NT1G Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 14 λεπτά πριν, oldnew είπε Πολυ πιθανόν ή τουλάχιστον βασικός στόχος του Τραμπ. Μόνο που εγώ πιστεύω οτι θα το καταφέρει. Ηδη ολα τα deal είναι λίγο ή περισσότερο υπέρ της Αμερικής. Έχουμε κάπου συγκεντρωμένα όλα αυτά τα deals για να διαβάσουμε; 3
Votritis Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου εγω ακομα δεν εχω καταλαβει , υπαρχει πραγματικά οικονομικο οφελος απο την αγορα ηλεκτρικού η απλα ειναι η μοδα να εχεις? 1
KostasKri Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 32 minutes ago, dtk-386 said: Το ποσοστό εγκλημάτων που διαπράττονται από μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα θέμα που συχνά προκαλεί συζητήσεις, αλλά τα επίσημα δεδομένα δείχνουν πως οι μετανάστες – και ιδιαίτερα οι παράτυποι μετανάστες – διαπράττουν εγκλήματα σε χαμηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με τους γεννημένους στις ΗΠΑ πολίτες. Σύμφωνα με μελέτες και στατιστικά: Μελέτη του Cato Institute (2020) έδειξε ότι οι μη πολίτες (δηλαδή μετανάστες χωρίς υπηκοότητα, νόμιμοι ή παράνομοι) έχουν χαμηλότερα ποσοστά σύλληψης για εγκλήματα σε σχέση με Αμερικανούς πολίτες στο Τέξας — μια πολιτεία που κρατά πολύ αναλυτικά δεδομένα για εγκληματικότητα και καθεστώς μετανάστη. Η ίδια μελέτη έδειξε ότι οι παράτυποι μετανάστες είχαν 50% χαμηλότερα ποσοστά εγκλημάτων σε σχέση με τους γεννημένους στις ΗΠΑ. Έκθεση του National Academy of Sciences (2015) κατέληξε πως η μετανάστευση έχει γενικά αρνητική ή ουδέτερη επίδραση στα ποσοστά εγκληματικότητας. Πιθανοί λόγοι: Οι μετανάστες συνήθως προσπαθούν να αποφύγουν επαφή με τις αρχές, γιατί μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την παραμονή τους στη χώρα. Επίσης, είναι συχνά πιο συγκεντρωμένοι σε εργασία και επιβίωση, παρά σε εγκληματική δραστηριότητα. Πολύ ωραία όλα αυτά μόνο που προσωπικά δεν αναφέρθηκα σε ποσοστά εγκληματικότητας σε σχέση με αυτούς που μένουν εκεί. Απλά ανέφερα ότι μαζί με αυτούς που φεύγουν, έχουν διώξει και αρκετούς εγκληματίες (για να μην σε πάω σε πιο extreme λογική του ότι όλοι είναι εγκληματίες δεδομένου ότι βρίσκονται παράνομα στην χώρα επομένως έχουν ήδη παραβεί τους νόμους του κράτους στο οποίο βρίσκονται). Επιπλέον, αρνητική ή ουδέτερη επίδραση στην εγκληματικότητα. Αν σου έλεγαν ότι μια επένδυση έχει ρίσκο να χάσεις λεφτά ή να μείνεις στα ίδια, έχει νόημα να την κάνεις; Και πέρα από την εγκληματικότητα που ακόμα και με τα δεδομένα που παρέθεσες, φαίνεται να έχει μικρές τουλάχιστον επιπτώσεις, μιλάμε και για μερικά δις δολλάρια που στοιχίζει στην Αμερική και κατ επέκταση στους πολίτες που πληρώνουν φόρους για να φέρουν τους μετανάστες στην χώρα και να τους περιθάλψουν με ότι αυτό συνεπάγεται. Συν η μαύρη εργασία που προφανώς θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι συνδράμοντας ελάχιστα στην οικονομία της χώρας.
AtiX Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 1 λεπτό πριν, NT1G είπε Έχουμε κάπου συγκεντρωμένα όλα αυτά τα deals για να διαβάσουμε; Απ’ ότι φαίνεται κανένας δασμός δεν θα μπει σε ισχύ μια και σήμερα παραδέχθηκε την ήττα του… τώρα που μύρισαν αίμα, όλοι οι υπόλοιποι θα ορμήσουν… 4 1
KostasKri Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 12 minutes ago, MikeKata said: Υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε ακόμα αυτόν τον "παπά"; US revokes nearly 1,700 student visas: Who are the targets? French scientist denied US entry after phone messages critical of Trump found Οι οπαδοί του Trumpα δεν μας έλεγαν ότι ήταν "freedom fighters" για την ελευθερία του λόγου; Το 1933 κάλεσε και ζητάει την προπαγάνδα του πίσω... Μέσα στο πρώτο άρθρο έχει επιχειρηματολογία με την λογική την οποία χρησιμοποίησαν. Στο πανεπιστήμιο πας για να σπουδάσεις και όχι για να προπαγανδίσεις(ανεξαρτήτως παρατάξεος). Εδώ κράζαμε ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΚΝΕ και ότι άλλες παρατάξεις υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά όταν γίνονται αλλού ξεχνάμε τα δικά μας. Επίσης μιλάμε για 1700 φοιτητές από τους πάνω από 1 εκατομύρριο foreign students στην Αμερική (0.17%). Και για τα 2 άρθρα πάντως, προσωπικά καταλαβαίνω ότι τα πάντα από πίσω έχουν και αλήθειες που δεν τις ξέρουμε. Το τι παίζει πίσω από αποφάσεις που παίρνουν δεν θα το μάθουμε ποτέ μάλλον. Για τους φοιτητές το δέχομαι ότι έγινε σαν γεγονός χωρίς να έχουμε όμως την όλη εικόνα και το backstory γιατί ο καθένας απλά θα γράψει ότι τον συμφέρει. Τώρα για τον επιστήμονα θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να υποστηρίξουμε ότι είναι fake news καθώς μιλάμε για μεμονωμένο περιστατικό. Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να του έκαναν έλεγχο το κινητό στο αεροδρόμιο για να δουν αν μιλάει άσχημα για τον Τραμπ και να το βρήκαν κιόλας. Για άλλη μια φορά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν λέω ότι είναι ψέματα, απλά μου αρέσει να κρατάω πάντα μια πισινή. 2 3
cpc464 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 11 minutes ago, AtiX said: Απ’ ότι φαίνεται κανένας δασμός δεν θα μπει σε ισχύ μια και σήμερα παραδέχθηκε την ήττα του… τώρα που μύρισαν αίμα, όλοι οι υπόλοιποι θα ορμήσουν… Και τί είπαμε οτι είναι; 1 3
ethereum Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 17 λεπτά πριν, Votritis είπε εγω ακομα δεν εχω καταλαβει , υπαρχει πραγματικά οικονομικο οφελος απο την αγορα ηλεκτρικού η απλα ειναι η μοδα να εχεις? και τα δυο μαζί 😁 όταν θα έχουν όλοι ηλεκτρικά τότε θα ξεκινήσει κάτι άλλο , ίσως τα ιπτάμενα αυτοκίνητα
cpc464 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 27 minutes ago, Votritis said: εγω ακομα δεν εχω καταλαβει , υπαρχει πραγματικά οικονομικο οφελος απο την αγορα ηλεκτρικού η απλα ειναι η μοδα να εχεις? Σε μερικά χρόνια μπορεί να αξίζει,τώρα είναι BETA φάση ακόμα,στην Αμερική παίρνεις ηλεκτρικό και σε 2 χρόνια έχει χάσει πάνω απο το 50% της αξίας,ακόμα και στο Ελλάντα, κοίταγα το Car.gr και είχε αρκετά τέσλα σε τιμή κάτω των 30.000,νομίζω ότι υπαρχει θέμα ακόμα με τις μπαταρίες.
Spyros7 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 13 minutes ago, KostasKri said: Μέσα στο πρώτο άρθρο έχει επιχειρηματολογία με την λογική την οποία χρησιμοποίησαν. Στο πανεπιστήμιο πας για να σπουδάσεις και όχι για να προπαγανδίσεις(ανεξαρτήτως παρατάξεος). Εδώ κράζαμε ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΚΝΕ και ότι άλλες παρατάξεις υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά όταν γίνονται αλλού ξεχνάμε τα δικά μας. Πες μας τώρα και κάτι για την ελευθερία του λόγου που ευαγγελίζεται ο Βανς να κάψουμε και τα τελευταία εγκεφαλικά κύτταρα που σωθήκανε από την "επιχειρηματολογία" σου 5 1
darkmatinee Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 53 minutes ago, oldnew said: Πολυ πιθανόν ή τουλάχιστον βασικός στόχος του Τραμπ. Μόνο που εγώ πιστεύω οτι θα το καταφέρει. Ηδη ολα τα deal είναι λίγο ή περισσότερο υπέρ της Αμερικής. Είναι στο δωμάτιο μαζί σου αυτή τη στιγμή αυτά τα deals; 11
oldnew Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 29 minutes ago, AtiX said: Απ’ ότι φαίνεται κανένας δασμός δεν θα μπει σε ισχύ μια και σήμερα παραδέχθηκε την ήττα του… τώρα που μύρισαν αίμα, όλοι οι υπόλοιποι θα ορμήσουν… Δεν έχεις παρει χαμπάρι, ουτε εσυ, ουτε πόλοι αλλοι εδω μεσα τι κάνει. Αμα διάβαζες το βιβλίο του θα καταλάβαινες καλύτερα. Πρώτα βαραει 100+% δασμούς (ενώ σκοπό έχει πχ να εφαρμόσει 20%), στο τέλος υποχωρεί, πανηγυρίζουν Κινα, εσυ και αλλοι πόλοι για το πόσο αποτυχημένη ηταν η πολιτική του, σκάνε βεγγαλικά απ τη χαρά τους, και είναι όλοι ευχαριστημένοι, ενώ αν εξαρχής έβαζε 20% δε θα το δεχόταν κανεις. Χαρακτήριστικο παράδειγμα οτι όλοι έχουν μείνει με την εντύπωση ότι υποχώρησε με την Ευρώπη, αναστολή λεει για 90 μέρες? Δε θυμάμαι ακριβώς και κάνεις δε θυμάται οτι οι πρώτοι δασμοί που έβαλε ισχύουν κανονικά οσο υπάρχει η αναστολή. Καθένας μπορεί να νομίζει οτι θέλει βαση του ποιο γουστάρει, δεν γουστάρεις τον Τραμπ και χαίρεσαι, η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που γράφω. Ξανα ψαξτα καλύτερα και θα δεις. Όλοι νομίζετε οτι είναι ηλιθιος, ενας άνθρωπός σούπερ επιτυχημένος. Το παίζει ηλιθιος γιατί κερδίζει. 1
KostasKri Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 6 minutes ago, Spyros7 said: Πες μας τώρα και κάτι για την ελευθερία του λόγου που ευαγγελίζεται ο Βανς να κάψουμε και τα τελευταία εγκεφαλικά κύτταρα που σωθήκανε από την "επιχειρηματολογία" σου Τουλάχιστον εγώ επιχειρηματολόγησα. Εσύ τι έκανες; Α ναι. Κλασικά πράγματα. Προσωπικές επιθέσεις αν δεν συμφωνούμε με την άποψη του άλλου γιατί κάθε άλλο άποψη πέρα από την δική μας είναι σκάρτη. 1 1 1
MikeKata Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 14 minutes ago, KostasKri said: Μέσα στο πρώτο άρθρο έχει επιχειρηματολογία με την λογική την οποία χρησιμοποίησαν Ήδη από την αρχή ξεκίνησες την απάντησή σου λάθος. Σου απάντησα πολύ συγκεκριμένα. Είπες επί λέξει: 1 hour ago, KostasKri said: Διώχνουν αυτούς που είναι παράνομα στην χώρα και μεταξύ τους πολλούς βιαστές, εγκληματίες μέχρι και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Πες μου ποιος φοιτητής από αυτούς ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη χώρα ή ήταν "βιαστής, εγκληματίας μεχρι και μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης". Κυριολεκτικά, κατάργησαν τη ΝΟΜΙΜΗ βίζα τους επειδή δεν τους άρεσαν οι απόψεις τους. Το γεγονός ότι εσύ συμφωνείς με αυτή τη "λογική", δεν κάνει αυτό που είπες σωστό. Το αντίθετο. 14 minutes ago, KostasKri said: Στο πανεπιστήμιο πας για να σπουδάσεις και όχι για να προπαγανδίσεις(ανεξαρτήτως παρατάξεος). Εδώ κράζαμε ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΚΝΕ και ότι άλλες παρατάξεις υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά όταν γίνονται αλλού ξεχνάμε τα δικά μας. Επίσης μιλάμε για 1700 φοιτητές από τους πάνω από 1 εκατομύρριο foreign students στην Αμερική (0.17%). Τα πανεπιστήμια είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών πολιτικών και κοινωνικών συζητήσεων. Αυτό το "στα πανεπιστήμια πάμε για να σπουδάσουμε" το ακούω έξω, συνήθως από κάτι κυρ-Παντελήδες που έχουν μια ιδιαίτερη αποστροφή για τα πανεπιστήμια και το ρόλο τους σε διάφορα πολιτικά δρώμενα, όπως π.χ η χούντα στην Ελλάδα, οι πρόσφατες διαδηλώσεις στη Σερβία κλπ. Δεν περίμενα να το ακούσω κι εδώ πέρα. Τα πανεπιστήμια δεν έχουν μόνο θετικές επιστήμες. Πώς ακριβώς νομίζεις ότι θα διδαχθείς π.χ πολιτική επιστήμη αν δεν έχεις πολιτικές και κοινωνικές συζητήσεις και διαφωνίες εντός του πανεπιστημίου; Μόνο διαβάζοντας ένα βιβλίο; 14 minutes ago, KostasKri said: Τώρα για τον επιστήμονα θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να υποστηρίξουμε ότι είναι fake news Ακολουθούμε την τακτική του πορτοκαλί, βλέπω. που αρνείται τα πάντα, ακόμα και αν του τα φέρουν μπροστά του. Fake news... Ναι, φυσικά. Για αυτό, για το γεγονός έκανε δήλωση και ο υπουργός ανώτατης εκπαίδευσης της Γαλλίας. Για αυτό δε βγήκε κανένας από την "άλλη πλευρά" να το αρνηθεί, μιας και θα ήταν πολύ εύκολο, αν δεν υπήρχε. Παράξενο θα πει κανείς, μιας και, συνήθως, είναι λαλίστατοι. Η μόνη δήλωση που έγινε ήταν μια γενικολογία από το CBP για το πώς γίνονται οι έλεγχοι. Για αυτό Γερμανία και Βρετανία ανανέωσαν τις ταξιδιωτικές οδηγίες για ΗΠΑ. https://www.reuters.com/world/europe/germany-updates-us-travel-advice-after-citizens-detained-2025-03-19/ https://www.reuters.com/world/uk/britain-beefs-up-travel-warnings-over-us-border-enforcement-2025-03-20/ 5 4
Spyros7 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 10 minutes ago, KostasKri said: Τουλάχιστον εγώ επιχειρηματολόγησα. Εσύ τι έκανες; Αυτό είναι η βάση του προβλήματος. Νομίζεις ότι επιχειρηματολόγησες.. 5 4 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις