Μία πιο κοινή έκδοση του παιχνιδιού πωλήθηκε πέρυσι για $50.400.

Νωρίτερα φέτος, ένα σχεδόν τέλειο αντίγραφο του Super Mario Bros για το NES πωλήθηκε στα $660.000. Τώρα, μόλις τρεις μήνες αργότερα, το The Legend of Zelda έρχεται να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ. Την προηγούμενη Παρασκευή, μία σπάνια, αρχική έκδοση του θρυλικού NES παιχνιδιού, πωλήθηκε σε δημοπρασία για $870.000.

Εκτός του ότι πρόκειται για ένα σφραγισμένο αντίγραφο, πιστεύεται ότι το παιχνίδι που πωλήθηκε είναι ένα από τα πρώτα γνωστά σφραγισμένα αντίγραφα του The Legend of Zelda που υπάρχει. Σύμφωνα με την εταιρεία δημοπρασιών Heritage Auctions, η «κασέτα» που πωλήθηκε την Παρασκευή προέρχεται από τη γραμμή παραγωγής NES-R της Nintendo. Η Nintendo δημιούργησε αυτήν την έκδοση του παιχνιδιού μόνο για λίγους μήνες στα τέλη του 1987. Όπως δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών, ουσιαστικά αυτό το αντίγραφο είναι το παλαιότερο σφραγισμένο αντίγραφο που θα μπορούσε να ελπίζει ρεαλιστικά κάποιος να αποκτήσει.

Ωστόσο, $870.000 είναι πολλά χρήματα για να ξοδέψει κανείς σε ένα μόνο συλλεκτικό αντικείμενο, είτε είναι σε τέλεια κατάσταση (mint condition) είτε όχι. Συγκριτικά, η Heritage Auctions πούλησε πέρυσι ένα αντίγραφο του The Legend of Zelda από τη συνηθέστερη γραμμή παραγωγής REV-A του παιχνιδιού από το 1988 σε τιμή $50.400.

  • Confused 1