Η Tesla θα αυξήσει την τιμή του beta λογισμικού "Full Self Driving", του προηγμένου συστήματος υποστήριξης οδηγού (ADAS) που αναπτύσσει.

Η αύξηση θα ισχύσει αρχικά στη Βόρεια Αμερική από τις 5 Σεπτεμβρίου, με την τιμή να ανεβαίνει στα 15.000 δολάρια, όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk στο Twitter.

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι η τρέχουσα τιμή των 12.000 δολαρίων θα διατηρηθεί για τις παραγγελίες που έγιναν πριν από τις 5 Σεπτεμβρίου, αλλά παραδόθηκαν αργότερα. Ο Musk ανέφερε επίσης στο Twitter ότι οι ιδιοκτήτες Tesla μπορούν να αναβαθμίσουν το υπάρχον αυτοκίνητό τους σε FSD σε δύο λεπτά. Ο Musk δεν ανέφερε αν θα υπάρξει προγραμματισμένη αύξηση στην τιμή της συνδρομητικής υπηρεσίας του FSD, η οποία πέφτει στα 199 δολάρια το μήνα.

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk αυξάνει την τιμή του αμφιλεγόμενου ADAS και πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία. Τον Ιανουάριο του 2022, η Tesla αύξησε την τιμή της εφάπαξ πληρωμής από 10.000 σε 12.000 δολάρια. Τον περασμένο μήνα, ο Musk δήλωσε ότι το FSD ήταν "γελοιωδώς φθηνό", λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή αξία της υπηρεσίας, η οποία ο ίδιος αναμένει ότι θα παρέχει πραγματικά πλήρεις αυτόνομες δυνατότητες, και όχι μόνο κάποια χαρακτηριστικά αυτοματοποιημένης οδήγησης, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Υπάρχουν περίπου 100.000 οχήματα εξοπλισμένα με FSD, αριθμός που φαίνεται να έχει παραμείνει σταθερός κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Παρά το όνομά του, το FSD δεν σημαίνει στην πραγματικότητα ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να οδηγούν μόνα τους - απαιτούν από τον ανθρώπινο οδηγό να παραμένει σε εγρήγορση και να αναλαμβάνει τον έλεγχο όταν χρειάζεται. Αυτή η διάκριση είναι που οδήγησε το Τμήμα Αυτοκινήτων της Καλιφόρνιας να κατηγορήσει πρόσφατα την Tesla για ψευδή διαφήμιση των ADAS, FSD και Autopilot.

Ο Musk έγραψε επίσης στο Twitter την Κυριακή ότι η αύξηση της τιμής θα συμβεί μετά την ευρεία κυκλοφορία της έκδοσης FSD Beta 10.69.2, την οποία η Tesla άρχισε να διαθέτει το Σάββατο. Η νεότερη έκδοση διαθέτει αναβαθμίσεις όπως βελτιωμένες απροστάτευτες αριστερές στροφές, 17% βελτίωση του σφάλματος ταχύτητας για πεζούς και ποδηλάτες και μια νέα λειτουργία για ομαλότερες αλλαγές λωρίδας.
 

  • Like 2