Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) μπορεί να έχει ήδη προχωρήσει στην υποβολή αγωγής για να «μπλοκάρει» την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft ωστόσο τώρα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για να σταματήσει τη συμφωνία πριν από την προθεσμία της 18ης Ιουλίου για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με στόχο να εμποδίσει το κλείσιμο της συμφωνίας και τη συγχώνευση όπως είχε προγραμματιστεί. Ο Brad Smith, Πρόεδρος της Microsoft και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσε στην ιστοσελίδα Engadget ότι η εταιρεία πιστεύει ότι η διαταγή «επιταχύνει τη νομική διαδικασία» και θα βοηθήσει τη συγχώνευση να προχωρήσει νωρίτερα.

Σε προηγούμενες δηλώσεις, η Microsoft υποβάθμισε τη συμφωνία και ισχυρίστηκε ότι η Activision Blizzard δεν διαθέτει παιχνίδια που είναι «must have» υποδηλώνοντας μάλιστα ότι η Sony έχει αποκλειστικούς τίτλους υψηλότερης ποιότητας. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών ωστόσο επισημαίνει ότι η Activision Blizzard είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών που εκδίδουν σημαντικούς τίτλους σε όλες τις πλατφόρμες. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα υποβληθεί ενώπιον του Δικαστή Διοικητικού Δικαίου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής τον Αύγουστο, ο οποίος θα λάβει μια απόφαση που μπορεί να την φέρει ενώπιον των μελών της επιτροπής για ψηφοφορία. Αν τελικά η επιτροπή καταψηφίσει τη συγχώνευση, η Microsoft μπορεί να προσφύγει σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

d0011fb0-7889-11ec-8ffb-8be749698fb8.webp

Η διαταγή έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να μπλοκάρει την εξαγορά των $68,7 δισεκατομμυρίων. Η ρυθμιστική αρχή ανησυχεί ότι η Microsoft με την εξαγορά θα γίνει «μονοπώλιο» στον νέο και ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο του cloud gaming αποκτώντας έως και 70% του μεριδίου αγοράς. Η Microsoft προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες συνάπτοντας συμφωνίες με παρόχους υπηρεσιών game streaming τοποθετώντας τίτλους παιχνιδιών στις υπηρεσίες τους. Ο τεχνολογικός γίγαντας προσπάθησε επίσης να αντιμετωπίσει τις όποιες ανησυχίες ότι το εξαιρετικά δημοφιλές franchise Call of Duty θα αποτελέσει αποκλειστικότητα του Xbox υποσχόμενος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει το παιχνίδι σε πολλαπλές πλατφόρμες για μια δεκαετία (υπέγραψε συμφωνίες με την NVIDIA και την Nintendo ενώ έκανε την ίδια πρόταση και στην Sony, η οποία την αρνήθηκε). Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως έδωσε το πράσινο φως για τη συμφωνία εξαγοράς, ωστόσο η Microsoft χρειάζεται απαραίτητα το πράσινο φως και από τις αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο για να προχωρήσει με την εξαγορά.

  • Like 2
  • Thanks 1