα βαρεθω.

Αλλα τωρα που δοκιμασα ενα single player καταλαβα οτι λαθος "νομιζα".

Οποτε κανε τις δοκιμες σου και δες τι αλλο ισως σου αρεσει που το απερριπτες εως τωρα!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρόνια πολλά σε όλους. Το είχα παρατήσει το άθλημα και το ξαναπιασα τα τελευταία 2-3 χρόνια.Το witcher 3 το έπαιξα πριν εναμιση χρόνο και έπαθα πλάκα. Βέβαια αυτά τα χρόνια έχω παίξει πολλα παιχνίδια που έχουν βγει εδω και καιρό.Από αυτά που έχω παίξει τελευταία μου έχουν μείνει ως πιο καλά το Read Dead redemption 2 και το Horizon Forbidden dawn. Ιδίως το Horizon δεν το περίμενα τοσο καλό. Δεν ξέρω αν τα έχεις παίξει βέβαια.Πολύ καλά είναι και τα Plague Tale. Ίσως βέβαια να χρειάζεται να κάνεις κάποιο διάλειμα από το gaming γενικότερα για κάποιο διάστημα και να επανέλθεις μετά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω το αντίθετο.Οχι μόνο δεν το βαρέθηκα αλλά το ευχαριστιέμαι περισσότερο γιατί έχω πλέον πολύ περισσότερες επιλογές σε σχέση με χρόνια πριν   
Το μόνο που μου λείπει είναι ο χρόνος που είναι περιορισμένος,αλλά δεν μπορεις να τα έχεις όλα   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Παίζω γκέιμς από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από όταν ήμουν νήπιο, κοντά 33-34 χρόνια. Ανοίγω κονσόλες και Steam Deck και όχι απλά δεν βαριέμαι, αλλά δεν ξέρω τι να πρωτοπαίξω με το backlog που έχω πλέον.

Είναι η καλύτερη εποχή για να είναι κάποιος gamer και μιλάμε για μια από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών gaming-wise.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικως αλλαζετε genres δοκιμαστε και κατι διαφορετικο που πριν λεγατε οτι δεν σας κανει ποτε δεν ξερετε. Σιγουρα ο καθενας εχει τις αγαπες του αλλος rpg αλλος turn based αλλος linear αλλο racing αλλος fps αλλος online καθε ειδους εχω φιλο παιζει μονο fifa που εγω δεν το μπορω λεπτο. Οπως περναει καλα ο καθενας. Η διαφοροποιηση στα genres θα σπασει τι μονοτονια αργα η γρηγορα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πίστευα και πιστεύω πως η λύση θα ρθει από το VR. Έχω την εντύπωση ότι το πάνε ιδιαιτέρως αργά για εμπορικούς λόγους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 hours ago, Federacion said:

Παίζω σε PC και PS4, λογικά ότι κυκλοφορεί το έχω δοκιμάσει τουλάχιστον, παρόλαυτα από το Witcher 3 και μετά όλα μου φαίνονται μια αέναη επανάληψη.

Χρόνια Πολλά.

Και εγώ κάπως έτσι νιώθω μετά το Elden Ring.

Μόνο τα games της From Software με κάνουν να θέλω να κάτσω και να αφιερώσω πολλές ώρες. Με εξαίρεση το Armored Core γιατί ποτέ δεν ήμουν fan των mech και του συγκεκριμένου genre. 

Μετά έρχονται τα survival horror τα οποία έχουν έτσι και αλλιώς μικρή διάρκεια και δεν βγαίνουν και πολύ συχνά.

Από indy σκηνή μόνο το metroidvania genre μου προκαλεί ενδιαφέρον και εκεί όμως τα πραγματικά διαμάντια είναι πολύ λίγα. Axiom Verge, Hollow Knight, Blasphemous, Ori.

Και τέλος από Nintendo μεριά, πλέον μόνο η σειρά Metroid με ενδιαφέρει. Τα καινούργια open world Zelda δεν με τραβάνε και τα Mario βγαίνουν πολύ αραιά.

Ο πιο αναμενόμενος "τιτλος" του 2024 για μένα είναι το dlc του Elden Ring. Θα πάω για NG+ μαζί με το καινούργιο content και λογικά θα κλείσω 100+ ώρες. Όλα τα υπόλοιπα games που θα τύχει να πιάσω θα είναι μόνο για να χαμε να λέγαμε...

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι/ήμουν στην ίδια ΑΚΡΙΒΏΣ φάση με εσένα. Η χρονιές 2017-2019 ειδικά ήταν η χειρότερες και ό,τι έπαιζα (μετά το W3) μέχρι τότε το ένιωθα απλά αγγαρεία.

Θεωρώ δεν είναι ιδέα σου. Όντως τα ΑΑΑ πια αναπτύσσονται με το live service σκεπτικό και έχει τεράστια πτώση και το γράψιμο. Ανούσιες πλοκές, ψεύτικοι χαρακτήρες, κακοί διάλογοι, προχειρότητες.

Παρόλα αυτά και μετά από εκείνο το διάστημα, στην καραντίνα του 2020 έπιασα το RDR2 και θυμήθηκα γιατί αγαπάω το gaming. Όπως ακολούθησαν και κάποιοι άλλοι μετρημένοι στα δάχτυλα τίτλοι από τότε. Δεν το λέω σαν πρόταση, γιατί είμαι σίγουρος θα το έχεις παίξει. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν φταίς εσύ. Απλά πρέπει να αποδεχτείς ότι πραγματικά καλοί τίτλοι θα είναι λιγοστοί.

Οπότε συμβουλή μου, για να μην καείς τελείως και αποξενωθείς από το gaming. Κάνε ένα διάλειμμα και επέστρεψε για έναν τίτλο μόνο αν σε καίει πολύ να τον δοκιμάσεις. Άσε τα back log, άσε τα multi (το έχω δοκιμάσει και αυτό για μεγάλα διαστήματα. Οκ περνάς καλά αλλά δεν σου αφήνουν τίποτα μετά πέρα από κοινωνικές αναμνήσεις, και αυτό όχι πάντα), μην αγοράζεις ούτε ευκαιρίες αν δεν είσαι σίγουρος.

Δεκτή η πρόταση των παιδιών να δοκιμάσεις άλλα είδη, αλλά στην φάση που είσαι μπορεί να το δεις και αυτό σαν αγγαρεία και είναι κρίμα να "κλείσεις πόρτες".

Απλά θεωρώ έχουν ανέβει τα στάνταρ σου πια και είμαστε πολύ μεγάλοι/λίγος χρόνος για να τον ξοδεύουμε σε κακά παιχνίδια/ιστορίες.

Σόρρυ για το σεντόνι.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...