PtolemaiosUltraChad Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 όλο αυτό ακούω ότι είναι προϊόν χημικής επεξεργασίας από τα υπολείμματα των κόκκων καφέ τι ισχύει ?
andreaspA Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Οχι. Ο καφες που πινω ειναι φραπες , ληγμενος το 1992. Ανοιγεις την αλουμινοσακουλα και μυριζει το σπίτι! 2 1 1 9
Alchemist` Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Instant_coffee Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι επηρέαζει περισσότερο αρνητικά την απορρόφηση σιδήρου. Ως προς τον τρόπο παρασκευής δε βλέπω κάτι κακό. Προσωπική μου άποψη είναι πως ο αρνητισμός που τον περιβάλλει έχει προκληθεί από το κάκιστης γεύσης ρόφημα που παρασκευάζουν τα περισσότερα καφέ που δεν πολύασχολούνται με τον φραπέ γιατί πλέον τον ζητάνε λίγοι... Τα περισσότερα μαγαζιά αν δεν επιμείνεις ρητά (σε φάση να πεις 4-5 φορές ότι θες πολύ ελαφρύ φραπέ) βάζουν 2 μεζούρες καφέ για ένα ποτήρι φραπέ. Οι 2 μεζούρες αντιστοιχούν σε 4 κουταλιές της σούπας, οπότε φυσικό και επόμενο το αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο πετρέλαιο στο χρώμα και να έχει μεγαλύτερη πίκρα από τη ίδια τη ζωή μας... Δεν σώζεται όσο νερό και να συμπληρώσεις.... Πλέον, ενώ τον προτιμώ από το freddo espresso που με ενοχλεί στο στομάχι, τον απολαμβάνω μόνο σπίτι... Τις περισσότερες φορές όταν πάρω απ' έξω φραπέ καταλήγω να τον πετάω αφού δεν πίνεται, για τους λόγους που είπα παραπάνω. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2024 από Alchemist` 4 2
zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Ένας από τους καφέδες της μέρας είναι σχεδόν πάντα νες ή φραπέ. Γρήγορος, ωραίος και δυνατός. Σταθερή αξία! 21
Dinos1973 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 3 hours ago, PtolemaiosUltraChad said: όλο αυτό ακούω ότι είναι προϊόν χημικής επεξεργασίας από τα υπολείμματα των κόκκων καφέ τι ισχύει ? Ναι!
panosno1com Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 3 ώρες πριν, Alchemist` είπε https://en.m.wikipedia.org/wiki/Instant_coffee Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι επηρέαζει περισσότερο αρνητικά την απορρόφηση σιδήρου. Ως προς τον τρόπο παρασκευής δε βλέπω κάτι κακό. Προσωπική μου άποψη είναι πως ο αρνητισμός που τον περιβάλλει έχει προκληθεί από το κάκιστης γεύσης ρόφημα που παρασκευάζουν τα περισσότερα καφέ που δεν πολύασχολούνται με τον φραπέ γιατί πλέον τον ζητάνε λίγοι... Τα περισσότερα μαγαζιά αν δεν επιμείνεις ρητά (σε φάση να πεις 4-5 φορές ότι θες πολύ ελαφρύ φραπέ) βάζουν 2 μεζούρες καφέ για ένα ποτήρι φραπέ. Οι 2 μεζούρες αντιστοιχούν σε 4 κουταλιές της σούπας, οπότε φυσικό και επόμενο το αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο πετρέλαιο στο χρώμα και να έχει μεγαλύτερη πίκρα από τη ίδια τη ζωή μας... Δεν σώζεται όσο νερό και να συμπληρώσεις.... Πλέον, ενώ τον προτιμώ από το freddo espresso που με ενοχλεί στο στομάχι, τον απολαμβάνω μόνο σπίτι... Τις περισσότερες φορές όταν πάρω απ' έξω φραπέ καταλήγω να τον πετάω αφού δεν πίνεται, για τους λόγους που είπα παραπάνω. Τυχερε, εγω οποτε ζηταω φραπε είναι νερο δηλαδη μπλουμ που λέγανε παλια!! 1 1
smpt Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 και τις περισσότερες φορές είναι μόνο αφρός λόγο του πολύ νερού
kastorianos Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 3 ώρες πριν, smpt είπε και τις περισσότερες φορές είναι μόνο αφρός λόγο του πολύ νερού Λόγω τού πολύ χτυπήματος. 2
salvador_ Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Έχω την εντύπωση οτι ο νεςκαφε δεν θεωρείται καλός καφές, γιατί δεν φιλτράρεται. Ελληνικός φιλτράρεται με το κατακάθι Γαλλικός σε φιλτρο Εσπρέσο το ίδιο 1 2
kage Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Διαφορετική διαδικασία... Ψηνεται,Βράζεται και μετα αποξηραινεται Αφρός από έλαια κ χτύπημα..μπορεί να είναι κ το bean χαμηλότερης ποιότητας αλλά και η παραπανω διαδικασία να προκαλεί διαφορετικό αποτελεσμα
Mhdenistis Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Τον πίνω πολλά χρόνια, κανένα πρόβλημα, εκτός του ότι είναι ο πιο γευστικός βοηθάει επιπλέον και στον μεταβολισμό, θέλω γνώμες περί αυτού. 1 5
The_Judas Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 6 ώρες πριν, salvador_ είπε Έχω την εντύπωση οτι ο νεςκαφε δεν θεωρείται καλός καφές, γιατί δεν φιλτράρεται. Ελληνικός φιλτράρεται με το κατακάθι Γαλλικός σε φιλτρο Εσπρέσο το ίδιο ουτε αυτο ισχυει , συνηθως εχει λιγοτερη καφεινη.
Δημοφιλής ανάρτηση andreaspA Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 14 ώρες πριν, andreaspA είπε Οχι. Ο καφες που πινω ειναι φραπες , ληγμενος το 1992. Ανοιγεις την αλουμινοσακουλα και μυριζει το σπίτι! 1993 ! Λαθος το 1992. 3 1 27
Προτεινόμενες αναρτήσεις