ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, basilis_k6 said: μονακο μενεις; 21 minutes ago, Petros Electron said: Πες τα φίλε μου. Θέληση να υπάρχει. Υπαρχουν τοσα απλα φαγητά που μπορείς πανεύκολα να κανεις και να ειναι και πεντα-νοστημα δεν εχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τα ετοιματζιδικα - σαβούρες από έξω. Την ίδια απορία εχω και εγω.. Μήπως Βρυξέλλες?. Νορβηγία μηπως ? Απλά έτυχε τι να πω αλλά δεν είναι πλούσιοι με τη κλασική έννοια. Πχ είτε έχουν εταιρεία, είτε καλή θέση Πχ manager η διευθυντές με 3-5κ καθαρά + πολλές παροχές Πχ αμάξια leasing πάνω από 1 + έξτρα εισοδήματα από ενοίκια κτλ + καλή θέση συζύγου. Βέβαια τα λεφτά χαλιουνται εύκολα πχ ακριβές διακοπές ακριβά ιδιωτικά σχολεία κτλ. Ξέρω κ άλλους που είναι "τελειωμένοι" αλλά με κληρονομιά καλή και δε δουλεύουν καν. Όλοι αυτοί δεν τους νοιάζει καν πόσο έχει το delivery παρότι μπορεί να μαγειρεύουν. Επεξ/σία 11 Ιουνίου από ΠάρηςΓ
sdikr Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 2 hours ago, efib said: Ναι, είναι επιλογή να μπορείς μια μέρα να κάτσεις και να έχεις έτοιμο φαγητο. Είναι επιλογή να πάρεις κάτι που δεν μπορείς να το φτιάξεις εσύ πχ σούσι. Επιλογή είναι να έχεις ένα έτοιμο φαγητό έτσι απλά επειδή είναι Τετάρτη. Με την ίδια λογική γιατί να πας σε ταβέρνα αφού μπορείς να φας στο σπίτι; Γιατί να πας για ένα ποτό αφού μπορείς να να κάτσεις σπίτι και να σου βγει φθηνότερο; Γιατί να πας μια βόλτα και να και κινδυνεύεις να βρεις γνωστό που θα σου πει να κάτσετε για έναν καφέ στα 5€; Αν ένα μαγαζί ανεβάσει πολύ τις τιμές τότε πας σε άλλο, αλλά να κόψεις το φαγητό και τις εξόδους είναι αδύνατο και οδυνηρό. Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά και σπίτι. Δεν είναι λύση να κόψουμε τα πάντα. Δεν το συνεχίζω άλλο. Έχουμε άλλη οπτική. Στην ταβέρνα πας συνήθως γιατί είσαι μια παρέα και θέλεις να χαλαρώσεις, δεν θα πάς κάθε μέρα, ούτε είπα οτι δεν θα πάρεις ποτέ σου απο έξω. Πότο πάλι πας γιατί θέλεις να βγεις έξω, ντελίβερι δεν παίρνεις για να βγεις έξω Αν τώρα θέλεις σουσι που δεν μπορείς να φτιάξεις εσύ, θα το πληρώσεις, επιλογή είναι. Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάθε μέρα ντελιβερι 2 hours ago, phanispal said: Υπάρχουν και φορές που τη θες τη βρωμιά σου, κάποιο μεσημέρι δεν έφαγες τίποτα π.χ. λόγω δουλειάς, γυρνάς κομμάτια αργά το απόγευμα και τι θα φας, σαλάτα ή φακές απ' την κατάψυξη; Το λέω εγώ που το έχω κόψει το delivery, μπορεί να μην παραγγείλω πάνω από δύο φορές το χρόνο. Πάντως είναι μεγάλη παπαριά, χρυσοπληρώνεις κάτι κακό ποιοτικά που σου δίνει κιλά. Το ίδιο και με τους καφέδες, απ' τους γύρω μου ακούω ότι οι περισσότεροι δε φτιάχνουν καλό καφέ, συνήθως απλά μέτριο, παρόλ' αυτά πολύς κόσμος πίνει περισσότερους από έναν ΚΑΘΕ μέρα. Όπως λες παρακάτω, είναι θέμα οπτικής. Σε ταβέρνα θα πάω συνήθως για κάτι συγκεκριμένο, κάτι που δεν το τρώω σπίτι μου. Σουβλάκια τα έχω κόψει γιατί στην πλειοψηφία τους είναι στην καλύτερη αδιάφορα. Δε θα φάω σουβλάκι απλά για να φάω σουβλάκι. Το ίδιο και με το ποτό. Θα πάω σε μπυραρία για να πιω βαρελίσια που δεν την έχω σπίτι μου ή κανά κοκτέιλ (λέμε τώρα) σε κοκτεϊλάδικο της προκοπής, όχι απλά για να πω ότι βγήκα για κοκτέιλ και να πληρώσω κάτι που θα έφτιαχνα καλύτερα μόνος μου στο σπίτι. Βρε σίγουρα κάποια στιγμή θέλεις το βρώμικο ή κάτι που δεν θα φτιάξεις εσύ, μην το πάμε στην άλλη άκρη, αυτό που λέω είναι οτι σίγουρα δεν χρειάζεσαι βρώμικο και ντελίβερι κάθε μέρα.
StamTheMan Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 6 ώρες πριν, Petros Electron είπε Ετσι έμαθα ειμαι της γενιάς που δεν ειχαμε αυτους τους καφεδες παλια. Ηρεμα θειο. Ουτε εμεις τους ειχαμε,αλλα δε σημαινει οτι θα μεινουμε εκει.
iorant Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Στις 6/6/2025 στις 2:46 ΜΜ, kage είπε Ενα ποσοστο το παιρνει ο ντελιβαρας της πλατφορμας..αλλα το μεγαλυτερο φειλ ειναι κ η εξτρα " Χρέωση χρήσης υπηρεσίας" που παει απευθειας στην πλατφορμα... δηλ εισαι 3.70+0, Κατι 😉 Ούτε να το ξαναπείς. Εξυπνάδες . Ο διανομέας ΔΕΝ παίρνει απόλυτος τίποτα .
Moderators Inuyasha Δημοσ. 12 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 1 ώρα πριν, iorant είπε Ούτε να το ξαναπείς. Εξυπνάδες . Ο διανομέας ΔΕΝ παίρνει απόλυτος τίποτα . Όταν οι παράδοση είναι από efood /wolt το κόστος παράδοσης είναι κυρίως για να καλυφτεί η πληρωμή του διανομέα (οι free lancher πληρώνονται ανά παραγγελία) αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει πάντα ολόκληρο το ποσό (συνήθως περνει λιγότερο, βέβαια υπάρχουν φορές - συνήθως όταν δεν έχει αρκετούς έξω - που η πληρωμή του διανομέα είναι μεγαλύτερη από το κόστος διανομείς που πληρώνεις)
atypicalcoder Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Το ότι μερικοί υποστηρίζουν "φανατικά" τις έξτρα χρεώσεις είναι αρκετά ανησυχητικό. Μάλλον αυτοί, και ταρίφα να μπει στον αέρα που αναπνέουμε, θα το δικαιολογήσουν. Επεξ/σία 12 Ιουνίου από atypicalcoder 4
Charismo Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, atypicalcoder said: Το ότι μερικοί υποστηρίζουν "φανατικά" τις έξτρα χρεώσεις είναι αρκετά ανησυχητικό. Μάλλον αυτοί, και ταρίφα να μπει στον αέρα που αναπνέουμε, θα το δικαιολογήσουν. Το ότι φτάσαμε να είμαστε οι πιο φτωχοί Ευρωπαίοι και δεν άνοιξε μύτη, αλλά τουναντίον "δειχνόμαστε", τυχαίο θεωρείς πως είναι; Επεξ/σία 12 Ιουνίου από Charismo 2
777andreas777 Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Μάλλον τις έξτρα χρεώσεις τις έβαλε είτε για μαγαζιά μακρινά για να μειώσει το κόστος για τους εργαζόμενους στο delivery (αν και δεν ξέρω πως πληρώνεται κάποιος πχ με βάση την απόσταση ή ανα παραγγελία), είτε για διάσημα μαγαζιά που μπορεί κάποιος για μεγάλη παρέα να πάρει μια φορά στην του αρέσει και θελει να μείνει σπίτι και για να προωθήσουν τις συνδρομες. Τώρα κατι χρεώσεις υπηρεσίας πραγματικά για γέλια, αλλά έτσι το έχει η wolt πχ στην Ευρώπη. Το pro της wolt που το είχε τσάμπα για ένα μήνα και μετά 2€ συμφέρει αν κάποιο καταστημα που αρέσει σε κάποιον έχει προσφορες. Και αυτές οι πλατφόρμες έχουν από πίσω μεγάλα έξοδα (software, hardware + ότι άλλο θελουν τέτοιες πλατφόρμες). Στα συν είναι οτι εχουν δώσει δυνατότητα για σχετικά καλους μισθούς σε ανειδικευτους, που δυστυχώς δύσκολα θα βρουν αλλου. Προφανώς πλέον ντελιβερι για ένα άτομο δεν αξίζει και ούτε η ποιότητα του φαγητού. Επεξ/σία 12 Ιουνίου από 777andreas777
haris_216 Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Όταν μάθει ο κόσμος την δύναμη του "μποϊκοτάζ" του καταναλωτή κάτι θα καταφέρει. Όσο τα δεχόμαστε όλα "αμάσητα" εννοείται πως τα πράγματα θα χειροτερεύουν σε κάθε επίπεδο. Ή μη μου πει κάποιος ότι θα είχε ο ίδιος σουβλατζίδικο ή πλατφόρμα, θα έβλεπε ότι "περνάει" η χρέωση "διανομής" ή "διαχείρισης παραγγελίας" και θα έλεγε "όχι ρε, δεν θα το κάνω αφού δεν είναι σωστό" Κι επειδή κάποιος μπορεί να πει "μα μόνος μου, ή με άλλους 10 από το insmonia τι να κάνω;" όσοι έχετε επαφή με επιχειρήσεις στο οικονομικό/διοικητικό κομμάτι, θα ξέρετε ότι πήζουν στις αναλύσεις και στα στατιστικά. Οκ ο σουβλατζής μπορεί να κάνει τους υπολογισμούς του σε ένα κομμάτι μπακαλόχαρτο και ο "μεγάλος" της κάθε πλατφόρμας να θέλει στατιστικά excel ή παρουσιάσεις αλλά η κεντρική ιδέα είναι ότι όλοι συνεχώς κοιτάνε πως πήγε ο τζίρος και αν αυξήθηκε/μειώθηκε ο αριθμός των παραγγελιών. Ε, εκεί είναι που λαμβάνουν το "μήνυμα". Αρκεί να το στείλει κάποιος. Επεξ/σία 12 Ιουνίου από haris_216 3
Μακιαβέλλι Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Αν χρειάζεται να αναλογιστείτε business models, reports, analytics, προμήθειες, μεταφορικά για να κάνετε παραγγελία, μήπως καλύτερα να φάτε κάνα τοστ σπίτι; 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου Το όλο πρόβλημα (εν προκειμένω και γενικότερα στην κοινωνία) προκαλείται από το ψέμα του "δωρεάν". Δεν υπάρχει δωρεάν. Απλά, από μια σειρά παραμέτρων, οδηγήθηκε η κατάσταση σε σημείο όπου χρειάστηκε να μετακυλιστεί ανοιχτά το κόστος στον καταναλωτή. Γιατί πάντοτε το κόστος στον καταναλωτή κατέληγε, απλά το έκρυβαν μέσα από "μικρές" αυξήσεις κτλ., "ποιος θα ασχοληθεί με 10 και 20 λεπτά". Χώρια τα μούτρα αν δεν έδινες πουρμπουάρ στο "δωρεάν" delivery. Τελευταία φορά κάλεσα delivery για συγγενή που ήταν κλινήρης τραυματίας και έπρεπε να είμαι δίπλα, αλλιώς είχα πεταχτεί να τα πάρω εγώ: και πιο ζεστά/γρήγορα φτάνουν, και σε καλύτερη κατάσταση και δεν συντηρείς κι αυτό το όνειδος με τις καρμανιόλες στους δρόμους που κάνουν αναστροφές όπου γουστάρουν, μπαίνουν ανάποδα σε μονοδρόμους, διηθήσεις συνέχεια και δεν συμμαζεύεται, αραδιασμένα πάνω σε δρόμους να κλείνουν διαβάσεις πεζών και, γενικά, μια αλητεία άνευ προηγουμένου. Δεν συζητάμε για οικονομία, με τιμές λιανικής μου βγήκε τελευταία φορά μισά λεφτά το σουβλάκι και ήταν και απείρως καλύτερο από τη σαβούρα που βρίσκω στην περιοχή μου. Είχε προηγηθεί το ευλογημένο ηλεκτρονικό τιμολόγιο, τώρα χρησιμοποιώ -τις σπάνιες φορές που το χρειάζομαι- και τα διάφορα σημεία τοποθέτησης δεμάτων, κι έχω σχεδόν μηδενίσει τις επαφές με τα διάφορα delivery. 4
Μακιαβέλλι Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 21 minutes ago, Snoob said: δεν συντηρείς κι αυτό το όνειδος με τις καρμανιόλες στους δρόμους που κάνουν αναστροφές όπου γουστάρουν, μπαίνουν ανάποδα σε μονοδρόμους, διηθήσεις συνέχεια και δεν συμμαζεύεται, αραδιασμένα πάνω σε δρόμους να κλείνουν διαβάσεις πεζών και, γενικά, μια αλητεία άνευ προηγουμένου. Καλέ μη λες έτσι, αυτοί είναι μεροκαματιάρηδες. Άλλωστε βλέπουν πριν κάνουν αναστροφή, ο μονόδρομος είναι άδειος, διηθήσεις κάνουν για να έχει λιγότερη κίνηση για τους άλλους και κλείνουν τις διαβάσεις γιατί τους τρώνε τα parking τα BMW SUV των πλούσιων που δεν τα βάζουν στο ιδιωτικό parking.
vagos789 Δημοσ. 12 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου Αλλη ερωτηση,η wolt βαζει ξεχωριστα χρεωση υπηρεσιας ΚΑΙ σε αυτον που εχει αγορασει υπηρεσια pro Το ιδιο κανει και η e-food;
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 3 minutes ago, Snoob said: Δεν συζητάμε για οικονομία, με τιμές λιανικής μου βγήκε τελευταία φορά μισά λεφτά το σουβλάκι και ήταν και απείρως καλύτερο από τη σαβούρα που βρίσκω στην περιοχή μου. Πλέον έχω μπει κι εγώ σε αυτό το τρυπάκι. Είμαστε τέσσερα άτομα, για να παραγγείλουμε θέλουμε πλέον για πλάκα 20-25 ευρώ. Με λιγότερα από τα μισά χρήματα αγοράζω τυριά και αλλαντικά και φτιάχνω μόνος μου ζύμη πίτσας και σάλτσα ντομάτας. Ή βάζω πανσέτες στο φούρνο, τις ψιλοκόβω και τις χώνω σε πίτες, μαζί με γιαούρτι, ντομάτα και κρεμμύδι. Βγαίνει πολύ φθηνότερο και ποιοτικό το αποτέλεσμα, τα τρώμε ζεστά και τις περισσότερες φορές νωρίτερα απ' ότι θα ερχόταν ο ντελιβεράς. 3
phanispal Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Ναι ρε 'σεις, αυτό όμως προϋποθέτει προετοιμασία, καθάρισμα πάγκου, πλύσιμο σκευών κ.λπ.. Αυτός που παραγγέλνει σε τακτική βάση θέλει απλά να ανοίξει την εφαρμογή, να κάνει 4-5 κλικ, άντε και να σηκωθεί να ανοίξει την πόρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις