chrisxkar Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Η απάντηση σου είναι πρωτον πως ο κάθε ανθρωπος είναι διαφορετικός και πως ο καθένας έχει διαφορετικά θέλω από την ζωή του (το οποίο ισχύει μόνο στην περίπτωση που έχεις δώσει την ευκαιρία στο κάτι διαφορετικό).Άλλος θέλει να μένει στο κορφοβούνι με τους 100 κατοίκους γουστάρει να γνωρίζει και να κάνει παρέα με αυτούς τους ανθρώπους άλλος θέλει να μένει σε μεγάλη πόλη simple as that,άλλος θέλει να νοιώθει πως μένει στην μεγαλύτερη μεγαλούπολη που έχει δεί ποτέ του,άλλος θέλει να βρίσκεται στο κέντρο της τεχνολογίας,άλλος μπορεί να έχει στόχο να γίνει ο καλύτερος επαγγελματίας στον κλάδο του ( και αυτό κακά τα ψέματα στην Ελλάδα δεν γίνεται ). Μετά αν θες μπορείς να το πας πολλά επιπεδα επιπλέον και δεις χίλια δυο συνδιαστικα, μισθους θέλεις να είσαι κοντά στην χώρα σου?θέλεις να μένεις σε ζεστό κλίμα?σου αρέσει το μέρος που μένεις να έχει βαθιά ιστορία?να μπορείς να ταξιδέψεις εύκολα σκ σε άλλα μέρη/χώρες? Εχω κάνει αρκετά ταξίδια εντός και εκτός ευρώπης και απλά για εμένα είναι η ευρώπη είτε με τα προσωπικά μου θέλω είτε έχει να κάνει με δουλεία είτε με οργάνωση είτε με ελεύθερο χρόνο.Και σίγουρα δεν μου αρέσει η ελλάδα... οι πόλεις μας για τα γούστα μου είναι μαύρα χάλια (τριτοκοσμικές σε συγκρίση με πολλές ευρωπαικές πόλεις) δομημένες αίσχος γεμάτες με χρέπια πανάκριβες χωρίς να προσφέρουν τίποτα από υποδομές στους πολίτες και το κυριότερο πλήρης επαγγελματική αναξιοκρατία και μισθολογικός μεσαίωνας ( γιατί στην ελλάδα μόνο ο βασικός ανεβαίνει οι υπόλοιποι μισθοί και οι αμοιβές σέρνονται) και τέλος η νοοτροπία τίνει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο 10 1
Balrog Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 43 λεπτά πριν, chrisxkar είπε τέλος η νοοτροπία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο Αυτό το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό. Δεν ξέρω αν έφταιξε η οικονομική κρίση, η εισροή μεταναστών του '90 ή πιο πρόσφατες, η πασοκική περίοδος των παχέων αγελάδων, η γενικότερη αμορφωσιά, αλλά μου δίνεται η εντύπωση ότι έχει διαβρωθεί η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό. Έχω και χρόνια να ζήσω έξω για να κάνω σύγκριση, ίσως να είναι διεθνές το φαινόμενο. 3 1
chrisxkar Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Just now, Balrog said: Αυτό το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό. Δεν ξέρω αν έφταιξε η οικονομική κρίση, η εισροή μεταναστών του '90 ή πιο πρόσφατες, η πασοκική περίοδος των παχέων αγελάδων, η γενικότερη αμορφωσιά, αλλά μου δίνεται η εντύπωση ότι έχει διαβρωθεί η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό. Έχω και χρόνια να ζήσω έξω για να κάνω σύγκριση, ίσως να είναι διεθνές το φαινόμενο. όχι δεν είναι διεθνές υπάρχει και αλλού αλλά σε πολύ πολύ μικρότερο βαθμό.Αλλα μην το πιάσουμε γιατί θα παρεξηγηθεί πολύς κόσμος είτε με πολιτικές αποψεις είτε επειδή μπορεί να θίξουμε τον δημόσιο τομέα 6
IoannisSM Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Εγώ αναρωτιέμαι πώς αντέχουν οι Έλληνες στην Ελλάδα. 6 1
Balrog Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 10 λεπτά πριν, chrisxkar είπε όχι δεν είναι διεθνές Είναι σίγουρο αυτό; Γιατί εγώ θυμάμαι π.χ. στην Αγγλία πριν 20-25 χρόνια σου κρατούσαν την πόρτα ανοιχτή και ήταν όλο please και thank you, ενώ την τελευταία φορά που πήγα ταξίδι εκεί είχανε κοπεί μαχαίρι οι ευγένειες και μου την κλείνανε στα μούτρα. Σύμφωνα με φίλους που μένουν εκεί, σε αυτό έχει παίξει ρόλο ότι πάρα πολλοί ανατολικοευρωπαίοι μετανάστευσαν εκεί τα τελευταία χρόνια, Πολωνοί κυρίως, καθώς και Αλβανοί με ελληνικά διαβατήρια. Οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους καλοί και εργατικοί άνθρωποι, όμως έχουν άλλη νοοτροπία ασύμβατη με τους δυτικούς (και πιο κοντά σε μας τους ανατολίτες ή τους Πακιστανούς της Αγγλίας ενδεχομένως). Αυτή η διαφορά νοοτροπίας έκανε την πλάστιγγα να γείρει υπέρ του Brexit άλλωστε, ενισχύοντας τον παραδοσιακό ευρωσκεπτικισμό των Εγγλέζων. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Balrog είπε Είναι σίγουρο αυτό; Γιατί εγώ θυμάμαι π.χ. στην Αγγλία πριν 20-25 χρόνια σου κρατούσαν την πόρτα ανοιχτή και ήταν όλο please και thank you, ενώ την τελευταία φορά που πήγα ταξίδι εκεί είχανε κοπεί μαχαίρι οι ευγένειες και μου την κλείνανε στα μούτρα. Σύμφωνα με φίλους που μένουν εκεί, σε αυτό έχει παίξει ρόλο ότι πάρα πολλοί ανατολικοευρωπαίοι μετανάστευσαν εκεί τα τελευταία χρόνια, Πολωνοί κυρίως, καθώς και Αλβανοί με ελληνικά διαβατήρια. Οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους καλοί και εργατικοί άνθρωποι, όμως έχουν άλλη νοοτροπία ασύμβατη με τους δυτικούς (και πιο κοντά σε μας τους ανατολίτες ή τους Πακιστανούς της Αγγλίας ενδεχομένως). Αυτή η διαφορά νοοτροπίας έκανε την πλάστιγγα να γείρει υπέρ του Brexit άλλωστε, ενισχύοντας τον παραδοσιακό ευρωσκεπτικισμό των Εγγλέζων. τι δουλειά έκανες στην Αμερική? σαρεσε η ζωή στο νέο Χαμσάιρ? Γιατί αποφάσισες να γυρίσεις Ελλάδα? Το ξέρω πολλές ερωτήσεις αλλά μου άνοιξε το ενδιαφέρον τώρα 1 ώρα πριν, chrisxkar είπε Η απάντηση σου είναι πρωτον πως ο κάθε ανθρωπος είναι διαφορετικός και πως ο καθένας έχει διαφορετικά θέλω από την ζωή του (το οποίο ισχύει μόνο στην περίπτωση που έχεις δώσει την ευκαιρία στο κάτι διαφορετικό).Άλλος θέλει να μένει στο κορφοβούνι με τους 100 κατοίκους γουστάρει να γνωρίζει και να κάνει παρέα με αυτούς τους ανθρώπους άλλος θέλει να μένει σε μεγάλη πόλη simple as that,άλλος θέλει να νοιώθει πως μένει στην μεγαλύτερη μεγαλούπολη που έχει δεί ποτέ του,άλλος θέλει να βρίσκεται στο κέντρο της τεχνολογίας,άλλος μπορεί να έχει στόχο να γίνει ο καλύτερος επαγγελματίας στον κλάδο του ( και αυτό κακά τα ψέματα στην Ελλάδα δεν γίνεται ). Μετά αν θες μπορείς να το πας πολλά επιπεδα επιπλέον και δεις χίλια δυο συνδιαστικα, μισθους θέλεις να είσαι κοντά στην χώρα σου?θέλεις να μένεις σε ζεστό κλίμα?σου αρέσει το μέρος που μένεις να έχει βαθιά ιστορία?να μπορείς να ταξιδέψεις εύκολα σκ σε άλλα μέρη/χώρες? Εχω κάνει αρκετά ταξίδια εντός και εκτός ευρώπης και απλά για εμένα είναι η ευρώπη είτε με τα προσωπικά μου θέλω είτε έχει να κάνει με δουλεία είτε με οργάνωση είτε με ελεύθερο χρόνο.Και σίγουρα δεν μου αρέσει η ελλάδα... οι πόλεις μας για τα γούστα μου είναι μαύρα χάλια (τριτοκοσμικές σε συγκρίση με πολλές ευρωπαικές πόλεις) δομημένες αίσχος γεμάτες με χρέπια πανάκριβες χωρίς να προσφέρουν τίποτα από υποδομές στους πολίτες και το κυριότερο πλήρης επαγγελματική αναξιοκρατία και μισθολογικός μεσαίωνας ( γιατί στην ελλάδα μόνο ο βασικός ανεβαίνει οι υπόλοιποι μισθοί και οι αμοιβές σέρνονται) και τέλος η νοοτροπία τίνει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο Δηλαδή εγώ μετά τη σχολη τι να κάνω ? Να φύγω εξωτερικό απευθείας αποκλείεται γιατί με ένα πτυχίο μόνο χωρίς εμπειρία είναι δύσκολα, να δουλέψω σε αθηναϊκή εταιρεία με χάλια μισθό 2-3 χρόνια και να φύγω μετά λογικά, φαίνεται πιο ρεαλιστικό σενάριο Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2024 από Dim4653
chrisxkar Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 8 hours ago, Dim4653 said: τι δουλειά έκανες στην Αμερική? σαρεσε η ζωή στο νέο Χαμσάιρ? Γιατί αποφάσισες να γυρίσεις Ελλάδα? Το ξέρω πολλές ερωτήσεις αλλά μου άνοιξε το ενδιαφέρον τώρα Δηλαδή εγώ μετά τη σχολη τι να κάνω ? Να φύγω εξωτερικό απευθείας αποκλείεται γιατί με ένα πτυχίο μόνο χωρίς εμπειρία είναι δύσκολα, να δουλέψω σε αθηναϊκή εταιρεία με χάλια μισθό 2-3 χρόνια και να φύγω μετά λογικά, φαίνεται πιο ρεαλιστικό σενάριο Μπορείς να πας καπου με internship επίσης μπορείς να το συνδιάσεις αν έχεις την δυνατότητα με κάποιο μεταπτυχιακό και σε πολλές ευρωπαικές χώρες έχει προγράμματα που στηρίζουν ουσιαστικά τους φοιτητές με άδειες εργασία και αποκατάσταση ή κάποια πρακτική (πρακτική λίγο πιο ουσιαστική από εδώ που είσαι το παιδί για τους καφέδες και φωτοτυπίες) 1
Shinji ikari Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Άλλος ένας που σπούδασε τσάμπα και ψάχνεται να φύγει και θα μας βρίζει και μετά που δεν έχουμε να του δώσουμε παχυλό μισθό. Δεν ξέρω ποια Ελλάδα βλέπεις εσύ αλλά εγώ βλέπω πλήρη κοινωνική και εργασιακή κατάρρευση. Αλήθεια είναι αυτά αλλά παίζει και πολύ προπαγάνδα ανατολίτικη, δημόσια υγεία και παιδεία έχουν, τάξη και ασφάλεια επιπέδου βόρια Ευρώπης εκεί που δε ζουν οι "ξέρεις ποίοι". Η ζάχαρη έχει τη μισή τιμή από την Ελλάδα με μισθούς δεκαπλασιους (top 10 σε gdp per capita) κι αν δεν ξοδεύεις σε άχρηστα πράγματα, ξεχρωνεις μπαμ μπαμ. Να μπείς για δουλειά και πράσινη κάρτα, ξέχνα το, πρέπει να είσαι μεγάλος επιστήμονας και να σε έχουν ανάγκη. 17 hours ago, Arkin said: ρατσισμος Ειδικά ο ρατσισμός έχει παραγίνει, σε σκοτώνουν επειδή είσαι ασιάτης ή απλά επειδή έτσι ένοιωσαν. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 10 ώρες πριν, Dim4653 είπε τι δουλειά έκανες στην Αμερική? σαρεσε η ζωή στο νέο Χαμσάιρ? Γιατί αποφάσισες να γυρίσεις Ελλάδα? Το ξέρω πολλές ερωτήσεις αλλά μου άνοιξε το ενδιαφέρον τώρα Δηλαδή εγώ μετά τη σχολη τι να κάνω ? Να φύγω εξωτερικό απευθείας αποκλείεται γιατί με ένα πτυχίο μόνο χωρίς εμπειρία είναι δύσκολα, να δουλέψω σε αθηναϊκή εταιρεία με χάλια μισθό 2-3 χρόνια και να φύγω μετά λογικά, φαίνεται πιο ρεαλιστικό σενάριο δηλαδή άλλαξες γνώμη τώρα;Δεν φοβάσαι όλα αυτά που έγραψες στο πρώτο ποστ?Δεν πιστευεις ρεντιτ και ινσταγκραμ? Και ναι αν μπορείς να φύγεις εξωτερικό.Και δεν είναι μονο οι ΗΠΑ.Τόσες χώρες στην ΕΕ.Που δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για βίζες κλπ. 5
Black Demis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ανάλογα, αν έχεις σπουδάσει σωστά(και το τονίζω σωστά) έχει προσόντα, χρειάζονται τα προσόντα αυτά σε κάποις μεγάλες εταιρίες τότε όχι απλά ζεις party κάνεις, από την άλλη αν δεν έχεις τπτ ναι στην Ελλάδα είναι καλύτερα Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2024 από Black Demis
geoluc Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Φίλε μου ότι και να ακούς, ΜΗΝ πιστεύεις τίποτα. Από λόγια θα ακούς μόνο ψέματα. Η αλήθεια είναι στις ΠΡΑΞΕΙΣ!!! αν αράζει ο άλλος στις ΗΠΑ ή Γερμανία ή όπου είναι, και λέει αααα Ελλάδα καλύτερα ...ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ!!! Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει με βάση τι τον συμφέρει. Αν κάποιος θεωρεί καλύτερα την Ελλάδα, τότε γιατί ΔΕΝ έρχεται? Δεν έχει λεφτά για εισιτήριο??? Να πάει πρεσβεία, θα τον φέρουν. Αυτό που εννοούν είναι, αχ είναι καλύτερα Ελλάδα ΑΝ μπλα μπλα 2-3-103 προϋποθέσεις. Άρα μούφα. Αχ είναι καλύτερα στη Ζάμπια αν μπλα μπλα ήμουν εγώ αρχηγός της φυλής, ναι χαίρω πολύ. Μόνο στην πράξη τις επιλογές θα κρίνεις. Άσε τι λένε. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2024 από geoluc 3 1
archer100 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στο antiwork και γενικα στο reddit γραφουν αυτοι που εχουν καποιο προβλημα. Αμα μια επιχειρηση εχει 100 ατομα και οι 99 περνανε νορμαλ ενω ο ενας εχει προβλημα με τον μανατζερ, αυτος ο ενας θα γραψει στο antiwork και οι 99 δε θα γραψουν πουθενα. Αυτο πολλαπλασιασε το με τα εκατομμυρια των επιχειρησεων στην Αμερικη και εχεις ενα sub-reddit οπως το antiwork που ναι μεν κανει σωστα τη δουλεια του ως εργαλειο συζητησης και σχολιασμου προβληματων με τα αφεντικα αλλα σε καμια περιπτωση δεν εκφραζει το μεσο ορο. Το ιδιο και με ολα τα σαμπρεντιτ που εστιαζουν σε συγκεκριμενα προβληματα οπως ανεργια, αναζητηση εργασιας (recruitinghell), αστεγια, φτωχια, χρεη, κλπ Σε αυτα θα γραψει το 5-10% του πληθυσμου οι οποιοι εχουν καποιο προβλημα αλλα οι υπολοιποι δε θα γραψουν κατι. Επομενως το να δεις 10, 100, 1000 ποστ σε ενα σαμπρεντιτ σε βαθος χρονου, δε σημαινει τιποτε για την εικονα της χωρας. Το μονο σιγουρο ειναι πως ανειδικευτος Αμερικη θα περασεις πολυ πιο δυσκολα απο οτι Ευρωπη, λογω βιζας και αγριας οικονομιας, ενω η Ευρωπη ειναι πιο σοσιαλιστικη και δε θελεις βιζα. Αμα εχεις καλη καταρτιση ΗΠΑ εχει καλυτερες ευκαιριες. Επισης κατι αλλο που ειναι σιγουρο ειναι πως ΗΠΑ τα ωραρια ειναι πιο αγρια, οπως ανεφερες, και οι ημερες αδειας ετησιως λιγοτερες απο Ευρωπη. Οι μισθοι ομως ειναι πολυ καλυτεροι, οπως και τo housing Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2024 από archer100
merkon Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, Balrog said: Είναι σίγουρο αυτό; Γιατί εγώ θυμάμαι π.χ. στην Αγγλία πριν 20-25 χρόνια σου κρατούσαν την πόρτα ανοιχτή και ήταν όλο please και thank you, ενώ την τελευταία φορά που πήγα ταξίδι εκεί είχανε κοπεί μαχαίρι οι ευγένειες και μου την κλείνανε στα μούτρα. Σύμφωνα με φίλους που μένουν εκεί, σε αυτό έχει παίξει ρόλο ότι πάρα πολλοί ανατολικοευρωπαίοι μετανάστευσαν εκεί τα τελευταία χρόνια, Πολωνοί κυρίως, καθώς και Αλβανοί με ελληνικά διαβατήρια. Οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους καλοί και εργατικοί άνθρωποι, όμως έχουν άλλη νοοτροπία ασύμβατη με τους δυτικούς (και πιο κοντά σε μας τους ανατολίτες ή τους Πακιστανούς της Αγγλίας ενδεχομένως). Αυτή η διαφορά νοοτροπίας έκανε την πλάστιγγα να γείρει υπέρ του Brexit άλλωστε, ενισχύοντας τον παραδοσιακό ευρωσκεπτικισμό των Εγγλέζων. Μένω Αγγλία και όλο thank you και please είναι και να σου κρατάνε την πόρτα κλπ. Δεν έχω δει αυτό που λες εσύ προσωπικά, βέβαια δεν αμφιβάλω πως μπορεί να έτυχε και να έχει να κάνει και με την περιοχή που επισκέφθηκες. 13 hours ago, Dim4653 said: τι δουλειά έκανες στην Αμερική? σαρεσε η ζωή στο νέο Χαμσάιρ? Γιατί αποφάσισες να γυρίσεις Ελλάδα? Το ξέρω πολλές ερωτήσεις αλλά μου άνοιξε το ενδιαφέρον τώρα Δηλαδή εγώ μετά τη σχολη τι να κάνω ? Να φύγω εξωτερικό απευθείας αποκλείεται γιατί με ένα πτυχίο μόνο χωρίς εμπειρία είναι δύσκολα, να δουλέψω σε αθηναϊκή εταιρεία με χάλια μισθό 2-3 χρόνια και να φύγω μετά λογικά, φαίνεται πιο ρεαλιστικό σενάριο Θεωρώ ότι έχει να κάνει με το τι θες να καταφέρεις στην ζωή σου και τι προτεραιότητες έχεις θέσει. Μπορείς να μείνεις Ελλάδα και να παλεύεις 10 χρόνια για να πας σε ένα μισθό της ταξης των 1500 καθαρά ή να φύγεις εξωτερικό και να προσπαθήσεις όσο μπορείς καλύτερα όπου εκεί σίγουρα θα ανταμειφθεις. Αλλα για να μη παρεξηγηθώ, κανεις στο εξωτερικό δε σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, που σημαίνει πως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2024 από merkon 1 1
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) ->> καπου εδω σταματησα να διαβαζω. ελληνικο ονειρο. εδω εχουμε ηλιο εδω εχουμε φιλους εδω παμε παραλια....ειμαστε ανοιχτοκαρδοι ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ των γονεων, τα λεφτα απο ενοικια απο τα σπιτια που βρηκαμε ετοιμα. πως περναμε καλα? iphone, καφε καθε μερα και ποτο το σαββατο 21 hours ago, Dim4653 said: Επίσης ξέρουμε να διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά , οι σχέσεις των ανθρώπων εδώ είναι πιο αγνές, Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2024 από poulinos 6 1
BertaJourdan Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Οταν διαβαζω τετοια πραγματα με κανουνε να απορω> Ποσο μαυρο χρημα κυκλοοφορει ακομα στην ελλαδα? ποσες βαριες συνταξεις εχουμε ακομα απο τις οποιες ζει ολη οι οικογενεια, εγγονια κλπ. Γιατι αν εχεις μονο τον μισθο*** σου στην ελλαδα οχι απλα πεινας, αλλα κατι παραπανω. (εξαιρω βεβαια το δημοσιο, τους βλεπω και κατι συγγενεις μου. δυσκολα, αλλα τα καταφερνουνε ακομα) 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις