Λίγες ημέρες μετά την πρώτη σχετική ανακοίνωση, η Samsung επιβεβαίωσε ότι το επόμενο Unpacked Event θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου.

Το κεντρικό θέμα της παρουσίασης θα είναι η σειρά Galaxy S22, η κορυφαία σειρά smartphone της Samsung και μία από τις καλύτερες στο οικοσύστημα του Android. Η επίσημη ανακοίνωση αφού δείχνει το γράμμα S, κάνει λόγο για μια παρουσίαση που θα σπάσει τους κανόνες για να θέσει ένα επικό στανταρ", με τη Samsung να αναφέρεται πιθανότατα στην ενοποίηση των δύο κορυφαίων σειρών smartphone, τη Galaxy Note και τη Galaxy S, με την πρώτη να αποτελέσει παρελθόν. Το S Pen που χαρακτηρίζει τη σειρά, θα κάνει την εμφάνισή του τουλάχιστον στο Ultra μοντέλο, σε μια πιο "σταθερή" μορφή από την υλοποίηση που είδαμε πέρσι στο Galaxy S21 όπου διατίθοντας ως εξωτερικό αξεσουάρ.

Πάντως οι διαρροές των τελευταίων εβδομάδων δεν αφήνουν και πολλά στη φαντασία για το τι θα πρέπει να περιμένουμε στις 9 Φεβρουαρίου, αφού γνωρίζουμε ήδη την εξωτερική εμφάνιση των μοντέλων αλλά και τα κυριότερα χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά το πρώτο, η Samsung θα αλλάξει ξανά το σχεδιασμό των πίσω καμερών τουλάχιστον στο κορυφαίο της μοντέλο, με το γνωστό bump να είναι πλέον σημαντικά μικρότερο. Αυτό δεν θα έχει καμία επίπτωση στην ποιότητα των καμερών, ειδικά στο Ultraστο οποίο θα δούμε ανανέωση του αισθητήρα των 108MP (f/1.8), παρουσία υπερευρυγώνιου φακού 12MP αλλά και δύο τηλεφακούς των 10MP.

Η selfie κάμερα θα αναβαθμιστεί στα 40MP ενώ η οθόνη θα παραμείνει στις 6,8 ίντσες με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Εσωτερικά, η Samsung θα στηριχθεί στο Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm για τις ανάγκες SoC, ενώ στην Ευρώπη πιθανόν να προτιμήσει τη νεότερη πρότασή της, το Exynos 2200 το οποίο σε συνεργασία με την AMD αναμένεται να υποστηρίζει ray tracing αναβαθμίζοντας αρκετά την ποιότητα των mobile παιχνιδιών.

Galaxy-S22-Ultra-Flush-Render-2.jpeg.8750622de60d8952f6173e0ca4b26afb.jpeg

Στην ίδια παρουσίαση αναμένεται να αποκαλυφθεί και το Galaxy Tab S8, το κορυφαίο tablet της Samsung. Η παρουσίαση ξεκινά στις 5.00μμ και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το επίσημο κανάλι της Samsung στο YouTube ή από την ιστοσελίδα της εταιρείας στην οποία υπάρχει ήδη η δυνατότητα προ-εγγραφής.