Προς το περιεχόμενο

Αρμοδιοτητες ελεγτων στα ΜΜΜ


Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Εσύ όμως τοποθετήθηκες εναντίον μου με ξεκάθαρη τάση.

 

 ναι γιατι και τα δικα σου επιχειρηματα ηταν ..να δεις πως το πες.. "υστερικα αντεπιχειρηματα"

 

και επειδη και γω πληρωνω σαν ολους ..τι παει να πει?οπως ειπα..καποια κερατιλικια πρεπει να εκλειψουν..καποιοι φοροι  , τελη , εισιτηρια ,κλπ κλπ..πρεπει να σχεδιαστουν ξανα....με υποκατηγοριες...

 

οοχι δεν ξερω τι να κανω με τα εισιτηρια..να μια ωραια ιδεα..βαλτε το διπλα στην ερτ στον λογαριασμο της δεη...εκει ειναι τα λεωφορεια..μην φωναζετε..αν θελετε χρησιμοποιηστε τα!! τι ωραια λογικη....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, επειδή τα αεροπορικά ας πούμε είναι μέσα μαζικής μεταφοράς και αποτελούν κοινωνικό αγαθό. Μπορεί ο καθένας να παίρνει ένα αεροπλάνο για να πετάγεται ατη δουλειά του κάθε πρωί.

 

Εγω πχ εργαζομαι Θεσσαλονικη και μετακινουμαι καθε εβδομαδα στην Αθηνα στο σπιτι μου, ποια η διαφορα με καποιον που πηγαινοερχεται αυθημερον στην δουλεια του? Αρα να μπει ενα επιπλεον παγιο 30-40 ευρω για να εχουμε καποια αεροπορικα ταξιδια δωρεαν και καλα.

 

Το θεμα ειναι οτι εχουμε γεμισει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ σαν της ερτ, αντι να τα λιγοστεψουμε κοιταμε πως να βαλουμε κι αλλα?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από εκεί που θα παίρνουν και οι αγύρτες τσαμπατζήδες! ;)

Για την ώρα μια χαρά βολεύονται εις υγείαν των κορόιδων...

 

Να αντιδράσεις!Κι όχι μόνο εσύ,όλοι όσοι έχετε το ίδιο πρόβλημα...γιατί είσαι στο insomnia αυτή τη στιγμή κι όχι έξω απ'τη Βουλή;

 

 

Όταν πέσουν κυβερνήσεις πουθενά ΚΙ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ επειδή στέκεται κόσμος (εδώ γελάμε) έξω από τη Βουλή, ξύπνα με να έρθω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τη στιγμή που ούτως ή άλλως το κράτος δίνει κονδύλια, ας κρατικοποιηθούν και να πληρώνουμε όλοι το εισητήριο μας έμεσα από την φορολογία. Ας μπει και αυτό στην ΔΕΗ...

Άντε πάλι κηδείες με ξένα κόλλυβα...

 

Δηλαδή να πληρώνω εγώ π.χ. το ίδιο που δεν ανεβαίνω ποτέ σε ΜΜΜ με τον άλλο που τα χρησιμοποιεί 10 φορές τη μέρα!

 

Το ενδεχόμενο να υπάρχει ελεγκτής σε κάθε ΜΜΜ και να κόβουν ΟΛΟΙ οι επιβάτες τα εισιτήρια τους όπως σε κάθε πολιτισμένη χώρα δε παίζει;

 

1)Καλά εντάξει το επιχείρημα οτι στην ευρώπη κάνουν αυτό και επειδή εμείς κάνουμε / απαιτούμε κάτι διαφορετικό από το "αυτό", είναι λάθος και αν το πείς εκεί θα γελάνει κτλ, έχω βαρεθεί να το ακούω.

 

2)Υπάρχουν κάποιες ομάδες ανθρώπων που κατά την γνώμη μου ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είχαν ειδική μεταχείρηση στο θέμα του εισητηρίου. Ποιοί θα μπορούσαν να ήταν αυτοί;

 

1. Ανάπηροι και ειδικά όσοι είναι με μεγάλο βαθμό αναπηρίας για μένα θα έπρεπε να μπαίναν δωρεάν η με μια πολύ μικρή συμβολική τιμή εισητηρίου.

2. Υπεργυροι άνθρωποι να είχαν φθηνότερο εισητήριο.

 

Κανονικά θα έπρεπε να ήτανε και οι άνεργοι. Αλλά επειδή στην Ελλάδα όποιος θέλει γράφεται στον ΟΑΕΔ και βγάζει κάρτα ασχέτως αν δικαιούτε επιδοτήσεως ή όχι και έτσι θα μπορεί όποιος θέλει να το παίζει άνεργος. Άστο καλύτερα.

 

3)Όσο για τους φοιτητές προσωπικά κρίνω υπερβολικό το 50% μειωμένο και θα έπρεπε να ήτανε στο 65-75% της αξίας του εισητηρίου. Εξάλλου το οτι είσαι φοιτητής δεν σε κάνει αυτομάτως και φτωχό.

1)Εξαρτάται από το τι είναι αυτό το "διαφορετικό" που απαιτείς να γίνει εδώ πέρα και πόσο παλαβό είναι...

 

2)Υπάρχουν ομάδες που υπάγονται στο "μειωμένο εισιτήριο",δες το...

 

3)Φοιτητής=Ζεστό Ψηφαλάκι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[..] όπως και ο "αντίλογός" σου

 

 

Χαλφ, είναι μία χώρα χρεοκοπημένη σε όλα τα επίπεδα που φυτοζωεί με δανεικά για να πληρώνει δανεικά.

Σε αυτή την χώρα ας πούμε, οι μεγιστάνες της κατηγορούνται για λαθρεμπορία καυσίμων.

Ο δικηγόρος που βγάζει καθαρό τον μεγιστάνα, εντελώς τυχαία είναι σύμβουλος του τύπου που πήρε την εντολή από τον κυρίαρχο λαό να σώσει την χώρα. Αυτός την σώζει πουλώντας στον ίδιο μεγιστάνα έναν από τους πιο επικερδής οργανισμούς στο 1/4 της αντικειμενικής αξίας του.

Δεν κουνιέται φύλλο.

 

Παράλληλα οι "αγανακτισμένοι" πολίτες ανακαλύπτουν το νέο εξιλαστήριο θύμα στους "τσαμπατζήδες" των ΜΜΜ, που το μόνο κακό που έκαναν είναι να σκοτωθούν. Οι μεγιστάνες είναι καλοί, μας φτιάχνουν και γήπεδα. Οι "τσαμπατζήδες" είναι οι κακοί, που τολμούν να πάνε και για καφέ. Άλλοι εθεάθησαν να τον απολαμβάνουν σε παραλίες. Ανήκουστο.

 

(οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι συμπτωματική).

 

 

O νομικάριος παραπίσω μας λέει πως η κύρια πηγή των εσόδων είναι τα εισιτήρια, άρα άμα κανείς δεν πλήρωνε θα ανέβαινε η τιμή τους, το είπε και το μέγκα, μόνο που του διέφυγε η λεπτομέρεια πως τα έσοδα από τα εισιτήρια καλύπτουν μόλις το 15% της λειτουργίας του ΟΣΥ, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει φορείς των εργαζομένων.

 

Αλλά τι ξέρουν αυτοί, μάγισσες θα κυνηγάνε μάλλον.

Καλύτερα κυνηγός μαγισσών, παρά κυνηγός κεφαλών θα απαντούσαν φαντάζομαι.

 

Κατά τ'άλλα το ηθικό μεγαλείο ορίζεται από την νομιμοφροσύνη. Ηθικός είναι αυτός που φρονεί (σκέφτεται) με βάση την νομιμότητα, το αν οι νόμοι εφαρμόζονται επιλεκτικά ή είναι άδικοι δεν τον απασχολεί, ψιλά γράμματα.

Όσο μπορεί ακόμα να ζητιανεύει δανεικά για να καλύψει τις βασικές ανάγκες του, θα πέφτει για ύπνο ηθικός και θα ξυπνάει ηθικότερος, ελληνάκος, όχι ελληνάρας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

1)Έχω βαρεθεί να ακούω τις παπαριές ότι εμείς είμαστε ελληναράδες και στις άλλες χώρες αυτά δεν γίνονται.
 
2)Πρώτον όσοι έρχονται εδώ σαν τουρίστες τα ίδια και χειρότερα κάνουν κλασικό παράδειγμα οι Άγγλοι, άρα δεν φταίνε οι κώλο Έλληνες αλλά το μπουρδέλο το κράτος που δεν λειτουργεί σωστό και οι Έλληνες όταν είναι έξω μια χαρά νομιμότατη είναι.
 
3)Δεύτερον λέει ο άλλος στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αδιανόητο να μην χτυπήσεις εισιτήριο εδώ είμαστε "τσαμπατσιδες", ναι φίλε μου στα αλλά κράτη όμως έχουνε σωστή παιδιά , υγεία, MMM, κράτος πρόνοιας, είναι αδιανόητο να υπάρχουν πολιτικοί που κλέβουν και να είναι έξω κλπ κλπ.
 
4)Οπότε μην μου λες μόνο ότι σε συμφέρει στην Ελλάδα καλά κάνει οποίος κάνει και δεν χτυπά εισιτήριο γιατί τα λεωφορεία δεν έχουν κλιματισμό , κάνουν 40 λεπτά να έρθουν στην στάση , στις μισές στάσεις δεν υπάρχει ένα παγκάκι και ένα υπόστεγο να περιμένει ο άλλος και πολλά άλλα ωραία που δεν νομίζω σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που φέρνεις παράδειγμα να ανέχονται.    

 

1)Μέχρι να γίνουμε από χιμπατζήδες άνθρωποι αυτό θα ακούς απ'όσους ανθρώπους απέμειναν σ'αυτή την τριτοκοσμική χώρα...

 

2)Δε κατάλαβες...ΕΔΩ έρχονται και τα κάνουν!ΕΔΩ βρίσκουν και τα κάνουν!Στις χώρες τους στέκονται κλαρίνο!

Οι ίδιοι Άγγλοι στους οποίους αναφέρεσαι ακριβώς επειδή έχουν μπουχτίσει απ'την τυπικότητα και αυστηρότητα της χώρας τους ψάχνουν για διακοπές χώρες μπουρδέλα (σαν τη δική μας) κι έρχονται εδώ να ξεδώσουν με ΚΑΘΕ τρόπο...

 

3)Κούνια που σε κούναγε που οι πολιτικοί έξω δε κλέβουν!Απλούστατα επειδή δεν είναι μπαμπουίνοι έχουν ένα μέτρο στη μαρμίτα,ξέρουν να καλύπτουν τις βρωμιές και κρατάνε όσο μπορούν "καλοταϊσμένους" τους πολίτες τους...

Πάντως ότι να'ναι το μήνυμα σου,απ'τη μια ξεκινάς λέγοντας για τους Άγγλους θέλοντας να τονίσεις ότι "κι έξω τα ίδια γίνονται" κι απ'την άλλη λες "έξω όλα είναι πρίμα,δε κλέβουν,έχουν κράτος πρόνοιας κ.α."!Τελικά είναι σαν εμάς ή δεν είναι αποφάσισε! :P

 

4)Από σήμερα εντάσσεσαι κι εσύ λοιπόν στους τσαμπατζήδες!

 

Υ.Γ. Εγώ πάντως παροτρύνω και όσους κόβουν εισιτήρια κανονικά να σταματήσουν να κόβουν,να δω ύστερα με τι θα μετακινείται ο REDODIN7 και ο κάθε ένας του λόγου του...

 

Καλύτερα τώρα?

Κλασικό τσουβάλιασμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν πέσουν κυβερνήσεις πουθενά ΚΙ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ επειδή στέκεται κόσμος (εδώ γελάμε) έξω από τη Βουλή, ξύπνα με να έρθω.

Μου είπες "επειδή κάποιοι είναι αγύρτες και δε πληρώνουν να μη πληρώνει κανείς να δω από που θα παίρνουν σύνταξη όσοι πληρώνουν" (in other words πληρώνετε εσείς κορόιδα κι αφήστε τους άλλους να μη πληρώνουν,γιατί αν δε πληρώσετε πάπαλα σύνταξη/περίθαλψη)...και σου απάντησα,αν θεωρητικά δε πληρώσει κανείς ΟΥΤΕ οι αγύρτες θα πάρουν σύνταξη/περίθαλψη!Αν οι αγύρτες κινδυνέψουν να μείνουν χωρίς σύνταξη/περίθαλψη τότε να δεις τι καλά που θα σφίξει το κωλαράκι τους και θα πληρώσουν τα γαμησιάτικα τους!

Για την ώρα μια χαρά βολεύονται έτσι,όπως βολεύονται π.χ. και οι τσαμπατζήδες των ΜΜΜ...τι δεν κατάλαβες;

 

Υ.Γ. Ένα παράδειγμα έφερα κι απ'αυτό όλο κι όλο κρέμεται η επιχειρηματολογία σου απ'ότι φαίνεται...πρότεινε εσύ κάτι καλύτερο,εγώ δεν έχω καλές ιδέες! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)Χαλφ, είναι μία χώρα χρεοκοπημένη σε όλα τα επίπεδα που φυτοζωεί με δανεικά για να πληρώνει δανεικά.

2)Σε αυτή την χώρα ας πούμε, οι μεγιστάνες της κατηγορούνται για λαθρεμπορία καυσίμων.

Ο δικηγόρος που βγάζει καθαρό τον μεγιστάνα, εντελώς τυχαία είναι σύμβουλος του τύπου που πήρε την εντολή από τον κυρίαρχο λαό να σώσει την χώρα. Αυτός την σώζει πουλώντας στον ίδιο μεγιστάνα έναν από τους πιο επικερδής οργανισμούς στο 1/4 της αντικειμενικής αξίας του.

Δεν κουνιέται φύλλο.

 

3)Παράλληλα οι "αγανακτισμένοι" πολίτες ανακαλύπτουν το νέο εξιλαστήριο θύμα στους "τσαμπατζήδες" των ΜΜΜ, που το μόνο κακό που έκαναν είναι να σκοτωθούν. Οι μεγιστάνες είναι καλοί, μας φτιάχνουν και γήπεδα. Οι "τσαμπατζήδες" είναι οι κακοί, που τολμούν να πάνε και για καφέ. Άλλοι εθεάθησαν να τον απολαμβάνουν σε παραλίες. Ανήκουστο.

1)Όλες οι χώρες κάπως έτσι "ζούνε"!

Απλούστατα η διαφορά σου με τους άλλους είναι ότι οι μεν τα δανεικά τους φρόντισαν να τα κάνουν επενδύσεις,εξαγώγιμα προϊόντα κ.α. ενώ εσύ ήθελες ρουσφετάκι,διορισμούλη,Cayenne κ.λπ.

Αυτά πληρώνεις τώρα...

 

2)Είπα κι εγώ πότε θα το πας εκεί πότε θα το πας εκεί!

Είναι φανερό ότι όλοι εσείς οι αναρχοτέτοιοι δε θα καταλάβετε ποτέ σε τι κόσμο ζείτε και πάντα θα κράζετε το "σύστημα" και τους "μεγάλους" και πάντα πίσω από ηλεκτρονικές συσκευές και μέσα τα οποία συνήθως εξ'αυτών προέρχονται...εν προκειμένω ούτε το όνομα του "μεγάλου" δεν έχεις τα balls να ξεστομίσεις,αλλά τέλοσπαντων! :P

 

"Δεν κουνιέται φύλλο"...ε τράβα κούνα το εσύ ρε bigshot!Μαζευτείτε εκεί μερικές χιλιάδες και κάντε τους ντα!

Ή γίνε κι εσύ "μεγάλος" και κάνε έξυπνα και συμφέροντα deals με όποιο κράτος πουλάει όσο-όσο,τι περιμένεις;

Τι κάθεσαι και μας τα λες στο insomnia;

Εμείς είμαστε ενήλικες,έχουμε καταλάβει σε τι σκατόκοσμο ζούμε και προσπαθούμε να επιβιώσουμε/προσαρμοστούμε/αναδειχθούμε σε αυτόν!Άδικος ο κόπος σου...

 

3)Ο "τσαμπατζής" όπως εύστοχα παρατήρησε κάποιος προηγουμένως είναι η μικρογραφία αυτού που εσύ κράζεις απ'το πρωί ως το βράδυ!

Δηλαδή του φοροφυγά,του μπαταχτσή,του αετονύχη!Είτε σου αρέσει είτε όχι...

 

Όταν εσύ ως πολίτης κάνεις τα ίδια με "τους μεγάλους" έστω και σε κλίμακα 1/1.000.000.000 δε μπορείς να έχεις την απαίτηση ούτε οι "μεγάλοι" να δείξουν εντιμότητα ούτε το κράτος να είναι υπεύθυνο προς τους πολίτες του!

Σ'αυτή την περίπτωση,απλούστατα θα είσαι κι εσύ λαμόγιο (κι ας μη θες να το παραδεχτείς) στο βαθμό που μπορείς!

 

Προφανώς με το σκεπτικό αυτό π.χ. ο εν λόγω πορδονταής σκεφτόταν όταν έμπαινε στα λεωφορεία χωρίς εισιτήριο κατ'εξακολούθηση...σου λέει "ο άλλος κλέβει δισεκατομμύρια,εμένα θα τολμήσουν να πουν κλέφτη;Ούστ ρε δε πληρώνω μια,λαμόγια"  μη έχοντας φυσικά το μυαλό και τη συνείδηση να σκεφτεί πως έτσι στην ουσία "χέζει στο σαλόνι του" και "χάνει όλα του τα δίκια"...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα παραδείγματα με ασφαλιστικά ταμεία εισφορές - και πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια είναι άκυρα. Μπορεί να σε αναγκάζει το κράτος να πληρώνεις εισφορές, αλλά κάποια στιγμή θα αρρωστήσεις και θα χρειαστείς το νοσοκομείο (μην μου πείς ναι αλλά η υγεία είναι χάλια, αυτό είναι άλλο θέμα. Μπορεί να μην περνάω εγώ από ενα πεζοδρόμιο, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να περάσω ή να περνάω από ένα σωρό άλλα πεζοδρόμια. Σκουπίδια επίσης όλοι πετάμε άρα επιμεριζόμαστε το κόστος σαν δημότες και πέρα από αυτό είναι και θέμα υγείας.

Εγώ μένω σε χωριό. Πεζοδρόμια δεν υπάρχουν. Επίσης τα σκουπίδια μου τα κομποστοποιώ.

 

Τέλος εγώ έχω τα λεφτά για ιδιωτική νοσοκομειακή ασφάλιση, γιατί να πληρώνω τις δικές σας ασθένειες;

 

Πώς σου φαίνεται το παραπάνω παράδειγμα;

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άντε πάλι κηδείες με ξένα κόλλυβα...

 

Δηλαδή να πληρώνω εγώ π.χ. το ίδιο που δεν ανεβαίνω ποτέ σε ΜΜΜ με τον άλλο που τα χρησιμοποιεί 10 φορές τη μέρα!

 

Το ενδεχόμενο να υπάρχει ελεγκτής σε κάθε ΜΜΜ και να κόβουν ΟΛΟΙ οι επιβάτες τα εισιτήρια τους όπως σε κάθε πολιτισμένη χώρα δε παίζει;

 

Παλιά υπήρχαν ελενκτές σε κάθε λεωφορείο. Από ότι φαίνεται πιο πολύ συμφέρουν οι τζαμπατζήδες από το να δίνουν τους διπλούς μισθούς. Τι θα πει με ξένα κόλλυβα; Οι μεταφορές είναι βασικό και αναγκαίο αγαθό και θα ήταν λιγότερο περιέργο από το να πληρώνουμε υποχρεωτικά την καλωδιακή του κράτους. Επίσης φαντάζομαι ξέρεις ότι και τώρα που δεν ανεβαίνεις στα ΜΜΜ τα πληρώνεις έστω και λίγο λόγω τον κονδυλίων που πηγαίνουν στις εταιρείες αυτές...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...