Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Instant_coffee

Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι επηρέαζει περισσότερο αρνητικά την απορρόφηση σιδήρου. Ως προς τον τρόπο παρασκευής δε βλέπω κάτι κακό.

Προσωπική μου άποψη είναι πως ο αρνητισμός που τον περιβάλλει έχει προκληθεί από το κάκιστης γεύσης ρόφημα που παρασκευάζουν τα περισσότερα καφέ που δεν πολύασχολούνται με τον φραπέ γιατί πλέον τον ζητάνε λίγοι... Τα περισσότερα μαγαζιά αν δεν επιμείνεις ρητά (σε φάση να πεις 4-5 φορές ότι θες πολύ ελαφρύ φραπέ) βάζουν 2 μεζούρες καφέ για ένα ποτήρι φραπέ. Οι 2 μεζούρες αντιστοιχούν σε 4 κουταλιές της σούπας, οπότε φυσικό και επόμενο το αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο πετρέλαιο στο χρώμα και να έχει μεγαλύτερη πίκρα από τη ίδια τη ζωή μας... Δεν σώζεται όσο νερό και να συμπληρώσεις....

Πλέον, ενώ τον προτιμώ από το freddo espresso που με ενοχλεί στο στομάχι, τον απολαμβάνω μόνο σπίτι... Τις περισσότερες φορές όταν πάρω απ' έξω φραπέ καταλήγω να τον πετάω αφού δεν πίνεται, για τους λόγους που είπα παραπάνω.

Επεξ/σία από Alchemist`
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ένας από τους καφέδες της μέρας είναι σχεδόν πάντα νες ή φραπέ. Γρήγορος, ωραίος και δυνατός. Σταθερή αξία!

  • Like 21
Δημοσ.
3 hours ago, PtolemaiosUltraChad said:

όλο αυτό ακούω

ότι είναι προϊόν χημικής επεξεργασίας από τα υπολείμματα των κόκκων καφέ

 

τι ισχύει ?

Ναι!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Alchemist` είπε

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Instant_coffee

Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι επηρέαζει περισσότερο αρνητικά την απορρόφηση σιδήρου. Ως προς τον τρόπο παρασκευής δε βλέπω κάτι κακό.

Προσωπική μου άποψη είναι πως ο αρνητισμός που τον περιβάλλει έχει προκληθεί από το κάκιστης γεύσης ρόφημα που παρασκευάζουν τα περισσότερα καφέ που δεν πολύασχολούνται με τον φραπέ γιατί πλέον τον ζητάνε λίγοι... Τα περισσότερα μαγαζιά αν δεν επιμείνεις ρητά (σε φάση να πεις 4-5 φορές ότι θες πολύ ελαφρύ φραπέ) βάζουν 2 μεζούρες καφέ για ένα ποτήρι φραπέ. Οι 2 μεζούρες αντιστοιχούν σε 4 κουταλιές της σούπας, οπότε φυσικό και επόμενο το αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο πετρέλαιο στο χρώμα και να έχει μεγαλύτερη πίκρα από τη ίδια τη ζωή μας... Δεν σώζεται όσο νερό και να συμπληρώσεις....

Πλέον, ενώ τον προτιμώ από το freddo espresso που με ενοχλεί στο στομάχι, τον απολαμβάνω μόνο σπίτι... Τις περισσότερες φορές όταν πάρω απ' έξω φραπέ καταλήγω να τον πετάω αφού δεν πίνεται, για τους λόγους που είπα παραπάνω.

Τυχερε, εγω οποτε ζηταω φραπε είναι νερο δηλαδη μπλουμ που λέγανε παλια!! :P

  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση οτι ο νεςκαφε δεν θεωρείται  καλός καφές, γιατί δεν φιλτράρεται.

Ελληνικός  φιλτράρεται  με το κατακάθι 

Γαλλικός  σε φιλτρο 

Εσπρέσο  το ίδιο 

  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Διαφορετική διαδικασία... 

Ψηνεται,Βράζεται και μετα αποξηραινεται

Αφρός από έλαια κ χτύπημα..μπορεί να είναι κ το bean χαμηλότερης ποιότητας  αλλά και η παραπανω διαδικασία να προκαλεί διαφορετικό αποτελεσμα 

Δημοσ.

Τον πίνω πολλά χρόνια, κανένα πρόβλημα, εκτός του ότι είναι ο πιο γευστικός βοηθάει επιπλέον και στον μεταβολισμό, θέλω γνώμες περί αυτού.

  • Like 1
  • Haha 5
Δημοσ.
6 ώρες πριν, salvador_ είπε

Έχω την εντύπωση οτι ο νεςκαφε δεν θεωρείται  καλός καφές, γιατί δεν φιλτράρεται.

Ελληνικός  φιλτράρεται  με το κατακάθι 

Γαλλικός  σε φιλτρο 

Εσπρέσο  το ίδιο 

ουτε αυτο ισχυει , συνηθως εχει λιγοτερη καφεινη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...