Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις έλαβα ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο περι οφειλής μου στον παραπάνω δήμο.

Ήμουν κάτοικος περίπου 2 έτη, από το 2013 εως το 2015. Τον Ιούνιο του 2015 έφυγα.

Το ειδοποιητήριο αφορά τέλη καθαριότητας και ανταποδοτικά τέλη για την περίοδο  24/06/2015 ΕΩΣ 27/07/2015 

Πώς γίνεται αυτό; Απ΄ όσο θυμάμαι ήμουν στη ΔΕΗ και δεν άφησα απλήρωτο λογαριασμό. Το πόσο της οφειλής είναι μικρό αλλά πιστέυω πρέπει να έχει γίνει μπέρδεμα.

Εν τω μεταξύ προσπαθω να συνδεθώ στη ΔΕΗ Ebill αλλά δεν με αφήνει καθώς λέει δεν έχω ενεργή σύνδεση, που όντως δεν έχω, αλλά τις παλιές πως τις ανασύρω;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 minutes ago, NikosKallithea said:

Οταν εφυγες εκανες διακοπή;

Προφανώς. Έστω όμως πως δεν έκανα.

Η ΔΕΗ δεν θα έπρεπε να με ψάχνει; Παρεμπιπτόντως ήμουν πέλατης ΔΕΗ μέτα το 2015 και δεν μου ζήτησε οφειλούμενα.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, li@m είπε

Προφανώς. Έστω όμως πως δεν έκανα.

Η ΔΕΗ δεν θα έπρεπε να με ψάχνει; Παρεμπιπτόντως ήμουν πέλατης ΔΕΗ μέτα το 2015 και δεν μου ζήτησε οφειλούμενα.

H δεη και ο καθε παροχος δεν ασχολουνται πλεον καθόλου με τους δημους, ερτ κλπ, τα στέλνουν αρμοδίως και αναλαμβάνουν αυτοι την εισπραξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να στελει αρμοδιως η δεη αφου η δεη τα εισπαρατει κανονικα με τούς λογαριασμούς και τα καταβαλει στους δήμους μετα.ΔΕΝ γινεται να πληρώνεις δεη και να χρωστάς ερτ και δημοτικα τελη.

17 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

τα στέλνουν αρμοδίως

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
4 ώρες πριν, li@m είπε

Πώς γίνεται αυτό; Απ΄ όσο θυμάμαι ήμουν στη ΔΕΗ και δεν άφησα απλήρωτο λογαριασμό. Το πόσο της οφειλής είναι μικρό αλλά πιστέυω πρέπει να έχει γίνει μπέρδεμα.

Eσύ μπορεί να έφυγες νωρίτερα αλλά η ΔΕΗ να άργησε να ενημερώσει τον Δήμο. Επικοινωνείς με το τμήμα Εσόδων του δήμου και τους λες τι και πως και αν επιμείνουν να πληρώσεις τους ενημερώνεις ότι δε χρωστάς τίποτα γιατί έχει παραγραφεί το χρέος λόγω παρέλευσης 5ετίας. Ν. 4270/2014 άρθρο 136

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, li@m είπε

Ήμουν κάτοικος περίπου 2 έτη, από το 2013 εως το 2015. Τον Ιούνιο του 2015 έφυγα.

Το ειδοποιητήριο αφορά τέλη καθαριότητας και ανταποδοτικά τέλη για την περίοδο  24/06/2015 ΕΩΣ 27/07/2015 

Εν τω μεταξύ προσπαθω να συνδεθώ στη ΔΕΗ Ebill αλλά δεν με αφήνει καθώς λέει δεν έχω ενεργή σύνδεση, που όντως δεν έχω, αλλά τις παλιές πως τις ανασύρω;

Για τι ποσό μιλάμε?

Δημοσ.

Πιάσε το αυγό και κουρευτο τώρα.... 

Έφυγες τελείως από Θεσσαλονίκη ή μένεις εκεί σε άλλον δήμο; Διότι αν δεν βγάλεις άκρη από τα τηλέφωνα, που το θεωρώ θαύμα να το καταφέρεις, θα πρέπει να πας από εκεί. 

Τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ τα εισπράττουν οι παρόχοι απο τον καταναλωτή και τα καταβάλλουν μετά στους δήμους. Οπότε κανονικά, ο καταναλωτής δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται καθόλου με αυτό. 

Όμως, υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις που για κάποιον λόγο, ο παροχος μπορεί να μην πληρώσει τα τέλη στον δήμο και ο δήμος να τα αναζητήσει μετά από τον πολίτη. 

Τώρα άμα θεωρείς ότι κάπου υπάρχει λάθος από τόσο παλιά, θέλει πολύ. ψάξιμο. Οι δήμοι κλασσικά αφήνουν οφειλες να τοκιζονται και ενημερώνουν τον πολίτη των αγίων ανήμερα. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγκαίρως το θυμήθηκαν.

Αν διαβάζω σωστά το νόμο, πάντως (5027/2023) χρέος του 2015, όπως και να μετρηθεί, έχει παραγραφεί.

• Like 2
Δημοσ.

Η παραγραφή εχει να κάνει με πόσα που δεν έχουν βεβαιωθεί ταμειακα είτε στον Δήμο είτε στην ααδε.. το ποσό που του ήρθε τώρα σίγουρα εχει 2-3 χρόνια που εχει βεβαιωθεί και τοκιζεται ήδη καιρό.. προφανώς ειχαν στείλει ξανα κατα την βεβαίωση κάποιο γράμμα που προφανώς ειχες φύγει και δεν το πήρες ποτε αλλα αυτό δεν σταματάει την ταμειακη βεβαίωση της οφειλής.. αν ήταν έτσι στα δεκα χρόνια να παραγράφεται δεν θα πληρώναμε ποτε τίποτα..

• Like 3
Δημοσ.

τηλεφωνησε στην δεη και πες τους να σου στειλουν σε pdf/mail τους λογαριασμους που θελεις να ελεγξεις,εχουν αυτοι προσβαση να το κανουν.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, li@m είπε

Μην κάνεις τίποτα, άσε το χαρτί σε ένα συρτάρι και ξέχασε το. Για να σου κάνουν αναγκαστική είσπραξη πρέπει να είναι πάνω από 500€ το χρέος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...