Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για αγγελίες


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας. Κατα λάθος έκανα θετική αξιολόγηση σε κάποιον που με εξαπάτησε στέλνοντας μου ένα σκέτο και χαλασμένο κινητό. Ενώ έγραψα την περιγραφή, ξέχασα να αλλάξω τη φατσούλα, και έμεινε η χαμογελαστή. Μπορεί να αλλάξει?

 

Αν μπορεί να το αλλάξει κάποιος, παρακαλώ να μου στείλει μήνυμα για να του στείλω το λινκ με την αγγελία 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Kαλησπέρες. Υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί κάποιο πεδίο δίπλα από την επικεφαλίδα με την αγγελία, που να μπορεί ο εκάστοτε πωλητής να βάζει την πόλη στην οποία βρίσκεται? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο θεμα περιορισμου ή οχι για τα νεα μελη οσον αφορά το αναιβασμα αγγελιων τείνω προς το να μην υπάρχει περιορισμος. 

Οπως είπαν και προηγουμενα μελη το θεμα τρολλινκ ειναι πολυ σοβαρο και μπορει να το δει ανετα καποιος σε αλλα φορουμ που εχουν τετοιους περιορισμους

Εαν ειναι οντως τοσο μεγαλη αναγκη να μπει καπου περιορισμος ας μπει στις ιδιες τις αγγελιες. 

  • Δηλαδη ας μπει περιορισμος: για να βαλει καποιος αγγελια να πρεπει πρωτα να εχει δυο θετικες αξιολογησεις τουλαχιστον

(απο ατομα που εχουν ήδη δυο θετικες αξιολογησεις τουλαχιστον. Αυτο θα αποθαρρυνει τη δημιουργια διπλων/τριπλων προφιλ κτλ). Αυτο δεν θα επηρεασει καθολου το υπολοιπο φορουμ και θετει ενα ελαφρυ φιλτραρισμα στους χρηστες.

 

 

Ο φιλος vassilis018 εδωσε ωραια ιδεα:

 

 

Kαλησπέρες. Υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί κάποιο πεδίο δίπλα από την επικεφαλίδα με την αγγελία, που να μπορεί ο εκάστοτε πωλητής να βάζει την πόλη στην οποία βρίσκεται? 

 

 

Μπορουν να μπουν μικρα εικονιδιακια διπλα στο τιτλο της αγγελιας (των οποιων τις πληροφοριες θα συμπληρωνει αυτος που

αναιβαζει την αγγελια) που θα υποδεικνυουν τη δυνατοτητα

  • πχ πληρωμης με paypal, πληρωμης μεσω αντικαταβολης, score αξιολογησεων χρηστη κτλ

 

Θα ηταν επισης ωραιο αν μπορουσαμε να αξιολογησουμε πιο αναλυτικα τους χρηστες (βλεπε συστημα με αστερακια του ebay). Πόσες φορες εχω πετυχει πωλητες με αρκετες θετικες αξιολογησεις που ομως ηταν γαίδουρια στην επικοινωνια επειδη ακριβως ειχαν την υπεροψια των αξιολογησεων. Καθυστερησεις μεχρι και μια βδομαδα στις απαντησεις, αγενεια, καθυστερημενες αποστολες δεματος, κακιστες συσκευασιες, αντικειμενα που περιγραφθηκαν ως καινουργια και μονο καινουργια δεν ηταν κτλ. Οκ μπορει ο αλλος να καθυστερησε στην αποστολη δεματος ή να μην ηταν ευγενικος αλλα δεν θα του βαλω αρνητικη ή ουδετερη αξιολογηση. Θα του βαλω θετικη γιατι τελικα το προίον εφτασε μια χαρα. Εκει ακριβως ειναι το προβλημα, στη καλοσυνη του χρηστη και στη φοβια για σωστη κριτικη. Αρα:

  • Ενα συστημα αναλυτικης αξιολογησης στα κριτηρια 
  1.   Επικοινωνια
  2. Περιγραφη αντικειμενου
  3. Ταχυτητα Αποστολης      
  4. Συσκευασια

θα μας έδινε πιο ολοκληρωμενη εικονα για την αποδοση του πωλητη.

Αντιστοιχα για τον αγοραστη θα μπορουσε να ηταν

  1. Επικοινωνια
  2. Ταχυτητα πληρωμης

 

 

Το τελευταιο ζητημα ειναι ενα μικρο προβληματακι που προσεξα οσον αφορα τις αξιολογησεις. 

Σε αγγελιες ζητησης δεν υπάρχει δυνατοτητα να αφησει ο πωλητης αξιολογηση (ως πωλητης) στον αγοραστη (που ειναι ο συγγραφεας της αγγελιας). Αντ' αφτου αυτος που εγραψε την αγγελια ζητησης και ειναι αγοραστης μπορει μονο να αφησει αξιολογηση ως πωλητης και το δευτερο μελος που συμμετειχε ως πωλητης τελικα να μπορει να αφησει αξιολογηση ως αγοραστης. 

  • Εν συντομια θα ηταν καλο να διορθωθουν οι αξιολογησεις στις αγγελιες ζητησης.

 

 

Κλεινοντας, επικροτω τη φοβερη δουλεια που εγινε τοσο στο ιδιο το φορουμ οσο και στις αγγελιες. Εγγραφηκα αρχικα στο φορουμ κυριως λογω της καθαροτητας της δομης και στο user friendliness των αγγελιων του (μετα την αρση περιοσμου) σε σχεση με αλλα φορουμ ακομα και σαιτ αγγελιων. Σιγα σιγα με συνεπηρε το ολο κλιμα και ασχοληθηκα και με το υπολοιπο φορουμ διαβαζοντας καθημερινα θεματα, συζητησεις και προσπαθοντας που και που να προσφερω την αποψη μου. Νομιζω τωρα καταλαβαινετε γιατι πιστευω οτι ο περιορισμος στις αγγελιες θα εχει αρνητικες επιπτωσεις στο ευρυτερο φορουμ. Ισως να ηταν προτιμοτερο (αυτο που προσπαθω να εφαρμοσω τελευταιως) να προσπαθουμε να βοηθησουμε στις αγγελιες ο καθε insomniac οσο μπορει. Μεσω πμ να επικροτουμε σωστες τιμολογησεις, να προτεινουμε διαφορετικες σε περιπτωση αστοχιας, να προτεινουμε αναδιαμορφωση τιτλου ή περιγραφης σε περιπτωση που δεν ειναι πρεπον. Ο μεσος χρηστης που αναιβαζει αγγελιες νομιζω οτι θα το εκτιμησει πολυ περισσοτερο απο καποιο περιορισμο και θα νιωσει οτι πραγματικα σε αυτο το φορουμ υπαρχει συνοχη και υποστηριξη αναμεσα στα  μελη του. 

Επεξ/σία από mesas
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε mesa, πως μπορουμε να ξερουμε οτι οι αξιολογησεις ειναι αξιοπιστες και πραγματικες?

 

Τωρα νομιζω ανοιγεις το κουτι της Πανδωρας.

Με αυτο το σκεπτικο γιατι να ειναι οποιαδηποτε αξιολογηση πραγματικη ή αξιοπιστη; Γιατι να ειναι αξιοπιστη σε οποιοδηποτε σαιτ;

Μην μας πιανει καχυποψια και υπερβολικη φοβια για το 'σιγουρο'. Τιποτα δεν ειναι απολυτα αξιοπιστο και απολυτα σιγουρο.

Οι αξιολογησεις δεν ειναι παρα μια ενδειξη του τι μπορουμε να περιμενουμε απο μια αγοραπωλησια ή ενα χρηστη. Η τελικη κριση και αποφαση εγγκειται σε μας. Παντα πρεπει να εχουμε τον νου μας ειτε εχουμε να κανουμε με νεο χρηστη έιτε με καποιον 'πολυ-αξιολογημενο'.

Παντως μερικα απο τα μεγαλυτερα και πιο πετυχημενα σαιτ στο διαδικτυο λειτουργουν με συστημα αξιολογησης. 

Συγκεκριμενα για το συστημα που προτεινα πιο πανω:

 

Εαν ειναι οντως τοσο μεγαλη αναγκη να μπει καπου περιορισμος ας μπει στις ιδιες τις αγγελιες. 

  • Δηλαδη ας μπει περιορισμος: για να βαλει καποιος αγγελια να πρεπει πρωτα να εχει δυο θετικες αξιολογησεις τουλαχιστον

(απο ατομα που εχουν ήδη δυο θετικες αξιολογησεις τουλαχιστον. Αυτο θα αποθαρρυνει τη δημιουργια διπλων/τριπλων προφιλ κτλ)

η δικλειδα του να μαζεψει  καποιος τουλαχιστον 2  θετικες αξιολογησεις απο χρηστες που έχουν ήδη τουλαχιστον 2 θετικες αξιολογησεις πιστευω απαντα απο μονη της στο ερωτημα σου. Για να θεωρηθει καποιος χρηστης αξιολογος για να ανεβασει τη δικη του αγγελια πρεπει να το κρινουν πρωτα τουλαχιστον ήδη 2 ηδη αξιολογοι χρηστες.

Με λιγα λογια, αν εγω είμαι λαμογιο και θελω να γεμισω το Α προφιλ μου αξιολογησεις, δεν θα μπορω να μπορω να αφησω σε αυτο αξιολογηση απο ΒήΓήΔ προφιλ που θα ανοιξω γι'αυτο το σκοπο γιατι

1ο δεν θα μπορω να ανεβασω αγγελια με κανενα απο τα προφιλ μου και

2ο για να συμπληρωσω το ελαχιστο των 2 προαπαιτουμενων 'εγκυρων' αγγελιων πρεπει αυτες να προερχονται απο χρηστες που εχουν ηδη 2 τουλαχιστον 'εγκυρες' αγγελιες. Δηλαδη εαν εγω σαν 'φρεσκος χρηστης' εχω κανει 5 αγορες απο αγγελιες και εχω λαβει αξιολογησεις απο ολες αλλα μονο μια απο αυτες προηλθε απο ατομο που εχει τουλαχιστον 2 'εγκυρες' αξιολογησεις εξακολουθω να μην μπορω να αναιβασω αγγελια.

Θα μου πεις τωρα γιατι ολο αυτο το μπερδεμα με τις αξιολογησεις απο χρηστες που έχουν ήδη 2 'εγκειρες' και να μην το αφησουμε απλα το να εχω 2  αξιολογησεις; Παλι λειτουργει... Το απαιτει το μεταβατικο σταδιο μεχρι να παρουν αξιολογησεις και τα μελη τα οποια είναι ήδη εγγραμενα αλλα δεν εχουν αξιολογησεις ακομη. Δεν ειναι δικαιο αυτοι ξαφνηκα να χασουν το δικαιωμα να ανεβαζουν αγγελιες.

 

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι ο συσχετισμος της δραστηριοτητας του χρηστη (ποστ) με την συμπεριφορα του σε αγοραπωλησια μεσω αγγελιων. Τι σημασια ποσο ενεργος ειναι, ποσα ποστ κανει, ποσα ωραια θεματα εχει εγειρει, ποσο καλη τεχνολογικη γνωση εχει, με το ποσο καλος εμπορος ή αγοραστης ειναι. Σιγουρα η ενδειξη σωστης 'insomniac' συμπεριφορας στο υπολοιπο φορουμ υποδεικνυει σοβαροτητα στο ατομο αλλα μεχρι εκει. Το πως θα συμπεριφερθει σε μια αγοραπωλησια πιστευω δεν εχει να κανει καμια σχεση με το ποσο καλος θεματογραφος ειναι. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θεμα ειναι οτι αν αναδειξουμε τις αξιολογησεις σε υψιστο κριτηριο οπως προτεινεις, τοτε αυτες θα εχουν λογο να φαλκιδευτουν και να τρωθει η αξιοπιστια τους. Γιαυτο αστες οπως ειναι τωρα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θετοντας το ετσι, συμφωνω με τη λογικη σου. Συμφωνω πως στο θεμα περιορισμος στις αγγελιες τα πραγματα καλυτερα να μεινουν οπως εχουν. Ειναι και η πρωτη προταση στο πρωτο ποστ μου σε αυτο το θεμα

Σαν σημειωση, ετσι και αλλιως οι αξιολογησεις ειναι το μονο κριτηριο που προσφερει το φορουμ οσον αφορα τις αγοραπωλησιες αρα το να εξυψωθει η αξια τους μου φαινεται καπως δηλωση λογοτεχνικη. Σιγουρα καθε υπευθυνος χρηστης πρεπει να εχει τα προσωπικα του κριτηρια και να βασιζεται και σε αυτα εξσου αν οχι περισσοτερο απο οποιαδηποτε αξιολογηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως   πρεπει   να   μπει   καποιο   προγραμμα    ωστε   οταν   δυο   χρηστες   μπαινουν   με   την  ιδια   ΙΡ   να   προδιδοντε?

 

(διπλοεγγραφες).

 

Την   τελευταια   εβδομαδα   επεσα   σε   τρεις   τετοιες   περιπτωσεις   στις    αγγελιες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λες και έχουμε static ips, με restart του router παίρνεις άλλη...

 

Κι   ομως   δεν  εχουν  την  στοιχειωδη    αντιληψη   να  το  κανουν.

 

Σημερα   εφυγε   και   ο  φοιβους........

Aν μπουν ταυτοχρονα εννοει μαλλον.

 

Απλα   ειναι   24/7   αναμενο   οποτε.........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου ρθε κι'αλλη προταση για μικροδιορθωσεις:

 

Οι κλειδωμενες αγγελιες να πηγαινουν στο τελος της λιστας αγγελιων.

Υπαρχει λογος να βλεπουμε κλειδωμενες αγγελιες αναμεσα στις ενεργες;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζητω συγνωμη αν εχει ξαναειπωθει, αλλα δικαιως πολλα μελη παραπονιουνται επειδη καποια ατομα που βαζουν αγγελιες δεν γραφουν τον τοπο διαμονης τους.Προτεινω να μην μπορει καποιος να αναρτησει αγγελια αν δεν γραφει τον τοπο διαμονης του.

 

Πολλη ωρα χανεται απο ατομα που για τον α η β λογο δεν θελουν να κανουν συναλλαγη με επαρχια η εκτος της πολης τους.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζητω συγνωμη αν εχει ξαναειπωθει, αλλα δικαιως πολλα μελη παραπονιουνται επειδη καποια ατομα που βαζουν αγγελιες δεν γραφουν τον τοπο διαμονης τους.Προτεινω να μην μπορει καποιος να αναρτησει αγγελια αν δεν γραφει τον τοπο διαμονης του.

 

Πολλη ωρα χανεται απο ατομα που για τον α η β λογο δεν θελουν να κανουν συναλλαγη με επαρχια η εκτος της πολης τους.

Ερώτηση?

Σε τη θα ωφελήσει με το να γράφουμε στην αγγελία τον τόπο διαμονής μας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...