polaki Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 3 hours ago, DrFreeman said: Μην παινεύεσαι για την καλή σου τύχη. Δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή και πως ανατρέπονται τα δεδομένα - ασχέτως αν εσύ τα είχες υπολογίσει καλά και δεν υπήρχε αμφιβολία για την ευζωία - τη δική σου και της οικογένειας σου. Πέραν αυτού, θεωρώ αυτονόητο πως είναι δείγμα πολιτισμού κάθε σοβαρής κοινωνίας η απλόχερη, γενναιόδωρη στήριξη της οικογένειας με κάθε είδους πόρους. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να ενθαρρύνονται να δημιουργούν οικογένειες και να μην φοβούνται την πιθανότητα να καταπέσουν σε ανέχεια, έχοντας και τον κάθε polaki να τους κάνει κήρυγμα καπιταλιστικών αρχών κουνώντας τους το δάχτυλο. Αυτή είναι η άποψη μου, όχι αυτή που περιγράφεις εσύ. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δε ζήτησα να δεχτείς τη δική μου ούτε και κούνησα το δάχτυλο σε κανέναν. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια επίθεση, δε σε ξέρω δε με ξέρεις, διάβασες κάτι δε συμφωνείς, γραψτο στα παπαρια σου και προχώρα παρακάτω. 2 hours ago, spectaculator said: Σκέφτεσαι αυτά που λες, ή τσαμπουνάς ότι να ναι; Ο τσίφτης που δεν έχει κανένα πιστοποιητικό δεν θα προσληφθεί από κανένα. Αν δεν έχει κάποια γνωριμία να του ανοίξει την πόρτα, πράγματι ο τσίφτης που λες δεν θα προσληφθεί με τίποτα. Αυτός που έχει πιστοποιητικά όταν προσληφθεί θα πρέπει να δείξει στην πράξη ότι το κατέχει. Αλλιως σε 3 μήνες γεια σας. Αλλά αυτός που δεν έχει να δείξει τίποτα και πουθενά, ότι και να ξέρει θα το ξέρει αυτός και η μάνα του…
DrFreeman Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 8 hours ago, polaki said: Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δε ζήτησα να δεχτείς τη δική μου ούτε και κούνησα το δάχτυλο σε κανέναν. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια επίθεση, δε σε ξέρω δε με ξέρεις, διάβασες κάτι δε συμφωνείς, γραψτο στα παπαρια σου και προχώρα παρακάτω. Οι επιλογές δεν είναι το παν. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν, με κυριότερο την τύχη. Όταν κάνεις τέτοιου τύπου επιθετικά και απόλυτα σχόλια με κυνισμό – και μάλιστα δημόσια – το λιγότερο που μπορείς να περιμένεις είναι μια απάντηση. Αν αυτό σε ενοχλεί, απλώς μην εκτίθεσαι σχολιάζοντας. Τόσο απλό.
gokuthelegend Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 13 ώρες πριν, spectaculator είπε Σκέφτεσαι αυτά που λες, ή τσαμπουνάς ότι να ναι; Ο τσίφτης που δεν έχει κανένα πιστοποιητικό δεν θα προσληφθεί από κανένα. Δηλαδή εσύ αν έχεις επιχείρηση και σου έρθει κάποιος που δεν ξέρει την τύφλα του από δουλειά αλλά έχει 10 πιστοποιητικά, θα τον προσλάβεις;
spectaculator Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 39 minutes ago, gokuthelegend said: Δηλαδή εσύ αν έχεις επιχείρηση και σου έρθει κάποιος που δεν ξέρει την τύφλα του από δουλειά αλλά έχει 10 πιστοποιητικά, θα τον προσλάβεις; Δεν είσαι σοβαρός! Θα πας να εργαστείς π.χ. σε νοσοκομείο χωρίς τεφτέρια αλλά θα τους πεις πως έχεις δει πως γίνεται στο udemy; Χωρίς επίσημη πιστοποίηση, όπως είπε ο φίλος μας παραπάνω, μόνο με γνωστό σου έχεις ελπίδα. Διαφορετικά hasta la vista...
polaki Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 3 hours ago, DrFreeman said: Οι επιλογές δεν είναι το παν. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν, με κυριότερο την τύχη. Όταν κάνεις τέτοιου τύπου επιθετικά και απόλυτα σχόλια με κυνισμό – και μάλιστα δημόσια – το λιγότερο που μπορείς να περιμένεις είναι μια απάντηση. Αν αυτό σε ενοχλεί, απλώς μην εκτίθεσαι σχολιάζοντας. Τόσο απλό. Εμενα δεν με ενοχλείς, η δική μου δημόσια τοποθέτηση μάλλον σε ενόχλησε εσένα και συνεχίζεις 3-4 σχόλια μετά να λες τα ίδια. Οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται λέει ο κόσμος. Από εκεί και πέρα για να απαντήσω στο τελευταίο, γιατί πραγματικά δεν έχει νόημα, είπα και προηγουμένως ότι ανεξαρτήτως σε τί φάση είναι κάποιος, με 7 παιδιά, 3 σκυλιά και 12 γάτες, αν δε βρει με μαγικό τρόπο χρόνο ενέργεια και χρήμα να επενδύσει στον αυτό του θα τον φάει η μαρμάγκα. Το αν είναι άτυχος στη ζωή, το αν έκανε λάθος επιλογές ή βάλε ότι κριτήριο θες εσύ εδώ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΑΡΜΑΓΚΑ. Οπότε εάν εσύ που έχεις μυγιαστεί ανήκεις στο οποιοδήποτε τέτοιο κοινό, προσπάθησε αν θες να βρεις τρόπο να βελτιώσεις τις πιθανότητες σου. Αν απλά θες να κλαίγεσαι επειδή είσαι άτυχος ή whatever, επιλογή σου είναι αλλά κανείς δε γουστάρει τους κλάψες. 17 hours ago, DrFreeman said: Πέραν αυτού, θεωρώ αυτονόητο πως είναι δείγμα πολιτισμού κάθε σοβαρής κοινωνίας η απλόχερη, γενναιόδωρη στήριξη της οικογένειας με κάθε είδους πόρους. Αυτό το είχα χάσει μάλλον, λοιπόν ΠΡΟΦΑΝΩΣ και έχεις δίκιο και προφανώς έτσι πρέπει να συμβαίνει. Δυστυχως όμως και στην Ελλάδα αλλά και στην Αγγλία που έχω εμπειρία από γνωστούς, τα επιδόματα αυτά από το κράτος συνήθως πάνε σε άτομα που τα εκμεταλλεύονται και έτσι σπαταλιούνται πόροι προς διάφορες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες-παράσιτα, αντί να στηριχθεί ένας τίμιος οικογενειάρχης και να έχει μέλλον η ζωή του και της οικογένειας του. Όλοι ξέρουμε τί συμβαίνει με αυτά, και δυστυχώς η πολιτεία δεν ασχολείται να τα στρώσει. Οπότε καταλήγουμε και πάλι στο ότι αν περιμένουμε βοήθεια απτο κράτος ζητώ που καήκαμε..
gokuthelegend Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, spectaculator είπε Δεν είσαι σοβαρός! Θα πας να εργαστείς π.χ. σε νοσοκομείο χωρίς τεφτέρια αλλά θα τους πεις πως έχεις δει πως γίνεται στο udemy; Χωρίς επίσημη πιστοποίηση, όπως είπε ο φίλος μας παραπάνω, μόνο με γνωστό σου έχεις ελπίδα. Διαφορετικά hasta la vista... Μάλλον έχουμε μπερδευτεί και άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος. Εγώ μιλάω για πιστοποιήσεις, δηλαδή να έχεις κάνει ένα σεμινάριο και να πάρεις ένα πιστοποιητικό παρακολουθησης, ότι παρακολούθησες το τάδε σεμινάριο διάρκειας Χ ωρών, ίσως να έλαβες μέρος και σε κάποιες εξετάσεις. Εσύ λες να έχει πάρει κάποιος πτυχίο. Σαφώς και κάποιος πρέπει να έχει βγάλει κάποιο πτυχίο από πανεπιστήμιο, μπορεί όμως να έχει παρακολουθήσει και κάποια σεμινάρια ώστε να επεκτείνει τις γνώσεις του και να πάρει και το αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης. Επεξ/σία 4 Μαϊου από gokuthelegend
DrFreeman Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 7 hours ago, polaki said: Εμενα δεν με ενοχλείς, η δική μου δημόσια τοποθέτηση μάλλον σε ενόχλησε εσένα και συνεχίζεις 3-4 σχόλια μετά να λες τα ίδια. Οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται λέει ο κόσμος. Από εκεί και πέρα για να απαντήσω στο τελευταίο, γιατί πραγματικά δεν έχει νόημα, είπα και προηγουμένως ότι ανεξαρτήτως σε τί φάση είναι κάποιος, με 7 παιδιά, 3 σκυλιά και 12 γάτες, αν δε βρει με μαγικό τρόπο χρόνο ενέργεια και χρήμα να επενδύσει στον αυτό του θα τον φάει η μαρμάγκα. Το αν είναι άτυχος στη ζωή, το αν έκανε λάθος επιλογές ή βάλε ότι κριτήριο θες εσύ εδώ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΑΡΜΑΓΚΑ. Οπότε εάν εσύ που έχεις μυγιαστεί ανήκεις στο οποιοδήποτε τέτοιο κοινό, προσπάθησε αν θες να βρεις τρόπο να βελτιώσεις τις πιθανότητες σου. Αν απλά θες να κλαίγεσαι επειδή είσαι άτυχος ή whatever, επιλογή σου είναι αλλά κανείς δε γουστάρει τους κλάψες. Αυτό το είχα χάσει μάλλον, λοιπόν ΠΡΟΦΑΝΩΣ και έχεις δίκιο και προφανώς έτσι πρέπει να συμβαίνει. Δυστυχως όμως και στην Ελλάδα αλλά και στην Αγγλία που έχω εμπειρία από γνωστούς, τα επιδόματα αυτά από το κράτος συνήθως πάνε σε άτομα που τα εκμεταλλεύονται και έτσι σπαταλιούνται πόροι προς διάφορες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες-παράσιτα, αντί να στηριχθεί ένας τίμιος οικογενειάρχης και να έχει μέλλον η ζωή του και της οικογένειας του. Όλοι ξέρουμε τί συμβαίνει με αυτά, και δυστυχώς η πολιτεία δεν ασχολείται να τα στρώσει. Οπότε καταλήγουμε και πάλι στο ότι αν περιμένουμε βοήθεια απτο κράτος ζητώ που καήκαμε.. Δεν έχω μύγες, δεν μυγιάζομαι και δεν ενοχλούμαι από τέτοια σχόλια - όσο κυνικά (ή τοξικά, αν και η λέξη δεν μου αρέσει) κι αν είναι. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ αυτονόητο ότι σχόλια διατυπωμένα με περισπούδαστο ύφος και αφ’ υψηλού στάση, οφείλουν να σχολιάζονται και να απαντώνται. Δεν υπάρχει καμία εμμονή. Βρισκόμαστε σε forum· όποιος δεν επιθυμεί διάλογο ή αντίλογο, απλώς απέχει.
spectaculator Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 10 hours ago, gokuthelegend said: Μάλλον έχουμε μπερδευτεί και άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος. Εγώ μιλάω για πιστοποιήσεις, δηλαδή να έχεις κάνει ένα σεμινάριο και να πάρεις ένα πιστοποιητικό παρακολουθησης, ότι παρακολούθησες το τάδε σεμινάριο διάρκειας Χ ωρών, ίσως να έλαβες μέρος και σε κάποιες εξετάσεις. Εσύ λες να έχει πάρει κάποιος πτυχίο. Σαφώς και κάποιος πρέπει να έχει βγάλει κάποιο πτυχίο από πανεπιστήμιο, μπορεί όμως να έχει παρακολουθήσει και κάποια σεμινάρια ώστε να επεκτείνει τις γνώσεις του και να πάρει και το αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης. Δεν μπέρδεψα τίποτα. Κάθε είδος πιστοποίησης αν δεν είναι από κάποιον πιστοποιημένο φορέα εκπαίδευσης δεν έχει το παραμικρό αντίκρισμα. Για παράδειγμα, αν σου ζητηθεί πιστοποίηση Oracle, τι να το κάνεις το udemy; Της oracle οι πιστοποιήσεις αρχίζουν από χιλιάρικο, του udemy από δεκάρικο. Στις επίσημες πιστοποιήσεις Oracle έχει κανονικά εξετάσεις και μάλιστα δύσκολες στα μεγάλα, ενώ στο udemy τρίχες. Τα σεμινάρια είναι απλά για την επέκταση των δικών σου δυνατοτήτων όταν και όπου χρειαστεί. Δεν αποτελούν κανενός είδους πιστοποίηση και ειδικά αυτά που δεν σου παρέχουν κάποια βεβαίωση ικανοτήτων.
gokuthelegend Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 5 λεπτά πριν, spectaculator είπε Δεν μπέρδεψα τίποτα. Κάθε είδος πιστοποίησης αν δεν είναι από κάποιον πιστοποιημένο φορέα εκπαίδευσης δεν έχει το παραμικρό αντίκρισμα. Για παράδειγμα, αν σου ζητηθεί πιστοποίηση Oracle, τι να το κάνεις το udemy; Της oracle οι πιστοποιήσεις αρχίζουν από χιλιάρικο, του udemy από δεκάρικο. Στις επίσημες πιστοποιήσεις Oracle έχει κανονικά εξετάσεις και μάλιστα δύσκολες στα μεγάλα, ενώ στο udemy τρίχες. Τα σεμινάρια είναι απλά για την επέκταση των δικών σου δυνατοτήτων όταν και όπου χρειαστεί. Δεν αποτελούν κανενός είδους πιστοποίηση και ειδικά αυτά που δεν σου παρέχουν κάποια βεβαίωση ικανοτήτων. Δεν διαφωνώ σε κάτι, σωστά αυτά που λες. Αλλά σε δουλειές που δούλευα τόσο εγώ όσο και αρκετοί γνωστοί μου, τα αφεντικά μας πλήρωναν με έξοδα της επιχείρησης μαθήματα στο udemy, και τα δεχόντουσαν κανονικά. Και δεν μιλάμε για 1-2 περιπτώσεις, αλλά για αρκετές. Σίγουρα τα επίσημα σεμινάρια (από Oracle, Microsoft, Cisco και άλλους) έχουν μεγαλύτερη αξία.
spectaculator Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 1 hour ago, gokuthelegend said: Δεν διαφωνώ σε κάτι, σωστά αυτά που λες. Αλλά σε δουλειές που δούλευα τόσο εγώ όσο και αρκετοί γνωστοί μου, τα αφεντικά μας πλήρωναν με έξοδα της επιχείρησης μαθήματα στο udemy, και τα δεχόντουσαν κανονικά. Και δεν μιλάμε για 1-2 περιπτώσεις, αλλά για αρκετές. Σίγουρα τα επίσημα σεμινάρια (από Oracle, Microsoft, Cisco και άλλους) έχουν μεγαλύτερη αξία. Άρα μιλάς για άτομα που έχουν ήδη προσληφθεί και τους πληρώνει σεμινάρια η εταιρεία. Τα σεμινάρια δεν είναι πιστοποίηση. Πιστοποίηση όμως θα είναι αργότερα η προϋπηρεσία σου πάνω σε ένα είδος υπηρεσίας. Αν θα πας σε μια άλλη εταιρία και ζητούν π.χ. πιστοποίηση Oracle και στο βιογραφικό σου θα έχεις udemy oracle, δεν θα το λάβουν καν υπόψη. Και στην δική μου εταιρεία έχει udemy, όμως καθαρά για δική σου διευκόλυνση. Το HR τα certificates του udemy δεν τα καταχωρεί.
gokuthelegend Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 34 λεπτά πριν, spectaculator είπε Άρα μιλάς για άτομα που έχουν ήδη προσληφθεί και τους πληρώνει σεμινάρια η εταιρεία. Τεχνικώς ναι, αλλά εμένα προσωπικά με έχουν βοηθήσει να περάσω και σε συνεντέυξεις καθώς πολλοί recruiters κοιτάνε το προφίλ μου στο linkedin όπου αναγράφω τι έχω παρακολουθήσει στο udemy και μου έχουν πει ξεκάθαρα ότι τα έχουν λάβει στα υπόψη, σε συνδυασμό με κάποια πρότζεκτ κώδικα που έχω στο github και σε άλλα αποθετήρια. 36 λεπτά πριν, spectaculator είπε Αν θα πας σε μια άλλη εταιρία και ζητούν π.χ. πιστοποίηση Oracle και στο βιογραφικό σου θα έχεις udemy oracle, δεν θα το λάβουν καν υπόψη. Οκ, αν δεν έχεις πιστοποίηση oracle προχωράς και δεν συνεργάζεσαι με αυτή την εταιρία. Μην κολλάς εκεί.
polaki Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου (επεξεργασμένο) 58 minutes ago, gokuthelegend said: Τεχνικώς ναι, αλλά εμένα προσωπικά με έχουν βοηθήσει να περάσω και σε συνεντέυξεις καθώς πολλοί recruiters κοιτάνε το προφίλ μου στο linkedin όπου αναγράφω τι έχω παρακολουθήσει στο udemy και μου έχουν πει ξεκάθαρα ότι τα έχουν λάβει στα υπόψη, σε συνδυασμό με κάποια πρότζεκτ κώδικα που έχω στο github και σε άλλα αποθετήρια. 1 hour ago, spectaculator said: Άρα μιλάς για άτομα που έχουν ήδη προσληφθεί και τους πληρώνει σεμινάρια η εταιρεία. Τα σεμινάρια δεν είναι πιστοποίηση. Πιστοποίηση όμως θα είναι αργότερα η προϋπηρεσία σου πάνω σε ένα είδος υπηρεσίας. Αν θα πας σε μια άλλη εταιρία και ζητούν π.χ. πιστοποίηση Oracle και στο βιογραφικό σου θα έχεις udemy oracle, δεν θα το λάβουν καν υπόψη. Και στην δική μου εταιρεία έχει udemy, όμως καθαρά για δική σου διευκόλυνση. Το HR τα certificates του udemy δεν τα καταχωρεί. Κάνω quote και τους 2, μιλώντας ως employer! Το LinkedIn έχει τρόπο να προσθέσεις τα certifications, μέσω του Credential ID και του Credential URL. Οπότε θεωρητικά, (και λέω θεωρητικά γιατί μπορεί να έχεις πληρώσει 7 πακιστανούς να τα ολοκληρώσουν για σένα) ναι τα προσθέτεις και σε κάποιο βαθμό προσθέτεις έστω λίγο κύρος στο βιογραφικό σου. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από αυτό είναι ότι τουλάχιστον έχεις μία μυρωδιά απ'το αντικείμενο. Δεν μπορεί επουδενί να συγκριθεί με τους πιο επίσημους φορείς όπως πχ την Oracle που αναφέρθηκε, και πάλι όμως είναι καλύτερο απ'το "I know this shit, trust me bro" που μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι γνωρίζει. Είναι σίγουρα καλύτερα απ'το τίποτα, αλλά σίγουρα χρειάζεται κάποιου είδους απόδειξη ότι όντως "νιώθεις", ίσως με κάποιο γρήγορο τεστ ή δοκιμαστικό task. Πλέον τα δοκιμαστικά tasks καλό είναι να προετοιμάζεστε να τα κάνετε στο χώρο on the spot και on demand που λέμε, γιατί στο σπίτι δε θα σας εμπιστευτεί κανείς λόγω chatGPT και γενικά εξωτερικής βοήθειας. 13 hours ago, DrFreeman said: Δεν έχω μύγες, δεν μυγιάζομαι και δεν ενοχλούμαι από τέτοια σχόλια - όσο κυνικά (ή τοξικά, αν και η λέξη δεν μου αρέσει) κι αν είναι. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ αυτονόητο ότι σχόλια διατυπωμένα με περισπούδαστο ύφος και αφ’ υψηλού στάση, οφείλουν να σχολιάζονται και να απαντώνται. Δεν υπάρχει καμία εμμονή. Βρισκόμαστε σε forum· όποιος δεν επιθυμεί διάλογο ή αντίλογο, απλώς απέχει. Για να το κλείσω, θα πω κάτι τελευταίο από πλευράς εργοδότη όπως ανέφερα και στα παιδιά από πάνω. Ένας εργοδότης ή ένα τμήμα HR, δε θα ασχοληθούν με το αν εσύ έχεις χρόνο/χρήμα/ενέργεια να επενδύσεις στην εκπαίδευση σου. Θέλουν να κάνουν minimize το ρίσκο της πρόσληψης, και θα επιλέξουν τον πιο κατάλληλο, ή τουλάχιστον αυτόν που στα χαρτιά φαίνεται πιο κατάλληλος. Τώρα προφανώς όλοι κρίνονται στο "χορτάρι", γιατί τί να το κάνεις αν έχεις 17 χαρτιά αλλά είσαι άμπαλος γενικά, ή αν δημιουργείς πρόβλημα. Αλλά στα χαρτιά, έχεις προβάδισμα για πρόσληψη σε σχέση με κάποιον που δείχνει το πτυχίο απ'το ΠΑΠΕΙ που τελείωσε πριν 15 χρόνια στα 22 του αλλά αυτός έχει φτάσει τα 37 και δεν έχει τίποτα άλλο να επιδείξει. Αυτά είναι τα αυτονόητα, και καλό είναι από όλη τη συζήτηση να κρατήσουμε αυτά. Το ύφος μου ή το απόλυτο της άποψής μου αγνόησε το αφού δε συμφωνείς. Κράτα όμως το ότι καλώς ή κακώς ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να έχει κάποιος ανοικτό μυαλό και να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα αλλιώς θα μείνει πίσω. Αυτά. Καλή εβδομάδα σε όλους! Επεξ/σία 5 Μαϊου από polaki
DrFreeman Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 9 hours ago, polaki said: Για να το κλείσω, θα πω κάτι τελευταίο από πλευράς εργοδότη όπως ανέφερα και στα παιδιά από πάνω. Ένας εργοδότης ή ένα τμήμα HR, δε θα ασχοληθούν με το αν εσύ έχεις χρόνο/χρήμα/ενέργεια να επενδύσεις στην εκπαίδευση σου. Θέλουν να κάνουν minimize το ρίσκο της πρόσληψης, και θα επιλέξουν τον πιο κατάλληλο, ή τουλάχιστον αυτόν που στα χαρτιά φαίνεται πιο κατάλληλος. Τώρα προφανώς όλοι κρίνονται στο "χορτάρι", γιατί τί να το κάνεις αν έχεις 17 χαρτιά αλλά είσαι άμπαλος γενικά, ή αν δημιουργείς πρόβλημα. Αλλά στα χαρτιά, έχεις προβάδισμα για πρόσληψη σε σχέση με κάποιον που δείχνει το πτυχίο απ'το ΠΑΠΕΙ που τελείωσε πριν 15 χρόνια στα 22 του αλλά αυτός έχει φτάσει τα 37 και δεν έχει τίποτα άλλο να επιδείξει. Αυτά είναι τα αυτονόητα, και καλό είναι από όλη τη συζήτηση να κρατήσουμε αυτά. Το ύφος μου ή το απόλυτο της άποψής μου αγνόησε το αφού δε συμφωνείς. Κράτα όμως το ότι καλώς ή κακώς ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να έχει κάποιος ανοικτό μυαλό και να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα αλλιώς θα μείνει πίσω. Αυτά. Καλή εβδομάδα σε όλους! Aν και απάντησες σε εμένα, αυτά είναι πράγματα με τα οποία συμφωνούσα και γι' αυτά θα έκανα like στο αρχικό σχόλιο. Προφανώς η αξία πτυχίων/certs/εμπειρίας θα διαφέρει ως mix αναλόγως την εταιρία, την θέση, τις λοιπές απαιτήσεις/συνθήκες, αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει δαιφωνία επί τούτου. Τα υπόλοιπα (περί οικογένειας, κλπ) ήταν περιττά -ειδικά για τη συγκεκριμένη συζήτηση- και ακούστηκαν πολύ άσχημα.
ramarg Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) Επηρέασε τη νοημοσύνη όμως της GenZ (προς τα κάτω φυσικά).... Και μην κάνετε ότι εκπλήσσεστε, απλώς δείτε την πλειοψηφία & την γενική εικόνα από την οποία βγαίνει ο κανόνας (μην εστιάζετε στις μειοψηφίες & στις τρανές εξαιρέσεις). Η γενιά αυτή έμαθε να έχει γνώμη χωρίς γνώση, γνώση μασημένη από ένα μοντέλο νοημοσύνης που σκέφτεται αντί γι' αυτούς, γνώση χωρίς διάβασμα & χωρίς fact checking με λίγα λόγια.... Οι έφηβοι της σημερινής εποχής (που θεωρούν τους εαυτούς τους ενήλικους & περισσότερο έξυπνους από όσες γενιές προηγήθηκαν) έχουν δημιουργήσει έναν τόσο αλλοιωμένο ιδεότυπο του ατόμου τους (που πραγματικά αναρωτιέσαι αν έχουν επαφή με την πραγματικότητα ή αν τους βολεύει να ζουν σε παράλληλες νοητές εγκεφαλικές διαστάσεις). Δεν μπορούμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν άτομα, τα οποία θεωρούν ως ευφυΐα την ύπαρξη του ChatGPT, το οποίο χρησιμοποιούν αντί για το μυαλό τους για να ξελασπώσουν από συζητήσεις/καταστάσεις που υπό άλλες συνθήκες θα ξεσκέπαζαν την έλλειψη νοημοσύνης/μόρφωσης/επιπέδου... Και μόνο που θα τους βάλεις να κάνουν στοιχειώδη παραγωγή κειμένου, το οποίο θα είναι γραμματικά & συντακτικά σωστό, με πλούσιο λεξιλόγιο, με στοιχειώδη δομή, λογικά επιχειρήματα και σαφή συλλογιστική πορεία, απλώς θα σε κοιτάνε σαν εξωγήινο και δεν θα καταλάβουν τί ζήτησες να κάνουν (μιλήστε με καθηγητές να δείτε τί κατάσταση επικρατεί στα σχολεία με το χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης/αντίληψης). Αν αισθάνονται μειονεκτικά για τον εαυτό τους ας προσπαθήσουν σοβαρά να αποκτήσουν τις γνώσεις/μόρφωση/επίπεδο που τους λείπει, και ας αφήσουν την ενήλικη ζωή για την ώρα της. Η κατάντια του είδους μας έχει ξεκινήσει από αυτές τις γενιές & είναι δεδομένη, γιατί ως έλλογα (υποτίθεται) humans, αντί να χρησιμοποιήσουμε τέτοια εργαλεία για ανάπτυξη των δεξιοτήτων μας, θα τα αξιοποιήσουμε για γίνουμε πιο νωθροί από ποτέ... Λυπάμαι την γλώσσα μας και μόνο... Επεξ/σία 7 Μαϊου από ramarg 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα