cr77 Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου Το οικονομικό μοντέλο των ai μέχρι τώρα, μόνο χρηματοδότηση, ενώ ακόμα χάνουν λεφτά κάθε μήνα. https://tenor.com/bgrvP.gif
polaki Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 2 hours ago, spectaculator said: Για ότι "σπουδάσεις" θα σου ζητηθεί κάποιο επίσημο πιστοποιητικό. Πήγαινε εσύ με αυτό από το Udemu... Εσύ νομίζεις πως όλα κι όλα στο ΑΙ είναι να μπορείς να χρησιμοποιείς απλά το chatgpt... Όσον αφορά τη σαχλαμάρα που πέταξες για την οικογένεια, τι να σου πω. Δεν σου ζήτησε κανείς λύπηση. Δεν ήταν πάντα ακριβή η ζωή. Το κόστος ανεβαίνει συνεχώς ενώ εδώ οι αυξήσεις των μισθών είναι όνειρα θερινής νυκτός. Φαντάζομαι πως είσαι ακόμη με την μαμά και τον μπαμπά κι έχεις τις πλάτες. Θα έρθει βέβαια και η δική σου σειρά. Θα φυτοζωείς και μάλιστα χωρίς οικογένεια. Κι όταν θα σε σουτάρουν επειδή αυτό που θα κάνεις εσύ θα μπορεί άνετα και καλύτερα να το κάνει μια ΤΝ, θα σου μείνει η πίκρα της αποτυχημένης επένδυσης στον εαυτό σου. Και για να χουμε καλό ρώτημα, τι θα επένδυες εσύ στον εαυτό σου σήμερα; Για κάντο ποιο λιανά. Καλό το να τσαμπουνά κανείς ένα φουσκωτό "ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ" αλλά να του δίνει και λίγη ουσία... (εκτός κι αν είσαι πλακατζής και δεν τα χρειάζεσαι αυτά...) Άσε με εμένα. Λάθος παράδειγμα έπιασες. Έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και το τί αντικείμενο έχει η εταιρεία που έχω, και τί είδους εργαζόμενους προτιμάω να προσλαμβάνω, αλλά κυρίως από που έχω ξεκινήσει (απόλυση στα 30 και κλάματα μες το αμάξι την ίδια ημέρα της ανακοίνωσης του ΓΑΠ για ΔΝΤ). Τα πτυχία και τα certifications έτσι όπως τα γράφεις εσύ δε μου λένε τίποτα. Αυτό που μας λένε κατά τις συνεντεύξεις είναι να μπορεί κάποιος να μιλήσει (επικοινωνία) και να έχει βασικά skills στο χώρο του, web development και digital marketing που ασχολούμαστε. Ο κλάδος αυτός μπορεί με ένα 6μηνο επένδυσης (χρόνου, ενέργειας) να σου προσφέρει ένα καλό επίπεδο κατανόησης και χειρισμού των εργαλείων. Από εκεί και πέρα, μόνο ο χρόνος και η ενασχόληση με το αντικείμενο θα σε πάει μπροστά. Αν μου λες ότι κάποιος δεν έχει ούτε 5 κατοστάρικα να παρακολουθήσει ένα σωστά δομημένο course ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ (αφήστε τα elearning, τσάμπα κόπος), ε ναι οκ με κλανιές δε θα βάψεις αυγά. Ούτε με Udemy φυσικά. Αλλά 500-1000 θεωρώ ο καθένας μπορεί να βρει κάπου, έστω δανεικά 100-200€ από 3-4 φίλους ή γονείς. Το να έχεις όμως 1-2 παιδιά και να θες 1000 το μήνα μόνο για τα pampers τους και τα εξωσχολικά τους, ε οκ, πάλι τί θες να σου πω. Ο καθένας επιλέγει ένα τρόπο ζωής και πορεύεται με αυτόν. Αν με ρωτάς πάντως, με το χέρι στην καρδιά σου λέω ότι αν έχεις 2 παιδιά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΝΔΥΣΚΟΛΟ στην Ελλάδα που είμαστε να έχεις μία άνετη οικονομικά ζωή χωρίς θυσίες.
dbrillis Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, polaki είπε Αν με ρωτάς πάντως, με το χέρι στην καρδιά σου λέω ότι αν έχεις 2 παιδιά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΝΔΥΣΚΟΛΟ στην Ελλάδα που είμαστε να έχεις μία άνετη οικονομικά ζωή χωρίς θυσίες. Αν δεν εχεις βοήθειά απο την προηγούμενη γενιά ή δεν εχεις κληρονομήσει περιουσία απο προηγούμενη γενιά και στο εξωτερικό πάλι δύσκολα είναι με δυο παιδιά. Ζω στο εξωτερικό απο το 2019, άρχισα απο το 0 χωρίς βοήθεια απο την προηγούμενη γενιά. Παίρνω παρα πολυ καλο μισθό και η γυναίκα μου παίρνει το κλασσικό λιγο παραπανω απο το βασικό μισθό. Αν ειχα και δυο παιδιά οικονομικά θα ήμουν πολυ πιο σφιχτός απο οτι ειμαι τωρα(θυσιες). Φυσικά θα μπορουσα τωρα να ζω σαν βιομήχανος και να καιω και το τελευταίο ευρω που βγαζω καθε μηνα και μετα να τα ριξω στην κακη μου την τύχη! Επεξ/σία 2 Μαϊου από dbrillis ο dbrillis έγραψε αυτό το ποστ!!! 1
spectaculator Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 24 minutes ago, polaki said: Άσε με εμένα. Λάθος παράδειγμα έπιασες. Έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και το τί αντικείμενο έχει η εταιρεία που έχω, και τί είδους εργαζόμενους προτιμάω να προσλαμβάνω, αλλά κυρίως από που έχω ξεκινήσει (απόλυση στα 30 και κλάματα μες το αμάξι την ίδια ημέρα της ανακοίνωσης του ΓΑΠ για ΔΝΤ). Τα πτυχία και τα certifications έτσι όπως τα γράφεις εσύ δε μου λένε τίποτα. Αυτό που μας λένε κατά τις συνεντεύξεις είναι να μπορεί κάποιος να μιλήσει (επικοινωνία) και να έχει βασικά skills στο χώρο του, web development και digital marketing που ασχολούμαστε. Ο κλάδος αυτός μπορεί με ένα 6μηνο επένδυσης (χρόνου, ενέργειας) να σου προσφέρει ένα καλό επίπεδο κατανόησης και χειρισμού των εργαλείων. Από εκεί και πέρα, μόνο ο χρόνος και η ενασχόληση με το αντικείμενο θα σε πάει μπροστά. Αν μου λες ότι κάποιος δεν έχει ούτε 5 κατοστάρικα να παρακολουθήσει ένα σωστά δομημένο course ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ (αφήστε τα elearning, τσάμπα κόπος), ε ναι οκ με κλανιές δε θα βάψεις αυγά. Ούτε με Udemy φυσικά. Αλλά 500-1000 θεωρώ ο καθένας μπορεί να βρει κάπου, έστω δανεικά 100-200€ από 3-4 φίλους ή γονείς. Το να έχεις όμως 1-2 παιδιά και να θες 1000 το μήνα μόνο για τα pampers τους και τα εξωσχολικά τους, ε οκ, πάλι τί θες να σου πω. Ο καθένας επιλέγει ένα τρόπο ζωής και πορεύεται με αυτόν. Αν με ρωτάς πάντως, με το χέρι στην καρδιά σου λέω ότι αν έχεις 2 παιδιά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΝΔΥΣΚΟΛΟ στην Ελλάδα που είμαστε να έχεις μία άνετη οικονομικά ζωή χωρίς θυσίες. Αυτά τα 500-1000 ευρώ, θα φτάσουν για κάτι το εισαγωγικό. Επίσης, βλέπεις πλέον πως η ΤΝ άρχισε ν' αντικαθιστά ήδη ανθρώπους και διαδικασίες. Επίσης #2, η εξέλιξη των ΤΝ είναι τόσο ραγδαία που δύσκολα κανείς θα την ακολουθήσει. Δες πχ την Meta και την MS που επιδιώκουν την συγγραφή κώδικα αποκλειστικά με TN και μάλιστα αυτόνομα. Δεν είναι απλά θέμα του αν θα κάνεις οικογένεια ή όχι, αλλά της κατιούσας που έχει πάρει το γενικότερο εργασιακό πλαίσιο σε χώρες όπως η δική μας. Ενδεικτικά, μιλάμε πάντα για εδώ κι όχι για Αμέρικα και κουραφέξαλα, Σαν full stack developer, στην εταιρεία που δουλεύω δεν σου δίνουν πάνω από 1700 καθαρά, δουλεύεις ατελείωτες ώρες, ενώ πολλές φορές σου ζητούν να κάνεις και κόλπα στα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Πες μου τώρα πότε θα βρεις το χρόνο για να πας την βάρκα σου παραπέρα, και τα χρήματα φυσικά αφού κάθε μήνα σε ξεζουμίζουν όλοι. Και καλά εγώ, μπορεί να τρώω ζόρι, αλλά κατάφερα να αποπληρώσω ένα στεγαστικό, και να πληρώνω τώρα τις σπουδές του γιου. Δεν είναι όμως όλοι τόσο ευνοημένοι όσο εγώ. Αυτό δεν σημαίνει επίσης πως πρέπει να ισοπεδώσουμε τα πάντα με ιδέες του στυλ, ε ας μην έκανες παιδιά (χώρια που σαν χώρα που γερνά γρήγορα, όλοι οι φόροι σε λίγο θα πηγαίνουν στις συντάξεις και πουθενά αλλού, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Να και μια έρευνα του ΟΗΕ σχετικά, πολύ περισσότερο εμπεριστατωμένη από τις αρλούμπες του Humlum. Έφαγα ζόρια, αλλά τ' ότι απέκτησα παιδί ήταν το καλύτερο και σοβαρότερο που πέτυχα στη ζωή μου. Θα χαθούν σύντομα πολλά και σε μερικούς θα μείνει μόνο ένα πορτοφόλι (η επιτομή του καταναλώνω άρα υπάρχω) αμφίβολο του πόσα θα χει μέσα. 2
polaki Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 1 hour ago, spectaculator said: Αυτά τα 500-1000 ευρώ, θα φτάσουν για κάτι το εισαγωγικό. Επίσης, βλέπεις πλέον πως η ΤΝ άρχισε ν' αντικαθιστά ήδη ανθρώπους και διαδικασίες. Επίσης #2, η εξέλιξη των ΤΝ είναι τόσο ραγδαία που δύσκολα κανείς θα την ακολουθήσει. Δες πχ την Meta και την MS που επιδιώκουν την συγγραφή κώδικα αποκλειστικά με TN και μάλιστα αυτόνομα. Δεν είναι απλά θέμα του αν θα κάνεις οικογένεια ή όχι, αλλά της κατιούσας που έχει πάρει το γενικότερο εργασιακό πλαίσιο σε χώρες όπως η δική μας. Ενδεικτικά, μιλάμε πάντα για εδώ κι όχι για Αμέρικα και κουραφέξαλα, Σαν full stack developer, στην εταιρεία που δουλεύω δεν σου δίνουν πάνω από 1700 καθαρά, δουλεύεις ατελείωτες ώρες, ενώ πολλές φορές σου ζητούν να κάνεις και κόλπα στα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Πες μου τώρα πότε θα βρεις το χρόνο για να πας την βάρκα σου παραπέρα, και τα χρήματα φυσικά αφού κάθε μήνα σε ξεζουμίζουν όλοι. Και καλά εγώ, μπορεί να τρώω ζόρι, αλλά κατάφερα να αποπληρώσω ένα στεγαστικό, και να πληρώνω τώρα τις σπουδές του γιου. Δεν είναι όμως όλοι τόσο ευνοημένοι όσο εγώ. Αυτό δεν σημαίνει επίσης πως πρέπει να ισοπεδώσουμε τα πάντα με ιδέες του στυλ, ε ας μην έκανες παιδιά (χώρια που σαν χώρα που γερνά γρήγορα, όλοι οι φόροι σε λίγο θα πηγαίνουν στις συντάξεις και πουθενά αλλού, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Να και μια έρευνα του ΟΗΕ σχετικά, πολύ περισσότερο εμπεριστατωμένη από τις αρλούμπες του Humlum. Έφαγα ζόρια, αλλά τ' ότι απέκτησα παιδί ήταν το καλύτερο και σοβαρότερο που πέτυχα στη ζωή μου. Θα χαθούν σύντομα πολλά και σε μερικούς θα μείνει μόνο ένα πορτοφόλι (η επιτομή του καταναλώνω άρα υπάρχω) αμφίβολο του πόσα θα χει μέσα. Κοιτά η αλήθεια πάντα είναι κάπου στη μέση. Δηλαδη ούτε τέρμα μαύρη, ούτε και φουλ εύκολα όσο ίσως στο πρώτο μήνυμα άφησα να εννοηθεί. Αυτό που εμένα με στεναχωρεί, είναι ότι υπάρχει πολύς κόσμος, και ειδικά νέος κόσμος που είναι ακομα πιο στενάχωρο, που είναι παρατημένος. Effort μηδέν που λέμε. Καλώς ή κακώς, η ζωή μας πλέον έχει κάποιες ανάγκες που είναι το ότι χρειάζεται να μαθαίνουμε συνεχώς νέα πράγματα. Και εσύ ως dev, και ο άλλος ως λογιστής, γιατρός κλπ. Ακόμα και στους γιατρούς, ναι μεν η εμπειρία δε συγκρίνεται με τίποτα, αλλά για φαντάσου να μένει κάποιος στάσιμος και να μην διαβάζει τις εξελίξεις της βιοτεχνολογίας πλέον. Ακόμα και αυτός σε 5-10 χρόνια θα μείνει πίσω. Οπότε ναι σίγουρα για κάποιον που δεν θέλει ή δεν μπορεί (λόγω χρόνου, λόγω πνευματικής ικανότητας) να διαβάζει κάτι νέο για να εξελίξει το skill του ή να αποκτήσει νέα skills, είναι θέμα χρόνου να τον φάει η μαρμάγκα. Οπως στο δικό μας χώρο τρώει ήδη η μαρμάγκα τους ψεύτο-devs που δεν καταλαβαίνουν τα βασικά του προγραμματισμού αλλά έχουν ένα πακέτο 20$ στο ChatGPT και το Claude και νομίζουν ότι θα μπορέσουν να συγκριθούν με σένα. Στα χέρια σου ναι είναι εργαλείο και θα σου γλιτώσει τη λάντζα. Ο άσχετος ούτε θα ξέρει πως να το χρησιμοποιήσει. Απτην άλλη ο άσχετος αν είναι άσχετος και δε θέλει να εκπαιδεύει ώστε να γίνει σχετικός, ε οκ τί να κάνουμε, άξιος της μοίρας του.. Αυτά εν ολίγοις. Γι’αυτό όσο μπορεί ο καθένας ας προσπαθεί για το καλύτερο, ο καλός δεν θα χαθεί. Και όταν λέω ο καλός, εννοώ ο καλός ΑΝΘΡΩΠΟΣ ειδικότερα, γιατί τί να τον κάνεις τον παντογνώστη αν είναι μπετοβλακας και δε μπορείς να ανταλλάξεις μια κουβέντα ή σου χαλάει όλη την ομάδα; 2
d4mage Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 12 ώρες πριν, polaki είπε Κοιτά η αλήθεια πάντα είναι κάπου στη μέση. Δηλαδη ούτε τέρμα μαύρη, ούτε και φουλ εύκολα όσο ίσως στο πρώτο μήνυμα άφησα να εννοηθεί. Αυτό που εμένα με στεναχωρεί, είναι ότι υπάρχει πολύς κόσμος, και ειδικά νέος κόσμος που είναι ακομα πιο στενάχωρο, που είναι παρατημένος. Effort μηδέν που λέμε. Καλώς ή κακώς, η ζωή μας πλέον έχει κάποιες ανάγκες που είναι το ότι χρειάζεται να μαθαίνουμε συνεχώς νέα πράγματα. Και εσύ ως dev, και ο άλλος ως λογιστής, γιατρός κλπ. Ακόμα και στους γιατρούς, ναι μεν η εμπειρία δε συγκρίνεται με τίποτα, αλλά για φαντάσου να μένει κάποιος στάσιμος και να μην διαβάζει τις εξελίξεις της βιοτεχνολογίας πλέον. Ακόμα και αυτός σε 5-10 χρόνια θα μείνει πίσω. Οπότε ναι σίγουρα για κάποιον που δεν θέλει ή δεν μπορεί (λόγω χρόνου, λόγω πνευματικής ικανότητας) να διαβάζει κάτι νέο για να εξελίξει το skill του ή να αποκτήσει νέα skills, είναι θέμα χρόνου να τον φάει η μαρμάγκα. Οπως στο δικό μας χώρο τρώει ήδη η μαρμάγκα τους ψεύτο-devs που δεν καταλαβαίνουν τα βασικά του προγραμματισμού αλλά έχουν ένα πακέτο 20$ στο ChatGPT και το Claude και νομίζουν ότι θα μπορέσουν να συγκριθούν με σένα. Στα χέρια σου ναι είναι εργαλείο και θα σου γλιτώσει τη λάντζα. Ο άσχετος ούτε θα ξέρει πως να το χρησιμοποιήσει. Απτην άλλη ο άσχετος αν είναι άσχετος και δε θέλει να εκπαιδεύει ώστε να γίνει σχετικός, ε οκ τί να κάνουμε, άξιος της μοίρας του.. Αυτά εν ολίγοις. Γι’αυτό όσο μπορεί ο καθένας ας προσπαθεί για το καλύτερο, ο καλός δεν θα χαθεί. Και όταν λέω ο καλός, εννοώ ο καλός ΑΝΘΡΩΠΟΣ ειδικότερα, γιατί τί να τον κάνεις τον παντογνώστη αν είναι μπετοβλακας και δε μπορείς να ανταλλάξεις μια κουβέντα ή σου χαλάει όλη την ομάδα; Τι εννοείς παρατημένος; Εσύ στην δουλειά σου θα ήσουν αποδοτικός και χαρούμενος εάν μετά από 5 χρόνια σπουδών έβγαινες στην αγορά εργασίας με 800€ και σου πίνανε το αίμα; Δεν θα ρωτούσες τον εαυτό σου " ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"? Στην Ελλάδα ότι έγραψες ισχύει σε πολύ μικρό ποσοστό. Λίγοι άνθρωποι εξελίσσονται και το κάνουν για τον εαυτό τους επειδή το θέλουν και συνήθως είναι άνθρωποι αυτοαπασχολούμενοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι ίδιοι. Γι`αυτό οι περισσότεροι επιλέγουν εταιρείες, διότι κανείς δεν είναι τελικός αποδέκτης και υπάρχει κάποιος άλλο πάνω από τον καθένα με αποτέλεσμα να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα κι αν κάποιος γνωρίζει και παραπάνω δεν ασχολείται πρώτον γιατί δεν θα πληρωθεί και δεύτερον γιατί θα πατήσουν στο φιλότιμο. Σε ότι αφορά το ChatGPT που κοστίζει πολύ λιγότερο εάν πας και με VPN, δεν θα σου βρει θεραπεία για τον καρκίνο, θα σου λύσει όμως τα χέρια με το να σου φτιάξει μια εργασία και εδώ έρχεται αυτό που λες, άλλο να παρουσιάσεις μια εργασία και να είσαι στόκος (στόκος θα παραμείνεις ακόμα και με πτυχίο) και άλλο να παρουσιάσεις μια εργασία χρησιμοποιόντας το ChatGPT απλά και μόνο επειδή θες να κερδίσεις χρόνο κάνοντας ταυτόχρονα κάτι άλλο. Προσωπικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει εκτός από 2 φορές για δοκιμή συνεπώς η άποψη που έχω είναι πολύ γενική. Θα πω μόνο πως για τον καθένα είναι διαφορετική περίπτωση ανάλογα με τον τρόπο που το χρησιμοποιεί και τι θέλει να κάνει με αυτό.
DrFreeman Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου On 02/05/2025 at 12:25, polaki said: Δεν μπορώ να νικήσω σε συζήτηση το "μην ακούσω για Udemy, youtube και πράσειν άλογα" οπότε δεν έχει νόημα. Αν κάποιος ψάχνει να βρει εμπόδια, θα βρει. Όσο για την οικογένεια που λες και αν δεν έχει κάποιος σάλιο, δεν έχω κάτι περισσότερο να πω απ'το ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ αν δεν είχε σάλιο. Επέλεξε να βάλει τον εαυτό του σε αυτήν την κατάσταση, προσωπικά εγώ δεν θα τον λυπηθώ, sorry. Από εκεί και πέρα, στην ιστορία της ανθρωπότητας πάντα υπήρχαν οι φτωχοί που δεν είχαν ούτε να φάνε. Δεν θα αλλάξει κάτι τώρα. Για όλους τους υπόλοιπους που έχουν πιο θετική άποψη για τη ζωή, ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. Με χρόνο κυρίως αλλά φυσικά και χρήμα. Πήγα να σου κάνω “like” για την πρώτη παράγραφο. Μετά είδα την αηδία που έγραψες στην δεύτερη παράγραφο σου για το κύτταρο της κοινωνίας και το πήρα πίσω. Προφανώς εσυ φύτρωσες.
polaki Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 15 minutes ago, DrFreeman said: Πήγα να σου κάνω “like” για την πρώτη παράγραφο. Μετά είδα την αηδία που έγραψες στην δεύτερη παράγραφο σου για το κύτταρο της κοινωνίας και το πήρα πίσω. Προφανώς εσυ φύτρωσες. Φύτρωσα από γονείς που είχαν να φάνε, και όχι από γονείς που ήταν από πριν δυστυχείς τρώγοντας φακές. Οποιος δεν έχει λύσει ΒΑΣΙΚΑ προβλήματα της ζωής του καλά θα κάνει να μην κάνει παιδιά ή αν επιλέξει να κάνει, καλά θα κάνει να μη γκρινιάζει για τα έξοδα. Αν δεν σου αρέσει η άποψη μου προφανώς το σέβομαι. 7 hours ago, d4mage said: Τι εννοείς παρατημένος; Εσύ στην δουλειά σου θα ήσουν αποδοτικός και χαρούμενος εάν μετά από 5 χρόνια σπουδών έβγαινες στην αγορά εργασίας με 800€ και σου πίνανε το αίμα; Δεν θα ρωτούσες τον εαυτό σου " ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"? Ξεκίνησα να εργάζομαι με 2 πτυχία που λες, από Αγγλία κιόλας με 640 το 2004, τότε που ακόμα και οι βοηθοί των ολυμπιακών αγώνων παίρνανε 1000. Οπότε ξέρω αυτό το αίσθημα που λες. Από εκεί και πέρα, θα το λέω μέχρι να σβήσει ο ήλιος ότι εάν από τότε χρειαζόσουν συνέχεια να εκπαιδεύεσαι σε καινούρια πράγματα, τώρα με το ΑΙ αυτό ισχύει x10. Το τί, αν, και πώς έχω καταφέρει εγώ κάτι ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ την οικογένεια για την οποία με κράζει το μισό forum, δεν αφορά κανέναν και φυσικά δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να μην κάνουν οικογένεια. Fair. Εγώ έδωσα μια συμβουλή, ας σταματήσουν όλοι την κλάψα και είτε επενδύστε με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε στον εαυτό σας, είτε φύγετε εξωτερικό. Οποιος δεν εξελίσσεται θα τον φάει η μαρμάγκα είναι θέμα χρόνου δεν λέω κάτι παράλογο. Αν τώρα κάποιος θέλει να φωνάζει και να κλαίγεται για τα λεφτά που δεν του φτάνουν και για το ΑΙ που σε 5 χρόνια θα τον σβήσει απτο χάρτη (ή έστω έτσι πιστεύει, γιατί εγώ δεν το πιστεύω), οκ μπορεί να το κάνει αλλά κουβέντα σοβαρή δε μπορεί να γίνει έτσι. 1
DrFreeman Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 5 hours ago, polaki said: Φύτρωσα από γονείς που είχαν να φάνε, και όχι από γονείς που ήταν από πριν δυστυχείς τρώγοντας φακές. Οποιος δεν έχει λύσει ΒΑΣΙΚΑ προβλήματα της ζωής του καλά θα κάνει να μην κάνει παιδιά ή αν επιλέξει να κάνει, καλά θα κάνει να μη γκρινιάζει για τα έξοδα. Μην παινεύεσαι για την καλή σου τύχη. Δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή και πως ανατρέπονται τα δεδομένα - ασχέτως αν εσύ τα είχες υπολογίσει καλά και δεν υπήρχε αμφιβολία για την ευζωία - τη δική σου και της οικογένειας σου. Πέραν αυτού, θεωρώ αυτονόητο πως είναι δείγμα πολιτισμού κάθε σοβαρής κοινωνίας η απλόχερη, γενναιόδωρη στήριξη της οικογένειας με κάθε είδους πόρους. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να ενθαρρύνονται να δημιουργούν οικογένειες και να μην φοβούνται την πιθανότητα να καταπέσουν σε ανέχεια, έχοντας και τον κάθε polaki να τους κάνει κήρυγμα καπιταλιστικών αρχών κουνώντας τους το δάχτυλο. Αυτή είναι η άποψη μου, όχι αυτή που περιγράφεις εσύ.
gokuthelegend Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου Στις 2/5/2025 στις 2:27 ΜΜ, spectaculator είπε Για ότι "σπουδάσεις" θα σου ζητηθεί κάποιο επίσημο πιστοποιητικό. Πήγαινε εσύ με αυτό από το Udemu... Εσύ νομίζεις πως όλα κι όλα στο ΑΙ είναι να μπορείς να χρησιμοποιείς απλά το chatgpt... Πολλές εταιρίες δέχονται το udemy και μάλιστα πληρώνουν και μαθήματα για τους υπαλλήλους τους. Σαφώς η δήθεν πιστοποίηση που δίνει το udemy δεν είναι επίσημο έγγραφο, αλλά αν δηλώσεις ότι έχει παρακολουθήσει τα τάδε μαθήματα και ότι ξέρεις τα τάδε πράγματα, οι σοβαροί προϊστάμενοι θα σε πάρουν χαμπάρι από την 1η στιγμή για το αν λες αλήθεια ή αν λες μπαρούφες. Επίσης στο udemy έχω μάθει περισσότερα πράγματα σε σχέση με τα επίσημα σεμινάρια που κυκλοφορούν από τα ΚΕΔΙΒΙΜ.
spectaculator Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, gokuthelegend said: Πολλές εταιρίες δέχονται το udemy και μάλιστα πληρώνουν και μαθήματα για τους υπαλλήλους τους. Σαφώς η δήθεν πιστοποίηση που δίνει το udemy δεν είναι επίσημο έγγραφο, αλλά αν δηλώσεις ότι έχει παρακολουθήσει τα τάδε μαθήματα και ότι ξέρεις τα τάδε πράγματα, οι σοβαροί προϊστάμενοι θα σε πάρουν χαμπάρι από την 1η στιγμή για το αν λες αλήθεια ή αν λες μπαρούφες. Επίσης στο udemy έχω μάθει περισσότερα πράγματα σε σχέση με τα επίσημα σεμινάρια που κυκλοφορούν από τα ΚΕΔΙΒΙΜ. Καμιά δεν το δέχεται σαν πιστοποίηση! Μερικές εταιρείες σου το πληρώνουν για να μάθεις συμπληρωματικά να κάνεις κάτι που χρειάζονται. Στην εταιρεία που εργάζομαι συγκαταλέγονται στα "σεμινάρια", δεν υπολογίζονται σαν τμήμα της εξειδίκευσής σου αλλά απλά ως σεμινάρια δεξιοτεχνίας. Το τι μπορείς να κάνεις το αποδεικνύεις πάντα με κάποιο επίσημο πιστοποιητικό ή/και προϋπηρεσία. Όλα τ' άλλα είναι δικό σου θέμα. Επεξ/σία 3 Μαϊου από spectaculator
gokuthelegend Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, spectaculator είπε Το τι μπορείς να κάνεις το αποδεικνύεις πάντα με κάποιο επίσημο πιστοποιητικό ή/και προϋπηρεσία. Όλα τ' άλλα είναι δικό σου θέμα. Οκ. Έρχεται ένας που έχει βγάλει 10 επίσημα πιστοποιητικά μαθαίνοντας παπαγαλία 10 πράγματα. Έρχεται και ένας 2ος που δεν έχει βγάλει κανένα πιστοποιητικό αλλά κάνει παπάδες με αυτά που ξέρει. Ποιος ξέρει τι θα φανεί στην δουλειά που θα βγάζει, όχι στα πιστοποιητικά. Επεξ/σία 3 Μαϊου από gokuthelegend
spectaculator Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 7 minutes ago, gokuthelegend said: Οκ. Έρχεται ένας που έχει βγάλει 10 επίσημα πιστοποιητικά μαθαίνοντας παπαγαλία 10 πράγματα. Έρχεται και ένας 2ος που δεν έχει βγάλει κανένα πιστοποιητικό αλλά κάνει παπάδες με αυτά που ξέρει. Ποιος ξέρει τι θα φανεί στην δουλειά που θα βγάζει, όχι στα πιστοποιητικά. Σκέφτεσαι αυτά που λες, ή τσαμπουνάς ότι να ναι; Ο τσίφτης που δεν έχει κανένα πιστοποιητικό δεν θα προσληφθεί από κανένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα