Προς το περιεχόμενο

Το 2014 ήταν η χειρότερη χρονιά για τους κινηματογράφους


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, μόλις 1,26 δισεκατομμύρια άνθρωποι αγόρασαν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν κάποια ταινία σε κινηματογράφο την περίοδο από την μέρα της πρωτοχρονιάς, το 2014, μέχρι τη παραμονή πρωτοχρονιάς πρόσφατα, αγγίζοντας το χαμηλότερο ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων του 1995 που έφτανε τα 1,21 δισεκατομμύρια εισιτήρια.Ο αριθμός που καταγράφηκε πέρυσι αποτελεί πτώση 6% σε σχέση με το 2013, όταν και είχαν αγοραστεί 1,34 δισεκατομμύρια εισιτήρια για τους κινηματογράφους. Τα ποσοστά και ο αριθμός των εισιτηρίων βασίζονται σε πρώιμες προβλέψεις, αλλά μην περιμένετε ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά.

Το Holywood Reporter επίσης λέει ότι με βάση τα δολάρια, οι πωλήσεις επίσης έχουν σημειώσει πτώση, περίπου 5%, που είναι η μεγαλύτερη από χρόνο σε χρόνο που έχει σημειωθεί την τελευταία δεκαετία.

 

Παρά τα εισιτήρια που έκαναν μεγάλα blockbusters που εμφανίστηκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι που μας πέρασε, όπως οι ταινίες Dawn of the Planet of the Apes και Guardians of the Galaxy, τα υπόλοιπα blockbusters δε κατάφεραν να φέρουν τον αναμενόμενο κόσμο στις αίθουσες.

Το 2015 πάντως αναμένεται καλύτερο, αφού περιμένουμε πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες μεγάλων προϋπολογισμών, όπως τα νέα Star Wars και Avengers.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

αφου εχουμε 55'' τηλεοραση και ηχεια με ενισχυτη που γκρεμιζουν τοιχους δεν υπαρχει λογως πλεον να παμε κινηματογραφο..... :P φωναζω την παρεα σπιτι και αραζουμε. (oσο περναει ο καιρος και πεφτουν οι τιμες στις tv και υπαρχουν τα torrent κτλπ τοσο ο κοσμος θα καθεται σπιτι του για ταινιες...ετσι νομιζω..) βεβαια καλο ειναι να βγαινουμε και απο το σπιτι για βολτα μην ειμαστε ολοι την ωρα αραχτοι σε ενα καναπε...;)

  • Like 22
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχουν όμως όλοι πανάκριβα συστήματα στο σπίτι τους. Εγώ προσωπικά μου αρέσει να πηγαίνω σινεμά, αλλά λέω στους φίλους μου να πάμε να δούμε καμιά ταινία και δεν ενδιαφέρονται, οπότε πάω μόνος μου.

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι δυνατον να πας σινεμά όταν οι μισοί κιναματογράφοι είναι απαρχαιωμένοι και πρέπει να τρέχει σε αθήνα και θεσσαλονίκη για να δεις ενα 3D; Αυτοί φταίνε που δεν λένε να εξυχρονιστούν επιτέλους... Όταν οι τιμές στη Θεσσαλονίκη μέσα στις εορτές πέφτουν στα 5-8 ευρώ για ταινία 3D σε αμφιθεατρικές αίθουσες εννοείται ότι θα πας. Αλλά ας μην έχουν την απαίτηση να πάει ο κοσμάκης στον οποιοδήποτε σάπιο μικροκινιματογραφο που έχει τα ίδια ηλεκτρονικά συστήματα προ δεκαετίας...

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι γιατί άμα κάνει ανακαίνιση ο μικρό-κινηματογράφος θα πας; Θα βουλιάξει στα χρέη μετά γιατί όλοι ξέρουμε ότι ο κόσμος προτιμά τα cinema στα εμπορικά κέντρα....

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι μόνο τα  σινεμά στην Ελλάδα, ο κόσμος δυστυχώς εδώ δεν έχει κινηματογραφικη παιδεία για το πώς να συμπεριφερεται στην αίθουσα. Έτσι απωθεί και τους πιο συνειδητοποιημενους σινεφιλ. 

  • Like 17
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H TV μου ειναι ποιοτικα ανωτερη απο την οθονη του σινεμα, το ιδιο και ο ηχος μου, το ιδιο και ο καναπες μου. Και επιλεγω ΕΓΩ το τι θα δω και ποτε θα το δω, χωρις να βγω απ' το ζεστο μου σπιτι.
Επισης με παρεα εχει περισσοτερη πλακα στο σπιτι απ'οτι στην αιθουσα του σινεμα που δεν μπορεις ουτε να κλασεις.

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Η πειρατεια φταιει. Η φταιει το οτι δεν βγηκε καποια καλη ταινια? Η το οτι δεν πολυ θες να βγεις γιατι γυρνας απο την δουλεια και θες να κατσεις μεσα στα ζεστα? Η το οτι τοσα χρονια ανεργειας εχεις δει τοσες που εχεις βαρεθει? Η το οτι το 2014 ηταν μια μη ενδιαφερουσα χρονια? Η οτι τα βιντεο κλαμπ φταινε γιατι περιμενεις να δεις το bluray? Η το media markt που σου πουλησε τα χριστουγεννα του 2013 αυτη την ΣΟΝΥ 60" και δωρο το bluray player ετσι ωστε να περιμενεις βγει η ταινια σε bluray? Η μηπως απλα δεν σου αρεσει η οχλαγογια που γινεται και απλα εισαι κλειστος τυπος?

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...