Από την πλέον επίσημη πηγή, την ίδια την εταιρεία, μαθαίνουμε ότι η Tesla ετοιμάζεται να διαθέσει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητά και στην Ελλάδα. 

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει όχι από μία αλλά δύο αγγελίες που ανέβηκαν τις τελευταίες ώρες στην ιστοσελίδα της Tesla και στις οποίες γίνεται λόγος για «την προετοιμασία της Tesla για τη συναρπαστική είσοδό της στην Ελλάδα αναζητώντας άτομα που μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα της». Η πρώτη αγγελία αφορά τη Διεύθυνση Πωλήσεων και Παράδοσης Αυτοκινήτων ενώ η δεύτερη με την ονομασία Tesla Advisor αφορά το κομμάτι της υποστήριξης αγοράς ενός Tesla από έναν καταναλωτή.

Και στις δύο αγγελίες δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά για χρονοδιαγράμματα αλλά κυρίως για το αν η αμερικανική εταιρεία προγραμματίζει να εγκαινιάσει κάποια έκθεση στη χώρα μας ή θα επιλέξει διαφορετικό σύστημα παράδοσης των αυτοκινήτων της. Άλλωστε κάτι τέτοιο ισχύει ήδη σε πολλές από τις 10 ευρωπαϊκές χώρες που έχει ήδη παρουσία η Tesla, και στις οποίες η εταιρεία δεν διαθέτει κάποια έκθεση.

Τα πρώτα σημάδια για την είσοδο της Tesla στην ελληνική αγορά πραγματοποιήθηκαν πριν 2.5 περίπου χρόνια όταν και δημιουργήθηκε η εταιρεία Tesla Greece, στόχος της οποίας ήταν η έρευνα και η ανάπτυξη, αποτελώντας το τέταρτο hub της εταιρείας μετά τις αντίστοιχες κινήσεις στην Ολλανδία και τη Γερμανία. Η βάση της εταιρείας ήταν αρχικά στο τεχνολογικό πάρκο του Δημόκριτου ενώ είναι γνωστό ότι στην εταιρεία συμμετέχουν σε υψηλές θέσεις τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης (Επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla Motors), Βασίλης Παπανικολάου (Staff Motor Design Engineer) και Κωνσταντίνος Μπούρχας (Motor Design Engineer).

Το φλερτ της Tesla με την Ελλάδα περιλαμβάνει και την εγκατάσταση Superchargers, των γνωστών σταθμών ταχείας φόρτισης της εταιρείας, με σχετική αναφορά να υπάρχει τα τελευταία 2.5 χρόνια στην ιστοσελίδα της για 5 περιοχές στη χώρα. Αυτές είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Λαμία και η Σπάρτη χωρίς όμως καμία εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα.

  • Like 10
  • Haha 4