Προς το περιεχόμενο

Αεροπορική εταιρία επιμένει να μπερδεύει γυναίκα 101 ετών με μωρό


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι 1922, τι 2022...

Μια γυναίκα ηλικίας 101 ετών έρχεται κατά διάστημα αντιμέτωπη με πληρώματα που περιμένουν να υποδεχτούν στην πτήση ένα βρέφος, εξαιτίας μιας αστοχίας στο σύστημα κρατήσεων της αεροπορικής εταιρίας.

Το πρόβλημα προκύπτει επειδή τα συστήματα της American Airlines φαίνεται πως δεν μπορούν να υπολογίσουν ότι η Πατρίσια, που δεν θέλησε να μοιραστεί το επίθετό της, γεννήθηκε το 1922 και όχι το 2022.

Ρεπόρτερ του BBC, που έτυχε να ταξιδεύει με την ίδια πτήση, στάθηκε μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού, το οποίο τόσο η επιβάτιδα όσο και το πλήρωμα καμπίνας αντιμετώπισαν με χαμόγελα.

"Είχε γούστο που νόμιζαν πως θα ήμουν μωρό παιδί, κι εγώ είμαι γριά γυναίκα!" δήλωσε η Πατρίσια.

Όπως, η υπεραιωνόβια γυναίκα θα ήθελε κάποια στιγμή αυτό το θέμα να διορθωθεί, καθώς στο παρελθόν της έχει δημιουργήσει προβλήματα. Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση το προσωπικό του αεροδρομίου δεν είχε μεταφορικό μέσο έτοιμο, ώστε να μετακινηθεί μέσα στον τερματικό σταθμό, καθώς περίμεναν πως θα υποδέχονταν ένα μωρό, που θα το έπαιρναν στα χέρια.

Το περιστατικό στο οποίο ήταν παρών ο δημοσιογράφος του BBC καταγράφηκε σε πτήση μεταξύ Σικάγο και Μαρκέτ, στο Μίσιγκαν. Η Πατρίσια ταξίδευε με την κόρη της, την Κρις.

"Η κόρη μου έκανε την κράτηση στο διαδίκτυο για το εισιτήριο και ο υπολογιστής στο αεροδρόμιο νόμισε πως γεννήθηκα το 2022 και όχι το 1922", εξήγησε. "Το ίδιο μου συνέβη και πέρυσι, πάλι παιδί περίμεναν και εμφανίστηκα εγώ".

Εντωμεταξύ, το εισιτήριο της Πατρίσια ήταν κλεισμένο, προφανώς, για ενήλικο.

Όπως φαίνεται, όμως, το σύστημα του αεροδρομίου δεν μπορεί να επεξεργαστεί μια ημερομηνία τόσο μακρινή στο παρελθόν, οπότε θεώρησε "λογικό" πως ήταν 100 χρόνια αργότερα.

Η Πατρίσια, συνταξιούχος νοσοκόμα, που ταξιδεύει αεροπορικώς κάθε χρόνο, για να επισκεφτεί συγγενείς και να ξεφύγει από τους κρύους χειμώνες, διευκρινίζει πως και στις δύο περιπτώσεις το προσωπικό της American Airlines ήταν ευγενικό και πρόθυμο, παρά το μπέρδεμα.

Η American Airlines δεν απάντησε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Η υπεραιωνόβια γυναίκα πάντως επιμένει πως τα θέματα με τους υπολογιστές δεν θα την αποτρέψουν από το να ταξιδεύει με αεροπλάνο και ανυπομονεί για την επόμενη πτήση της, το φθινόπωρο. Εντωμεταξύ, θα έχει κλείσει τα 102 κι ίσως, στο μεταξύ, οι υπολογιστές της αεροπορικής εταιρίας να μπορούν να διαχειριστούν την πραγματική της ηλικία.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νόμιζα το 2000 bug (milenium bug/problem) το είχαν λύσει από το 1999... 

δεν πειράζει, αφορμή να το μάθουν και οι νεότεροι σχεδιαστές βάσεων και προγραμματιστές για να μην έχουμε νέο το 2100

Επεξ/σία από keysmith
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, keysmith είπε

νόμιζα το 2000 bug (milenium bug/problem) το είχαν λύσει από το 1999... 

δεν πειράζει, αφορμή να το μάθουν και οι νεότεροι σχεδιαστές βάσεων και προγραμματιστές για να μην έχουμε νέο το 2100

Απλά τότε ήταν θέμα χωρητικότητας μνήμης και ήθελαν να κόψουν από όπου μπορούσαν. Πλέον δεν νομίζω ότι υφίσταται τέτοιο πρόβλημα όταν τα κινητά έχουν 8 και πάνω GB(!!!) μνήμη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, dreaming123 είπε

Δεν είναι λάθος.

Αφού έφτασε τα 100 μηδένισε το κοντέρ και ξεκινάει από την αρχή 1.

Οπότε δεν πληρώνει εισιτήριο;

Ακόμα και έτσι, εάν έχει κλείσει τα "2" πληρώνει παιδικό. Μισή τιμή!

  • Haha 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ο παππούς μου με είχε προειδοποιήσει για το ίδιο θέμα, κι ας μην είχε αεροπορική εταιρεία. 

Εξηγώ. Σύμφωνα με τους γονείς μου, όταν βαφτίστηκα και απέκτησα το ίδιο όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο με τον παππού μου (που με περνούσε 86 χρόνια), την ώρα που με είχε αγκαλιά μετά το μυστήριο του βαπτίσματος, μονολόγησε : φοβάμαι ότι αργότερα, το κράτος, θα σε μπερδεύει με εμένα. 

Αστεία - αστεία, πέρασαν χρόνια μέχρι το σπίτι του να φτάσει στην κατοχή μου, όπου, διαπίστωσα με έκπληξη ότι έπρεπε να πείσω την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ ότι δεν είμαι ο παππούς μου (μιας και στα τότε στοιχεία των λογαριασμών που εξέδιδαν και στα μητρώα τους) δεν συμπεριλαμβάνονταν αρ. ταυτότητας και ΑΦΜ.

Άρα, ναι μεν γελάω, θυμάμαι δε και αναρωτιέμαι πως πέρασαν ήδη πολλές δεκαετίες από τότε που είπε ο παππούς μου ότι προανάφερα μέχρι το σήμερα όπου ένας υπάλληλος (ή μια σειρά υπαλλήλων) με υπολογιστές, μητρώα, δεκάδες αρχεία στη διάθεσή τους, ... μπερδεύονται.

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που είναι ο lead developer? Αυτός ευθύνεται για την αναστάτωση της κυρίας, επειδή βαριοταν να βάλει το 1922 στο dropdown menu. Μαζικές απολύσεις τώρα για το τεχνικό τμημα...

Επεξ/σία από starflight
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...